Kirli Çıkılar )))

hayrolsun canım hamilelikte bi sürü tuhaf rüya görürsün alış buna

alışacaktır sen kararlı olman lazım sen gidince susuyorsa sadece sana acitasyon yapıyordur haaaa sen gittikten sonra da devam ediyorsa kreşi bırak derim hazır değil demekki oğlun

hayırlı saBahlarrrrrrrrrr dersim boş eve geld,m temizlik yapcam size bakayım dedim evvel

selincim,öncelikle, hacca,umreye önceden yaşlılar giderdi ama artık gençler uyandı,bilinçlendi,o kadar çok talep varki,şaşarsın...
benim çevrem,arkadaşlarım genelde başı açık,islami inancı olsa da,ibadetlerini yerine getirmeyen,ya da kısmen getiren (sadece oruç tutmak gibi) insanlar...
yani tıpkı bizler gibi...
birimize oruç,birimize namaz,birimize zekat,birimize hac,birimize tesettür zor gelir....
tek ortak noktamız,kelime-i şahadet getirmiş olmak...
yeterli mi? asla......
amelle kuvvetlendirilmeyen iman zayıflar ve Allah korusun, ilk darbede gidebilir...

ben hacca gittiğimde ( o zaman bekardım,ailemle gitmiştim) bizim Türkiye den teyzeler,amcalar ,bize bakıp bakıp hayıflanırdı....
ahh ahh buralara gençken gelmek varmış,şunlara bak, bize bak diye... :)

velhasıl kelam bu işin yaşlısı genci yok....
ecel geldi mi, genç, yaşlı bakmıyor...

hepimiz herşeyi biliyoruz da, yapma konusunda eksiklerimiz var....
umreye, dönünce tekrar günah işlerim,o nedenle gitmeyeyim,diye bakmak çok yanlış....
insanız,gayet tabi günahlarımız,yanlışlarımız olacak...
önemli olan onların farkına varıp, düzeltmeye çalışmak....
hatalarının farkına varıp düzeltmeye çalışmak,en büyük erdemdir...

velhasıl kelam,sanmaki hacca umreye giden,dönünce bir daha günah işlemiyor....
insan aynı insan....
ama umrenin manevi hayatına kattığı güzellikleri, er geç yaşıyor....tekrar günahkar bir insan olsa bile.....
Rabbim sana da, bana da ve öncelikli olarak buradaki dostlar olmak üzere,isteyen bütün müslümanlara nasip etsin,iki güneşli memleketi görmeyi......

canım benim, hangimizin duaya ihtiyacı yok!
ben sadece akıl,fikir konusunda latife yaptım.....
benim arkadaşım, akıl fikir sahibi diye... :))
yoksa dua olmasa,halimiz nice olurdu!
hepiniz,her daim dualarımdasınız...sizler de beni unutmayın ha!

meyraaaaaaa ekonomiyi nasıl görüyorsun canım ons olmuş 1682
garantide alış 95 satış 96
yorum beklşiiyorum üstad

ah canım benim,böyle yapa yapa,insanları dinden,ibadetten soğutuyorlar....
ne demek düğüne,bayrama gitmemek veya günah işlememek...
bu cahil,dinden bihaber insanların hurafeleri yüzünden insanlarda bir ön yargı oluşuyor....
sana özetle şunu söyleyeyim canım......
hacca da umreye de gittim çok şükür,ama dönünce nomal hayatıma devam ettim...
günah da işledim (bunu övünerek söylemiyorum,ama günahsız insan olmaz,bizler peygamber değiliz)
ki tekrar tekrar gitme,tövbe etme ihtiyacı duyuyorum...
ki ayrıca tövbe etmek için özel bir mekana vs. gitmene de gerek yok,olduğun yerde de gayet güzel tövbeni yapar,hayatına devam edersin...
oraya gitmek marifet değil yani, bilinçli olarak gitmek önemli...
yoksa kabeyi gördüğünde "aa bu ne biçim bir bina,dört tarafı duvar" Mekke yi gördüğünde "ay böyle de şehir olur mu,her tarafı dağ,taş" diyen insanları da gördüm ben.....

