kırmadan yazarsanız sevinirim bana bir akıl verin

Cahillik gerçekten çok zor. Başka şehirlere kaçıp imam nikahına tamam diyen insanlar çocuk yetiştiriyor. Yazık değil mi o çocuğa? Hak edenin çocuğu olmaz, her önüne gelenin çocuğu var. Herkes hata yapabilir, ama bile bile yanlışa yürümek bana göre hafifletici sebep olamaz. O çocuk büyüdüğünde esrarkeş babanla imam nikahıyla yaşıyorduk da kaçtı mı diyeceksin? Anne bu, baba o. Garibim.

olan olmuş artık kimseye düşmez resmi yada dini nikahlı olup olmaman.

elınde esrar kotu alıskanlıga dair delil varmı peki. arada bir nikah yok sanmıyorum babaya vereceklerını bebeginizi. Rabbım sabır versin sizede.

Arada resmi nikah olsa dahi, bu tarz bir insana bebek verilmez. Ayrıca çok küçük bebekler anne istediği sürece, kusurlu dahi olsa, anne de kalır. Çocuk babanızın üstüne kayitliysa zaten prosedür çok uzun. Ugrassa kendi nüfusuna alsa dahi, alamaz. Ayrıca bir üye yazmış başka biriyle evliyse , nüfus cüzdanı da babanın ustuneyse alır diye, yok öyle dava. Doğum belgeniz yok mu hadi yok dna testi denilen birşey var. Ayrıca adam baskasiyla evli olsa dahi ana başka biri olduğu sürece , ananın adı yazilarak nüfus cüzdanı çıkarılır. Kısaca resmi ya da değil, kanunun koruduğu kadınlar değil öncelikli olarak cocuklardir. Yani başka bir kadınla evli dahi olsa , evlilik dışı çocuk daha üstün hak sahibidir ve evlilik içi doğan çocuklarla aynı haklara sahiptir. Sonuclandirirsak alamaz, için rahat olsun.

ben hata yaptım ailem karşı çıktı dinlemedim onunla Erzurum a gittim ailesi sadece dini nikah yaptırdı benimde gözlerim kor oldu sanki şimdi yaptıklarımn bedelini ödüyorum
Resmi nikah yok cocugun kimligi varmi bari

Komsunuz avukatmiymis , dinleme boylelerini bosver...
Kimse alamaz 4 aylik bebegi senden.
Çok sinirlendim bak şimdi. Nasıl avukat olmuş hayret. Anneye muhtaç çocuk anneden alınamaz alınamaz. Anne aldatsa dahi alınamaz, ötesi var mi. Ayrıca bakim nafakasi diye birşey de var konu sahibi, yok öyle nikah yoktu sen bak çocuğa durumları. Evlilik içi çocuk hangi haklara sahipse bu çocuk da sahip. Fark yok. Çocuk için bakim nafakasi da al.

4 aylık bir bebek zaten babaya verilmez hele öyle bir babaya hiç verilmez komşunun dediğine kafanızı takmanız yersiz yani boşanan insanlara daha doğrusu ayrılan insanlara böyle ön yargılı olabiliyor insanlar siz de hatalar yapmışsımız keşke olmasaydı ama olmuş bari korunsaydınız çocuk yapmasaydınız olan çocuğa olacak.

Küçükmüş daha alamaz hukuken cnm. Sıkma cınını
Cam gibi olacaksın seni kiranı keseceksin...

bugün arkadaşımın annesi canımı sıktı ben eşimden ayrıldım oda bana diyor işte gelecek çocuğu elinden alacak falan kızım dört aylık eşimle resmi nikah yok babamın evinde güvendeyim zaten psikolojim bozuk tam moralim bozuldu
resmi nikah yoksa, ve sonradan çocuğu nüfusuna aldırmadıysa zaten elinizden almak için hiç bir hak iddia edemez.

Ya
ben hata yaptım ailem karşı çıktı dinlemedim onunla Erzurum a gittim ailesi sadece dini nikah yaptırdı benimde gözlerim kor oldu sanki şimdi yaptıklarımn bedelini ödüyorum
Ya ben katilmiyorum arkadaslara. Neden nikahsiz yaptin cocugu falan demisler. Nikah olsa da adam ayni adam ve aynilarini yapacakti. Hatta desteklemiyorum ama senin duruma bakılırsa sansliymissin ki sadece imam nikahi yapmissiniz. Yoksa boşanma sureci uzun surecegi gibi hala o adamdan kurtulmamis olacaktin ve yuzyuze gelmek zorunda kalacaktin.

Bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum gerçekten biraz olsa rahatladım bana dün mesaj atmış çocuğumu alacam falan diye savcılığa suç duyurusunda bulunmak istiyorum kızımı asla vermem

Back
X