evin sahibi babam yaşında bir işadamı çok zengin..çok tok satıcı
pazarlık yaparken ben,
"28 yaşımdayım düğünümü kendim yaptım evimi kendim kurdum,
hem okudum hem çocuk sahibi oldum,
şimdi 1 kuruş istemeden kendi işyerimi alıyorum
sizin benimle yaşıt çocuklarınız var ve siz bu parayı çocuklarınıza harcaması için vereceksiniz. bizim çabamızı haklı görün" dedim
söylerken çok ciddi söyledim
adamın çok hoşuna gitti
duygulandı
tamam dedim indirecek fiyatı
ama indirmedi:)))))))))
canım evet geçen sefer de bahsetmiştin..
aynı senin gibiyim sanırım
peş peşe borçlanıp gideceğim..
annem ve babama ait yazlık ve arsalar var
tabiki istemedim ama bir hastalık hali olur Allah korusun
onların malına güveniyorum açıkcası
bizim dünkü menü ablacımkıııızlaaar merhaba hepinizeben de akşama ne yapsam diye düşünüyorum hala:44:
belki konserve taze fasulyem vardı onu yaparım yanına da bir makarna salata falan
düşünüyorum şimdilik:44:
balığa bayılırım gören sahil çocuğu zanneder hiç alakam yok denizleben de anneme,balık ziyafetine gideceğim... :)
canım zorlanmakla hayatını nerdeyse alt üst edecek kadar zorlanmak arasında ince bi çizgi vardır.kızlaaaar
bugün çok düşünceliyim..
biz yine bir muayenehane bulduk ve talip olduk
ama burası büyük ve dubleks bir daire
ileride şahane bir poliklinik olabilir
ama gel gör ki fiyatı yüksek ve aylık ödeme borcumuz da dolayısıyla yüksek..
içini yaptırmak da cabası peşin paracıklarımızın hepsini vereceğimiz için içini hemen de yaptıramayacağız.
her ay bir kısmını yaptıralım diyorum ben..
borç borç borç..
hesap yaptık 4 ay felaket olacak çok sıkışığız sonra giderek rahatlayacağız
1 sene sonra da stabil hale geçeceğiz inşallah
şimdi bankayla görüşüyoruz eksper gelip bakacak değerlendirecek ederi de tutarsa kredi çekebileceğiz..
çok düşünceliyim çünkü yüksek meblalı bir yere giriyoruz ve de en az 8-9 ay da yeni yerime çıkamayacağım peşin paramız olmadığı için..yani kiramı halen ödüyor olacağım..
ama bir yandan da bu bir yatırımdır ve ileride çocuklarıma kalacak çok değerli bir mevkidedir
şöyle söyleyim en merkez AVM nin tam yan binasında 2 kat...
ooof of kömür gibi yanıyorum.....
bindik bir alamete gidiyos gıyamete....
Allah ev kurana ev alana yardım edermiş diye teselli buluyorum
aaa o salatayı hiç duymadım ama damak zevkime uygun kokusu alıyorum :))ben sıpanağı yoğurtlu severim ayrıca haşlanmış ıspanağa limon pul biber ve azcık yağ ile nefis bir salata elde edebiliyoruz ve onu çok seviyorum valaaa
günaydın kızlar
çoktandır giriyorum ama okuyup çıkıyorum
merak eden arkadaşlarım olmuş onlara çok teşekkür ederim Allah razı olsun onlar
bebeğim 22 aralıkta kürtajla alınmak zorunda kaldı 8 haftalıktı ama kalbi atmıyordu((( genel anastezi ile alındı
elimi attığım yerin boş olması çok kötü bir duygu(((
kendimi yavaş yavaş toparlamaya çalışıyorum ve olumlu şeyleri görmeye çalışıyorum hayatta
Allahım nasip etmediyse vardır bunda bir hayır diyorum
akıllı bıdık yaşadıklarını okumuştum.bi de şimdi bunu duyman çok üzücü.istersen güvenilir bir hastahaneden tam teşekkülü muayene ol ve aklına takılan her şeyi sor arkadaşım
günaydın kızlar
çoktandır giriyorum ama okuyup çıkıyorum
merak eden arkadaşlarım olmuş onlara çok teşekkür ederim Allah razı olsun onlar
bebeğim 22 aralıkta kürtajla alınmak zorunda kaldı 8 haftalıktı ama kalbi atmıyordu((( genel anastezi ile alındı
elimi attığım yerin boş olması çok kötü bir duygu(((
kendimi yavaş yavaş toparlamaya çalışıyorum ve olumlu şeyleri görmeye çalışıyorum hayatta
Allahım nasip etmediyse vardır bunda bir hayır diyorum
hadi birde bu tarafından tut
oooooooooooooooooooooooofffffffffffffffffffff
