Kış hazırlığı yapanlar-:/

Renas miran

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2016
52
29
3
Merhaba arkadaşlar kış için hazırlık yapmaya başlayan var mı neler yaptınız neler yapabiliriz ben daha yeni başlıcam konserve falan yaptınız mı

Bu sene gec kaldım galıba
ayrıca agustos basında tatılden dondugumde buzdolabımın bozulmus ve kokusmus olarak buldum
yaklasık 10 kg bezelye cop oldu ve daha nıce meyve
o yuzden bıraz hevesım kırık bezelye cok severdık bız

Ben naptım pekı suanda bıraz patlıcan bıraz bıber kozledım salata ıcın ,
Melemenlık çarliston bıber dogradıp attık 1 kg kadar.
Mısır hasladım tanelerını ayırdım salata pılavlar ıcın buzluga koydum
2 kavanoz acı bıber tursusu yaptım
3 kg kadar taze fasulye ayıklanmak ıcın benı beklıyor

Boyle bende durumlar

Biber dizdim kuruttum kahvaltılık sos yaptım menemen yapıcam
Hah bende bunu merak edıyorum
Bıber degılde patlıcan kurutmak ıstıyorum ama gec mı kaldım ?
Hafta sonu bozcaadaya gıdıcem dıyorum patlıcanları buradan hazırlayıp orada 2 gunde kurutabılırmıyım acaba malum daha sıcak olacak oralar

Kurutabilirsiniz bence geç kalmış sayilmazsiniz.
Ben de bu hafta kurutucam daha

ya bu acılı ezme nasıl yapılıyor bılenler var mı bende yapmayı cok istiyorum ben 18 yasndaym ablalar sız tecrubelısınız kıslık ne yapayım ben nasıl yapayım yeni evlıyım ben daha 3 aylık gec mı kaldım yapmak ıcın aılem annemler cok uzakta kendım yapacam ?? yardımcı olursanız 10 gun ıcınde yapmak ıstıyorum ???

30 kilo sise domatesi yaptik.
Yesil biber buzluga attik.
Barbunya,fasulye haslamadan cig atiyoruz.
Eylulde kirmizi biberler iyice olgunlasinca da biraz tarhana yapicaz.
Kokmuyormu pekı ya ? Ben fasuluyeyı once haslıyorum sonra buzlu suya atıp suzdurup buzluga atıyorum ama barbunya cıg bendede

Bizim burda domatesler daha cikmadi o yüzden çok pahalı bekliyorum ki ucuzlasin köyden gelenler ucuz oluyor Kasasini geçen sene on tl ye aldık ve cok güzeldi daha yeni baslicam bende ama özellikle çalışan bayanlar için süper oluyor kış hazırlığı ben seviyorum

takipteyim
domates konservesi birde karışık turşu nasıl yapıyorsunuz
malum her tarife güvenilmiyor internette sizden de fikir alayım dedim :)

Nasıl yani cok mu zor olduğunu düşünüyorsunuz
hayır zor oldugunu dusunmuyorum ben aılemden uzaktayım esımın aılesıde uzakta yenı ewlıyım bılmıyorum nasıl oldugunu yapıldıgını 18 yasındaym daha once yapmadm hıc bekarken ılk defa yapacam tarıf bılmıyorum googledende guwenemıyorm acıklayıcı oldu mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…