Kirli Çıkılar )))

canım konunun içeriğinin ya da hangi kelimeleri kullandığının ya da cümleleri kurduğumuzun inan önemi yok
çünkü hepimizin hikayesinin içeriği farklı olmakla birlikte ortak nokta şu bizlere verilen verilmek istenen huzursuzluk
o nedenle huzurluğa neden olan kaynak ya da kaynakları bulup adamakıllı bertaraf etmek
işte çözüm bu

akıllıbıdık,Ben de hatırlamıyorum malesef kaçıncı sayfada yazdığınıGizli takipçilerden biriydim ama arada yazıyorum artık,buradaki sohbet çok hoşuma gidiyor,herkes çok içten

konunun başlığına bakarak buraya yeni gelenler önceleri pek keyif alamayabilirler (bana göre tabi)
ben buraya geçen sene aralık ocak gibi yaklaşık 400lü sayfalarda katıldım yanlış hatırlamıyorsam
önceleri tamamen ekonomi tasarruf birikim taktik yöntemleri ağırlıklı olarak paylaşırken ufak ufak yaşantılarımızda konulara dahil oldu sonra nasıl olduysa oldu birden muhabbet çığ gibi büyüdü hergün abartısız ne yazmışlar diye merakla girip baktıgım oluyor
herkes samimi içten ve iç içe kirli çıkı olmak adına hemen hemen herkes birbirinin bildiğini biliyor o yüzden anlaşılmak ve anlatabilmek daha kolay oluyor
ben seviyorum burada olmayı

tuhaf olanda o değil mi bu neyin paylaşılamazlıgı
daha düğün yapalı yeni olmuş daha yeni gitmişsin istemişsin düğünler dernekler kurmuşsun
elindeki kınası silinmeden hooop kaynanalığa başlayıp huzursuzluk yapıyorsun
yeni gelin daha evlilği anlamadan yeni evine yeni hayatına yeni aiesine tam adapte olamadan ansıl oluyorssa hemen o kayınvalideler çözüyorlar herşeyi
wallaaaa bravooooo
ama yola getirmişsin ya asıl bravoooo sanaaa ve senin yanında duran eşine böyle bir gelini bulmuşlarda 10 parmağında 10 marifet

yaww kızlar maşallah sizlere ne kadarda hamaratsınızzz
ben evlendiğimde hiç bişey yapmasını bilmiyordum sonra deneye deney bişeyler öğrendim internet sağolsunn, ama sizlerin eline su bile dökemem, bide hani çokta sevmiyorum mutfakta zaman geçirmeyi onunlada alakalı sanırımm

bu arada loveli geçende verdiğin kurabiye tarifini yaptım, ilkinde yakmıştım ama önceki gün yaptım güzel olduuu

bıdık sen naptın ya
maşallah nazar değmesin ellerine sağlık
ilk mesajdaki 3 .resimde borcamdaki mavi şey ne
2 mesajdaki 2. resimdeki tepside ne var ve de son resimdeki domatesler kurutmak için mi

papatya geçmiş olsun
zencefil yoksa limon bal limon tuz pekmezli su ballı su vicks küvet varsa vicksli banyo iyi gelebilir

karanfil hanım papucu yarım yaşlandık he
sen de morukladın mı
yeni yaşın tüm güzellikleri getirsin sana inşallah
bebek için de hayırlısı olsun hayırlı zamanda olsun allahın hikmetinden sual olmaz
tüm hayırlı dileklerimiz olsun inşallah canım

ve misafirlerimi yolcu ettim:)))
ortalığı topladım koştum geldim öncelikle

karnıbaharım nefis nefis nefis olmuştu:)))))))))))

benden geçtiğine göre artık tarifini verebilirim:)))

selinin fırında tavuklu karnıbahar tarifi( tarif 8 kişilik)
malzemeler:
1 ortaboy karnıbahar
2 göğüs yada bir bütün tavuk
1 havuç
salça
kekik,sıvıyağ,pul biber,karabiber,tuz malzemeler bu kadar

önce karnıbaharı çiğden dallarına ayırıyorum sonra yıkıyoruz süzgece koyup güzelce süzüoruz güzel süzmek önemli çünkü kızarcak
ben sabahtan yıkadım öğlene kadar süzüldü
bu arada tavuğu ocağa koyyoruz haşlıyoruz:))) ben bir bütün tavuk kullandım
tavuk haşlandıktan sonra iri iri didiyoruz suyunu tencereden almıyoruz
karnıbaharlarında dallarını kızarıcak biçimde ikiye dörde beşe dölerek tavada kızartıoruz her yanı kızarcak ama
borcama iri iri dittiğimiz tavukları alıoruz kızarmış kanıbaharlarıda alıoruz
karnıbaharın ardından havuçları halka halka doğrayıp onlarıda kızartıoruz
aslında içine kırmızı biberde çok hoş olurdu amaaaaaaa ben közlenmiş kırmızı biber salatası yaptğım için koymadım neyse borcamda havuçları karnıbaharı tavukları elimizle fazla ezmeden harman yapıoruz