eşim bugün ennemin ilacını yazdırmak üzere aile hekimine gitmişti
hekim bizim bilgilerimize de bakarken eşimin benim bilgileride diyabet haastası oldugum yazdıgını söylemiş eşim şaşırıncada bilgisayardan göstermiş
bizim daha önce aile hekimimz olmadı ilk kez burada oluyor bu bilgileri kim yazmış diye sormuş eşim hekimde bakanlık tarafından otomatik güncelleniyor demiş
sizin bebeğiniz bu yüzden ölmüş olabilir mutlaka hamilelikte bunu doktora söyleyin demiş
şimdi aklıma takılanları sorayım size
...diyelim ki ben diyabetim neden bende hiç belirtisi yok
...diyelim ki ben diyabetim neden daha önce defalarca doktor kontrolunde bunu söylemediler
...diyelim ki ben diyabetim ve bebğimide bu yüzzden kaybettim neden hiç açıklama yapmadılar buna yönelik tedavi yapmadılar
...diyelim ki ben diaybet DEĞİLİM neden sağlık bilgilerime diyabet yazarak beni olmadıgım bir rahatsızlığın zanı altında bırakıyorlar belki ilerleyen zamanlarda yanlış tedavilere teşhislere neden olacak
...yanlış teşhis bayana erkek kimliği verip askere çağırmaları kadar saçma bir teşhis
biz daha önce bir sürü şahibe var diye bimere şikayet etmiştik van daki bir kaç doktoru
ve bize gelen cevap hastanemizde böyle bir doktor ve hasta kaydı yoktur yazıyordu
eeeeeeeee olmayan bir doktor olmayan bir hasta için nasıl diyabet yazıyor
ya da hep aklıma kurcalayan soru acaba bebeğimin yaşama ihtimali varmıydı
güvenilir derken
devlet hastanesi
devlet kadın doğum hastanesi
özel hastane
özel kadın doğum tıp merkezi
yarı devlet yarı özel hastane
daha daha daha....... eeee daha ne mauyenesi olayım ki kime inanayım bin kere alttan üsttten tepeden her bir yerimden muayene ettiler
çok geçmiş olsun class..
akıllıbıdık, bence diyabet olsaydın doktorlar söylerdi diye tahmin ediyorum. önceden bazı eczanelerin,
bazı doktorların başkaları üzerinden ilaç yazdıkları gibi şeyler söylenirdi:44: acaba böyle birşey olabilir mi:26:
hatta bir tanıdığım başkasının sigortasıyla muayene bile olmuştu. belki bir hata vardır canım:44:
bir araştırma hastanesine mi gitsen acaba:26:
bu nasıl oluyorhastanemizde böyle bir doktor ve hasta kaydı yoktur yazıyordu
haklısın ablacım bir karışıklık var çünkü bizi artık insanlıktan çıkarıyorlar insan gibi yaşamıyor insan gibi muamele göremiyoruz
daha önce gitmiştim yazdığım devlet kadın doğum hastanesi üniversitenin hastanesiydi ama yazarken sinirden ne yazdıgımı görmeiyorum
birde şu takıldı aklıma bu aile hekimi bebeğinizin ölmesine bu diyabet neden olmuş olabilir demeleri böyle bir neden olabilir mi
nedir bu diyabet ne alıp veremediği var benimle
ben de sessiz takipcilerinizdenim ama bu durum hakkinda fikrimi soylemek istedim.sistemde nerden diyabet tanisi aldigin kesinlikle gorunur-hastane olmasada tarih itibariye. bence herhangi bir ilacin karsilansin diye bu tani konmus olabilir-ya da tetkik icin. polikistik misin mesela?hadi birde bu tarafından tut
hekim bizim bilgilerimize de bakarken eşimin benim bilgileride diyabet haastası oldugum yazdıgını söylemiş eşim şaşırıncada bilgisayardan göstermiş
bizim daha önce aile hekimimz olmadı ilk kez burada oluyor bu bilgileri kim yazmış diye sormuş eşim hekimde bakanlık tarafından otomatik güncelleniyor demiş
sizin bebeğiniz bu yüzden ölmüş olabilir mutlaka hamilelikte bunu doktora söyleyin demiş
...diyelim ki ben diyabetim neden daha önce defalarca doktor kontrolunde bunu söylemediler
...diyelim ki ben diyabetim ve bebğimide bu yüzzden kaybettim neden hiç açıklama yapmadılar buna yönelik tedavi yapmadılar
...diyelim ki ben diaybet DEĞİLİM neden sağlık bilgilerime diyabet yazarak beni olmadıgım bir rahatsızlığın zanı altında bırakıyorlar belki ilerleyen zamanlarda yanlış tedavilere teşhislere neden olacak
