yemek hazırlarken mutfakta bir ara telefondan bakıvermiştim size. şimdi alıntı yapmadan yazayım dedim.
farmasi canım haksızlığa oyun eğmemen ne kadar güzel. dedim ya bende öyleyim tabi bazen. eğer öyle olmasaydım şu andaki akademik unvanıma sahip olamazdım. çok uğraşıldı benimle. yükselmeyeyim diye. ama rabbim yardım etti. ben onların bile hayal edemeyeceği tabi benim de bir konuam geldim. yapılan bunca şeye rağmen çok şükür aile hayatım iyi, maddi durumum iyi, tek sıkıntım 2. çocuğa sahip olamamak. bu soıkıntımı bilenlerin bazıları da beni hep oradan vurur. çok sevenim yoktur benim. zaten ben de olmasını pek beklemiyorum. inşallah rabbim gönlüne göre verir...
meyra tatlım ne kadar güzel. valla özendim. rabbim bize de nasip eder inşallah. benim eşim pek düşünmez. dualarında bizi unutma sakın...
selin bunları okurken şu geldi aklımakımeyra sana çok özendim biliomusun ben eskiden umreye hacca sadece yaşlıların gittiği gibi bi düşünceye sahiptim benim tarafım elhamdürrillah müslüman fakat pek gereklerini yerine getirmezler yani acı ama gerçek annanemle dedem pek normal yaşlılar gibi diiller hatta ananem Allaha,Allah baba der :)) sübhanekeyi bile bilmez bilmem ben der geçer gider dedemde bi tek cumaya gider ama oruç tutarlar yani biraz farklı inançları var... liseye giderken başımı kapatmak istedim herkes durdurdu yapma etme diye ama yaptım pişmanımki geri açtım
en çok annanem karşı çıkmıştı ama edim sendede yemeni var bana ne dedi biliomusunuz:)))
''ben doğuştan kapalıyım one öle başındaki''
bunların içinde büyyünce benimde bi inanç karmaşam vardı açıkçası
liseye gidince baktım müslümanmıyım evet napıyorum namaz kılıyomuyum hayır kimsede kılmıyo çevremdeki yani
kapanıyomuyum hayır
kuran okumayı biliomuyum hayır evde varmı yokmu onu bile bilmiorum
e napıorum?
zorda kalınca dua ediorum ,bide oruç tutuorum yani yaptıgım tek şey bumu?????
çok anlamsız geldi ve ünideyken bittikten sonrada araştırmaya başladım yani o zman benim bi hristiyandan ne farkım varki aramızdaki tek fark o Allahın oğlu olduguna inanıyo ben inanmıorum ben oruç tutuorum o tutmuyo o zman ben hristiyanlığa dahamı yakınım açtım netten incili okumaya başladım aaaaaa baktım kuranı kerime çok yakın bazı yerleri çok anlamsız ama çok yakın yani korktugum gibi diil sonra açtım tevratı okudum o biraz daha kısa ve daha farklıydı hiç aklıma yatmadı en iyisi kurandı yine aklın yolu bir dedim böle olmıcak
önce dua etmeyi öğrenceksin selin artık zorda kaldığımda yada bi işin olmasını istediğimde dua etmiorum her zman du ediorum
Allahın adını ağzından eksik etme etmemeye çalışıorum
çantamda tesbihat taşıorum arada açıp okuorum cevşen de var içinde
içki içiodum arada bi dışarı çıktıgımda falan eşimde içiodu bıraktık evlenince
eşim namaza başladı aslında o herşeyi biliodu ama yapmıodu:)) oda yapmaya başladı ama ben hala o konuda eksiğim başlıcam inş
kuran bilmiorum eşimden onuda öğrencem
ve aslında umreyede gitmek istiorum kısmet olur inş:)))
hemen baktımpizza ve revanimin resimlerini elossanın mutfağı topiğine koydum
hamilelere ayıp olmasın diye
hemen baktım
çok güzel görünüyorlar
ben çıkayım artık bugün geç kalktık geç yaptık kahvaltıyı 1 saat kadar önce de eşim kardeşleriyle buluşmaya gitti başlayım yemeğime anca yetişir.
