Kirli Çıkılar )))

irmikten gül tatlısı şerbeti kırmızı yaptıgım için güller kırmızı oldu

masada olanlar lahmacun aslında ama içli dışlı koymuştum birbirne bulaşmasın diye
tabakta ince dilim gibi olanlar haşhaşlı gözleme katmer tarzında bişey börek tarzında sunuyorum haşhaşı bilen misafirlere pratik kolay oluyor yapması
bu arada iyiki tokmuşsun yoksa gece gece yapmaya başlardın eminim ki sabah olsa verirdim kargoya

misafirler memnun ayrılmıştır çok merak ettim kayınvalidenlerdi değil mi yemeğe gelenler onlardı bizim sende keşfettiğimiz cevheri keşfettilermi becerekli marifetli biri oldugunu anlamışlardır bunca zamandır genelde yeni evlileri pek kaile almazlar aman acami ne bilecekelr diye de senin bildiklerini belki o okadarını bilmiyordur

olurmu bilio tabi bilmezmi
ama hep bi uklalaık yapar herrrrr geldiğinde sürekli bişeyeler söyler yogurt alıorum kaptan yüzünden al sulanmaz dedi mesela bende bilerek öle yapıorum hatta bide sallıorumki sulansın diye dedim:)))))
çünkü sizde biliosunuzki calsiyumu en çok suyunda ve benim kalsiyuma ihtiyacım var
herşeyde böle ama sürekli bi bişeyler söyleme çabası varrrr kadının... bellki iyi niyetli ama gıcık oluorum....

ama takcak şeyler diil tabikide bide felaket meraklı ben neyi nereye koyarım nerden ne alırım sürekli takipte beni sürekli.... napıyorum ne ediorum diye...
normalde belki takılcak şeyler diil hani belki annem söylese sinir olmıcam ama kaynana söyleyince dokunuyo

bugünki gündem konumuzda şuydu bak şimdi
ben bugün misafir gelcek diye özenerk yemek yaptım çeşit çoktu
dediki siz her akam böylemi yiyosunuz eşimde dediki ''benim hatun döktürür anne bu kadar olmasada tıka basa doyurur beni çok güzel yemek yapıo''
bende dedimki tabiki her gece bu kadar yememiz imkansız ama yaparım yani

başladı bu sefer e siz bu kadar yerseniz kilo alırsınız zaten ikinizde kilo almaya çok müsaitsiniz az yiyin yemekleri az yap küçük tencerede yap ölçün şu olsun bu olsun hiç dinlemedim çünkü amacı ukalalık yapmak illa biyerlerden bişey bulcak ........
mesela yemekte çeşit çok oda bunu bizim kilo alma ihtimalimize yordu mesela takdir etme gibi bi huyu yok kadının
olanı yapılanı hep bastırmaya çalışır yokmuş gibi davranır..... bende dedimki asıl siz dedim yaşlısınız sizin daha çok dikkat etmeniz lazım ben daha 23 yaşındayım ben yakarım yediğimi siz yemeyin her gece bu kadar baktı ben cidddileştim kesti konuyu kendi kaşınıyo napim illa kendine yaşlı dedirtcek....

ben de annemden az önce geldim

hep çay servisine baktım bütün bulaşıkları topladım
dünya kadar da yedim içtim şiştim
bir sürü de çörek börek getirdim sabah kahvaltısı da baya abartılı olacak

anneme dedim ki aynı performansı bende de senden bekliyorum ona görekekim çok beğenildi 3 dilim ya kaldı ya kalmadı

bıdık selin sofralarınız süper görünüyor.

kalinkaselin,kayınvalidenlerle aynı yerde mi oturuyorsun?Ayrı şehirlerdesiniz sanıyordum.

benim annem de müstakbel kayınvalidem de (ben teyze diyorum :) ) pek becerikliler =)
yine de ilk tanışmaya geldiklerinde yemekleri ben yaptım gerçekten beğendi mi bilmiyorum ama çok güzel olmuş herşey dedi
takdir etti =) kızları da bilmiyor benim gibi pek fazla ev işi yemek filan o yüzden garipsemiyor
annem zaten benim kız bilmez e getirdi ilk tanıştıklarında
şimdilik çok iyiler bana karşı ailelerimiz çok güzel kaynaşıp anlaştılar
haftada 2 defa arar sorar beni çok dozunda bir samimiyet kurduk ne çok içli dışlı ne de soğuk

kalinkaselin,kayınvalidenlerle aynı yerde mi oturuyorsun?Ayrı şehirlerdesiniz sanıyordum.

