Kirli Çıkılar )))

indirseydi zaten o kadar zengin olmazdı ki..

gözü tok satıcılar çok daha katı oluyorlar maddi konularda. Belki istisnaları vardır ama benim gözlemlediklerim hep bu şekilde.

Allright bizim gireceğimiz ev topraktandı; bitmiş bir şey değildi o yüzden riske giremedik olur ya ya adam bitiremezse diye gerçi teyzemler aynı yere girdiler ama onların düzenleri daha oturmuştu. Siz o kadar borcun altına gireceksiniz sonuçta elle tutulur bir şey var.

ha bir de oturdukları ev var
satsan normal mahalleden 2 daire eder
ama Allahtan korkarım istemeye
Allah korusun o günlere düşürmesin
amin..

kıııızlaaar merhaba hepinize ben de akşama ne yapsam diye düşünüyorum hala:44:
belki konserve taze fasulyem vardı onu yaparım yanına da bir makarna salata falan
düşünüyorum şimdilik:44:
bizim dünkü menü ablacım bire bir aynı ben salataya üşendim turp doğradım bi de turşu
ben de anneme,balık ziyafetine gideceğim... :)
balığa bayılırım gören sahil çocuğu zanneder hiç alakam yok denizle
canım zorlanmakla hayatını nerdeyse alt üst edecek kadar zorlanmak arasında ince bi çizgi vardır.
ben kendini zorlamandan yana olmakla birlikte o çizginin ötesine de gitmemeni düşünüyorum.
sen akıllı kızsın yapmışsındır ayarını.

ben sıpanağı yoğurtlu severim ayrıca haşlanmış ıspanağa limon pul biber ve azcık yağ ile nefis bir salata elde edebiliyoruz ve onu çok seviyorum valaaa
aaa o salatayı hiç duymadım ama damak zevkime uygun kokusu alıyorum :))

kızlae ben de 2 saatlik gündüz uykumun ardından kendime geldim malzemelerimi hazırladım.
eşim gelmesine yakın yapcam yemeği.
karnıbahar(azcık bişey vardı) tavukgöğsü(yarım) 1 tane de havuçla fırında beşamel soslu karnıbahar yapcam.
malezemeleim de değerlencek tabi.
birazcık da dünden kalan yeşil fasülye var o da azcık. çok güzel olmuş dün baya yedik.

yanına da turşu, salata, yoğurt, turp o anki ruh halime bağlı birini yaparım işte

hadi birde bu tarafından tut
oooooooooooooooooooooooofffffffffffffffffffff
eşim bugün ennemin ilacını yazdırmak üzere aile hekimine gitmişti
hekim bizim bilgilerimize de bakarken eşimin benim bilgileride diyabet haastası oldugum yazdıgını söylemiş eşim şaşırıncada bilgisayardan göstermiş
bizim daha önce aile hekimimz olmadı ilk kez burada oluyor bu bilgileri kim yazmış diye sormuş eşim hekimde bakanlık tarafından otomatik güncelleniyor demiş
sizin bebeğiniz bu yüzden ölmüş olabilir mutlaka hamilelikte bunu doktora söyleyin demiş

şimdi aklıma takılanları sorayım size
...diyelim ki ben diyabetim neden bende hiç belirtisi yok
...diyelim ki ben diyabetim neden daha önce defalarca doktor kontrolunde bunu söylemediler
...diyelim ki ben diyabetim ve bebğimide bu yüzzden kaybettim neden hiç açıklama yapmadılar buna yönelik tedavi yapmadılar
...diyelim ki ben diaybet DEĞİLİM neden sağlık bilgilerime diyabet yazarak beni olmadıgım bir rahatsızlığın zanı altında bırakıyorlar belki ilerleyen zamanlarda yanlış tedavilere teşhislere neden olacak
...yanlış teşhis bayana erkek kimliği verip askere çağırmaları kadar saçma bir teşhis

biz daha önce bir sürü şahibe var diye bimere şikayet etmiştik van daki bir kaç doktoru
ve bize gelen cevap hastanemizde böyle bir doktor ve hasta kaydı yoktur yazıyordu
eeeeeeeee olmayan bir doktor olmayan bir hasta için nasıl diyabet yazıyor

ya da hep aklıma kurcalayan soru acaba bebeğimin yaşama ihtimali varmıydı
ya da yeniden hamile olduğumda yaşama ihtimali var mı

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun .

akıllı bıdık yaşadıklarını okumuştum.bi de şimdi bunu duyman çok üzücü.istersen güvenilir bir hastahaneden tam teşekkülü muayene ol ve aklına takılan her şeyi sor arkadaşım

akıllı bıdık yaşadıklarını okumuştum.bi de şimdi bunu duyman çok üzücü.istersen güvenilir bir hastahaneden tam teşekkülü muayene ol ve aklına takılan her şeyi sor arkadaşım

güvenilir derken
devlet hastanesi
devlet kadın doğum hastanesi
özel hastane
özel kadın doğum tıp merkezi
yarı devlet yarı özel hastane
daha daha daha....... eeee daha ne mauyenesi olayım ki kime inanayım bin kere alttan üsttten tepeden her bir yerimden muayene ettiler

çok geçmiş olsun class..

