Kırmadan ne desem arkadaşlarıma

Miranda giydi

Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2022
29
3
6
45
Kızlar akıla ihtiyacım var.Ben emekli oldum ve maaşımı almaya başladım,3 arkadaşım var eski iş yerinden kendilerini severim aramızda iyisidir bir kaç ayda bir buluşuruz, sorum şu olacak emekli olunca birşeyler ısmarlarsın gibi bir konu geçmişti birkaç ay önce.Bende o dönemde olduğumu söyledim ama bayramlar girdi araya görüşemedik uzadı açıkçası o süre, şimdi bugün arkadaşlarım gruptan yazdı haber aldık birbirimizden ve ne zaman yemek ısmarlıyorsun dediler maaşını ıslatmak adına, bende size uyarım farketmez benim için dedim ben çalışmıyorum onlar çalışıyor.Sorum şu ben yemek ısmarlamanın bana çok maliyetli olacağını düşünüyorum ve onlara şaka ile gerçek arasında birşey söylemek istiyorum, yani uygun bir yer yada uygun bir yemek gibi.kalkıpta binlira ve üstünü vermek istemiyorum, nasıl bunu belirteyim bir akıl verin ,hepimiz ev geçindiriyoruz sonuçta şartlarımız belli

Yemek demeseymişsiniz bi tatlı bi kahveyle çözermişsiniz işi. Nasıl yerlere gidiyordunuz beraberken? Pideciye gidebilirsiniz he ama rakı başlık ortamınız varsa muhtemelen o tarz beklenti içine girmişlerdir ancak sonuç itibariyle siz ısmarlayacağınız için sandviç ısmarlasanız bile kimse bir şey diyemez.

Soyle insanlara gicik oluuorum hayatim boyunce Allahin bie kuluna aman bana sunu ismarla hadi sunu islatalim bizi buraya gotur bana sunu al demisligim yoktur. Babamin esimin maasi o kadar iyi olmasina ragmen yinede kendi eksiklerimi kendi maasimla almaya calisirim kaldiki istedigim an para veririler. Ama bu olay cok ayip geliyor bana. Belki siz maasi bu ay bir yere bagladiniz. Yani bir yere gidilir normal zamanda atiyorum kahve icmek icin bulustunuz o an kahveyi jest olsun diye odersiniz baska zaman o ismarlar.hani ben yemek kahve cok ismarlamisligim vardir. Ama bu devirde yemek cok pahalilasmis en dusuk menu 100 tl nerdeyse. Bide ben hamburgerden bahsediyirum dusunun. Acaba kebap falanmi var akillarinda siz bin tl diye dusundunuz. Yada bir defa gozu karartip goturup susturacaksiniz.

İsmarlayin gitsin bir kereliğine. Boğazda fine dininge ya da raki- balığa gitmeyin tabi. Kaç kiş
Yemek demeseymişsiniz bi tatlı bi kahveyle çözermişsiniz işi. Nasıl yerlere gidiyordunuz beraberken? Pideciye gidebilirsiniz he ama rakı başlık ortamınız varsa muhtemelen o tarz beklenti içine girmişlerdir ancak sonuç itibariyle siz ısmarlayacağınız için sandviç ısmarlasanız bile kimse bir şey diyemez.
Aslında yemek yemedim kahve ısmarlama olarak konuştuk 3 ay önce bugün yemek ne zaman ısmarlıyorsun a döndü

Bilemiyorum bana garip gelmedi. Lacivertte somon ısmarlamayacaksınız herhalde. Ortalama bi mekanda 3 kişiye yemek ısmarlamak bu kadar zor olmamalı. Bizim arkadaş grubumuzda da vardır böyle muhabbetler, o sebeple çok normal geldi bana.

Bildiğinizi okuyup kahve ısmarlayın o zaman, nasılsa öyle konuşmuşsunuz. Ne yemeği? Bugün pideciye gitseniz zaten üç kişi en az 600 hesap gelir. Tatlısını da ister bunlar ohoo, kaç para emekli maaşı zaten. Kahve tatlı ısmarlayın en güzeli

Ben çoktan söylemiş olurdum. Kuş kadar maaşım var siz bana ısmarlayında karnım doysun die. O konuda biraz arsızım :halay:

Ben hiç sevmiyorum böyle konuşmaları ya bir de bunun atanınca bana ne alacaksın tarzında diyenleri var. Sen beni üniversitedeyken bir kere aramış mısın? harçlığın var mı demiş misin? Veya kpss sürecinde sırtımı sıvazlamış mısın da maaşım olunca bir şeyler ısmarlamamı istiyorsun.

Her neyse 😅 demek istediğim size iyilikleri varsa samimiyseniz mekanı siz belirleyin normal bir yerde vakit geçirin. Sizin de kendinize göre alacaklarınız geçiminiz var anlayışlı olurlar diye düşünüyorum

Kızlar akıla ihtiyacım var.Ben emekli oldum ve maaşımı almaya başladım,3 arkadaşım var eski iş yerinden kendilerini severim aramızda iyisidir bir kaç ayda bir buluşuruz, sorum şu olacak emekli olunca birşeyler ısmarlarsın gibi bir konu geçmişti birkaç ay önce.Bende o dönemde olduğumu söyledim ama bayramlar girdi araya görüşemedik uzadı açıkçası o süre, şimdi bugün arkadaşlarım gruptan yazdı haber aldık birbirimizden ve ne zaman yemek ısmarlıyorsun dediler maaşını ıslatmak adına, bende size uyarım farketmez benim için dedim ben çalışmıyorum onlar çalışıyor.Sorum şu ben yemek ısmarlamanın bana çok maliyetli olacağını düşünüyorum ve onlara şaka ile gerçek arasında birşey söylemek istiyorum, yani uygun bir yer yada uygun bir yemek gibi.kalkıpta binlira ve üstünü vermek istemiyorum, nasıl bunu belirteyim bir akıl verin ,hepimiz ev geçindiriyoruz sonuçta şartlarımız belli
Mekanı siz seçeceksiniz ya da evde yemek yapıp evde agirlayacaksiniz.

Kıl oluyorum emrivakiyle böyle kendine bir şey ısmarlatmaya çalışanlara. Şirinlik altında istemeye utanmadan söyleyiverirler. Valla ısmarlamayı severim ama isteyene hiç içimden gelmez.
Bu ay paramı şuna ayırdım, çok borcum var benim yerime biriniz versin sonraki ay vermeye çalışırım inşallah de✋🏻

Back
X