farmasi senin yaptığın gibi yapıp senfatla selinin dediği gibi içine de az bişey şeker atcam bakalım
öyle karar verdim :)
farmasi bize gönder yaptıklarını hiç uğraşmıyım
selin bunları okurken şu geldi aklıma
gerçi epeydir aklımda da yazmayı unutuyorum
hamileler için her gün meryem suresi ve inşikak suresinin okunması tavsiye ediliyor
bir de doğuma giderken ya da doğum esnasında da inşikak okunması iyiymiş, doğumu kolaylaştırıyormuş
inşikak suresi bi sayfadan biraz az, ezberlemeye başladım ben
aklında bulunsun yani
belki Türkçesinden falan bakarsın, gerçi ne derece doğru bilemiyorum ama :26:
hemen baktım
çok güzel görünüyorlar
karanfilce ne diycem bak, eşimin akrabaları konyada, sen bize gelin mi oldun yoksa
bir de eşinin babası denizlili miydi, öyle mi okudum sanki geçmiş sayfalarda
yani eşimin denizli ile de bağlantısı var da
var ya süpersiniz hakikaten bir gün önceden yapayım yemeği böreği tatlıyı bi ısıtması kalsın süpersinizzzzzzzzzzbencede yapar ya loveli hamarat kadın:))) ben ilk evlendimde sabah kahvaltıya 12 kişi aldım akşamda yemeğe kayınvalidemleri aldım bide herkes ilk gelio diye bi tarafımı yırttım ki sen ohooo havada karada yaparsın:))))
yanlız akşam yemeği için mezeleri poğaça kurabiye banunun dediği gibi önceden yaprsan süper olur akşam sadece yemekları ısıtmak kalır hatta fırın yemeğini hazırlayıp sadece salçalı suyunu yapıp fırına atması kalsın çorba yap mercimek bi gün sonraya kalınca daha lezzetli oluo:))) salatanın malzemerinide yıka:))) ortaya bide yoğurtlu bişe yaparsın bitti gitti:)))
ben de farmasi gibi yaparım ben etli yapıyorum kıymalı eşim sade pek sevimiyor sarımsaklı yoğurt yapıp yiyoruz güzel oluyoraynen ben de öyle dedim ben neler çektim 91 aldım atandım o okula gidecekse o gitsin dedim çoook şükür gitti canım..
biz de de çekememe durumları vardı o kadın baya geç evlenmiş doğu görevi yapmış..
sanırım benim onları yapmamam kanına dokundu.
neyse dua ediyorum çççok şükür kurtuldum diye hamdolsun Allahıma
kızzzz duaya akla hidayete ihtiyacı olmayan var mı hiçççç..
Rabbimin rahmeti olmasa bizzler bir hiçiz..
afiyet olsun canım
biz de bugün biraz geç yiycez yemeği..
kızlar size bi sorum var..
ben ıspanak pişiririm ama eşim acı oluyor diyor.
geçen bi yerde önce haşlayıp sonra yemeğini yaptıklarını gördüm bu konuda fikri olan va mı??
bi de öyle mi denesem bi de bizim kirli çıkıların deneyimlerini öğreniyim bakimm
bayılırım kışlık hazırlıklara meşhurumdur bu konudaa yaz gelsin kışa doğru yazarız yaptıklarımızı selinleselin yaa ben de onu sorcaktım yazın hazırladığın kışlıklar nasıl oldu nasıl gidiyo
:
benim de var yapayım onları bi de üzüm kuruttum ben harika oldu sen de yap seneye bebiş için ben meyve suları hazırlamıştım ek gıda zamanı kullandım vallabenimde bugün menümde dünden kalan az bi yoğurt çorbası vardı
kuru biber dolması(yazın benim sitede kuruttuğum biberler):)))
fırında mantar:)))
valla süper gidiyo:)) kuruttugum patlıcanlarımın yemeğini kavurmasını ypıorum ama biraz abartmışım sanırım seneyede yeter iki kişi olunca iki avuç yetio:)))
biberler nefisti az önce yedim:))) burası nemli bi yer biber kurtlanır falan dediler hiç tınmadım en kötüsü dedim 3 kilo biber küflenir bende öğrenmiş olurum ama şükürki hiçbişe olmadı:)))
yaptıgım konserve yeşil fasulyeden çok lezzetli yarısı bitti bile
menemen de çok lezzetli fakat biberlerin kabukları içinde çok çirkin duruyo seneye ona bi çözüm bulmak lazım::)))
vişenelerim de çok güzel sularını meyve suyu olarak içiorum vişenelerinide tatlıda kullanıorum:)))