ben tatil tercihimi avrupa da, ya da afrika da kullanabilirdim....
maddi manevi temizlik ve zenginlik için umreye gitmeyi tercih ediyorum...
bizim çocukken soluyamadığımız o manevi havayı, çocuklarım, bu küçük yaşta solusunlar istiyorum...
yoksa döndükten sonra rahibe! gibi yaşamak için değil.....

bi de nedense, farmasi ve senin özel olarak oralara gitmeniz gerekiyor gibi bir his var içimde....
bunu da içimde tutmak yerine paylaşmak istedim... :)

hiç canını sıkma canım....
biz de geçtik aynı yollardan...
en fazla direnen, 1 ay direniyor....
tecrübeyle sabittir... :)

hayırlı sabahlarınız olsun hanımlar
Rabbim hepinize huzurlu sağlıklı imanlı bir sene geçirmek nasip eder inşaAllah:)
Meyra bacım da umreye gidiyormuş ne güzel, ben de dün umre arkadaşlarımın bir kısmı ile tanıştım hepsi baya bir yaşlıca veya en genci annem babam yaşında, beni görünce çok şaşırdılar, Annem babamla beraber gideceğiz nasipse, öyle bir heyecanlıyım ki anlatamam:)

Selin her ailede var öyle üyeler, ki benim ailem görünürde mütedeyyin kesimden ama halam evlenmeden umreye falan gitme gidersen sazlı sözlü düğün yapamayız deyip durdu ama ben her seferinde hala gitsem de gitmesem de benim düğünüm mevlidli olacak diye, inşaAllah öyle nasip olur çocukluğumdan beri öyle diledim:)

günaydın kızlar;
bugün ne güzel çakma pazartesi. herkese hayırlı, bereketli günler diliyorum. bugün çok yoğun olacak benim için. fırsat bulursam uğrarım...

meyraaaaaaa ekonomiyi nasıl görüyorsun canım ons olmuş 1682
garantide alış 95 satış 96
yorum beklşiiyorum üstad

estağfirullah canım....
üstad dediğin,parasını yanlış zamanlar da,yanlış emtialara yatırıp,özellikle de bunu bile bile yapıp,zarar yazmaz bu biiiir... :))

ikincisi, abd de mali uçurum konusunda anlaşma sağlanmış,temsilciler meclisinde onaylanmış,obama nın imzasına kalmış...
onstaki bu yükseliş ve olumlu hava ondan...
amaa atlanan bir nokta var,o da, mali uçurumun gelir ayağı onaylandı,harcama ayağı şubata bırakıldı...ertelendi....
geçici bir iyileşme yani....
velhasıl kelam bu havayla biraz daha yükselir,ama düşüs çok da uzak değil...
yani her zamanki senaryo...
sürekli çıkmaz,sürekli düşmez....
elbet tekrar düşecek,tekrar çıkacak,tekrar alım-satım fırsatları verecek....
kesinlikle ytd,sadece mt..... :)

en güzelini yapıyorsun canım...
gençken ve bekarken gitmek gibisi yok....
yoksa benim gibi çocukların peşinden koşturur,herkes bir yorulurken, sen bin yorulursun... :))))

korku, endişe bulaşıcıdır. sizin endişeniz çocuğa geçiyordur büyük ihtimalle. onu bırakmak istemediğinizi biliyor ve onu bırakmak istememeniz onun güven duygusunu zedeliyor. çocuğunuzu okula bırakırken gülümseyin, pozitif olun, gördüğünüz kişilere tebessümle "günaydııııın" diyin. sizin rahat tavırlarınız çocuğunuzdaki ayrılma anksiyetesine olumlu etki edecektir. ve her zaman kararlı olun.

