loveli o sözü amcam değil
amcamın cenazesinde halam söylemişti
pardon yanlış okumuş
ama çok hüznlü bir hikaye
bu muydu beklediğim işaret
benim artık içimde tutamayıp bugün haykırmam
hepinizin tesellileri
ablamın arayıp bi dua söyleyip bunu oku diye yalvarıp hacettepede bir arkadaşıyla konuştuğunu anlatması
üstüne 15 gün içinde sözleşmeli arkeolog alımı olacağını öğrenmem (yalan değilse ve yine de sıra gelmeyecekse de)
alt katımdaki 60 yaşındaki komşu teyzenin komşuları toplayıp çaya diye gelmesi ve herkes gittikten sonra kalıp konu nerden geldiyse dine imana gelmesi 2 yıldır tanıdığım kadının benim için ağlaması bana saatlerce bişeyler anlatması evimde namaz kılıp bana dua etmesi
ve benim içimde garip bir boşluk sanki başın ağrımasından sonraki uyuşukluk gibi bir şey hissetmem
aylardır beklediğim güzelim karın yağması
her şeyin bir araya gelmesi hepsinin bir günde olması
bu muydu beklediğim işaret
kadın hem ağladı hem beni ağlattı
ben bugün namaza başlıyorum
hem de önceki gibi kendimi zorlayarak değil içimden gelerek
hiç bir şey düşünmeden hiç bir şeye takılmadan şeytana uymadan
allahım utandırmaz inşallah
allah hepinizden yazandan yazmayandan okuyandan okumayandan aklına gelip dua edenden razı olsun
kalabalık olmasın diye alıntı yapmadım farmasi
allah razı olsun
babanın da mekanı cennet olsun inşallah
karanfilce balığa çok güldüm kızım balık
evet maalesef öyle
Allah bizlerin ve çocuklarımızın başına vermesin
annemin babası yani dedeciğim çok küçük yaşta hem annesiz hem babasız kalmış
babası çanakkaleden gelmemiş
köy meydanında işte yatağı yorganı o gün için ne olacaksa şu isimde çocuk var yanına alıp bakmak isteyenlere duyrulur derken amcası duymuş almış getirmiş evine köle gibi hizmetçi gibi çalıştırmış
dedemin ağzı var dili yok
offfffffffffffffff offfffffff anlatmak ne mümkün ben anlatmaya dayanamıyorum onlar yaşamışlar
inşaallah mekanı cennettir canımmmmmm dedeciğimin
akşam akşam hüzünlendim ben gene
ben de siziiiiiiiiiiiiiicanım seni arada bdv lerde görüyorum karşılaşıyoruz hatta bazı konularda ters bile yazışıyorz.. farklı dünya görüşlerimiz varmış gibi ama bence değil çünkü sen de ben gibi buradan ayrılamıyorsun ve birbirimizi seviyoruz. yani namaza başlaman, dini birşeyler arayışı içinde olman beni hiççç şaşırtmadı.
biz burda dini bazı konulara girerken bir şeyin helal haram olduğunu birbirimize danışırken zaten bu konulara uzak olanlar sıkılıp çekip gittiler gördüm ben.
işte burdaki herkesi çok seviyorum kalplerindeki o cevher yüzünden
senden de razı olsun bitanem
Rabbim en kısa zamanda bütün sıkıntılarını alır inşaallah
ve de hayatta görüp göreceğin tüm sıkıntı keder bunlar olur ve biter gider Amin
seyyahcım yazdıklarını okudum canım
ben olaya farklı bi yönden bakmak istiorum
benim annemde ben 11 yaşındayken boşandı babamla annem çalışıodu benim memurdu ama o kadar mutsuzduki
hiç yüzü gülmezdi taki bi 5 yıl geçene kadar karşımda annemi görmüş gibi oldum yanlış anlama ben olaya kızının tarafından bakmak istiorum
o kadar moralim bozulurduki herşey benim yüzümden oldu sanırıdım belki eger ben olmasaydım kardeşim olmasaydı annem bu kadar mutsuz olmazdı
belki yeniden evlenirdi die hep kendimi suçlardım ve bende çok mutsuz olurdum
o kadar çok o kadar çok sigara içerdiki bi gün öksürürken bişe olcak diye çok korkardım
hep o tedirginlikle büy4üdüm o mutsuzluk o yarım yaşamkla
şimdide sürekli tedirginim az önce yazdığım içimdeki sesle başedemiorum çoğu zman
dudaklarımı yemeye başladım dişimle falan diil kendimi suçlamaktan tırnaklarımla kazıodum ve koskoca kadın oldum bak bebeğim olcak hala yiyorum hele hele heycanlıysan kendimi kötühissettiysem senfat belki açıklayabilir bilemiorum ama
ortaokula giderken geceleri yatagım ayna cımbız alıp dudaklarımın koparamadığım parçalarını cımbızla çekerdim ne kadar kanarsa o kadar rahatlardım o acıyla uyurdum(
üstümde çok kalıcı şeyler bıraktı çünkü annem mutsuzdu bizde mutsuzduk ve o boşlukları doldurmak mutlu olmak için yapmadığım şey kalmadı ama dolmadı((((
evlenene kadar aile hayatı nedir bilmiodum çünkü annem herşeyi yarım yaşardı çünkü annem ailemizin parçalanmış olduguna inandı ama ailemiz parçalanmamıştı sadece bi üyesi aileden çıkmak istemişti ve çıkmıştı bu bi dağılmak diil eksilmekti bunu anlamadı
senin yarımlığın sana göre kpss den
anneme göre terkedilmekten
ayşeye göre başka bişeyden
fatmaya göre güvensizlikten diye uzaaaaaaaaaaar gider bu liste kpss sadece bi araç aslında sorun sensin
benim annemim kpss derdi yoktu ama sorunlar aynıydı o kadar tanıdık o kadar yakın gelioki
biliorum hepsiyle başetmek çok zor ama imkansız diil
hepsinin çöözümü sensin kpss diil :))
acele çıktım selincim
hadi karda gez de gelllllll
Balık: Balık işte, adı üstünde, eşittir alık (sazan falan diye çeşitleri vardır bunların, her şeye atlamalarıyla ünlüdürler). Salaaaan tekidir, ensesine vur, lokmasını al (bir dene bak, çok matrak oluyo, alıyosun lokmasını, anlamıyo!). Maşallah hayal gücü pek gelişmiştir. Sürekli FBI'dan ya da CIA'den birilerinin peşinde olduğunu düşüne düşüne kafayı yiyen balık çoktur. Belki suda çok durduklarından, belki büyük balık küçük balığı yer deyiminin yarattığı stresten, cibiliyetsiz ve en zeka yoksunu burç balıktır. Söyleyecek pek bir şey yok. Allah ıslah etsin. İnsanın kaderi güzel olmadıktan sonra gerisi boş yani, ne diyelim. Yazık be, hem ıslak hem.... Neyse, gene de acımamak lazım, acımazsan acınırsın!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?