sonna sonna cacık için 5 salatalık yapmıştım daha bi tanesini yedim oda güzeldi
közlenmiş kırmızı biberlerim bitti:)))
közlenmiş patlıcanarımın yarısı kaldı:))
doğranmış yeşil biber ve kırmızı biber koymuştum artık bibber almıorum yemeklere sotelere buzluktan kullanıorum daha var baya kış sonuna kadar gider sanıorum:))
biber kızartması koymuştum buzluğa oda güzel amaaa üstüne yogurtla daha güzl oluyo sadece domatesle yapınca biraz ezilmiş gibi duruyo:))
kabak soteleyip koymuştum yogurtlu taptaze oluolar:)))
dolmalık bibelerimde iyi ama kafalarını atmıştım onları seneye atmıycam:))) şimdi kapatamıorum ağzını:)))
haaaa bide çilek püresi yapmıştım bi poşet denemek için şimdi geldi aklıma , canımda çilek çekiodu çıkarim bari onuda :))) nasıl oldu bakim hem:)))
aklıma gelenler bunlar ama şunu itiraf etmeliyimki biraz fazala yapmışım seneye daha tecrübeli olcam:))) ve yaptıklarımın yarısı kadar daha yapcam bide kırmızı biber közlemesini daha çok yapcam:)))
bide semiz otu yemeği yapmıştım iki konserve birini yedik diğerinide geçende yapcaktım konserve tutmamış bozulmuş((
bide mısır konservesi yapmıştım mısırlara çok az su koymuşum onunda tatlarında değişme var(((((
ama geri kalan her şeyden çok memnunum
sen bana bakma farmasiaferinnnnnnnnnnnnn cincan ben sizden kaçırıyorum
gidiyorum başka topiklere ekliyorum
siz peşinden gidiyorsunuz
hakkınızı helal edin canım kardeşim
elimden gelse hemen ulaştırırdım emin ol
yok yokk senle asıl memleketimizde buluşmak şart oldu
ama ben 1 senede anca gidebiliyorum sen doğum yapcan nasıl olcak bilmiyorum artık
canım Rabbim kuzucuğuna hayırlı ömür versin , onun mürüvvetini göstersin
seni kuzucuğunla imtihan etmesin
hep hayırlı anlarına şahit ol , çok mutlu olun bitanem
var ya süpersiniz hakikaten bir gün önceden yapayım yemeği böreği tatlıyı bi ısıtması kalsın süpersinizzzzzzzzzz
ben de farmasi gibi yaparım ben etli yapıyorum kıymalı eşim sade pek sevimiyor sarımsaklı yoğurt yapıp yiyoruz güzel oluyor
bayılırım kışlık hazırlıklara meşhurumdur bu konudaa yaz gelsin kışa doğru yazarız yaptıklarımızı selinle
benim de var yapayım onları bi de üzüm kuruttum ben harika oldu sen de yap seneye bebiş için ben meyve suları hazırlamıştım ek gıda zamanı kullandım valla
benim elim ayağım bu kışlıklar yazdan havuç doğradım ben havucum yokken kullandım yemeğe kabak da doğramıştım çorba yaparken kullandım
fasülye bamya börülce orman kebabı yapmştım bir onu beğenmedim közlenmiş biber patlıcan kızartmalık kırmızı biber
tarhana yaptım kendime int bulup güzel oldu bence eşim pek sevmedi ama ben sevdim
seviyorum ben kışlıkları ama salatalığı denemedim denemek istiyorum nasıl yapıyorsun
liste yapıp hazırlıyorum ne kadar yiyeceğimizi biliyorum artık sen de yeme oranına göre hazırlarsın
bebiş için de yap hazırlığını
:18::18::18::18::18::18::18::18::18:merhaba arkadaşlar........
nasılsınız,keyifler yerindedir umarım...
iki gündür pek uğrayamıyorum......
15 tatildeki yurt dışı seyahatiyle ilgili işlemler,çocuklar vs. baya bi yoğunum....
izinde, tatilde vs. değiim yani,ofiste çalışıyorum bugün bile.... :)
geçmişe şööööööyle bi göz attım da......
yorumlamayayım şimdilik :))
eva,seyyah,sizlerle bilahare görüşeceğim....:))))
oraya gitmek mesele değil de (şu an maddi olarak mesele ama geçici inşallah bu durum)umreye inşallah canım....
birden gelişti...nasip....bizim gibi çocuklu arkadaşlarla bir program yapılmış,eşim durur mu! :)
başka bir yer olsa cesaret edemezdim belki,kar,kış,iş,çocuklar....bahane çok yani....
ama sözkonusu Mekke Medine olunca,kelimeler kifayetsiz,bahaneler anlamsız kalıyor...
