günaydın kızlar
çoktandır giriyorum ama okuyup çıkıyorum
merak eden arkadaşlarım olmuş onlara çok teşekkür ederim Allah razı olsun onlar
bebeğim 22 aralıkta kürtajla alınmak zorunda kaldı 8 haftalıktı ama kalbi atmıyordu((( genel anastezi ile alındı
elimi attığım yerin boş olması çok kötü bir duygu(((
kendimi yavaş yavaş toparlamaya çalışıyorum ve olumlu şeyleri görmeye çalışıyorum hayatta
Allahım nasip etmediyse vardır bunda bir hayır diyorum
lovelicim
buzluğa köfte yapar koyarım
ama köfteleri çıkardıktan sonra buzları çözünmeli
sonrasında aynen yukarıdaki tarif ettiğim gibi arkasını önünü bir çevir sonra
evire çevire kısmen kısık ateşte pişir deyim yerindeyse köfteler suyunu bırakır ve çeker
içi dışı süper pişer emin ol
dua ederim tabicanım ALLAH analı babalı büyütsün. bende dua ederim inş:)
sende bana edersin olurmu
hadi hayırlısıbaşkent hastanesinde yaptırmıştık eskisini.
hele bizim arkadaşlar daha ucuza yaptırmış.
kadına bu çok pahalı nasıl olur dediğimde bi panikledi ama ne biliyim dönere filan mı gidiyor acaba??
doktor bişey demedi demiştim doktorla alakası yok diye hemen açıklama yapmaya çalıştı.
evet canım nasipse aslında pozitif sonuç alıp sizlere sürpriz yapma hayalı kuruyordum yarın olcak aşılamam dualarınız bekliyorum.
çok şükür topiğimizde kumbaraya kumbiş ya da kumbirik, kocasına kociş diyenler yokkkk
ya o değil de ben gündüz rüyamda deprem olduğunu gördüm kızz selinnn hepimizi deprem psikolojisine soktun bir anda.
kızlaaaar
bugün çok düşünceliyim..
biz yine bir muayenehane bulduk ve talip olduk
ama burası büyük ve dubleks bir daire
ileride şahane bir poliklinik olabilir
ama gel gör ki fiyatı yüksek ve aylık ödeme borcumuz da dolayısıyla yüksek..
içini yaptırmak da cabası peşin paracıklarımızın hepsini vereceğimiz için içini hemen de yaptıramayacağız.
her ay bir kısmını yaptıralım diyorum ben..
borç borç borç..
hesap yaptık 4 ay felaket olacak çok sıkışığız sonra giderek rahatlayacağız
1 sene sonra da stabil hale geçeceğiz inşallah
şimdi bankayla görüşüyoruz eksper gelip bakacak değerlendirecek ederi de tutarsa kredi çekebileceğiz..
çok düşünceliyim çünkü yüksek meblalı bir yere giriyoruz ve de en az 8-9 ay da yeni yerime çıkamayacağım peşin paramız olmadığı için..yani kiramı halen ödüyor olacağım..
ama bir yandan da bu bir yatırımdır ve ileride çocuklarıma kalacak çok değerli bir mevkidedir
şöyle söyleyim en merkez AVM nin tam yan binasında 2 kat...
ooof of kömür gibi yanıyorum.....
bindik bir alamete gidiyos gıyamete....
Allah ev kurana ev alana yardım edermiş diye teselli buluyorum
dua ederim tabi
hadi hayırlısı
ben de sanki iki gündür bu topiği görüyorum rüyamda, yani dün gece gördüm de, önceki gece de gördüm sanki
uyandığımda aklımda meyra kalmışsanırım ondan dua istiyecektim ya, o yüzden
bugün biz de görümceme davetliydik
şehriye çorbası
pirinç pilavı
tavuk haşlama vardı
ben de köfte tarifimi vereyim bari
soğanı rendeliyorum
kıyma, tuz,karabiberi ekliyorum
kıvam alacak şekilde ekmek içi katıyorum
yoğuruyorum iyice, oldu bitti
ekmek içini de şöyle yapıyorum.
bayat ekmeklerimi doğrayıp iki gün açıkta bırakıyorum, kuruyor, sonra da rondoda un haline getiriyorum, kavanoza koyup buzdolabında muhafaza ediyorum
sen o dönemde yapılan tahlillerden hiç birini görmemiş miydin:26: dikkatini çekerdi herhalde yüksek çıkan değerlerin bence.
