Kirli Çıkılar )))

canım altın alacaksan altın düşmüşken al koy bence

bana bir akıl verin kızlar
ben 50 tl verip kaiserin 3 lü setini mi alayım

80 tl küsur verip cemin dilimli ve havuz kalıplarını da mı alayım

bana kalırsa cemin kalıplarından daha güzel şeyler çıkacakmış gibi duruyor......

tarif 1

2 - 3 yemek kaşığı yoğurt ile 1 yumurtayı karıştırıp
çorbadan içine biraz alıp kestirmeden çorbaya koyup , 1 çay kaşığı nane atarak da farklı lezzet oluşturabilirsin

tarif 2

varsa tavuğun göğüs etini haşlayıp minki minik doğrayıp
tavuğun suyundan da ekleyip
istersen 1 diş sarımsak da ekleyip
1 çay kaşığı nane eklersen de yine değişik bir tat elde edebilirsin

canım teşekür ederim. üstteki yazdığını ben yayla çorbası diye yapıyordum....
ama alttakini ilk kez duyuyorum. bugün tavuğum yok ama aldım listeye teşekkürler....

bana kalırsa cemin kalıplarından daha güzel şeyler çıkacakmış gibi duruyor......

resimleri inceledin mi ?

kelepçeliye mutlaka ihtiyacım var

ben hem kaiser hem de cemin kalıplarına 80 tl vereyim diyorum

bir sürü parça 7 parça olacak olacak iyi fiyat neredeyse parça başı 10 küsur tl

beni ev halkı halen uyuyor. ne zaman kalkacaklarda kahvaltı edeceğiz acaba...neyse bu sayede ben de ilk defa diğer arkadaşlar için topikte geçmişi okuyamadık, çok konuşmuşsunuz denilen kişi oluyorum

canım teşekür ederim. üstteki yazdığını ben yayla çorbası diye yapıyordum....
ama alttakini ilk kez duyuyorum. bugün tavuğum yok ama aldım listeye teşekkürler....

papatyacım istersen ikinci tarife sadece yoğurdu
ya da hem yoğurt hem de yumurtayı da ekleyebilirsin

uydur işte

canım inceledim. kaiser aslında daha mantıklı gibi ama ya sızdırırsa diye tereddüt ettim. ben attım 3 adet kalıbımı sızdırdığı için. netten mi alacaksın?
bu arada ben sandım ki ya onu ya onu alayım diyorsun. bu şekilde hem kaiser hem cem diyorsan tabi ki daha mantıklı. ama bence cemi mutlaka almalısın. çok şık duruyor. içinden çıkan kekin şekli güzel olacaktır eminim.

ama ama bu benim de hayalim ama ben yaş pasta üstüne uzmanlaşmak istiorum:))) emekli falan olursam böle aile sıcaklığında yaş pasta yenebilcek butik pastane açmak hayalim olurmu bilmem?

yanıt için teşekkürler canım

senin kelepçeli kalıplar da mı marka idi eğer öyle ise ve işe yaramamışlarsa çok üzülürüm (((((

tatlım benim ya 2013 annelerinede giriorum ara ara ama beni depresyona sokuo o topluluk yok bebğim 175,5 gram 181 gram olması gerekiodu acaba iyi besleyemedimmi?
yok ikili testimin sonucunu beğenmedim bidaha ayaptırcam
10 tane zıbın 20 tane patik aldım yetermi acaba diyen yazan kimseleri gördükçe acab diorum bendemi bi sorun var ama yok yok
baazı insanlar hakkaten paranoyak:+))) çıkmam ben buralardan korkma

ben farmisinin öğrencisi olabilirim:))) ancak:))

kıştn konulabilcek pek bişe bilmiorum açıkçası senfat(((
geçen akıllıbıdıkta sormuştu ama limonu sıkıp buzkalıplarına koyabilirsin ama bence gerek yok limon hem ucuz hemde her mevsim bulunan bişe
annem ıspanağı 2-3 kilo alıp yıkayıp haşlar suyunu süzer buzdolabı poşetlerinde buzluga koyardı ama çok bekletmezdi çünkü hemen tüketilirdi börekte olsun kavurması olsun ıspanak dolapta 3-4 ay bekleyebilirmi bilemiorum aynı şekilde karnıbaharıda öle yapardı buharda haşlayıp 2-3 e bölüp büyüklüğüne göre dondurucuya atardı yemek yapcanda yemek hemncecik olurdu yada sote yapcanda çıkarıp buzlu suyunu süzüp sotelerdi amaaaaa en fazla 15 gün buda 3-4 ay kalırmı bilemiorum açıkçası
sanırım kıştan yapılabilcek en sağlıklı şey portakal,mandalina,ayva reçeli olabilir:)) reçel seviosanız tabi
bide sebze çorbasına katmak istiorum dersen şayet pırasanın sert kısımlarıda koyulabilir çünkü ben buzluğuma bütün soğan koyyorum hiçbişe olmuyo
ama pırasa yerine çorbamı soğanla yaparım aynı aileden geliolar dersen onada gerek yok açıkçası:)))

