aaaa farmasi ne oldu sana. geçmiş olsun diyenler var. ben ne kaçırdım acaba....başına ne geldiyse çok geçmiş olsun arkadaşım...allah beterinden saklasın....
kızlar size danışmak istediğim bir konu var. mayıs ayında kardeşim doğum yapacak. ben ona doğum hediyesi olarak bir tam altın (bebeğe) bir de şık bir künye düşünmüştüm (kardeşime)
eylül ayından beri kumbara ve cüzdan köşesinde biriktirdiğim parayı bu niyetle saklamıştım. malum altın düşüşte. en azından tam altını şimdi alsam ne dersiniz.
yada hediye olarak farklı bir fikir sunabilir misiniz?????
benimle ortada fol yok yumurta yokken küsen malum şahsı da siliverdim heryerden dün............
bana bir akıl verin kızlar
ben 50 tl verip kaiserin 3 lü setini mi alayım
80 tl küsur verip cemin dilimli ve havuz kalıplarını da mı alayım
canım ancak öyle yetişebiliyordum. şimdi çok şükür evimde bir yardımcım var da böyle toplu yemek yapmıyorum. ben de bugün akşma düşündüğüm balığı buzluktan çıkarıcam. genelde topluca alıp buzluğa atıyorum.
çok geçmiş olsun tatlım, allah beterinden saklasın.
ama neden benim altınla ilgili soruma kimse cevap vermedi...
neyse yeni bir soruyla karşınızdayım. piirinç çorbasını yaparken ben pirinci haşlarım, üstüne de salçalı yağlı sosunu yaparım.
daha farklı nasıl yapılabilinir......
tarif 1
2 - 3 yemek kaşığı yoğurt ile 1 yumurtayı karıştırıp
çorbadan içine biraz alıp kestirmeden çorbaya koyup , 1 çay kaşığı nane atarak da farklı lezzet oluşturabilirsin
tarif 2
varsa tavuğun göğüs etini haşlayıp minki minik doğrayıp
tavuğun suyundan da ekleyip
istersen 1 diş sarımsak da ekleyip
1 çay kaşığı nane eklersen de yine değişik bir tat elde edebilirsin
bana kalırsa cemin kalıplarından daha güzel şeyler çıkacakmış gibi duruyor......
canım teşekür ederim. üstteki yazdığını ben yayla çorbası diye yapıyordum....
ama alttakini ilk kez duyuyorum. bugün tavuğum yok ama aldım listeye teşekkürler....
resimleri inceledin mi ?
kelepçeliye mutlaka ihtiyacım var
ben hem kaiser hem de cemin kalıplarına 80 tl vereyim diyorum
bir sürü parça 7 parça olacak olacak iyi fiyat neredeyse parça başı 10 küsur tl
evet ablacım çok memnunum
zamanında buna verdiğimiz paraya annem baya saydırmıştı ama şimdi ürünlerini yedikçe iyi ki seni engellememişim diyor
benim de bir hayalim var ilerde ben de minik bir dükkan açmak istiyorum içinde kekler kurabiyeler ev yapımı börekler çörekler yapabileceğim
canım inceledim. kaiser aslında daha mantıklı gibi ama ya sızdırırsa diye tereddüt ettim. ben attım 3 adet kalıbımı sızdırdığı için. netten mi alacaksın?
bu arada ben sandım ki ya onu ya onu alayım diyorsun. bu şekilde hem kaiser hem cem diyorsan tabi ki daha mantıklı. ama bence cemi mutlaka almalısın. çok şık duruyor. içinden çıkan kekin şekli güzel olacaktır eminim.
selin kışlıklardan dondurucuya atmak ve yazın yemek için neler yapıyorsun
dondurucu boşaldıkça koyalım
seni bilgilerine çok itibar eder olduk toplucu
bir gün farmasi yaşlanınca buraları sana bırakacak, çocuklarına bırakamaz, zira onlar erkek.
sakın 2013 temmuz annelerine kaçayım deme, buralara takıl
tatlım benim ya 2013 annelerinede giriorum ara ara ama beni depresyona sokuo o topluluk yok bebğim 175,5 gram 181 gram olması gerekiodu acaba iyi besleyemedimmi?
