- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
soğuk suyla yaparsan topaklanmaz eğer yağ ve salçayı önce pişirip tarhanayı ekliyorsan da soğuk su ekle sonra üzerine tarhanayı ekle; ama tarhanayı mutlaka soğuk su ile ıslat sıcak suda ıslatınca da topaklanır ben yeni evlendiğimde hep hızlı olsun diye sıcak suda yapardım topaklanırdı sonra bir de blendırdn geçirirdim bu sefer de hazır çorba gibi olurdu.
bu akşam kvalidemlere geçecektik ancak uçak yarına ertelenmiş yarın geliyor öyle olunca da bugün gidişimiz yarına kaldı; benim menüde kıymalı erişte ve yoğurt vardı çorba filan yapmadık. Bu sefer kıyma harcının içine bol sarımsak kekik ve isot da ekledim krema tadını da versin diye süt ekledim süper bir lezzet olmuştu
soğuk suyla yaparsan topaklanmaz eğer yağ ve salçayı önce pişirip tarhanayı ekliyorsan da soğuk su ekle sonra üzerine tarhanayı ekle; ama tarhanayı mutlaka soğuk su ile ıslat sıcak suda ıslatınca da topaklanır ben yeni evlendiğimde hep hızlı olsun diye sıcak suda yapardım topaklanırdı sonra bir de blendırdn geçirirdim bu sefer de hazır çorba gibi olurdu.
bu akşam kvalidemlere geçecektik ancak uçak yarına ertelenmiş yarın geliyor öyle olunca da bugün gidişimiz yarına kaldı; benim menüde kıymalı erişte ve yoğurt vardı çorba filan yapmadık. Bu sefer kıyma harcının içine bol sarımsak kekik ve isot da ekledim krema tadını da versin diye süt ekledim süper bir lezzet olmuştu
canım bence öyle yapma çünkü un tarhanasının soğuk suda çözünmesi gerek.
ben yağı salçayı kavururum iki kase su dökerim daha su ısınmadan 2 kaşık da çorbalık atarım kaynayana kadar karıştırırım.
tarhanayla ilgili başka bi püf nokta annem kaynattıktan bi süre sonra kapatırdı ama uşaklı bi arkadaşımın çorbayı kaynayarak uzun süre ocakta beklettiğini gördüm hem çorba giderek sıvılaştı hem de daha lezzetli oldu ben de öyle yapıyorum artık.
Canım ben ilk başta 4 yada 5 kaşık tarhanayı bi kasede su ile yumuşatıyorum bi taraftanda 2 diş sarımsağı,biraz naneyi az yağda biraz kavuruyorum üzerine biraz salça koyup iki çevirdikten sonra yumuşattığım tarhanayı karıştırarak tencereye koyuyorum üzerinede suyunu ekleyip kaynayana kadar karıştıyorum hiç topaklanma filan olmuyor.
kızlar çok teşekkür ederim. problem suyun sıcaklığı ve benim yapış yöntemimle ilgiliymiş. hatta düşününce farkın avardım. annem de bir kasede ıslatırdı ben de genç kızlığımda öyle yapardım. bu şekilde yapmayı kimden ne zaman öğrendim ki ben...hay allah...yeniden teşekkürler..
teşekkür ederim evleri değişelim o zamansirkeci, evin çok şık sade ve şirin.. bayıldımmmm
ben de istiyorum...
benim evim çok büyük eşya dolu hiç sade ve şık değil bana göre ve büyük olsa da seninki kadar kullanışlı değil bence..
teşekkür ederim evleri değişelim o zamanişi çok kolay bitiyor küçük olduğu için ama kalabalığa gelmiyor evim malesef ben de büyük bir ev istiyorum almak isteyip de alamadığım öyle çok şey var ki umarım ilerde geniş bir evim olabilir.
pratik olayım yemek çabuk hazır olsun diye düşünürken kendi kendine türetmişsindirkızlar çok teşekkür ederim. problem suyun sıcaklığı ve benim yapış yöntemimle ilgiliymiş. hatta düşününce farkın avardım. annem de bir kasede ıslatırdı ben de genç kızlığımda öyle yapardım. bu şekilde yapmayı kimden ne zaman öğrendim ki ben...hay allah...
yeniden teşekkürler..
ben de temizliği hızlı oluyor kira ödemiyorum merkezi bir yerde gibi olumlu yönlerini düşünüyorum şimdilik; aynı yaş teyzem var onun evi 140 m ve 3+1 temizlik için yardımcı almak zorunda kalıyor yardımcısı bile 1 günde bitiremiyor. 4+1 eve nasıl sığılmaz ki :44:evler ne kadar büyüse de biz insanoğlu bi türlü sığamıyoruz.. 4+1 de olan arkadaşlarım da sığamadıklarından bahsediyorlar.