normalde amasyada yaşıyolar canım en küçük oğullarının bana 45-50 dk uzaklıktaki bi yere tayini çıktı oğlanda bekar bunlarda hemen soluğu çocugunun yanında aldılar
kısacası iyi yere tezgah açtılar evlenen kadar yiycekler işte çocu şu an mesela yiyolar uyardım çocugu anlamadı kendi bilir eşimde uyardı yok anlamıyo banane dedim uyanır eninde sonunda evlenen kadar bi gelin gelene kadar yiycekler evlenme zamnı gelincede çocuk dıpdızlak çıkcak ortaya.... o yüzden şu an yakınımdalar...

farmasi ben de kayınvalide ilişkileri konusunda iyi çıktım yolundan gidiyorum
ilk nişanlandığımda baya çekinmiştim çünkü çok dominant bir yapıda her şeyi ben yaparım bilirim diyen bir k validem vardı
giyeceğim gelinliğe karışmaya kalkınca(ki asla karıştırmadım) evlerine adım atmadım yalvarırdı bize yemeğe gel eşimden için getirsin seni diye
asla annemsiz babamsız gitmedim ve hep mesafeli davrandım
bu arada eşim sürekli bize gelirdi ve yatmaya evlerine giderdi baktı oğluşu elden gidecek aklı başına geldi
şimdi ilişkilerimiz gayet iyidir pambuk gibi oldu
ama ben lafımı esirgemem ne düşünüyorsam (saygıyı koruyrk) punduna getirip şakayla da olsa söylerim

mesela bu kilo muhabbeti ve takdir etmeme huyu ona bidahaki buluşmamaızda yol su elıektrik olarak döncek
artık ona bi çeşit yemek yanınada pilav oldu bitti bidaha zor görürü o bu sofrayı olduğu olacağı buydu taaaaaaaaaaki hatasını anlayıp insanları takdir edene kadar.....
eşim çok dedi bugün yorma kendini hamilesin diye ama helal olsun içimden gelerek yaptım ama bidahaki sefer bu ukalalığının karşılığını alcak bide üstüne laf yiycek

selincim işin zor emek ver uğraş birde takdir edilme sinir bozucu bir durum
benim kayınvalidem hiç benim evime gelmedi nasıl oluruz bilmiyorum ama ne zaman köyde mutfağa girsem böyle hayran hayran bakar bana
sorular sorar ama işime karışmak için değilde yemek tarzımız çok farklı diye nasıl yaptıgımı öğrenmek ister kendisi çok beceriklidir
ben şöyle böyle yapıyorum desem aaa birdahakine bende yapayım der
bazende kendi bildiğini bana anlatmak istemez sanki onuda bilmeyi ver farkım olsun der gibi güler bende sana eyvallahım yok dercesine neyse yapacağım zaman internetten ölçüsüne göre tarif bulurum der bende gülerim ona
bizim ilişki komik aslında ben hep derim benim kayınvalide hiç kayınvalide olamamış diye hep gelinlere damatlara gelinlik yapmış derim
oda bıdık benim gözümü açtı der
bende derim bi açtın onuda bende açtın bi bana yapıyon derim ama kırmaz kalbimi kolayına yada bir şeilde almaya çalışır hiç bişey yapamıyorsa bahçeden maydanoz toplar biber toplar sen salatada yeşillik seversin der gönlümü alır

gözünün korkutmak gibi olmasında niaşşnlıyken falan hepsi genelde iyidirler asıl evlenince gösteriolar yüzlerini.....

gözünün korkutmak gibi olmasında niaşşnlıyken falan hepsi genelde iyidirler asıl evlenince gösteriolar yüzlerini.....

yok normalde de annesi de babası da dominant insanlar değiller zaten ankaradalar hele babası hiç konuşmuyor bile çok çekingen biri
nişanlım hep yatılı okumuş o yüzden hiçbirşeyine karışmıyorlar senelerdir
oğlundan çok beni arıyor ama her aradığında çok düşünceli davranır
telefonu bazen açamıyorum işte olunca filan ya da uyuyorum nöbet çıkışı
rahatsız mı ederim acaba diye üzülüyor bazen annemi arayıp soruyor nöbetlerimi
ona göre ayarlayıp arıyor bizim ailemize göre daha muhafazakarlar ben onlara göre bayağı açığım
ama böyle şeylere takılmaz hep çok güzel olmuşsun diyor nişanda da karışmadılar hiçbirşeye
düğünü de nerde isterseniz orda yapalım diyorlar görümcelerim de çok neşeli tipler zaten
evin tek erkeği ama annesine düşkün biri değil senelerdir birbirlerinden uzakta oldukları için
annesi de nişanlım artık tek kalmayacak bu şehirde diye çok mutlu oluyor

