Kirli Çıkılar )))

ben tavuk suyu pek kullanmıyorum, tavukta nadir alıyoru, bende kemik suyu bulunduruyorum, çorbalarada onu koyuyorum pişrdikten sonra buzluk poşetlerine koyuyorum dondurucuıya, çorbalara pilavlara hep onu kullanıyorum

benim kayınvalide, tavuğun derisini ve kanat uçlarını falan atmıyor, dondurucuya koyuyor, biraz birikince kaynatıp suyunu kullanıyor

börtücük sen nasıl bıraktın

sunnycim bence de ilki güzel
güzel günlerde kullanılsın inşallah

ben 6-7 deneme sonrası denemekten yorulup galiba bırakamayacağım dedim
sonra içmedim bi süre özellikle yasak koymadım asla içmeyeceğim demedim
sonra bi bakmışım unutmuş gitmişim aklıma bile gelmiyor arada bi nargile içerim o kadar

şimdi ben hiç içmemiş mi oluyorum içmiş mi oluyorum
yok canım sen artık içmemiş oluyorsun

burda ıslama köfte diye bir şey var
ekmeği kemik suyuyla ıslatılmış köfte
kemik suyunda ekmeği kızartır gibi yapıyorlar
köfteyle servsi edilmesine rağmaen o ekmeği dolaba atıp bekletebiliyorsun
çıkar çıkar kahvatılarda ısıt ye
besleyici de oluyordur sabahları enerjş verir
tadı da çok güzel

nasıl nasıl nasıl bıraktınız

ben normalde çok içmiyordum. garip bir tiryakiydim. üç gün yalnız kalsam bir tane içmezdim. ama bir arkadaşım gelsin akşama kadar bir pakete yakın içerdim. ben kendim bıraktım. ilk zamanlar arkadaş toplantılarında ya da misafirim geldiğinde çok zorlandım. ama zamanla çok rahatladım. her gün daha kolaylaştı benim için. zaten bir ay falan geçtikten sonra artık çok daha kolay oluyor.

al sana da

eşime gelince o iflah olmaz cinsten bir tiryakiydi günde üç paket, bazen daha bile fazla. geçen seneye kadar içti. ben sigarayı seviyorum asla bırakmam derdi
tabi onunla birlikte hepimiz dumanaltı yaşıyorduk. ama yolda yürüyemiyordu artık, merdiven çıkamıyordu. doktor kesinlikle bırakacaksın yoksa ölürsün dedi. eşim de sanki içmeyenler ölmüyor mu dedi doktora o aralar hastanelerde sigara bırakma poliklinikleri açıldı. doktorumuz yalvar yakar eşimi polikliniğe yazdı. eşim bırakmam diye diye tedaviye başladı onun tiryakiliğine göre bir ilaç belirlediler. bu arada eşim bırakma konusunda ikna olmaya başladı. zaten önceleri bir gün içmesem bir daha içmem diyordu. ilaca başladıktan sonra yaklaşık bir ay içinde bıraktı yaklaşık bir buçuk sene oldu. şimdi benden hızlı yürüyor. çok daha rahat nefes alıyor çok şükür

evet karanfilce karşılık beklemeden yapıyorum desen bile karşı taraftan bir şey görmeyince üzülüyor insan
hele de yakın birileriyse
mesela abim evlenirken ben bekardım
abime salon eşyası aldık, koltuk, gümüşlük falan
eşine de bi sürü altın yaptık mihir olarak
bunları babamla birlikte yaptık hep
ben atandıktan 1 buçuk yıl falan sonra evlendim
o arada babama verdim maaaşımı
babam da abimin borçlarını ödedi, sonra bana bir şeyler aldık çeyizlik falan
abim de evlendiği zaman sadece iki tane halı aldı kendi evine, onların borcunu ödedi
yani nerdeyse sıfır borçla evlendirdik adamı
öyle olunca da hemen araba aldılar
alsınlar gözüm yok
ama bari benim bunca yaptığım şeye karşılık bana bi düğün hediyesi alsaydı
onların düğün olduğunda ben nişanlıydım, nişanlım abime tam altın taktı düğünde
biz evlenirken de onlar eşime tam altın taktı o kadar

