- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
char cinsiyet;
int yas;
Console.Write("Lütfen cinsiyetinizi giriniz (E/K):");
cinsiyet=Convert.ToChar(Console.ReadLine());
Console.Write("Lütfen yaşınızı giriniz:");
yas =Console.Read();
if (((cinsiyet == 'E') || (cinsiyet=='e')) && (yas >= 20))
{
Console.WriteLine("Askere Gidebilir");
}
else
{
Console.WriteLine("Askere Gidemez");
}
çok basit bi hata var ama ne bilemedim.
20 yaşından küçüklere askere gider yazıyo
kırmızı yeri yas<20 diye değiştirince doğru çalışıyor program
oysa parantezler de doğru görünüyo
yok canım,neden ayıp olsun da,
gitttiğin firma,zaman,süre ve şartlara (5 yıldızlı/3 yıldızlı,açık büfe/tabildot usulü vs. )göre değişiyor,standart birşey yok yani....
yani şöyle diyeyim, 2.000-2.500 tl. ye de, 10.000-15.000 tl. ye de var.....
{
Console.WriteLine("Askere Gidebilir");
}
else
{
Console.WriteLine("Askere Gidemez");
}
sen de bunların yerini değiştir
kod hata vermiyor canım mantıksal bi hata yani.
yok ben değiştiriim her türlü de yediririm
ama işte çocuklara anlatınca olmuyor. yeni öğrenen birine olmuyo hocam 5 yaşındakine askere gider yazıyo diyolar..
değilse ünv. de ne şaklabanlıklar yapardık kodun içinde, sonucu yine doğru çıkartırdık
Merhaba arkadaşlar hepinize günaydın
Konuya artık yaş kemale erdi ne etsem de para biriktirsem diye düşündüğüm bir ara bdv de bir konuyu okurken link veren bir arkadaş sayesinde denk geldim baştan başladım okumaya, baştan 640. sayfadayım :) sondan da 1500 den itibaren okuyorum arası kaldı :)) bana çok şey kattınız öncelikle hem tasarruf tüyoları hem de hayat tüyoları bakımından muhabbetinize de bayıldım beni de alın aranıza demeye geldim
Kendimi tanıtayım 2003 yılından beri çalışıyorum, avukatım güzel de paralar kazandım ama tutmayı hiç bilmedim malesef 2008'in sonunda çalıştığım yerden ayrıldım kendi işimi kurdum başta işler iyiydi ama bir süre sonra azaldı bu arada da 2010 da geçirdiğim sağlık sorunu nedeniyle bir süre çalışamadım eşimin işleri de kötü gidiyordu çok kötü günler geçirdik o ara KPSS ye girmiştim aslında Ankara da yaşıyorduk ama puanım yetmeyince durumlar da zor olunca başka bir şehre atandım halen de o şehirdeyim
Aylık kazancım 2.500 ama yemek ve lojman kesilince elime ortalama 2.300 falan geçiyor. bir süre çalışmazken yaptığım kredi kartı borçlarına çalıştım şimdi onlar bitti sadece bir kredim var her ay 320 TL ödediğim birikmiş kk borçları için aldım bir de iki ayda bir 240 TL bağkur yapılandırmam var sağolsun babam ödüyor onu zaten onların yanında yaşıyorum şu anda ama babam da aslında tayinci olduğu için mecburen lojman aldım boş lojmana para ödüyorum belki eşim gelir diye düşünmüştüm başta Ankara daki evimiz bizim sadece oranın faturalarını ödüyorum 250 falan tutuyor onun dışında para biriktiremiyorum diye düşündüğüm için bireysel emeklilik yaptırdım en azından biri zorla parayı benden alsın diye :) 100 TL ona ödüyorum hazirandan beri ayrıca garanti ile çalışıyorum birikim için hesap açtırdım ekimden beri 150 ona ödüyorum aylık bir de birikimli altın hesabı açtırdım ayda bir gram altın da oraya ödüyorum daha ne yapabilirim derken buldum burayı arbitraj çok aklıma yattı denemeye başlayacağım inşallah ayrıca bir de kumbara yaptım burayı bulduktan sonra sadece hafta sonrları iki şehir arası mekik dokuduğum için yol masrafım çok bir de tabi gelince arkadaşlarlayım hep haliyle dışarıda yeme içme çok oluyor bir de alışveriş yapıyordum çok fazla son 3 aydır 10 saniye kuralı uyguluyorum
Buradan öğrendiklerimle kendime haftalık bütçe ayırmaya başladım oradan kalanı biriktireceğim ayrıca kumbara da yaptım daha ne yapabilirim bakıyorum sizlerden feyz alıyorum bana da yardımcı olursunuz değil mi
hımm evet. genç dimağların aklını bulandırmayalım...
peki >=20 yerine >19 yaz bakim. sorun çıkıyor mu?
hoşgeldin sefa getirdin
ben meyra trabzonlu senfat ordulu delibocuk da karadenizli eğer yanılmıyorsam
her yerden her meslekten insan var
maşallah
karanfilce sen konyalı değil misin ben anlamadım
bi erzurum lafı geçiyor eşin mi oralı
meyra bir soru da ben sorayım
başkasının parasıyla gidiliyor mu hacca umreye
ben babam babam bana verebilir mi yani
borç olarak değil de karşılama babında
zaten kodda yaş sınırlaması da yok. 100 yaşındaki adama da askere gidebilir der. çocuklar onada bahane bulur.
hatta kodu
(yas >19 && yas < 35) yapsak?
darksea sen bilgisayar mühendisi miydin yoksa web tasarıcı mıydın öyle bişey hatırlıyorum yazmıştın galiba ama karıştırdım :44:
hoşgeldin sefa getirdin
ben meyra trabzonlu senfat ordulu delibocuk da karadenizli eğer yanılmıyorsam
her yerden her meslekten insan var
maşallah
karanfilce sen konyalı değil misin ben anlamadım
bi erzurum lafı geçiyor eşin mi oralı
meyra bir soru da ben sorayım
başkasının parasıyla gidiliyor mu hacca umreye
ben babam babam bana verebilir mi yani
borç olarak değil de karşılama babında
darksea sen bilgisayar mühendisi miydin yoksa web tasarıcı mıydın öyle bişey hatırlıyorum yazmıştın galiba ama karıştırdım :44:
zaten kodda yaş sınırlaması da yok. 100 yaşındaki adama da askere gidebilir der. çocuklar onada bahane bulur.
hatta kodu
(yas >19 && yas < 35) yapsak?
sağol seyyahcım ben Ankaralıyım ama şu an Adana dayım
burası inanılmaz gerçekten hele de bu topik ben önceleri kayınvalide ve görümceyi çekiştireyim rahat rahat diye üye olmuştum ama galiba sonunda en faydalı topiği buldum (kendim için tabi)
bu arada seyyahalemi ben de bekledim kpss ataması o duyguyu iyi biliyorum ilk atamalarda adam gibi kadro açılmamıştı ben kendimi suçlamıştım puan alamadım adam gibi ondan böyle oldu diye ne ilgisi varsa şimdi konuşuyorum bir arkadaşım 91 küsur puan almış o da diyor daha çok puan alsam daha iyi olurdu dedim diye insan mantığı falan unutuyor gerçekten inşallah bu sefer olur ataman da rahata erersin
bu arada ben de çok istiyordum arkeoloji ama hukuk ağır bastı ilk yılımda ikinci tercihim DTCF idi ama son anda sildim o yıl ank hukuku tek tercih yazmıştım eğer silmesem arkeologdum belki şimdi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?