farmasi evet uzun yazmışsında ya ben anlamadım biraz daha püfler versene mesala çok özel değilse ne oldu da nededin sonra nasıl böyle peşinde pervaneye döndü ne bileyim birçogumuz tartışıyoruz ama senin ki gibi dersini almış olmuyor
akıllıbıdık,Ben de hatırlamıyorum malesef kaçıncı sayfada yazdığınıGizli takipçilerden biriydim ama arada yazıyorum artık,buradaki sohbet çok hoşuma gidiyor,herkes çok içten
tuhaf olanda o değil mi bu neyin paylaşılamazlıgı
daha düğün yapalı yeni olmuş daha yeni gitmişsin istemişsin düğünler dernekler kurmuşsun
elindeki kınası silinmeden hooop kaynanalığa başlayıp huzursuzluk yapıyorsun
yeni gelin daha evlilği anlamadan yeni evine yeni hayatına yeni aiesine tam adapte olamadan ansıl oluyorssa hemen o kayınvalideler çözüyorlar herşeyi
wallaaaa bravooooo
ama yola getirmişsin ya asıl bravoooo sanaaa ve senin yanında duran eşine böyle bir gelini bulmuşlarda 10 parmağında 10 marifet
kızlarrr artık yarından itibaren 27 yaşındayımm
bıdık sen naptın ya
maşallah nazar değmesin ellerine sağlık
ilk mesajdaki 3 .resimde borcamdaki mavi şey ne
2 mesajdaki 2. resimdeki tepside ne var ve de son resimdeki domatesler kurutmak için mi
papatya geçmiş olsun
zencefil yoksa limon bal limon tuz pekmezli su ballı su vicks küvet varsa vicksli banyo iyi gelebilir
karanfil hanım papucu yarım yaşlandık he
sen de morukladın mı
yeni yaşın tüm güzellikleri getirsin sana inşallah
bebek için de hayırlısı olsun hayırlı zamanda olsun allahın hikmetinden sual olmaz
tüm hayırlı dileklerimiz olsun inşallah canım
ve misafirlerimi yolcu ettim:)))
ortalığı topladım koştum geldim öncelikle
karnıbaharım nefis nefis nefis olmuştu:)))))))))))
benden geçtiğine göre artık tarifini verebilirim:)))
selinin fırında tavuklu karnıbahar tarifi( tarif 8 kişilik)
malzemeler:
1 ortaboy kabak
2 göğüs yada bir bütün tavuk
1 havuç
salça
kekik,sıvıyağ,pul biber,karabiber,tuz malzemeler bu kadar
önce karnıbaharı çiğden dallarına ayırıyorum sonra yıkıyoruz süzgece koyup güzelce süzüoruz güzel süzmek önemli çünkü kızarcak
ben sabahtan yıkadım öğlene kadar süzüldü
bu arada tavuğu ocağa koyyoruz haşlıyoruz:))) ben bir bütün tavuk kullandım
tavuk haşlandıktan sonra iri iri didiyoruz suyunu tencereden almıyoruz
karnıbaharlarında dallarını kızarıcak biçimde ikiye dörde beşe dölerek tavada kızartıoruz her yanı kızarcak ama
borcama iri iri dittiğimiz tavukları alıoruz kızarmış kanıbaharlarıda alıoruz
karnıbaharın ardından havuçları halka halka doğrayıp onlarıda kızartıoruz
aslında içine kırmızı biberde çok hoş olurdu amaaaaaaa ben közlenmiş kırmızı biber salatası yaptğım için koymadım neyse borcamda havuçları karnıbaharı tavukları elimizle fazla ezmeden harman yapıoruz
sonraaaaaaa
tavuğun suyunun içine 3 yemek kaşığı salça atıoruz çok diil yoksa yemek çok renksiz olur ben 2 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası ekledim sonra suyun içine bir tatlı kaşığı kekik koyyoruz asıl tadını veren kekik 1 çay kaşığı pul biber,azcık karabiber
damak tadınıza göre tuz koyyoruz ben 1.5 tatlı kaşıpğı tuz koydum
kapağını kapatıp bu karışımı kaynatıoruz taaaaaaaaki salça pişene kadar
