kızlar;
size danışmak istediğim bir konu. evdeki yardımcım eylül-2011 de işe başlamıştı. ben ona 325 veriyordum. ocak-2012 de 350 yaptık. bu ay zam vermem gerek. ben 400 yapayım diyorum. eşim inatla %15 oluyor. devlet bize o kadar veriyor mu, 375 yapalım diyordu. en sonunda adam pes etti. ne yaparsan yap diyor...sizce ne yapmalıyım. bir dahaki zammı seneye ocakta yapıcam.
kızlar;
size danışmak istediğim bir konu. evdeki yardımcım eylül-2011 de işe başlamıştı. ben ona 325 veriyordum. ocak-2012 de 350 yaptık. bu ay zam vermem gerek. ben 400 yapayım diyorum. eşim inatla %15 oluyor. devlet bize o kadar veriyor mu, 375 yapalım diyordu. en sonunda adam pes etti. ne yaparsan yap diyor...sizce ne yapmalıyım. bir dahaki zammı seneye ocakta yapıcam.
allright ben köfteleri pirinçli yapıyorum minik minik unla birlikte yuvarlıyorum bunun içeriği normal köfte gibi oluyor ama ekmek içi girmiyor; bir tencerede salça ve yağı pişirip su ekliyorum su kaynayınca da köfteleri patatesleri ve havuçları atıyorum pişince de sarımsak dövüp ekliyorum biraz da dağ ekşisi koyuyorum.
kızlar;
boyun kaslarını mı incittin geçmiş olsunselam kirli çıkılar
boyun kaslarım acıyor; bugün işe gelmek çok zor oldu; ama sonunda gelebildim az işim var halledeyim
kızlar;
aldıktan sonra ne kadar spor yapılması gerekiyor?Bazı yerlerde 1.5-2 saatlik sporlar yetersizdir yazıyor.
Ben durumumu şöyle anlatayım spora başlamadan önce ölçüm yaptırdığımda yağ oranım % 24 lerdeyken 1 ay sonrası %29 a fırlamıştı (gerçi o süreçte hasta olduğum için beslenmemi abarttım ona bağlıyorlar) sonra hani vücuttaki yağ kas su ölçümü yapılır ya ondan yaptırdığımda vücudumda 9 kilo yağ fazlam çıktı tabi bu oranda da kas eksiğim; bu yağları sporla kasa çevirmem lazım acaba l-carnitine le daha etkin olur mu diye düşündüm
tesadüfe bak süper olduBen spora başladım düzenli olarak haftada 3 gün gidiyorum bir taraftan da gidemediğim günler evde yapabileyim diye egzrsiz araştırırken spor topiklerinde denk geldim spordan 45 dakika öncesi alımı yağ yakımına yardımcı oluyormuş. bir de kardiyo yaparken böyle kalbin ağzına gelecek gibi olmuyormuşsun yani daha az yorgunluk hissi.. Şimdiye kadar okuduklarım hep olumlu şeyler oldu acaba ben de alsam mı diye ciddi ciddi düşünmeye başladım :44:
kızlar;
kızlar;
meyra tekrar kutsal toprakları görebilmen ne kadar güzelhem de çocuklarınla birlikte
lütfen benim için de dua eder misin genç yaşımda ben de oraları ziyaret edip görebileyim.
yardımcım evde çamaşır yıkmak ve beyazları katlamak dışında herşeyi yapıyor.beyaz çamaşırlarımızın yıkanması ve katlanması işini ona bırakmıyorum. garip geliyor bana.
10:30 da geliyor. yemek temizlik ütü herşeyi yapıyor. 12'de oğlumu alıyor, yediriyor, 13:30 okula bırakıp 15:00 de tekrar alıyor. biz gelene kadar da ilgileniyor. evimde annemler falan varsa çağırmıyorum. sadece gelip temizlik yapıp gidiyor. annem hoşlanmıyor evde başka birinin olmasından. annem gelince de2-3gün kalıyor. yazları izne ayrıldığımda gelmiyor.ben istemiyorum. tatile falan gitsiysem ben gelmeden evi temizliyor. yada arada yaprak sarması için çağırıyorum yada gününm falan varsa geliyor. ama maaşını kesmiyorum. çok kararsızım. 3-5 lira için kimsenin hakkını yemek istemiyorum ama şımartmak ta istemiyorum.
teşekkür ederim değerli fikirleriniz için....
verdiğin bilgiler için teşekkürler senfat anlaşılan balıklama atlamamam biraz daha araştırmam gerekiyor bunu.kardeşim spor salonunda l carnitin li ek bişey almıştı. zaten az yiyorum ve spor yapıyorum, onun faydası olmaz diyerek kullamadı, kayınvalidem ise içinde aynı madde olan ashai berry gibi şu meyveli olan bişey almış, henüz bir yararını görmedi.
tez konusu ise obez ve obez olmayan pkos lu hastalarda kandaki l carnitin düzeyinin araştırılması idi. anlamlı bir sonuc çıktı. obezlerde yüksekmiş galiba, ya da tersi. ama tablet içeriğini bilmez. son günlerde cok moda. dr.mehmet özün mango ilacı vardı reklamlarda. onun içinde de vardı.
bence bu tür şeyler şarlatanlık. kilo vermek isteyenlerden her türlü para koparabilirler. o kişiler zaten spor yaptıkları için kilo veriyorlar. spor yapılınca da bir süre sonra vücut alışıyor ve yorulmuyor, ilaca bağlı bir şey var mı bilemem tabi sen daha iyi bilirsin de benim görüşüm bu
tabiki canım,seve seve.... :)
ben ilk hacca gittiğimde (bekarken) kabenin duvarına ismi yazılanlar, tekrar gelir, diye duymuştum....
batıl bir inanış belki,zira nasipse zaten gidersin,değilse bin kez ismin yazılsa da gidemezsin ama ben kendi adımı,sevdiklerim adını ve müstakbel eşimin adını yazmıştım.... :)
8 yıl sonra umre nasip oldu geçen sene,kayınvalidemler,annemler,çocuklar vs. hep beraber gittik....
o zaman da sadece eşimin ve çocuklarımın adını yazmıştım...,
ve bu yıl,eşim,çocuklar ve arkadaşlarla gidiyoruz.... :))
gel de inanma,bu isim yazma olayına.....
yazdım dedimse,öyle kalemle falan değil,parmağımla ve arapça.....
eşinin verdiği fiyat gayet makul ve mantıklı
peki yardımcın gelmediği zamnlar için de almayıvereyim papatya hanımcım diyor mu hiç ?
o nedenle bence kesinlikle 400 yapma
datlum sen şu şirin parmağınla benim adımı da yazarmısın ?
eşinin verdiği fiyat gayet makul ve mantıklı
peki yardımcın gelmediği zamnlar için de almayıvereyim papatya hanımcım diyor mu hiç ?
o nedenle bence kesinlikle 400 yapma
düşebilir de tamamen tırmanışa geçebilir de; ama ben biraz alım yapmadan tırmanmasa iyi olur:26:yoksa dolarda kalacambu arada,ons da 1690 a dayandı.....
çok merak ediyorum cuma günü,abd verilerini ve sonrasında onsun alacağı pozisyonu... :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?