kışlıklar hakkında pekde bi bilgim yok uzmanlık alnım yazdan kışa hazırlananlar((

Son düzenleme:
selin saol canım

farmasinin sorusunu cevaplayın bakayın

ben de kek kalıbı alacagım, hemen söyleyin cevabı sipariş verelim.

acaba elossanın takipçileri bilir mi? farmasi bir de oraya sorar mısın, senin lafını dinlerler

Allah bebek isteyen herkesin kucagını boş bırakmasın (nefret ettiğim kişilerin bile) Arkadasıma da tez zamanda nasip etsin.

paptya altını al bence, gelecek ayların ne getireceği belli olmaz, aylardırda 93-94 ten aşağı hiç düşmedi, daha düşük olmaz sanırım.

ben bugunku menüm kıymalı mercimek yemeği, maydanoz çorbası, makarna ve salata düşünüyorum

ben sürekli renkli ve kalın falan yazmak istiyorum. bunu sabitleme yok mu

Son düzenleme:

kıştan şu olabilir ilkbahara doğru lahana sarması yapıp saklama kaplarına koyup 2-3 tane
yazın canınız çektiğinde pişirebilirsiniz
yapmadım ama aklıma geldi

senfat iyi fikir elossalara bir sorayım canım

bana bir akıl verin kızlar
ben 50 tl verip kaiserin 3 lü setini mi alayım

80 tl küsur verip cemin dilimli ve havuz kalıplarını da mı alayım

farmasi kesinlikle kaiser derim asla pişman olmazsın
ama ama bu benim de hayalim ama ben yaş pasta üstüne uzmanlaşmak istiorum:))) emekli falan olursam böle aile sıcaklığında yaş pasta yenebilcek butik pastane açmak hayalim olurmu bilmem?
TRT hd de bir proğram var ismi pastacılar kralı;denk gelirsen bir ara izle

günaydın kızlar.
iyi pazarlar.
akşam arkadaşlara gittik,sohbet,muhabbet derken gecenin bir vakti döndük.
hafiften mide ağrım vardı,sıcak su torbası koyuyorum ilaca ek olarak,2 dk da rahatlatıyor.
tam doldurayım derken torbanın içindeki havanın suyu dışarı atmasıyla tüm elim haşlandı.
hemen soğuk suya tuttum,evde silverdin vardı,onu sürdüm derken,acıdan,ağrıdan uyuyakaldığımda saat 6 ya geliyordu.
görünmez kaza işte.
eşimde başımda söyleniyor,nasıl yaptın,niye bana söylemedin,bıdı bıdı.
yahu çocuk muyum,belki 200 kere doldurduğum şey işte.
geçmiş olsun de sus değil mi.yok.
üzülünce bir garipleşiyor adam ya.
en sonunda kovaladım,canım yanıyor zaten bir de seni çekemem diye.
canım el haşlama çekti yaktım var mı dedim.
bu halde bile gülüyorsun ya ben sana ne diyim dedi gitti yattı.

geçmiş olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn banucum kıyamam sana
iyiki silverdin varmış

Allah beterinden saklasın
ne oldu bize topikçek ya kendimize ya çocuklara Allah'ım sen bizleri koru AMİN

azıcık da işi sulandırayım
enişte tabi kızar cumartesi gecesini mahvetmişsin

ama işin bir de iyi tarafından bakmak lazım sıcak su torbasını karnına koyup da sular bir yeri yaksaydı daha mı iyi olacaktı Allah korusun

hanımlar tv de gördüğümüz bir sürü sağlıklı beslenme adına kitaplar var internetten bu kitapları indirebileceğim yada içeriğini okuyabileceğim sitelre var mı
veya bu kitaplardan alıp okuyanınız ve önerebileceğiniz var mı
marankinin karatayın dukanın kitapları çok satılanlarda yer alıyor ama kararsız kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…