Kirli Çıkılar )))

karanfilcecim öncelikle sağlıkta yanlış yapılmaz diye bişe yok muhtemelen bi yanlış anlaşılma olmuş olebilir çünkü eğer daiyabet olsaydın tatlım bu mutlaka mutlaka anlaşılırdı
öncelikle doktorlar biyokimyasal bi test olan Hb1Ac değerine bakarlardı eğer hala o günki tahlillerini saklıosan bunu sen bile değerrlendirebilirsin
testin eğer elindeyse Hb1Ac değerinin karşısında
4 .............................. 60
5 ...............................90
6 ..............................120
7 ..............................150
8 ..............................180
9 ..............................210
10..............................240
11..............................270
12..............................300
13..............................330
4 den 13 e kadar hangi değer varsa karşılığını bulursun en ideali açsan 4-9-6 çıkması toksan 5-6-7 çıkmasıdır eğer anormal bi değer varsa bunu mutlaka bildirmeleri lazımdı hem sana hemde vanda oldugun için van il sağlık müdürlüğüne
van il sağlık müdürlüğünün halk sağlığı müdürlüğündeki obezite,diyabet ve metabolik hastalıklar birimine bildirir aile hekimin yada özel doktorum yada devlet hastanen yada özel hastanedeki doktorun bildirimi zorunludur.... senin bu kaydını sisteme van il sağlık müdürlüğü obezite,diyabet ve metabolik hastalıklar birimi girmiştir panik yapma bi yanlıkta olmuş olablir
bütün bunları şu yüzden bu kadar kesin iyi biliorum tatlım ben şu an halk sağlığı müdürlüğünde çalışıorum ve ben lab. sonuçlarıı sisteme giriorum yan odadaki arkadaşımda obezite diyabet ve matebolik hastalıkları olan bireyleri bakanlık sistemine girio
bunu hangi il girmişse o düzeltebilir
şimdi van halk sağlığı müdürlüğünü ara ordanda obezite,diyabet ve metabolik hastalıklar birimine bağlan ve durumunu bildir bi yanlık yapıldıgını düzeltilmesi gerektiğini söle tel nosunuda yazim sana kolaylık olsun:))) sıkma canını bende bazen hatalar yapabiliorum aşı olmuş çocukları olmamış girebiliorum bebeklerin aileleri aranıo nasıl olur biz aşı olmuştuk diyo belgelri kontrol ediorum haklı oluolar insan eli değiyo sonuçta hallolur....

van halk sağlığı müdürlüğü:0432-215-49-30

sisteme girişin burası tarafından yapılmıştır bilgilerini kontrol ettir :)))

vede her ihtimale karşı Hb1Ac değerine baktıtırt vede ogtt testi yapılıo 3 saatlik bi test onu yaptır eğer diyabetsen uçarı kaçarı yok çıkar zaten sıkma canını:)))

çok şükür topiğimizde kumbaraya kumbiş ya da kumbirik, kocasına kociş diyenler yokkkk

ne oldu ki hayrola

geçen yıl kumbarama kumbiş ya da kumbişbank
cüzdanımın köşesine köşebank derdim aklıma getirdin

süper görünüyor tavuklu da yapıyorum demiştin ya nasıl yapıyorsun farmasicim

ya bu arada her daldan arkadaş burdayız ya süper haaaa eczacımız pc programcımız öğretmenimiz lab. görevlimiz sanatçımız her biri bize bir bilgi veriyor süper valla allah bozmasın ağzımızın tadını

oğlumu yatırayım uyudu babamız da uyudu kaldım ben temzilik yapsam mı diyorum yoksa otursam mıııı

sağol canım Allah razı olsun
bu aşılamamda normal yediklerimi yedim.
yumurtlarım normal büyüdü şükür.
öncekinde yediğim bi karışım vardı ballı 9. gün 24 mm olmuştu :111:

ben de şaşaırdım yaa. intörn arkadaşım var onu aradım. hocayla bi görüş abla önce dedi.

