- Konu Sahibi Renas miran
-
Kokmuyormu pekı ya ? Ben fasuluyeyı once haslıyorum sonra buzlu suya atıp suzdurup buzluga atıyorum ama barbunya cıg bendede
Sizin tarifi, bu sene bende deneyeyim, bir iki poşet. Umarım güzel olur.Cute,bir defa haslayarak yaptik ve hepsini cope atmak zorunda kaldik.Belki damak zevki olabilir ama haslayarak yiyemedik biz.Sen yine hasla ama 1 posetini cigden koy.Normal fasulye ayiklar gibi ayikla ve buzdolabi posetine koy ve at buzluga.Senelerdir boyle yapiyoruz ve cok guzel oluyor.
Domates konservesi; Domateslerin kabuklarını çabuk soymak için, genişçe bir tencereye su kaynatın domatesi alt kısmından bıçakla artı şeklinde sadece kabuklarını kesin/çizin, kaynayan suyun içine atın 3-4 dk sonra kabuklar hafifi açılınca çıkarın kevgirle soğuyunca çabucak soyun. Doğrayın tencereye koyun domatesleri kaynamaya bırakın kaynayan domatesleri ateşten almadan şişelere doldurup sıkıca kapayıp ters çevirin, bir gün dokunmayın hiç sonra güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin, afiyet olsun. Her sene böyle yapıyorum yeni kapak kullanın hiç bir şey olmaz inşallahtakipteyim
domates konservesi birde karışık turşu nasıl yapıyorsunuz
malum her tarife güvenilmiyor internette sizden de fikir alayım dedim :)
Küçükmussun canımhayır zor oldugunu dusunmuyorum ben aılemden uzaktayım esımın aılesıde uzakta yenı ewlıyım bılmıyorum nasıl oldugunu yapıldıgını 18 yasındaym daha once yapmadm hıc bekarken ılk defa yapacam tarıf bılmıyorum googledende guwenemıyorm acıklayıcı oldu mu ?
ben de daha yapmadım, iş yüzünden pazara bile uğramıyorum. Fiyatlar ne durumda acaba :/ menemen ve kırmızı biber için zaman geçmedi di mi kızlar?[/QUOTE
Yok canım daha var ama fiyatlar hala yüksek
teşekkür ederim :)Domates konservesi; Domateslerin kabuklarını çabuk soymak için, genişçe bir tencereye su kaynatın domatesi alt kısmından bıçakla artı şeklinde sadece kabuklarını kesin/çizin, kaynayan suyun içine atın 3-4 dk sonra kabuklar hafifi açılınca çıkarın kevgirle soğuyunca çabucak soyun. Doğrayın tencereye koyun domatesleri kaynamaya bırakın kaynayan domatesleri ateşten almadan şişelere doldurup sıkıca kapayıp ters çevirin, bir gün dokunmayın hiç sonra güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin, afiyet olsun. Her sene böyle yapıyorum yeni kapak kullanın hiç bir şey olmaz inşallah
Korkma ben hic cope atmadım cokta kullanisli oluyor :)Beni de heveslendirdiniz. :)
Bu sene denemek istedim (ama çöpe atmakta var)
Ben bastirmiyorum zaten domatein kaynari vakumlamaya yeterli. Ayrica tenvere icine buraz zeytinyag biraz tuzda atiyorum ben. Kaynasin azicik rengi degissin domateslerin.teşekkür ederim :)
ortalama kaç dakika kaynatıyoruz bide kavanozları da sıcak suya bastırıyorlar değil mi :)
:) teşekkürlerKorkma ben hic cope atmadım cokta kullanisli oluyor :)
Merhaba arkadaşlar kış için hazırlık yapmaya başlayan var mı neler yaptınız neler yapabiliriz ben daha yeni başlıcam konserve falan yaptınız mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?