akıllıbıdık, bence diyabet olsaydın doktorlar söylerdi diye tahmin ediyorum. önceden bazı eczanelerin,
bazı doktorların başkaları üzerinden ilaç yazdıkları gibi şeyler söylenirdi:44: acaba böyle birşey olabilir mi:26:
hatta bir tanıdığım başkasının sigortasıyla muayene bile olmuştu. belki bir hata vardır canım:44:

bir araştırma hastanesine mi gitsen acaba:26:

haklısın ablacım bir karışıklık var çünkü bizi artık insanlıktan çıkarıyorlar insan gibi yaşamıyor insan gibi muamele göremiyoruz
daha önce gitmiştim yazdığım devlet kadın doğum hastanesi üniversitenin hastanesiydi ama yazarken sinirden ne yazdıgımı görmeiyorum

birde şu takıldı aklıma bu aile hekimi bebeğinizin ölmesine bu diyabet neden olmuş olabilir demeleri böyle bir neden olabilir mi

nedir bu diyabet ne alıp veremediği var benimle

sen o dönemde yapılan tahlillerden hiç birini görmemiş miydin:26: dikkatini çekerdi herhalde yüksek çıkan değerlerin bence.
belki sağlıkçı arkadaşlar sana açıklayabilirler

Son düzenleme:
ben de sessiz takipcilerinizdenim ama bu durum hakkinda fikrimi soylemek istedim.sistemde nerden diyabet tanisi aldigin kesinlikle gorunur-hastane olmasada tarih itibariye. bence herhangi bir ilacin karsilansin diye bu tani konmus olabilir-ya da tetkik icin. polikistik misin mesela?

bende bir hekim olarak cogu zaman benzer cumleler kurabiliyorum.oyle cirkin davranislar konusmalar goruyoruz ki meslegimizden soguyoruz. diyabet tabii ki gebelik icin cok onemli bir durum fakat sende kesinlikle boyle bir durum oldugunu sanmiyorum cunki aile hekimleri bile gebelerinin rutin kontrollerinde saptasalar hemen bilgilendirirler.gozden KACAMAZ VE SANA SOYLEMEMEZLIK OLAMAZ

akıllıbıdıkcım bence o işte bi yanlışlık var ben de bi kere özel bi hastaneye gitmiştim dişçiye. baktım ekranda kan grubu A+ yazıyor. oysa ben B yim ben de söylemedim öyle bişey kafadan biri bi değer girmiş :44: ya da yüklenmiş bakanlıktan bilmiyorum.

senfatcım,
sana bişey sorabilir miyim??
aslında bu konuda seni rahatsız etmek istemem hiç sevmem çünkü ama..
bizim burdaki tıp fakültesinde aşılama için 210 tl fiyat istediler.
sence fazla değil mi araştırdığıma göre almıyorlar sence bu neyin nesi eşinler hastanede alıyor mu??
ben özelde bile 100 e yaptırmıştım.

üniveritede aşılama ücretsiz yapılıyor. eşim yanımda yok, sorarım ama. üniversitede hiç bir şey için ücret istenmiyor ki. ben de merak ettim şimdi. aşılama mı yaptıracaksın, hadi hayırlısı.. özelde de çok az fark vermişsin, daha pahalı diye biliyorum.

başkent hastanesinde yaptırmıştık eskisini.
hele bizim arkadaşlar daha ucuza yaptırmış.
kadına bu çok pahalı nasıl olur dediğimde bi panikledi ama ne biliyim dönere filan mı gidiyor acaba??
doktor bişey demedi demiştim doktorla alakası yok diye hemen açıklama yapmaya çalıştı.

evet canım nasipse aslında pozitif sonuç alıp sizlere sürpriz yapma hayalı kuruyordum yarın olcak aşılamam dualarınız bekliyorum.

canım senin erken dogum ya da düşük yapmana neden olacak bilinen rahim anomalin var. bu durumdan haberdar olmayan bir hekimin söylediği ile kafanı neden bulandırıp, hayatı kendine çekilemez hale getiriyorsun ki? bir de şimdi şeker mi neden oldu diye kendini üzme. kaldı ki erken dogum yapmana neden olacak bir diyabet hastalıgın olsa bilirsin. gestasyonel diyabet için 24. haftalarda test yapılıyor. sen sanırım o haftalara gelmeden kaybettin bebeğini. yanlışlıkla yazılmıştır. en kısa zamanda şeker testi yaptırıp, aile hekiminden düzeltilmesini iste, düzeltilme imkanı vardır sanırım

bence de yanlışlık yapılmış malesef oluyor böylesi
benimki basit ama oğlumun tarihi yerine eşimin tarihini yazmıştı hemşire yani oğlum 31 yaşında oluyor pcye göre
yapılıyor malesef
senfatı dinle bence
üniversitenin hastanesine araştırmya git bence de ama van dıışında diyarbakır olabilir gidebilirsen tabi
benim de başıma siirtte çalışırken mide bulantıs ve kusma sebebiyle dr gittim 5 gün hastaneye yatırdılar her gün bir sürü tahlil yapıldı değerlerimden biri yüksek çıktı bu da hipofiz bezinde tümöre sebeb oluyormuş ben de de o değer çıkmış orda başka bir hastaneye yaptırdım değer yine çıktı ama seviyesi farklı ben de ankaraya gittim hacettepe de tahlilerimi tekrar ettirdim elimde siirtte yaptırğım tahlillerle çok kötüydü hele annem rengi benzi atmıştı azcık uyusam uyandırıyordu bişey oldu sanıyordu yazık babam da öyle neyse sonuçlar normal değerde çıktı meğerse özel hastanelerin aletlerinin bakımı sğrekli yapılmadığından böyle çıkabiliyormuş ara ara baktırdım yine hep normal çıktı şükür bence sen de iyi bir yere git canım
tıp fakültesi niye masraf çıkardı şaşırdım valla

ay okuyunca çok sevindim heyecanlandım yemin ederim inşallah hayırlısıyla sağlıklı hayırlı bir evlada hamile kalırsın canım

ben de aşılama seviyesine gelmiştim dr bana git kafanı dinle gel dedi o ara bal ve polen yedim rabbim onları vesile kıldı ve oğlum oldu çok şükür dilerim allahtan güzel haberlerini alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…