...yanlış teşhis bayana erkek kimliği verip askere çağırmaları kadar saçma bir teşhis
biz daha önce bir sürü şahibe var diye bimere şikayet etmiştik van daki bir kaç doktoru
ve bize gelen cevap hastanemizde böyle bir doktor ve hasta kaydı yoktur yazıyordu
ya da yeniden hamile olduğumda yaşama ihtimali var mı
bende bir hekim olarak cogu zaman benzer cumleler kurabiliyorum.oyle cirkin davranislar konusmalar goruyoruz ki meslegimizden soguyoruz. diyabet tabii ki gebelik icin cok onemli bir durum fakat sende kesinlikle boyle bir durum oldugunu sanmiyorum cunki aile hekimleri bile gebelerinin rutin kontrollerinde saptasalar hemen bilgilendirirler.gozden KACAMAZ VE SANA SOYLEMEMEZLIK OLAMAZhaklısın ablacım bir karışıklık var çünkü bizi artık insanlıktan çıkarıyorlar insan gibi yaşamıyor insan gibi muamele göremiyoruz
daha önce gitmiştim yazdığım devlet kadın doğum hastanesi üniversitenin hastanesiydi ama yazarken sinirden ne yazdıgımı görmeiyorum
birde şu takıldı aklıma bu aile hekimi bebeğinizin ölmesine bu diyabet neden olmuş olabilir demeleri böyle bir neden olabilir mi
nedir bu diyabet ne alıp veremediği var benimle
akıllıbıdıkcım bence o işte bi yanlışlık var ben de bi kere özel bi hastaneye gitmiştim dişçiye. baktım ekranda kan grubu A+ yazıyor. oysa ben B yim ben de söylemedim öyle bişey kafadan biri bi değer girmiş :44: ya da yüklenmiş bakanlıktan bilmiyorum.
senfatcım,
sana bişey sorabilir miyim??
aslında bu konuda seni rahatsız etmek istemem hiç sevmem çünkü ama..
bizim burdaki tıp fakültesinde aşılama için 210 tl fiyat istediler.
sence fazla değil mi araştırdığıma göre almıyorlar sence bu neyin nesi eşinler hastanede alıyor mu??
ben özelde bile 100 e yaptırmıştım.
üniveritede aşılama ücretsiz yapılıyor. eşim yanımda yok, sorarım ama. üniversitede hiç bir şey için ücret istenmiyor ki. ben de merak ettim şimdi. aşılama mı yaptıracaksın, hadi hayırlısı.. özelde de çok az fark vermişsin, daha pahalı diye biliyorum.
bence de yanlışlık yapılmış malesef oluyor böylesihadi birde bu tarafından tut
ya da yeniden hamile olduğumda yaşama ihtimali var mı
üniversitenin hastanesine araştırmya git bence de ama van dıışında diyarbakır olabilir gidebilirsen tabigüvenilir derken
devlet hastanesi
devlet kadın doğum hastanesi
özel hastane
özel kadın doğum tıp merkezi
yarı devlet yarı özel hastane
daha daha daha....... eeee daha ne mauyenesi olayım ki kime inanayım bin kere alttan üsttten tepeden her bir yerimden muayene ettiler
tıp fakültesi niye masraf çıkardı şaşırdım vallaakıllıbıdıkcım bence o işte bi yanlışlık var ben de bi kere özel bi hastaneye gitmiştim dişçiye. baktım ekranda kan grubu A+ yazıyor. oysa ben B yim ben de söylemedim öyle bişey kafadan biri bi değer girmiş :44: ya da yüklenmiş bakanlıktan bilmiyorum.
senfatcım,
sana bişey sorabilir miyim??
aslında bu konuda seni rahatsız etmek istemem hiç sevmem çünkü ama..
bizim burdaki tıp fakültesinde aşılama için 210 tl fiyat istediler.
sence fazla değil mi araştırdığıma göre almıyorlar sence bu neyin nesi eşinler hastanede alıyor mu??
ben özelde bile 100 e yaptırmıştım.
başkent hastanesinde yaptırmıştık eskisini.
hele bizim arkadaşlar daha ucuza yaptırmış.
kadına bu çok pahalı nasıl olur dediğimde bi panikledi ama ne biliyim dönere filan mı gidiyor acaba??
doktor bişey demedi demiştim doktorla alakası yok diye hemen açıklama yapmaya çalıştı.
evet canım nasipse aslında pozitif sonuç alıp sizlere sürpriz yapma hayalı kuruyordum yarın olcak aşılamam dualarınız bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?