belki sağlıkçı arkadaşlar sana açıklayabilirler
ben de sessiz takipcilerinizdenim ama bu durum hakkinda fikrimi soylemek istedim.sistemde nerden diyabet tanisi aldigin kesinlikle gorunur-hastane olmasada tarih itibariye. bence herhangi bir ilacin karsilansin diye bu tani konmus olabilir-ya da tetkik icin. polikistik misin mesela?
bende bir hekim olarak cogu zaman benzer cumleler kurabiliyorum.oyle cirkin davranislar konusmalar goruyoruz ki meslegimizden soguyoruz. diyabet tabii ki gebelik icin cok onemli bir durum fakat sende kesinlikle boyle bir durum oldugunu sanmiyorum cunki aile hekimleri bile gebelerinin rutin kontrollerinde saptasalar hemen bilgilendirirler.gozden KACAMAZ VE SANA SOYLEMEMEZLIK OLAMAZ
canım senin erken dogum ya da düşük yapmana neden olacak bilinen rahim anomalin var. bu durumdan haberdar olmayan bir hekimin söylediği ile kafanı neden bulandırıp, hayatı kendine çekilemez hale getiriyorsun ki? bir de şimdi şeker mi neden oldu diye kendini üzme. kaldı ki erken dogum yapmana neden olacak bir diyabet hastalıgın olsa bilirsin. gestasyonel diyabet için 24. haftalarda test yapılıyor. sen sanırım o haftalara gelmeden kaybettin bebeğini. yanlışlıkla yazılmıştır. en kısa zamanda şeker testi yaptırıp, aile hekiminden düzeltilmesini iste, düzeltilme imkanı vardır sanırım
öncelikle sağlıkta yanlış yapılmaz diye bişe yok muhtemelen bi yanlış anlaşılma olmuş olebilir çünkü eğer daiyabet olsaydın tatlım bu mutlaka mutlaka anlaşılırdı
van halk sağlığı müdürlüğü:0432-215-49-30
tahlilleri özellikle incelerdim diğer terimleri pek anlamam glikoz ve kolestrol kulağa tanıdık geldiği için değerleri normal çıkardı
tahlillerde zaten belirtmezlermi normal değerin hangi seviyeler arasında oldugu ve kişinin değeri görünür farklı olan belirgin çıkar
daha önce diyetisyene gittiğimde özellikle şeker hastalığı varmı diye birde tiroidin var mı diye baktım ama yoktu demişti ...polikistik değilim
24+4 haftada kaybetmiştim bebeğimi şeker testi yapılmıştı ama sonucu alamadan doğum yapmıştım hatta doğum yaptıgım doktor kontole gittiğimde bunu unutup testin sonucunda bir sıkıntı yok demişti bende zaten artık hamile değilim demiştim
selincim teşekkür ederim uzun uzun açıklamaışsın Allah razı olsun numara bile yazmışsın yarın arayacağım bakalım ona göre yol alacağım benim için önemli bunlar hani kan grubunu yanlış yazılmış demişsiniz ya Allah korusun acil birşey olsa ve ordakine göre kan verseler sonuç hayati tehlike eğer oraya bakmayacakalarsa neden yazıyorlar ki ne işe yarıyor yazılanlar sanırım ben bu kavramı henüz kavrayamıyorum öğretmen kutsaldır doktor hayattır eskiden inandıgımız değerlerin altına indiremiyorum değerlerini
sanırım tahammül sınırlarım çoktan altüst oldu bebek konusunda kaldıramıyorum olumsuz sözleri sanki ben suçluymuşum gibi benim yüzümden bebeğimi kaybetmişim gibi bunalımlı bir ruh haline kapılıyorum offff nedesem anlatmama yeter ki burada suçluluk duygusu sürekli hastalıklı muamaelesi yapılması etrafında haatta eski okul müdürüm bile ne üstüne vazifeyse bana bi çocugu içinde tutmayı beceremedin birde hep rapor alıp yattın demişti Allah ın takdiri ilahisi mi nedir bilinmez o ay eşide hamile oldugunu bilmeden 2 aylık bebeğini kaybetti daha sonra birkaç kez daha kaybetti diye duymuştum
biraz enkaz bir ruh halinde ayağa kalkmaya çalıştıkça beceremiyorum burada kiminle tanışsak çocuk yok mu olmuyor mu diye başlayan bir yığın sorular soruyorlar cevap versen bir türlü vermesen bir türlü diyeceksiniz takma umursama ama kanayan yara sürekli parmak basmaları unuturmuyorki acını birde herkesin çocugu var kendinde bunu eksiklik hissediyorsun okulumda toplamda 7kişiyiz 3i hamile biri aşılama yaptırdı diğeride doğum izininden yeni geldi sürekli tek konuşulan konu bu bebek
ailemden olsun eşimin ailesinden olsun kim arasa direk bebek soruyor sanki duvarlar bile üzerime üzerime geliyor
günaydın dostlarım ev işim var azcık onları yapıp okula gideceğim
farmasicim erkencilerdeniz yine
yol yürümekle borç ödemekle biter derler.önce hayırlısı tabii.bir sitede toplam borcun gelirin % 40 ını geçmemesi gerektiğini okumuştum.kızlaaaar
bugün çok düşünceliyim..
