Kirli Çıkılar )))

sana anne diyebilir miyim

biliyorum biraz sağlıksız ama
eşim sucuklu sigara böreğine aşerdi
kendi uydurduğumuz sucuklu kaşarlı börek, patates kızartması, salata, ketçap mayonez

bunu çok severim ben;

Akıp giden zaman içinde ahesteyim ,
Kabrim beni bekliyorken dünyalık hevesteyim ,
Uyandır artık
Ya Rab
Belki son nefesteyim..!! . .Hz.MEVLANA.
paylaşmak istedim..

"Çaresizlik Allah'tan gelen en güzel işarettir. Duanın vaktinin geldiği gösterir.
Süzülüyorsa gözünden yaşlar, hüzünlüyse güzel yüzün, Rabbin seni özlemiş, sesini duymak istemiş demektir."
Hz. Mevlana

off karanfilce spordan geldim deli açım senin hazırladıklarını gördüm dibim düştü

senfatla eva arasında bir konuşma geçmişti ilk okuduğumda ben de anlayamadım soracaktım eşim hazır götürüyorken çıkmak zorunda kaldım

hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnnnnnn
ama gitmişsin

ohh mis ellerine sağlık afiyet olsun canım

kız nereye sürüklüyorsun beni datlummmmmmmmmmmmmm:26:
biliyorum biraz sağlıksız ama
eşim sucuklu sigara böreğine aşerdi
kendi uydurduğumuz sucuklu kaşarlı börek, patates kızartması, salata, ketçap mayonez
Eki Görüntüle 596197
afiyet olsun ellerine sağlık bitanemmmmmmmmmmm
bunu çok severim ben;

Akıp giden zaman içinde ahesteyim ,
Kabrim beni bekliyorken dünyalık hevesteyim ,
Uyandır artık
Ya Rab
Belki son nefesteyim..!! . .Hz.MEVLANA.
paylaşmak istedim..

iki söz de beni bitirdi
paylaşım için teşekkürler canımmmm

Bu ayki tüm birikim hedeflerimi altüst ettim :) annem gel sana doğumgünü hediyesi alayım dedi gittik avm ye topuklu siyah bi çizme begendim inciden onu aldı ben de 2 tane kaban aldım çok güzellerdi dayanamadm 220 onlara verdim acayip indirim var ama yüzde 70 indirimle aldım eğer seramik tencere tava isteyen varsa karacaya koşsun 1 seramik tencere bi seramik tava bi düdüklü tencere 2 çelik tencere bi çay makinesi bi de türk kahvesi makinesi 400 lira annem çeyizine alayım diye tutturdu :)

aldıklarını güzel günlerde güle güle kullan canım

haa bu arada yeni yaşının hayırlara vesile olmasını dilerim

Son düzenleme:
bu akşamki menüm

alabalık kızartma
haşhaş otu ( haşhaş bitkisinin ot hali iç egeliler bilirler )
yeşil soğan
salatalık turşusu
kola

salata yapmak istemiyorum bugün
balığın yanına çorba da istemiyorum

güle güle kullan. doğum günün kutlu olsun..
kızlar aramzıda malum hamarat bayan çok. ben tarhana çornbası yaparken bazen tarhana topaklanıyor. bazen de topaklanmıyor ama bunu nasıl başardığımı bilmiyorum açıkcası
tarhananın topaklanmaması için var mı bir yöntem...bilen bana anlatırsa hem eşim hem ben minnettar kalırız. çok seviyor da...

canım tarhanayı suya koyup tencereye koyduğunda sürekli karıştırman lazım
aynı puding yaparkenki gibi yoksa top top olur

sonra kıvamını ayarlarsın su koyarak kaynadıktan sonra topaklanma olmaz zaten

canım sanırım biz farklı yapıyoruz. ben yağ ve salçayı biraz kavururum. sonra da 2 kaşık kadar tarhana ekleyip onu da kavururum. sonra yavaş yavaş suyunu ilave ediyorum, işte problem tam da burada başlıyor......

afiyet olsun canım benim yarınki menüm de alabalık.. bugün aldırttım eşime.. ama kocamanmış 2 si bi kiloyu geçmiş
biz de çoğu zaman balığı sade yeriz ama limonlu salata her zaman favorim yanında, aaa bi de şalgamm suyu harika oluyor.
bizim ilçeyle birlikte iç ege başlar biz de biliriz haş haş otunu ama bizim köydekiler otuna afyon der(şiveyle afiyon)

daha ne olsun,afiyet olsun..
biz de kaçamaklı geçirdik bugünü.pizza yedik,ama içinde sebze de var,et te diye avunuyorum.

size de afiyet olsun canım
hem dominostan yememeniz de isabet olmuş dominos ta domuz eti konusunda bazı şaibeler var.
gerçi onların hangisnie güvenilir ki..

Yeni yaşın kutlu olsun canım .Aldıklarınıda güle güle giy ve kullan.

soğuk suyla yaparsan topaklanmaz eğer yağ ve salçayı önce pişirip tarhanayı ekliyorsan da soğuk su ekle sonra üzerine tarhanayı ekle; ama tarhanayı mutlaka soğuk su ile ıslat sıcak suda ıslatınca da topaklanır ben yeni evlendiğimde hep hızlı olsun diye sıcak suda yapardım topaklanırdı sonra bir de blendırdn geçirirdim bu sefer de hazır çorba gibi olurdu.

bu akşam kvalidemlere geçecektik ancak uçak yarına ertelenmiş yarın geliyor öyle olunca da bugün gidişimiz yarına kaldı; benim menüde kıymalı erişte ve yoğurt vardı çorba filan yapmadık. Bu sefer kıyma harcının içine bol sarımsak kekik ve isot da ekledim krema tadını da versin diye süt ekledim süper bir lezzet olmuştu

canım bence öyle yapma çünkü un tarhanasının soğuk suda çözünmesi gerek.
ben yağı salçayı kavururum iki kase su dökerim daha su ısınmadan 2 kaşık da çorbalık atarım kaynayana kadar karıştırırım.

tarhanayla ilgili başka bi püf nokta annem kaynattıktan bi süre sonra kapatırdı ama uşaklı bi arkadaşımın çorbayı kaynayarak uzun süre ocakta beklettiğini gördüm hem çorba giderek sıvılaştı hem de daha lezzetli oldu ben de öyle yapıyorum artık.

Canım ben ilk başta 4 yada 5 kaşık tarhanayı bi kasede su ile yumuşatıyorum bi taraftanda 2 diş sarımsağı,biraz naneyi az yağda biraz kavuruyorum üzerine biraz salça koyup iki çevirdikten sonra yumuşattığım tarhanayı karıştırarak tencereye koyuyorum üzerinede suyunu ekleyip kaynayana kadar karıştıyorum hiç topaklanma filan olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…