"başka çarem yok, onu okula bırakmak zorundayım" böyle düşünüyorsanız, çocuğunuz bunu hemen farkedecek ve panik olacaktır. "o eğlensin, arkadaşlarıyla mutlu olsun diye okula götürüyorum" şeklinde bakmalısınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
hazır ortalık sakin,kisecikler yokken birşey paylaşmak istiyorum arkadaşlar.....
dannn dannn dannnn... :))
imkansız gibi görünse de,imkansızı yaşıyor gibi hissediyorum... :)
arkadaşlar sizlerin bana kattığı, maddi, manevi,birçok güzellikler var....
hepinizde ayrı bir cevher,ayrı bir ışık görüyorum,bir kişi hariç dermişim.... :) ( şaka şaka :) )
velhasıl kelam,sanalda, böyle bir ortamda bulunduğum için, kendimi çok şanslı hissediyorum.....
içimde kalmasın dedim... :))

selam kirli çıkılar

boyun kaslarım acıyor; bugün işe gelmek çok zor oldu; ama sonunda gelebildim az işim var halledeyim

geçmiş olsun canım. yılbaşı gecesi boyun kaslarının aktif olduğu özgün bir dans ederek mi koptun:)

yok danstan ziyade kuzenlerle jenga ve tabu oynadık. Dün de temizlikle ve bakımla geçti zamanım. Sahi sen ne yaptın yılbaşı gecesi?

biliyor musun meyra ben kızımdaki huzursuzluğu çok bağlarım buna nasıl da içine doğdu
sanki çocuğun içinde var huzursuzluk gibi geliyor
haklı olabilirsin

bir de bu vesveselerim yanlış öğrenmelerden kaynaklandığını düşünyordum ki
burdaki paylaşımlardan emin oldum
inşallah geçecek geçiyor hepsi
allah en kısa zamanda bana nasip eder bazı şeyleri
ben elimden geleni yapıcam yapıkça o da verecek verdikçe daha da yapıcam inanıyorum

peki canım hacca kurayla umreye herkes gidebiliyor değil mi
ve de krediyle gidiliyor mu yani borçla
başka türlü mümkün değil de

hı hı
biz de yedik

günaydınlar

ben,italya daki garda gölü nü, venedik i,verona yı,roma daki,aşk çeşmesi ni, bir daha görmeyi, hiç istemedim,dilemedim.....
kişi,nereyi, bir kere, bir kere,bir kere daha,hep, görmek istiyorsa,oraya gitmeli.....
bu, bir bakış açısıdır,bu, tartışılamaz bir zevk meselesidir...
canlarım... :)
ben de, içi içine sığmayan,bazen 3 yaşında bir çocuk,bazen 80 yaşında bir nine olabilme özelliğine sahip,bazen çekilmez,bazen baştacı bir arkadaşınızım....

evet canım,hac kurayla ama umreye isteyen gidebiliyor....
yalnız, her yıl değişmekle birlikte,ocak ayı sonu gibi başlıyor, ramazan sonuna kadar gidilebiliyor umreye...
ramazan dan sonra,hac mevsiminde ve sonrasında bir süre,dışardan gelecek misafirlere kapalı kabe...
ödeme konusuna gelince,zaten firmaların "0" faizli ve taksitli kampanyaları var,bankalarla anlaşmalı...

sen istedikten sonra,ne maddiyat, ne de başka birşey engel olabilir sana,emin ol...
istemek,sadece istemek yeterli,ama gerçekten istemek....
nasip olmayan,trilyoner de olsa,sağlıklı,genç de olsa gidemiyor...
ama ben bir teyze biliyorum mesela, çocukları terketti,yalnız yaşıyor,para da yok,sağlık da,gençlik de...
sonra duydum ki hacca gitmiş,evet hem de hacca...
sordum nasıl olmuş; komşusu gidiyordu,onu da aldı yanına,tabi bütün masrafını ve risklerini de üstlenerek....dediler....
sustum,sadece sustum....
bi de, gülümsedim... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…