Rabbim isteyen herkese nasip etsin.....
dışardan bakınca, oralara gitmek isteyeceği aklından geçmeyen insanları,önünde görünce, çok şaşırıyor insan....
büyüsü farklı gerçekten,demekten kendini alamıyor insan...
aklıma ne geldi biliyor musunuz?
seyyah kızından,sıkıntılarından bahsettiğinde içimden "seyyahın da şifası orada" diye geçti....
sadece paylaşmak istedim... :))
ben de bugün çarşı pazara markete vs gittim
bugün menümde çocuklar çok seviyorlar onlara değişiklik olsun diye pizza yapıyorum şimdi mutfakta bir taraftan hamuru dinleniyor
öncesinde de cevizli azıcık da haşhaşlı revani yaptım
allah bizi de hidayete erdirsin inşallah aminkımeyra sana çok özendim biliomusun ben eskiden umreye hacca sadece yaşlıların gittiği gibi bi düşünceye sahiptim benim tarafım elhamdürrillah müslüman fakat pek gereklerini yerine getirmezler yani acı ama gerçek annanemle dedem pek normal yaşlılar gibi diiller hatta ananem Allaha,Allah baba der :)) sübhanekeyi bile bilmez bilmem ben der geçer gider dedemde bi tek cumaya gider ama oruç tutarlar yani biraz farklı inançları var... liseye giderken başımı kapatmak istedim herkes durdurdu yapma etme diye ama yaptım pişmanımki geri açtım
en çok annanem karşı çıkmıştı ama edim sendede yemeni var bana ne dedi biliomusunuz:)))
''ben doğuştan kapalıyım one öle başındaki''
bunların içinde büyyünce benimde bi inanç karmaşam vardı açıkçası
liseye gidince baktım müslümanmıyım evet napıyorum namaz kılıyomuyum hayır kimsede kılmıyo çevremdeki yani
kapanıyomuyum hayır
kuran okumayı biliomuyum hayır evde varmı yokmu onu bile bilmiorum
e napıorum?
zorda kalınca dua ediorum ,bide oruç tutuorum yani yaptıgım tek şey bumu?????
çok anlamsız geldi ve ünideyken bittikten sonrada araştırmaya başladım yani o zman benim bi hristiyandan ne farkım varki aramızdaki tek fark o Allahın oğlu olduguna inanıyo ben inanmıorum ben oruç tutuorum o tutmuyo o zman ben hristiyanlığa dahamı yakınım açtım netten incili okumaya başladım aaaaaa baktım kuranı kerime çok yakın bazı yerleri çok anlamsız ama çok yakın yani korktugum gibi diil sonra açtım tevratı okudum o biraz daha kısa ve daha farklıydı hiç aklıma yatmadı en iyisi kurandı yine aklın yolu bir dedim böle olmıcak
önce dua etmeyi öğrenceksin selin artık zorda kaldığımda yada bi işin olmasını istediğimde dua etmiorum her zman du ediorum
Allahın adını ağzından eksik etme etmemeye çalışıorum
çantamda tesbihat taşıorum arada açıp okuorum cevşen de var içinde
içki içiodum arada bi dışarı çıktıgımda falan eşimde içiodu bıraktık evlenince
eşim namaza başladı aslında o herşeyi biliodu ama yapmıodu:)) oda yapmaya başladı ama ben hala o konuda eksiğim başlıcam inş
kuran bilmiorum eşimden onuda öğrencem
ve aslında umreyede gitmek istiorum kısmet olur inş:)))
valla süper gidiyo:)) kuruttugum patlıcanlarımın yemeğini kavurmasını ypıorum ama biraz abartmışım sanırım seneyede yeter iki kişi olunca iki avuç yetio:)))
biberler nefisti az önce yedim:))) burası nemli bi yer biber kurtlanır falan dediler hiç tınmadım en kötüsü dedim 3 kilo biber küflenir bende öğrenmiş olurum ama şükürki hiçbişe olmadı:)))
menemen de çok lezzetli fakat biberlerin kabukları içinde çok çirkin duruyo seneye ona bi çözüm bulmak lazım::)))
vişenelerim de çok güzel sularını meyve suyu olarak içiorum vişenelerinide tatlıda kullanıorum:)))
doğranmış yeşil biber ve kırmızı biber koymuştum artık bibber almıorum yemeklere sotelere buzluktan kullanıorum daha var baya kış sonuna kadar gider sanıorum:))
biber kızartması koymuştum buzluğa oda güzel amaaa üstüne yogurtla daha güzl oluyo sadece domatesle yapınca biraz ezilmiş gibi duruyo:))
dolmalık bibelerimde iyi ama kafalarını atmıştım onları seneye atmıycam:))) şimdi kapatamıorum ağzını:)))
haaaa bide çilek püresi yapmıştım bi poşet denemek için şimdi geldi aklıma , canımda çilek çekiodu çıkarim bari onuda :))) nasıl oldu bakim hem:)))
aklıma gelenler bunlar ama şunu itiraf etmeliyimki biraz fazala yapmışım seneye daha tecrübeli olcam:))) ve yaptıklarımın yarısı kadar daha yapcam bide kırmızı biber közlemesini daha çok yapcam:)))
bide semiz otu yemeği yapmıştım iki konserve birini yedik diğerinide geçende yapcaktım konserve tutmamış bozulmuş((
bide mısır konservesi yapmıştım mısırlara çok az su koymuşum onunda tatlarında değişme var(((((
eee biz onların doğurmasını mı beklicezpizza ve revanimin resimlerini elossanın mutfağı topiğine koydum
hamilelere ayıp olmasın diye
çok teşekkür ederim canım. Amin amin amin....