biz yine bir muayenehane bulduk ve talip olduk
ama burası büyük ve dubleks bir daire
ileride şahane bir poliklinik olabilir
ama gel gör ki fiyatı yüksek ve aylık ödeme borcumuz da dolayısıyla yüksek..
içini yaptırmak da cabası peşin paracıklarımızın hepsini vereceğimiz için içini hemen de yaptıramayacağız.
her ay bir kısmını yaptıralım diyorum ben..
borç borç borç..
hesap yaptık 4 ay felaket olacak çok sıkışığız sonra giderek rahatlayacağız
1 sene sonra da stabil hale geçeceğiz inşallah
şimdi bankayla görüşüyoruz eksper gelip bakacak değerlendirecek ederi de tutarsa kredi çekebileceğiz..
çok düşünceliyim çünkü yüksek meblalı bir yere giriyoruz ve de en az 8-9 ay da yeni yerime çıkamayacağım peşin paramız olmadığı için..yani kiramı halen ödüyor olacağım..
ama bir yandan da bu bir yatırımdır ve ileride çocuklarıma kalacak çok değerli bir mevkidedir
şöyle söyleyim en merkez AVM nin tam yan binasında 2 kat...
ooof of kömür gibi yanıyorum.....
bindik bir alamete gidiyos gıyamete....
Allah ev kurana ev alana yardım edermiş diye teselli buluyorum
güzel haberlerini bekliyoruz,allah gönlüne göre,tez zamanda versin evladını inşallah.başkent hastanesinde yaptırmıştık eskisini.
hele bizim arkadaşlar daha ucuza yaptırmış.
kadına bu çok pahalı nasıl olur dediğimde bi panikledi ama ne biliyim dönere filan mı gidiyor acaba??
doktor bişey demedi demiştim doktorla alakası yok diye hemen açıklama yapmaya çalıştı.
evet canım nasipse aslında pozitif sonuç alıp sizlere sürpriz yapma hayalı kuruyordum yarın olcak aşılamam dualarınız bekliyorum.
akıllıbıdık, karanfilce rabbim bu mübarek cuma gününde dualarınızı kabul etsin, ikinize ve bütün isteyenlere
hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
günaydın kızlar.hayırlı cumalar hepinize.
2 gündür ufaklık rahatsızdı,hayat burnumuzdan geldi resmen,insan evladına dayanamıyor canı yanarken.
annelikten daha ağır bir sorumluluk düşünemiyorum.
yol yürümekle borç ödemekle biter derler.önce hayırlısı tabii.bir sitede toplam borcun gelirin % 40 ını geçmemesi gerektiğini okumuştum.
iyi bir ödeme planıyla altından kalkarsınız inşallah.
güzel haberlerini bekliyoruz,allah gönlüne göre,tez zamanda versin evladını inşallah.
amin..
güüü nayyyy dınnnnn arkadaşlar... :)
Cumanız mübarek olsun....
ons yerlerde farmasiiiii :)) ahh ne olur biraz daha düşse de, bu sefer ıskalamasam,dolarlardan kurtulsam... :))
evettttttttttttttttttttttt
dün akşam başka bir sitede meyraa aynen şöyle yazmıştım :))))))))
yarın sabaha ons bizim piyasalar açıldığında 1660-1650 olsa
akşam üzeri de 1695 olsa çok şey mi istemiş olurum
sabah altını alsam akşam satsam
sabahleyin de aynı sitede aynen şunları yazmayı nasip etti Rabbim
selamünaleyküm hayırlı sabahlar cümleten
hepimize sağlıklı mutlu huzurlu hayırlı bir cuma günü diliyorum
cumamız mübarek olsun kardeşler
ons an itibariyle 1649.95
:)))))))))))))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?