sonraaaaaaa
tavuğun suyunun içine 3 yemek kaşığı salça atıoruz çok diil yoksa yemek çok renksiz olur ben 2 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası ekledim sonra suyun içine bir tatlı kaşığı kekik koyyoruz asıl tadını veren kekik 1 çay kaşığı pul biber,azcık karabiber
damak tadınıza göre tuz koyyoruz ben 1.5 tatlı kaşıpğı tuz koydum
kapağını kapatıp bu karışımı kaynatıoruz taaaaaaaaki salça pişene kadar
sonra bu sosu borcamın içine tavuklu karnıbaharın içine boca edioruz

salatadan kalan maydonoz vardı ben onuda üstüne serptim fakat siz yapmayın maydonoz üstte oldugu için yanmış sonradan ayıkladım ben üstünden:))))))))
dooooooooğru fırına 180 derece yarım saaat üstü kızarana kadar pişirioruz

tadına hayran kalcaksınız emin olun yalnız bu tarif 8 kişilik hatta 10 kişide yiyebilir o yüzden malzemerin yarısını çeyreğini kullanabilirsiniz:))
tavuğun suyunun hepsini kullanmak zorunda diilsiniz yemekleri ne kadar sulu yediğinize göre değişir.... ben suyun yarısını kullandım benim yemeğim hafif suluydu diğer yarısıyla çorba ve pilav yaptım:)))))

pişman olmıycaksınız:)))) çünkü ben karnıbaharın sulu tencere yemeğini hiç sevemem ama bu tarif nefis:)))) özellikle soteden ve yoğurtlu karnıbahardan sıkılanlar için:))

Son düzenleme:

teşekkür ederim sizlere özendim bende ekledim birgün yolun düşerse buraya sana da hazırlarım gelicem demiştin daha önce yanlış mı hatılıyorum
mavi olan güllaç aslında gıda boyası sağlıklı değilde ben bi ara şeker hamurundan tatlı yapmaya çok özenmiştim o zaman almıştım boyalaırıda yanlışlıkla pembe yerine mavi katmışım tatlıya mavi güllaç oldu oda
dometesler kurutmak için canım geçen yaz yapmıştım bu senede yapmayı düşünüyorum çok güzel oluyor ama aşırı güneş istiyor yoksa geç kuruyor
tepsideki kendi yaptıgım ev tarhanası kuruduktan sonra ufalayıncada bir müddet tepside bekletmiştim ben
özellikle kahvaltılık farklı şeyler hazırlamayı çok seviyorum özelliklede ne bulsam reçeli yapıyorum pek yemiyorum ama gözümün önünde çeşit güzel görünüyor
misafirde zengin gösteriyor insanın önce gözü doyuyor

bıdıııııııııııık iyiki şu an tıka basa tokum bak iyiki diorum yoksa o gözlememsi pide gibi şeylere baktıkça ağzımın suyu akardı bakkkkk:))))
ama rahat ol kusana kadar yediğim için gözüm bişe görmedi
ama bişey merak ettim bi tepsinin içinde kırmızı kırmızı güle benzeyen bişeyler vardı o neydi ne kadar güzel görünüo öleeeee.....

peki canım kabağı karnıbahara nasıl dönüştürüyoruz

aahahaha
harika olmuş ama eminim mavi güllaç yiyen olmamıştır şimdiye kadar
o güller irmikten yapılan gül tatlısı değil mi gıda boyasıyle pembiş olmuşlar

evet farmasıcım margarın bende sevmıyorum ama bazen ıstıyor ya kurabıye vepastalar ne yazıkıı ama bııs olmaz ya nolcek okadar margarınden pehhh

seyyahcım o kurabıyelerle cok ugrastyım tek tek sekıl verdım yapıstırdımmm o turuncu sey ıse yufkalı patateslı peynırlı yogurtlu buzluk böregımmm

kızlar elinde yapılmış, denenmiş, onaylanmış mozaik pasta tarifi olan var mı?
nette bir sürü tarif var ama güvenemedim bir türlü....
1 paket kakolu pudıng yapalım- ayrı kaba 20 bıskuvı kıralım ırı ırı- buskıvulere kırılmıs 1 bardak fındık- kırılmıs cıkolata ekleyelım sonra bu karısımı pudınge dok strecle sar buzluga

kızlarrr artık yarından itibaren 27 yaşındayımm
dogum gunu kutlu olsun canımm

deneyecegım selinnn guzele benzıyorr

bugunun sampiyonu akıllı bııdk kız ne o sofralar öle o kırmızı gul gıbı seyı bende merak ettımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…