hep beraber çok mutlu oluruz inşallah...
sen bana bakma farmasi
ben hamilelikten önce nasılsam şimdi de öyleyim
yemek yemeyi severim, her zaman canım bir şeyler çeker yani
hamilelikte de öyle pek aşerme durumum olmadı
sanırım her şey elimizde, kolayca ulaşabiliyoruz, o yüzden aman aman bir şey çekmez canım
kardeşim de kaç zamandır pizza istiyor ama yapmıyorum, ben yiyemiyorum diye
hamur işinden uzak durmaya çalışıyorum midemden dolayı, şerbetli tatlılar da sızlatıyor, onu da fazla yiyemiyorum
ama duuuur, bi doğum yapayım hayırlısıyla, eşime diyorum ki, her sabah kahvaltıma simit isterim
sizler de bebek görmeye gelince yaparsınız bir şeyler artık
sen revani, loveli şantili kurabiye, karanfilce poğaça
ııımm, başka kimin nesi vardı ki, neyse işte, eliniz boş gelmeyin de
kendim için değil yani, sütüm bol olsun ondan dolayı
eşim bu haftasonu gidicek, hamile olmasam ben de giderdim büyük ihtimalle.
geçen yazdıklarından sonra kalabileceğini sanmıyorumsevimsiz ben tiramisu yapayım
ama sana kalır mı bilmem ki
şu an kilo almadığım için hakkımı o dönemde kullancamsevimsiz sen o kadar malzemeyi yersen sütün sel olur akar
kilolar da tavan yapar
geçen yazdıklarından sonra kalabileceğini sanmıyorum
ama bak, kaç zamandır tiramisu yapmayı düşünüyorum, hiç yapmadım şu ana kadar
haftasonu annemlerde kalıcam galiba,kardeşimle yaparız belki.
şu an kilo almadığım için hakkımı o dönemde kullancam
başta kilo alırım korkusuyla,şimdi de midem yanar korkusuyla pek yiyemiyorum da
yani sen yap yap, bak o kadar kirli çıkı gelceksiniz, hepsini ben yiyemem zaten
laf aramızda seyyahtan bir şey kalmaz bence, kendisi duymasın
az önce günlük ne kadar meyve yiyorum, tartayım dedim.
700 gr yiyormuşum, bu da haftada yaklaşık 5 kg yapar
geçen yazdıklarından sonra kalabileceğini sanmıyorum
ama bak, kaç zamandır tiramisu yapmayı düşünüyorum, hiç yapmadım şu ana kadar
haftasonu annemlerde kalıcam galiba,kardeşimle yaparız belki.
şu an kilo almadığım için hakkımı o dönemde kullancam
başta kilo alırım korkusuyla,şimdi de midem yanar korkusuyla pek yiyemiyorum da
yani sen yap yap, bak o kadar kirli çıkı gelceksiniz, hepsini ben yiyemem zaten
laf aramızda seyyahtan bir şey kalmaz bence, kendisi duymasın
az önce günlük ne kadar meyve yiyorum, tartayım dedim.
700 gr yiyormuşum, bu da haftada yaklaşık 5 kg yapar
ama geriye seçenek kalmadıysa bence gayet normal::))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?