Kirli Çıkılar )))

düğün çorbası
dövmeli alacalı çorbası

ben çok çorba bilmem. klasik tarhana, mercimek, şehriye. dön dolaş aynı şey yapılıyor evde.
yazarsanız ben de sebeplenirim.

yeşil mercimekli ekşili erişte çorbası direk ana yemek yerine bile yenebilir hatta içine nohut da atarlar o zaman daha bi doyurucu oluyor

kızlar demin hesabımdaki tüm parayla altın aldım eşim habire hasaptaki tüm parayla al hesap işletim ücreti vermeyelim deyim duruyordu dilinden kurtulamazdım halbuki kademeli alacaktım ama 95 olunca aldım hakkımızda hayırlısı olsun artık para oldukça alıcam nasılsa uzun vade düşündüğümden sıkıntı etmiyorum :18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:dermişim her ay 150 lira para verecek kp klima ladılar bize ev hediyesi kp kredi kartı kullanmıyor bizden çektik bize veriyor onunla almaya devam

fırsatım olmaz gelemem her gününüz güzel geçsin yeni yıl size sağlık mutluluk huzur ağız tadı ve bol kazanç hayırlı kazanç getirsin klasik laflar ama hayata gerekli olan laflar diye düşünüyorum hepiniz çok özel insanlarsınız hepinizi çok öpüyorum

iğrenç espiriyi yapmadan geçmek istemiyorum ben de seneye görüşürüzzzzzzzzzzzz

Son düzenleme:
maydonoz çorbasını tarifini yazacağım ama tarif yazmak uzun sürer diye kaldı.

nette bazı tarifler var maydonoz ve patates ile yapılıyor. ama ben ilk defa kk da gördüm ve o tarifi kaydettim defterime. o tarif ise maydanozun sapları ile yapılıyor. aslında bir denemeydi ve kirli çıkı işi. birazdan tarif vereceğim, saplar işe yarıyor, hem de epey güzel oluyor.

ben hiç çorba bilmezdim ve hazır çorba yapardım. son zamanlarda hep çorba deniyorum ve iyi işler çıkarıyorum. mızmız eşim bile beğenmeye başladı.
brokoli çorbası
balkabağı çorbası
maydanoz çorbası
sakala çarpan çorbası (kesme çorbası da deniyor sanırım)
un çorbası
yoğurt çorbası
mercimek çorbası
tarhana çorbası
patates çorbası (bu da çok güzel)
şehriye çorbası
tavuk çorbası

yakında da mantar çorbası deneyeceğim.

Son düzenleme:

iyi de biz şimdi hepsinin tarifini isteriz

şu facebook'a bakınca bazen çok sinir oluyorum. allahım ne yalaka insanlar var. ilişkilerin nasıl suyu çıkmış...insanların ne zaman kiminle dost ne zaman kiminle düşman olduğu anlaşılmıyor.
neyse dönelim çorba konusuna.
ay yok ben dönemicem...zaten topu topu 3 çorba bilirim(((((

paracıklarım gelmiş pederbanktan gidip çekeyim de alışveriş yapayım çılgınlar gibi bari

1 küçük maydanozun sapı
4 küçük patates
6 su bardağı et suyu yoksa bulyon
1 tatlı kaşığı limon (limon suyu 1 çay kşğ)
karabiber, tuz

maydanozun saplarını ince ince doğrayıp yağda biraz öldürüyoruz. suyunu ekliyoruz, et suyu tablet koyarsak tuz ve karabiberini çorbanın tadına bakarak ekleyelim. patatesleri küçük küçük doğrayıp suya ekliyoruz. 20 dak. pişirdikten sonra limon suyunu da ekleyip, blendırdan geçiriyoruz. kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.

üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis ediyoruz

ben 2 küçük patates koyunca kıvamı sulu oldu. patatesi çok olunca kıvamı yogun olur, suyla açabiliriz.

bu bana kirli çıkı çaorbası gibi geldi, sapları bile değerlendiriyoruz ya o bakımdan

senfat ben burda görmüştüm soğan çorbası denemiştim o da çok güzel olmuştu yeme içme topiklerinin birinde ezine nickli bir bayan hani yaptığımız ve garanti olan çevreden de olumlu tepki gördüğümüz tariflerini paylaşmış herkes nesi güzel olursa onu yazmıştı orda görmüştüm.

ben kemikli et haşladığımda sularını minik kaselere koyup donduruyorum ve poşetliyorum tatlandırmak için çorbalara onlardan katıyorum

internetten tariflere bakıyorum yaklaşık 20 tane çorba yapmışlar un şehriye salça kıyma yoğurt amannnnn ne fark ediyor aynı ürünü adı değişitirp yazmışlar da yazmışlar

akıllıbıdığın paylaştığı resim..
bir de banusultanın kefenin üzerine örttüğüm küçük battaniyem var demesi..
daha fazla geçmişi okuyamayacağım((
içim yandı

umarım hepiniz sevdiklerinizle beraber sağlıklı, mutlu, huzurlu, bereketli bir yıl geçiririsiniz, yeni yılınız kutlu olsunnn

kızlar ben de yazmadan geçmeyeyim.
sevdiklerinizle beraber sağlıklı, huzurlu, mutlu, bereketli bir yıl ve daha nicesi yıllar geçirmenizi dilerim...

merhaba canlarrrrrrrrrrrrrrr

sağlık mutluluk huzur barış dolu bir yıl geçirebilmek temmennisiyle….

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…