aminnnnnnnnnnnn bitanem

köfte ( tavuk ya da hindi )

1 adet göğüs eti
1 soğan
1 yumurta
1 adet maggie bulyon
tuz karabiber kimyon nane maydanoz
1 -2 yemek kaşığı sıvı yağ (köftenin kuru olmaması için )
1/2 çay kaşığı karbonat
ekmek içi
hindi ya da tavuk göğüs etini rondodan geçiriyorum
malzemeleri yoğurup şekil ver ve kızart

Son düzenleme:

bunu deneyeceğim
dün kıymada yaptım patatesle oğlum çok sevdi pek beceremiyorum köfte işini bu sefer fena değildi çok yüksek ısıda pişiriyordum ondan olmuyordu

ben de deneyeceğim bir ara
hindi etini nasıl aldın, bi de onu de hele

canım hindi etini nasıl aldın derken hindinin neresiyse kastettiğin göğüs eti

ama hindiyi nereden aldın ise sorun şok marketten geçen hafta almıştım ve butlarını göğüs etini vs 4 parçaya ayırdım derindondurucuya da koydum

bunu deneyeceğim
dün kıymada yaptım patatesle oğlum çok sevdi pek beceremiyorum köfte işini bu sefer fena değildi çok yüksek ısıda pişiriyordum ondan olmuyordu

canım kızartmalarda özelllikle balık köfte ve şinitzel gibi yiyecekleri hazırlarken kuru olmaması açısından
tavaya yağı koyup yağ kızdıktan sonra örneğin köfteleri koyduktan sonra 1 dk kadar geçmeden hemen diğer tarafını çeviriyorum
köftenin bir tarafını sırlamış oluyorum diğer yanına da çeviirince içerisindeki suyu hapsetmiş oluyorum sonrasında orta ya da kısık ateşte pişiriyorum

sonra tekrar diğer yanını kızartıyorum

allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah sana da akıllıbıdığa da canım

bunu deneyeceğim

köftenin içine 1 yemek kaşığı irmik koyarsan hem içi kızarır hemde yağ çekmez hemdeeeeee süngerimsi bi kıvamı olur kızarırken parçalanmaz:))

karanfilce ücret alınmaması gerekiyormuş

bana açıklama olarak bu paraya malzeme aldıklarını söylediler.
her yerde ücret almadıklarına göre devlet karşılıyor bu parayı değil mi??
o zaman bunlar neyin parasını alyor:44:

ben köftelerime karbonatı inegöl köfte kıvamında olmasını istediğim için kullanıyorum

bir dahaki sefere bunları dikkate alıp yapıcam
buzluğa atıyor musun köfteyi kızlar bir kere yaptı buzlu attım bi de yüksek ateşti tam bir fiyaskoydu valla eşim daha varmı demişti yok dedim iyi bari demişti o dereceydiiiiiiiiiii

hmm daha neler öğrencez karbonat irmik.. bunları bilmiyordum köftenin içinde

bu arada ben de geçen ne keşfettim biliyor musunuz??
patatesleri mısır ununa buladım 2 kaşık filan attım yani sonra kızarttım hem kıtır kıtır oldular hem de yağ az aldılar..

işten çıktığımdan beri sanki hızlandırılmış moddaydım; bugün sağlam yoruldum sporda eşimin kardeşi geç geliyormuş ben eve gelmek istedim oturdum tv nin karşısına boş boş bakıyorum

köfteye irmik girdiğin bilmiyordum annemler bu yaz bana erişte yaparken hamuruna irmik koydular daha lezzetli oluyormuş cidden günler sonrasında ısıtsam da hala ilk günkü gibi taze oluyor.

lovelicim
buzluğa köfte yapar koyarım

ama köfteleri çıkardıktan sonra buzları çözünmeli
sonrasında aynen yukarıdaki tarif ettiğim gibi arkasını önünü bir çevir sonra
evire çevire kısmen kısık ateşte pişir deyim yerindeyse köfteler suyunu bırakır ve çeker
içi dışı süper pişer emin ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…