nişanlıyken iyi evlenincede iyi ne zaman çıkarlar ters düştü herkes kendini düşünmeye başladı yada maddi kaynaklare engel olundu işte o zaman çıkar gerçek yüzler ortaya
bazen düşünüyorum benim annem hiç abimlerden para istemedi halbuki abim emeklisi gelmiş bir astsubay maddi yönden yıllardır rahat beş kuruş masrafsız evlendi birde ağırlıgınca altın takıldı nerdeyse tek erkek diye ama sonra babam hastalandı kaç sene hastaydı gelir durumu çok gelgitli oldu annem yeri geldi kendi çalıştı başkalarına günlük yufka yapıp sattı ama yinede bir kere bile alo oğlum demedi ben çok bilirim evde nerdeee öyle çeşit çeşit meyveler sebzeler ama abimler gelecek diye yengem gelecek diye o hafta bulup buluştururlup alınırdı yemeğe kıyamazdın ya biterse ayıp olmasın diye be eşşeeekkk abi sende git de bi kilo portakal al demi bi kere hiç unutmuyorum sabah ekmek alınacak bakkal hemen bahçe kapısının yanında bizde kahvaltı hazırlıyoruz annem kolayına hiç demez kimseye şunu al diye tam çıkmış bahçeye ekmek almaya gidecek onu kapıdan yana görünce oğlum bi ekmek al demiş ertesi günde yine ekmek muhabbeti olmuş adam demez mi bu evin ekmeğini ben mi almak zorundayım hergün diyeoffff offfff yatacak yeri yok o yengemle abimin şimdi herkes ev salçası organik diye dünyanın parasını veriyor annem yapardı yengemde ay bunun çinde böcek vardır hijyenik midir derdi senin kocan o salçayla büyüdü ki annem çok titiz babamda temzilik hastası olan bi adamdı böceğin haddine mi düşmüş o salçanın içine girsin bizden giderken arabanın arkası erzakla dolardı hemde ne erzak yağından salçasına peynirine teryağına kurutmalığına sucuguna reçeline kadar annem özenirdi gelinim diye verirdi eee be gelin sende gelirken annem diye bir eşarp al öyle pahalı değil oyalı olan 3---5 tl lik olanlardan yok tam takır kuru bakır elli boş gelirlerdi
ne ayıp şimdi sürekli gittiğimiz bir arkadaş bile olsa elimiz boş gitmemeye çalışırız benim yengem ben 9 yaşında hayatımıza girdi ben 24 yaşında evlendim ben gelin gittikten sonra ilk bulaşığını yıkamıştır bizim evde benden sonrada kimse kalmadı annemde misafirlerle ilgileniyor bi zahmet yıkasın bak gece gece gene dellendirdiler beni

Son düzenleme:

ben burda sinirlendim valla ama ben böyle durumlarda gelin/damadın değil evladın suçlu olduğunu düşünüyorum
ben anneme nişanlımın nelerden hoşlanmayacağını üzülebileceğini kırılacağını en baştan söyledim
aynı şekilde nişanlıma da ailemin nelere karşı çıkacağını neye üzüleceğini söyledim herkes dikkat ediyor konuşmalarına davranışlarına
ailem oldu ki nişanlımı kırdı tepkisini ben veririm tam tersi için de geçerli
ağabeyiniz yengenizin bunları söylemesine izin vermemeli tavrını koymalıymış
nihayetinde ne olursa olsun o gelin/damat yabancı nasıl yetiştiğini kültürünü vs. bilmediğimiz biri

işte nerdeeeee bunu anlayacak abi zaten anormallik abimde sen değer vermezsen başkası hiç değer vermez
geçen sene annem kemoterepi aldıgı için saçlı tamamen döküldü
bu sırada yengemin anneside kemoterapi almaya başladı ama yengemin annesi çok yaşlı annem yaşında çocugu var
abim sürekli anneim yanında oflayıp ufluyormuş işte kayınvalideminin saçları döküldüğü için bin parçaya bölünüyorum diyormuş anneme
annem oğlum üzülme bak benim de dökülüyor ama zamanla çıkacak diye teselli ediyormuş
abimde anne senin çıkar ya onun çıkmazsa kaç yıldır hiç kesmemiş saçını diye üzülüyormuş
tamam üzül oda annen ama niye kendi anneni önemsemiyorcasına davranıyorsun onun morale ihtiyacı varsa kendi annenin de var
offff offff ey abi canın yanmasın ama aklındanda çıkmasın bu yaptıkların da pişman ol

oooo boşver canım sen o fotografları çok arka sayfalarda kaldı onlar
ama fotograflarınında maşallahı var çok güzel çıkmışsın daha önce fotograf paylaşmışmıydın ya ben görmemiştim yada hatırlayamadım

abla hayırdır oğlun procter gamble da falan mı çalışıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…