yok ikili testimin sonucunu beğenmedim bidaha ayaptırcam
10 tane zıbın 20 tane patik aldım yetermi acaba diyen yazan kimseleri gördükçe acab diorum bendemi bi sorun var ama yok yok
baazı insanlar hakkaten paranoyak:+))) çıkmam ben buralardan korkma
ben farmisinin öğrencisi olabilirim:))) ancak:))
kıştn konulabilcek pek bişe bilmiorum açıkçası senfat(((
geçen akıllıbıdıkta sormuştu ama limonu sıkıp buzkalıplarına koyabilirsin ama bence gerek yok limon hem ucuz hemde her mevsim bulunan bişe
annem ıspanağı 2-3 kilo alıp yıkayıp haşlar suyunu süzer buzdolabı poşetlerinde buzluga koyardı ama çok bekletmezdi çünkü hemen tüketilirdi börekte olsun kavurması olsun ıspanak dolapta 3-4 ay bekleyebilirmi bilemiorum aynı şekilde karnıbaharıda öle yapardı buharda haşlayıp 2-3 e bölüp büyüklüğüne göre dondurucuya atardı yemek yapcanda yemek hemncecik olurdu yada sote yapcanda çıkarıp buzlu suyunu süzüp sotelerdi amaaaaa en fazla 15 gün buda 3-4 ay kalırmı bilemiorum açıkçası
sanırım kıştan yapılabilcek en sağlıklı şey portakal,mandalina,ayva reçeli olabilir:)) reçel seviosanız tabi
bide sebze çorbasına katmak istiorum dersen şayet pırasanın sert kısımlarıda koyulabilir çünkü ben buzluğuma bütün soğan koyyorum hiçbişe olmuyo
ama pırasa yerine çorbamı soğanla yaparım aynı aileden geliolar dersen onada gerek yok açıkçası:)))
kışlıklar hakkında pekde bi bilgim yok uzmanlık alnım yazdan kışa hazırlananlar((
farmasi kesinlikle kaiser derim asla pişman olmazsınbana bir akıl verin kızlar
ben 50 tl verip kaiserin 3 lü setini mi alayım
80 tl küsur verip cemin dilimli ve havuz kalıplarını da mı alayım
TRT hd de bir proğram var ismi pastacılar kralı;denk gelirsen bir ara izleama ama bu benim de hayalim ama ben yaş pasta üstüne uzmanlaşmak istiorum:))) emekli falan olursam böle aile sıcaklığında yaş pasta yenebilcek butik pastane açmak hayalim olurmu bilmem?
farmasi kesinlikle kaiser derim asla pişman olmazsın
günaydın kızlar.
iyi pazarlar.
akşam arkadaşlara gittik,sohbet,muhabbet derken gecenin bir vakti döndük.
hafiften mide ağrım vardı,sıcak su torbası koyuyorum ilaca ek olarak,2 dk da rahatlatıyor.
tam doldurayım derken torbanın içindeki havanın suyu dışarı atmasıyla tüm elim haşlandı.
hemen soğuk suya tuttum,evde silverdin vardı,onu sürdüm derken,acıdan,ağrıdan uyuyakaldığımda saat 6 ya geliyordu.
görünmez kaza işte.
eşimde başımda söyleniyor,nasıl yaptın,niye bana söylemedin,bıdı bıdı.
yahu çocuk muyum,belki 200 kere doldurduğum şey işte.
geçmiş olsun de sus değil mi.yok.
üzülünce bir garipleşiyor adam ya.
en sonunda kovaladım,canım yanıyor zaten bir de seni çekemem diye.
canım el haşlama çekti yaktım var mı dedim.
bu halde bile gülüyorsun ya ben sana ne diyim dedi gitti yattı.
bir yandan toz alıp aralarda size bakyoumanladım canım
peki bunlardan hangisi olsun ?
Kaiser Kek Kalıpları, Kek Kalıpları, Fame, Cem, Metaltex, Mehtap, Gondol, Paşabahçe, Royal Windsor, Eternity, Softbowl
seninkisi nasıl ne renk ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?