Kış hazırlığı yapanlar-:/

Kızlar ben de fasulyeyı şöyle yapıyorum. Dogruyorum. Domates hazırlıyorum onları pişirip içine fasulye leri atıyorum hafif rengi dönene kadar pişiyor yavaş yavaş. Soğuduktan sonra da posetlıyorum. Kışın da soğan doğrayıp poşeti çıkartıp olduğu gibi koyuyorum ocağa. Bazen biraz salça ilave ediyorum çok lezzetli oluyor.

Yaprak haşlayıp buzluğa koydum.Bir miktar ev makarnası yaptım.Vişne ,mısır attım dondurucuya.Menemen ve fasulye konulacak.Patlıcan da kızartıp koymuştum karnıyarık,islim kebebı ,köz şeklinde,ama patlıcanın buzlukta zararlı olduğunu öğrenince yapmamaya başladım,(halbuki çok ta güzel oluyordu)

Ben aslında hep satın alıyordum. Ama geçen burda bir konu açıldıktan sonra acaba yeterince temiz olmayabilir mi diye de düşündüm açıkçası

Kızlar patlıcanın közleyip attığınızda buzluğa tadı değişiyormu sonradan hiç denemedim bu yıl denemek istiyorum nasıl yapıyorsunuz?
Bende buzluğa kapya biber doğradım attım birde közleyip attım menemen yapıcam 20-30 şişe kadar, domates doğrayıp atıcam çok güzsl oluyor kışın,sivri biber doğrayıp koydum, biber kuruttum patlıcan ve bamyada kuruttum, birazda karnıyarıklık kızartıp attım buzluğa sırada fasulye mısır ve domates sos var onlarıda yaparsam tamamdır inşallah turşu için erken bence ben eylülde kuruyorum, birde erişte kestik tarhana yapmak çok istyrm ama hiç yapmadım evinde pek müsait değil becerebilirmiyimki

Eşim işi gereği fabrikaları denetime gidiyor, salça fabrikalarında domateslerle birlikte farelerinde makineden geçtiğini duyunca hazır salça yiyemedim

Eşim işi gereği fabrikaları denetime gidiyor, salça fabrikalarında domateslerle birlikte farelerinde makineden geçtiğini duyunca hazır salça yiyemedim
Keske yazmasaydiniz buraya ben yapamıyorum simdi de yiyemiyecegim bir daha ayrica tüm markalari da zan altinda biraktiniz

Ayy çok kötü bende yapamıyorum salça hazıra mecburuz şimdi nasıl alıp yicez:-( tüm markalarmı aynı ki

Su an nerdesiniz yakınsınız sanırım bozcaadaya orda da kurur ben alaca soyup ortadan 4e böldüm çamaşır kurutmalığına taktım güzel oldular küp yapanlar ipe dizio

Salça da yaptım iki kilo çıktı 30 şişe domatesin kabuklarını süzgecten gecirip kaynattım çiçek yağı ve tuz koydum yemeğin tadı farklı oldu yaaa

Merhaba arkadaşlar kış için hazırlık yapmaya başlayan var mı neler yaptınız neler yapabiliriz ben daha yeni başlıcam konserve falan yaptınız mı

Konserve domates yaptım yarım kiloluk 35 kavanoz oldu
Taze fasulye, türlü, diblelik fasulye, etli biber dolması, barbunya, bezelye, bamya , vişne ,kabak ,közlenmiş patlıcan, kapya biber ve yeşil biber dondurucuya attım. Ben yaz ortası başladım hazırlığa, çalıştığım için hafta sonları azar azar yapıyorum, domatesleri her hafta 5 er kilo alarak yaptım mesela, sebzelerde öyle birer ikişer kilo alıp domatesle pişirerek dondurdum, hepsine bir arada gücüm yetmiyor
Allah nasip ederse Eylül ortasında da fasulye turşusu yapmayı planlıyorum, kavurması bizde çok yeniyor. Bu arada 1 er kiloluk vişne ve şeftali marmelatı da yaptım arada

Menemenlik hazırlayıp,bir pişirimlik paketleyıp buzluğa atıyoruz çok da pratık oluyor kahvaltılarda. Bir de domates ve taze fasulyeyı yine aynı şekilde yemeklik doğrayıp poşetleyıp atıyorum

Su an nerdesiniz yakınsınız sanırım bozcaadaya orda da kurur ben alaca soyup ortadan 4e böldüm çamaşır kurutmalığına taktım güzel oldular küp yapanlar ipe dizio
Ben dolmalık yapmak ıstıyorum aslında
valla acıkcası ben bozcaadaya tatıle gıdıcem gıtmısken yanımda ıplerımıde gotururum dıyorum
ıstanbuldayım yoksa
Kac gunde kurudu asagı yukarı

Bende öyle yapıyorum, içinde hazır yaz domatesi olmuş oluyor
Türlüyü de aynı şekilde yapıyorum, pişirirken bir de çeşitlendiriyorum onu patates ve kıyma ile sıcak yemek ya da zeytinyağlı yapıyorum, çok leziz oluyor. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin hepimize

Türlüyü nasıl yapıyorsunuz buzluğa atarken rica etsem tarif verirmisiniz,birde kabak attım demişsiniz çiğdenmi atıyosunuz tadı değişmiyormu acaba

valla acıkcası ben bozcaadaya tatıle gıdıcem gıtmısken yanımda ıplerımıde gotururum dıyorum
ıstanbuldayım yoksa

Bozcaada'ya bilmem ama istanbul da zor

Bursada kurumuyormuş mesela biz Ankara da kurtuyorduk Ağustos sonu ama orada deniz ve nem yok

Ama iki günde kurumaz da belki ilk nemi gidince kalanı da istanbul da kurur

ıstanbuldayım yoksa
İki günde kuruması çok zor ben ankaradayım burda dolmalık biber serdim ipe dizip inan 3haftada ancak kurudu çok sıcak kuru olmasına rağmen istanbulda daha geç kuruyabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…