şimdi zavallı babam, benden aldıklarını yazmış hep, bana ödiyecekmiş
ben hiçç istemiyorum, çünkü o maaşlarım her ne kadar abime de harcanmış olsa, ben babama verdim diye düşünüyorum
o da yok, ben sevimsize araba alıcam para biriktirip diyor

evet ben de burayı bu yüzden çok seviyorum
ben de yaz kış oda sıcaklığında su içerim soğuk suyun tadını alamıyorum
arabistanda bile öyle yaptım. direk dolap suyunu içemedim

ben de dolaptan su içemem, yaz kış oda sıcaklığında olcak içtiğim su

bu arada Allahım eşime de sigarayı bırakmayı nasip etsin

ben de yaz kış oda sıcaklığında su içerim soğuk suyun tadını alamıyorum
arabistanda bile öyle yaptım. direk dolap suyunu içemedim
ben de soğuk su içemem yazın bile

ben de eski içicilerdenim bıraktım 2006 da sonra otlakçılığa başladım eşimden otlanıyordum bu dönemodaya aldık bi sigara paketi kahveyle beraber içitik valla paket bitti biz de sigarayı bıraktık benim yanımda içen olunca içiyorum tek olunca içemiyorum içmiyorum şimdi ben neyim

ben de buz mavisi bile kaban vardı, yeşil, mürdüm ama siyah yoktu
1 ay önce aldım
bir elbise giyeceğim, siyah kaban olmasın lazım yok
aslında ilk alınması gerekeni almamışım. siyah ayakkabı gibi illa olması lazım onun
ama gri falan da olur onun yerine
sen alma

allahım ben de bir gün tiksinecek miyim

belki ileriki sayfalarda yazan olmuştur. champix ile bir ilaç var. babam 40 yıldır içiyordu, bu yıl artık bırakmak istiyorum ama yapamam dedi. o ilaçtan aldı, bitti. ama içmek istememek çok önemli. keyif alıyor ve zarar görmediğini düşünüyorsan zor.
ilaç tiksindiriyor ve içmiyorsun, tedaviyi yarım bırakırsan başlayabilirsin
ya da büyük stresli olaylarda direncini bilmiyoruz

peki sadece içmiyecem diyerek mi içmedin
neler yaptın nasıl kurtuldun
çok uğraştım ama sonunda başardım...
http://www.kadinlarkulubu.com/zarar...tiryakilik/495687-sigaradan-kurtuluyorum.html
burada gün gün bulabilirsin canım yaşadıklarımı...
ay ne güzel şeyler varmış burada...hepsi birbirnden güzel...
ayrıca teşekkür ederim. kızlar pek bir gizemli konuşmuşlardı ne aldığın konusunda...
ayyy inşallah almıcam...almıcam...alırsam

selam hatunlar:))) bugün ancak gelebildim bi geçmişteki 40-45 sayfayı okuyup geliorum:)))

benim eşim de o ilaçla bıraktı senfat

2 ilaç var zaten. champixi sadece sigara bırakma polikliniklerinde ücretsiz veriliyor. fiyatı 190 tl olmuş galiba. gögüs uzmanı falan reçete edemiyor. ücretsiz almak isteyenler o polikliniğe gidecek. ya da paralarıyla alacak. 3 kutu kullanılıyor.

bir de zyban var galiba. reçete ediliyor. antidepresan gibi bişey sanırım ama o da bıraktırıyor ve aşırı tiryakilere geçmiyor

evet işte abin sana okkalı bi bilezik takabilirdi..
neyse canım canın sağolsun..
Allah sizlere versin kat be kat evet sıkılmıyor musun sıkılıyorsun ama gün geliyor bazen boş olduğu anlayıp bırakıyorsun..

benim eltimle aramda 3 ay var evlilikte onlara yapmadım diye bana da neler yapmadı oysa ki onun çeyiziyle benim çeyizim de bir değildi.
neyse yazdım ben kenara.
en son kaynım işsiz de kaldı neler neler oldu.
onlar güya hak geçmesin dediler benle onu bir tuttular düğünde ama sonrasında hep onlara yardım yapmak zorunda kaldılar.
şimdi arkamı dönüp baktığımda onlara yardım ettiler ama bize Allah yardım etti çok şükür

benim de erkek kardeşim evlencek yaşa geldi ama atanamadı daha özelde çalşıyor bıraksan evlencek bazen bekar evlerinde sürünüyor evlenese mi diyorum ama bazen de boşver hayatı anlasın diyorum.
çünkü 5 yıl okurken babam memur maaşıyla ona ve kız arkadaşına para yedirdi hep benim harcadığımın katlarcasını harcadı.
hep arkada bi destek olunca hayatı anlayamayacağını düşünüyorum o yüzden ben de annem de işi sıkı tutuyoruz.
mihrini filan biriktir eşyalarını al öyle diye.
çünkü ben de 1 yıl çalıştım evlendim ama annemlere bir tek masraf yaptırmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…