en iyisi küçük kalıp daha az temizlik yapmak
kız nereye sürüklüyorsun beni datlummmmmmmmmmmmmm:26:
[/B]
ben de temizliği hızlı oluyor kira ödemiyorum merkezi bir yerde gibi olumlu yönlerini düşünüyorum şimdilik; aynı yaş teyzem var onun evi 140 m ve 3+1 temizlik için yardımcı almak zorunda kalıyor yardımcısı bile 1 günde bitiremiyor. 4+1 eve nasıl sığılmaz ki :44:
arkadşlık isteği gönderdim profil bölümünde. Aslında benim de bir gümüşlüğüm var ben istemedim ama ısrarla anneler istediler şimdi tozunu almak için her açışımda onları sevgiyle (!) anıyorum sonra bir çiçeğim vardı ondan kurtuldum salonda bir çiçeğim var kurtulmayı çok istiyorum ama k validem üzülür alınırsa diye cesaret edemiyorum her an başına bir kaza gelebilirbüyük ev de sıkıntı bence.evdeki kişi sayısı arttıkça ev büyümeli.bizde eşya sayısına bağlı maalesef.
son yıllarda gereksiz eşya stoğundan kaçınıyorum,ev yaşanan ortamdan çıkıp,müzeye dönüşsün istemiyorum.küçük bir şey bile alırken 2 kere düşünüyorum,her eşya bir yük bana göre.bir de verilen her nimetin sorgusu olacağı düşününce daha dikkat edesim geliyor.eşyam az diye sevinmelisin bile sirkecim.
bu arada nereye koydun ev resimlerini biz de görelim.
ben de temizliği hızlı oluyor kira ödemiyorum merkezi bir yerde gibi olumlu yönlerini düşünüyorum şimdilik; aynı yaş teyzem var onun evi 140 m ve 3+1 temizlik için yardımcı almak zorunda kalıyor yardımcısı bile 1 günde bitiremiyor. 4+1 eve nasıl sığılmaz ki :44:
büyük ev de sıkıntı bence.evdeki kişi sayısı arttıkça ev büyümeli.bizde eşya sayısına bağlı maalesef.
son yıllarda gereksiz eşya stoğundan kaçınıyorum,ev yaşanan ortamdan çıkıp,müzeye dönüşsün istemiyorum.küçük bir şey bile alırken 2 kere düşünüyorum,her eşya bir yük bana göre.bir de verilen her nimetin sorgusu olacağı düşününce daha dikkat edesim geliyor.eşyam az diye sevinmelisin bile sirkecim.
bu arada nereye koydun ev resimlerini biz de görelim.
eşya dediğin nedir ki her yıl yeni bir şey çıkıyor aa bak bu daha güzelmiş daha kullanışlıymış diyebileceğimiz.. sağlığın huzurun yerinde olsun paran da olsun ilerde dilediğince alır döşersinbenim düğünümde her şey kendi elimde olmadı ne yazık ki
eşimin ailesinin aldıkları baya kalabalıktı.
artık hayallerimi, sadeliği kendi evime saklıyorum
3+1 evim boş odama da bekarlıktan kalanlar eklenince tüm odamda eşya var.
canım sanırım biz farklı yapıyoruz. ben yağ ve salçayı biraz kavururum. sonra da 2 kaşık kadar tarhana ekleyip onu da kavururum. sonra yavaş yavaş suyunu ilave ediyorum, işte problem tam da burada başlıyor......
gerçekten mi,tabii ki güle güle kullansınlar,insanı maymuna çeviriyorlar bu yarışmalarda.alınteri var sonuçta.ben bilmem beyim bilirde bu akşam arabayı arkadaşım götürüyor
güle güle kullansın
baktım canım,sağol,güle güle oturun,ağız tadıyla,yemeklerini de gördüm,maşallah diyeyim.arkadşlık isteği gönderdim profil bölümünde. Aslında benim de bir gümüşlüğüm var ben istemedim ama ısrarla anneler istediler şimdi tozunu almak için her açışımda onları sevgiyle (!) anıyorum sonra bir çiçeğim vardı ondan kurtuldum salonda bir çiçeğim var kurtulmayı çok istiyorum ama k validem üzülür alınırsa diye cesaret edemiyorum her an başına bir kaza gelebilir
hepimizin öyle oluyor neredeyse,sonra kendi keyfine göre yapıyorsun zaten.boş ver güzelim sen evini al da eşya arkasından gelir,önemli olan yuvadaki huzur,mutluluk..benim düğünümde her şey kendi elimde olmadı ne yazık ki
eşimin ailesinin aldıkları baya kalabalıktı.
artık hayallerimi, sadeliği kendi evime saklıyorum
3+1 evim boş odama da bekarlıktan kalanlar eklenince tüm odamda eşya var.
ben de sizden bir taktik istiyorum şu baş ucu çekmeceleri oluyor ya onları nasıl derli toplu tutuyorsunuz? Benimkiler habire dağılıyor hani bir tabir vardır ya çingene eşeğini yitirse bulamaz.. o cinsten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?