- Konu Sahibi fernandohoze
-
Evlilik birliği içerisinde alındıysa her halukarda eşit pay edilir ya da araba evlilik öncesi alındığı halde kredisi evliyken ödendiyse, boşanma durumunda ödenen kredi miktarının yarısı eski eşe iade edilirAraba evlı olduğu süreçte kadının uzerıne olsaydı Yıne esıt pay edılırdı..
Arkadasın yukarıda soylemıs olduğu seyde haklı..
esinizin ki altin hesabi degilse, ben altin hesabina yatirmak istiyorum deger kaybetmesin dersiniz.
Bence kendi hesabiniza ytirmalisiniz ben olsam oyle yapardim..Ayrıca konu benim değil, bana odaklanmasak daha iyi olur sanırım.
O sana niye hesap açsın.Git sana yakın şubeye hesabını aç,yatıracağını yatır.kızlar yardımınıza ihtiyacım var..
benim düğünden kalan bi kaç bileziğim var..
onu bankaya yatırmayı düşünüyoruz..
bu konuda eşimin hesabının olduğu banka benimkine göre daha avantajlı..
o yüzden eşim kendi hesabına yatırmayı istiyo..
ama ben onun hesabında olmasını istemiyorum..
daha önce bana da hesap açmasını istemiştim o bankada..
o zaman "benim hesabım varya ne gerek var..biz bi aileyiz, senin benim diye bişey mi var." deyip küsmüştü bana..
şimdi yine aynı konu açıldı..ve yine kendi hesabına yatırmayı istiyo..
daha önce bu konuda küstüğü için cevap olarak bişey demedim henüz..
ama (açtığım konulardan da bildiğiniz üzere) kendisine karşı güven kırıklığı yaşadım ve onun hesabına yatırmak istemiyorum paramı..
sizce ne yapayım?
kırılması pahasına istemediğimi mi söyleyim?
yoksa şimdilik yatırsın sonra mı düşüneyim bi çözüm?
Tecrubeli evli olarak :)) altinlarini simdilik bozdurma bir bahane ile kendine hesap ac ve o hesaba yatirözellikle tecrübeli evlilerden yorum bekliyorum..???
Ümitlicim bir akrabam senin bu yaşadığına benzer olmasa da bir durum yaşamıştı. Olay şöyle oldu; bir gün telefonda konuştuk, araba aldım dedi, tebrikti hayırlı olsundu derken, kimin üstüne dedim. (Bana neyse) Eşimin üstüne dedi. Ama sen ödeyeceksin dedim. Biz evliyiz, aileyiz senin benim mi olur dedi. Öyle bir olur ki dedim. Neyse bu bana kızdı. 4 ay sonra boşandılar, arabayı mal ayrılığı rejimi ile evlenmediği için satıp parasını bölüştüler, adam tek kuruş ödememişti. Bu gerçek bir hikayedir. Ona göre hareket et derim.
Canım belki bu sefer güvenmen daha doğru olabilir diyecektim ama şu var ki yukarıda yazdıkların bana eşinin hala seni suçladığını gösteriyor. Sen ona olan kırgınlıklarını terapide söyledin, rahatladın ve bence bundan sonra "aman eşim kırılır" düşüncesiyle içine atma net ifadelerle hislerini belirt. O hala "sen şöylesin, bana güvenmedin" falan diyorsa bazı şeyler tam rayına oturmuş denmemeli. Bir de onca hatayı yapıp sonrasında senden adım beklemesini doğru bulmadım.
Güven sorunu yaşadığını söylemişsin bunu aşabilirsin elbette ama eşinin de yardım etmesi lazım.Bu arada araban hayırlı olsun güle güle iyi günlerde kullan
Araba evlı olduğu süreçte kadının uzerıne olsaydı Yıne esıt pay edılırdı..
Arkadasın yukarıda soylemıs olduğu seyde haklı..
canım parasını eşim ödedi arabanın..
yani önceki (bekarken aldığı) arabasını satmıştı..3 aydır yoktu arabamız..
şimdi bunu alınca bana verdi..ben dolmuş kullancam dedi..
Allah öyle birşey yaşatmasın canım nedeyim..
güzel düşüneyim güzel gelsin başıma diyorum..
Yanlış ifade ettim diye yazdım, okursanız... Mal ayrılığı rejimi ile evlenip kendi üstüne alması gerektiğini biliyorum çünkü ben mal ayrılığı rejimi ile evliyim ve benim mallarım bana ait.
Ümitlicim konunun kesinlikle araba ile alakası yok, bu arada güle güle kazasız belasız kullan arabanı. Ben bu örneği sadece altınların için vermek istedim ama anlatamadım kendimi çok yorgundum.
Bir evlilikte sen ben mi var demeyin, elbette var. Kaç yıllık evliyim, benim kazancım ayrı eşimin kazancı ayrı çok şükür sıkıntımız yok ikimiz de kendi ailelerimize yardımcı olabiliyoruz. Eşim bana karışamaz şu kadar para mı verdin ailene diyemez, sonucu çok kötü olur. Aynı şekilde ben de ona bunun hesabını soramam. Bunun haricinde ortak harcamalarımız da oluyor. Ama benim banka hesabımda ne kadar para var eşim bilmez, sormaz bile. Altınlar senin altınların mı yoksa ikinizin altınları mı? Burada önemli olan soru bu. Eğer seninse istediğin gibi tasarruf hakkın var bunlar üzerinde.
Ben yurtdışında evliyim, burada mal ayrılığı rejimi ile hem evlenmeden önce hem de evlendikten sonra edinilen mallar sadece satın alan kişiye ait, diğer eş bir hak iddia edemez. Sana kalan miras senin, Türkiye'de sanırım evlenmeden önce edinilen mallar sadece mal sahibine ait, eşin bir hakkı olmuyor.
anladım canım..
bu arada fotodaki sensen çok tatlısın..demeden edemicem..
pozitif bir elektrik alıyorum senden..
Bilmukavele canım, resimdeki benim... Ben de senden çok elektrik aldım, oğlakları çok severim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?