sonra bu sosu borcamın içine tavuklu karnıbaharın içine boca edioruz
salatadan kalan maydonoz vardı ben onuda üstüne serptim fakat siz yapmayın maydonoz üstte oldugu için yanmış sonradan ayıkladım ben üstünden:))))))))
dooooooooğru fırına 180 derece yarım saaat üstü kızarana kadar pişirioruz
tadına hayran kalcaksınız emin olun yalnız bu tarif 8 kişilik hatta 10 kişide yiyebilir o yüzden malzemerin yarısını çeyreğini kullanabilirsiniz:))
tavuğun suyunun hepsini kullanmak zorunda diilsiniz yemekleri ne kadar sulu yediğinize göre değişir.... ben suyun yarısını kullandım benim yemeğim hafif suluydu diğer yarısıyla çorba ve pilav yaptım:)))))
pişman olmıycaksınız:)))) çünkü ben karnıbaharın sulu tencere yemeğini hiç sevemem ama bu tarif nefis:)))) özellikle soteden ve yoğurtlu karnıbahardan sıkılanlar için:))
teşekkür ederim sizlere özendim bende ekledim birgün yolun düşerse buraya sana da hazırlarım gelicem demiştin daha önce yanlış mı hatılıyorum
mavi olan güllaç aslında gıda boyası sağlıklı değilde ben bi ara şeker hamurundan tatlı yapmaya çok özenmiştim o zaman almıştım boyalaırıda yanlışlıkla pembe yerine mavi katmışım tatlıya mavi güllaç oldu oda
dometesler kurutmak için canım geçen yaz yapmıştım bu senede yapmayı düşünüyorum çok güzel oluyor ama aşırı güneş istiyor yoksa geç kuruyor
tepsideki kendi yaptıgım ev tarhanası kuruduktan sonra ufalayıncada bir müddet tepside bekletmiştim ben
özellikle kahvaltılık farklı şeyler hazırlamayı çok seviyorum özelliklede ne bulsam reçeli yapıyorum pek yemiyorum ama gözümün önünde çeşit güzel görünüyor
misafirde zengin gösteriyor insanın önce gözü doyuyor
peki canım kabağı karnıbahara nasıl dönüştürüyoruz
evet farmasıcım margarın bende sevmıyorum ama bazen ıstıyor ya kurabıye vepastalar ne yazıkıı ama bııs olmaz ya nolcek okadar margarınden pehhhsağaolsın canım
ben mayalı pafidik poğacalarımdan yapmayıp kabartma tozu kullandım biraz kıtır kıvam canım istedi ama sıvıyağ kullandığım için gene yumuşak oldu
margarin kullanmak istemiyorum
İlla margarin kullandıracak bu poğacalar bana
seyyahcım o kurabıyelerle cok ugrastyım tek tek sekıl verdım yapıstırdımmm o turuncu sey ıse yufkalı patateslı peynırlı yogurtlu buzluk böregımmmallahım siz şaka mısınız ya
nerden düştüm ben bu topiğe :111::111::111::111::111::111::111::111::111:
hangi sabırla zamanla yapılır bunlar
selin nasıl yetiştirdin bunları
pepeti nasıl uğraştın o kurabiyelerle tek tek
farmasiye zaten diyecek bişey bulamıyorum da
abooooooooooooooov
maşallah nazar değmesin inşallah
sirkeci seni yaptıkların yapacaklarının garantisi canım bişi diyemiyoruz zaten maşallah
pepeti o ortadaki oval turuncu şey ne
mercimek köftesini de şekil veriip koymuşsun galiba değil mi
kaç gündür tatlı yapıyorum canım acaip poğça çekti ben de kıtır severim
hemen şimdi mutfağaaaaaaaaaaaaaaaa
1 paket kakolu pudıng yapalım- ayrı kaba 20 bıskuvı kıralım ırı ırı- buskıvulere kırılmıs 1 bardak fındık- kırılmıs cıkolata ekleyelım sonra bu karısımı pudınge dok strecle sar buzlugakızlar elinde yapılmış, denenmiş, onaylanmış mozaik pasta tarifi olan var mı?
