- 20 Ocak 2008
- 15.264
- 32.183
- 1.123
- Konu Sahibi fernandohoze
-
onca yıkıntıdan sonra şimdi bişeyler rayına girmeye başladı..
bana 2 gün önce araba aldı..gerçi onun üstüne ama ben kullanıyorum..
terapiden sonra bi çok hatasını farketti..
ciddi düzelmeler var..ve bunların üstüne tekrar bi limon sıkmak istemiyorum..
inşallah zor durumlarla imtihan olmayız, bişey diyemiyorum daha fazla...
Ortak hesap açtırın ama aynı sorunlar orda da gayet yaşanabilir. Yada faiz istemiyorum deyip kendi bankana aktar parayı o da olmadı tak o bilezikleri sen koluna :)kızlar yardımınıza ihtiyacım var..
benim düğünden kalan bi kaç bileziğim var..
onu bankaya yatırmayı düşünüyoruz..
bu konuda eşimin hesabının olduğu banka benimkine göre daha avantajlı..
o yüzden eşim kendi hesabına yatırmayı istiyo..
ama ben onun hesabında olmasını istemiyorum..
daha önce bana da hesap açmasını istemiştim o bankada..
o zaman "benim hesabım varya ne gerek var..biz bi aileyiz, senin benim diye bişey mi var." deyip küsmüştü bana..
şimdi yine aynı konu açıldı..ve yine kendi hesabına yatırmayı istiyo..
daha önce bu konuda küstüğü için cevap olarak bişey demedim henüz..
ama (açtığım konulardan da bildiğiniz üzere) kendisine karşı güven kırıklığı yaşadım ve onun hesabına yatırmak istemiyorum paramı..
sizce ne yapayım?
kırılması pahasına istemediğimi mi söyleyim?
yoksa şimdilik yatırsın sonra mı düşüneyim bi çözüm?
Ne terapiymiş ama :) Sihirli değnek gibi :)
Umarım dediğin gibi rayına girer.
Fazla gözlerinin boyanmasına izin verme yine de.
bence bu kez ona güvenin..
İlk esim benzer bir durumda neyim var neyim yok cukkalamisti. O sebeple hele de guven sorunu varsa asla tavsiye etmem.özellikle tecrübeli evlilerden yorum bekliyorum..???
Ortak hesap açtırın ama aynı sorunlar orda da gayet yaşanabilir. Yada faiz istemiyorum deyip kendi bankana aktar parayı o da olmadı tak o bilezikleri sen koluna :)
İlk esim benzer bir durumda neyim var neyim yok cukkalamisti. O sebeple hele de guven sorunu varsa asla tavsiye etmem.
İyi karar vermişsin kasayada koydurabilirsin ama altın değerlenmedikçe size bir getirisi olmaz kasa kirası da ödemek zorundasın.bilezik takmayı sevmiyorum..
bi tanesini takıyım diye bıraktım diğerleri yatırım olsun istiyorum..
ama altın hesabı diye tutturayım en iyisi..
Bence ona sans ver, senin ona güvendigini göstermen
Cok seyi degistirebilir.
Yinede bir iki bilezigi takmak icin kendine ayir. Hepsini riske atmamis olursun.
Hesabı açtırıp altın hesabıma yatırdım diyeceksin. Bence bu kadar basit.
Erkekler biz kadınlar kadar ince düşünmez. Onlar gibi yaptım oldu demeliyiz bazen.
Anlamadığım nokta eşin senin ona güvenmediğinden sorunların büyüdüğünü söyledi veya ima etti de ilk başta o güvensizliği yaratan kendisi değil miydi?
kendime hesap açmak istediğimi söyledim..
o da aynı bankada 2 hesaba gerek yok dedi..
ben de o anda bişey diyemedim..
"tamam seninkine olsun" dedim.
3 gün geçti üstünden..
henüz yatırmadık ama içime kurt düştü..
İyi de güven kaybedildi mi zor kazanılan bir şey. Ve siz ona güveninizi kaybetmişsiniz. Ona söylemeniz gereken sadece bu. Sana güvenmiyorum? Size kırılacağına yaptıklarına yansın. O sizi kırarken bu kadar düşünüyor mu acaba.
Canım belki bu sefer güvenmen daha doğru olabilir diyecektim ama şu var ki yukarıda yazdıkların bana eşinin hala seni suçladığını gösteriyor. Sen ona olan kırgınlıklarını terapide söyledin, rahatladın ve bence bundan sonra "aman eşim kırılır" düşüncesiyle içine atma net ifadelerle hislerini belirt. O hala "sen şöylesin, bana güvenmedin" falan diyorsa bazı şeyler tam rayına oturmuş denmemeli. Bir de onca hatayı yapıp sonrasında senden adım beklemesini doğru bulmadım.o da bunu istiyo..
sen bana bi kez güven gerisini göreceksin diyo..
en baştan beri hep yargıladın, güvenmediğini belli ettin o yüzden uzaklaştık diyo..
Mal ayrılığı rejimi olsaydı kız hiç birşey alamazdı araba eşinin üzerine olduğu için... Yeni kanunlar ki 2002 yılından itibaren evlenenler için geçerli, aslında eşler arası haksızlığı ortadan kaldırmak içindir. Yani yukarıda vermiş olduğunuz örnekte adam birşey ödemedi hep kız ödedi demek yanlış neden derseniz evlilik birliği içerisinde eve giren toplam mebla, o evin bütçesidir. Yani kadın 1000 TL erkek 2000 TL alıyorsa o evin geliri 3000 TL'dir. Tam tersi de olsa durum aynıdır. Kadın ödedi kocası ödemedi gibi bir durum yok (yani senin benim yerine bizim paramız var ve ortak ödeme sayılıyor)Ümitlicim bir akrabam senin bu yaşadığına benzer olmasa da bir durum yaşamıştı. Olay şöyle oldu; bir gün telefonda konuştuk, araba aldım dedi, tebrikti hayırlı olsundu derken, kimin üstüne dedim. (Bana neyse) Eşimin üstüne dedi. Ama sen ödeyeceksin dedim. Biz evliyiz, aileyiz senin benim mi olur dedi. Öyle bir olur ki dedim. Neyse bu bana kızdı. 4 ay sonra boşandılar, arabayı mal ayrılığı rejimi ile evlenmediği için satıp parasını bölüştüler, adam tek kuruş ödememişti. Bu gerçek bir hikayedir. Ona göre hareket et derim.
Evet dün gece uykulu halimle eksik yazmışım, toparlayamamışım. Kendi adına alsaydın diye konuşmuştuk, yanlış ifade etmişim.
Diğer konuya gelirsek, her zaman para eve çalışırken girmeyebiliyor, evlenmeden önce olan birikimdi belki ya da ailesinin parasıydı, bunu siz bilmiyorsunuz, ayrıca faturalardı bilmem neydi kadının eline bakıyordu. Sonuçta ütüldü, emekleri çarçur oldu. Siz bunu ortak hayat olarak görüyor olabilirsiniz ve eşinize kendinizden daha fazla güveniyor olabilirsiniz. Ben sadece gördüğüm ve şahit olduğum acı bir tecrübeyi paylaştım. Arkadaşa eşine güvenme demedim.
Ayrıca, karısının parasına evimizin parası diye bakan adamdan hayır gelmez.
nilinur ben evli değilim dediklerine de hak veriyorum sadece olaya okuduğum hukuki konulara dayanarak yazdım yoksa dediğin gibi sorumsuz ve eşinin parasıyla geçinmeyi mübah sayanları savunmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?