nette bir sürü tarif var ama güvenemedim bir türlü....
dogum gunu kutlu olsun canımmkızlarrr artık yarından itibaren 27 yaşındayımm
ve misafirlerimi yolcu ettim:)))
ortalığı topladım koştum geldim öncelikle
karnıbaharım nefis nefis nefis olmuştu:)))))))))))
benden geçtiğine göre artık tarifini verebilirim:)))
selinin fırında tavuklu karnıbahar tarifi( tarif 8 kişilik)
malzemeler:
1 ortaboy karnıbahar
2 göğüs yada bir bütün tavuk
1 havuç
salça
kekik,sıvıyağ,pul biber,karabiber,tuz malzemeler bu kadar
önce karnıbaharı çiğden dallarına ayırıyorum sonra yıkıyoruz süzgece koyup güzelce süzüoruz güzel süzmek önemli çünkü kızarcak
ben sabahtan yıkadım öğlene kadar süzüldü
bu arada tavuğu ocağa koyyoruz haşlıyoruz:))) ben bir bütün tavuk kullandım
tavuk haşlandıktan sonra iri iri didiyoruz suyunu tencereden almıyoruz
karnıbaharlarında dallarını kızarıcak biçimde ikiye dörde beşe dölerek tavada kızartıoruz her yanı kızarcak ama
borcama iri iri dittiğimiz tavukları alıoruz kızarmış kanıbaharlarıda alıoruz
karnıbaharın ardından havuçları halka halka doğrayıp onlarıda kızartıoruz
aslında içine kırmızı biberde çok hoş olurdu amaaaaaaa ben közlenmiş kırmızı biber salatası yaptğım için koymadım neyse borcamda havuçları karnıbaharı tavukları elimizle fazla ezmeden harman yapıoruz
sonraaaaaaa
tavuğun suyunun içine 3 yemek kaşığı salça atıoruz çok diil yoksa yemek çok renksiz olur ben 2 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası ekledim sonra suyun içine bir tatlı kaşığı kekik koyyoruz asıl tadını veren kekik 1 çay kaşığı pul biber,azcık karabiber
damak tadınıza göre tuz koyyoruz ben 1.5 tatlı kaşıpğı tuz koydum
kapağını kapatıp bu karışımı kaynatıoruz taaaaaaaaki salça pişene kadar
sonra bu sosu borcamın içine tavuklu karnıbaharın içine boca edioruz
salatadan kalan maydonoz vardı ben onuda üstüne serptim fakat siz yapmayın maydonoz üstte oldugu için yanmış sonradan ayıkladım ben üstünden:))))))))
dooooooooğru fırına 180 derece yarım saaat üstü kızarana kadar pişirioruz
tadına hayran kalcaksınız emin olun yalnız bu tarif 8 kişilik hatta 10 kişide yiyebilir o yüzden malzemerin yarısını çeyreğini kullanabilirsiniz:))
tavuğun suyunun hepsini kullanmak zorunda diilsiniz yemekleri ne kadar sulu yediğinize göre değişir.... ben suyun yarısını kullandım benim yemeğim hafif suluydu diğer yarısıyla çorba ve pilav yaptım:)))))
pişman olmıycaksınız:)))) çünkü ben karnıbaharın sulu tencere yemeğini hiç sevemem ama bu tarif nefis:)))) özellikle soteden ve yoğurtlu karnıbahardan sıkılanlar için:))
karanfilce nice yaşlara canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?