Kış hazırlığı yapanlar-:/

Buzlukta, 6 kilo bezelye koydum.
4 kilo barbunya. ( 2-3 kilo daha koymayı düşünüyorum)
Patlıcan, kabak, biber közleyip koydum..
12 yarım kiloluk şişe, domates, kırmızı biber sosu yaptım, şişelere. Umarım tutar..
15-20 şişelik de melemenlik yapmayı düşünüyorum. Bu hafta sonu..
3-4 kilo da boncuk fasülye almak istiyorum. ama geç kaldım galiba.. hiç güzel bulamıyorum.. hep sararmış gibi..

Turşuyu da, bayramdan sonra mı yapsam diye düşünüyorum. Bizim buralar hala çok sıcak.. Bayramdan sonraya geç kalır mıyım?

Kokmuyormu pekı ya ? Ben fasuluyeyı once haslıyorum sonra buzlu suya atıp suzdurup buzluga atıyorum ama barbunya cıg bendede

Cute,bir defa haslayarak yaptik ve hepsini cope atmak zorunda kaldik.Belki damak zevki olabilir ama haslayarak yiyemedik biz.Sen yine hasla ama 1 posetini cigden koy.Normal fasulye ayiklar gibi ayikla ve buzdolabi posetine koy ve at buzluga.Senelerdir boyle yapiyoruz ve cok guzel oluyor.

Sizin tarifi, bu sene bende deneyeyim, bir iki poşet. Umarım güzel olur.

Bnde yapicam daha..tasinma falan derken anca olucak busene
Menemenlik yapicam
Konserve patlican fasulye yapicam
Bide patlican ve kapya kozleyip atmayi dusunuyorum
Buzluk kokusu olmuyo dimi kizlar
Nasil yapiyosunuz

takipteyim
domates konservesi birde karışık turşu nasıl yapıyorsunuz
malum her tarife güvenilmiyor internette sizden de fikir alayım dedim :)
Domates konservesi; Domateslerin kabuklarını çabuk soymak için, genişçe bir tencereye su kaynatın domatesi alt kısmından bıçakla artı şeklinde sadece kabuklarını kesin/çizin, kaynayan suyun içine atın 3-4 dk sonra kabuklar hafifi açılınca çıkarın kevgirle soğuyunca çabucak soyun. Doğrayın tencereye koyun domatesleri kaynamaya bırakın kaynayan domatesleri ateşten almadan şişelere doldurup sıkıca kapayıp ters çevirin, bir gün dokunmayın hiç sonra güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin, afiyet olsun. Her sene böyle yapıyorum yeni kapak kullanın hiç bir şey olmaz inşallah

Küçükmussun canım
Valla domatesleri bile tüm tüm at kışın ben onları çıkarıp kullanıyordum inan Salça koymuyordum yemeklere o kadar ki güzel oluyordu rengi ve tadı biber koy yine sonra maydanoz doğra koy poşete at buzluga patlıcan kozle posetlere koy sonra karniyarik yap
Menemen yap ister şişeye koy ister poşete farketmez kahvaltıya süper gidiyor kışın
Türlü yap fasulye yap yani aklına ne gelirse yap hiç deme aman ne gerek var vallahi süper oluyor ben geçen sene evlendim ve yaptım kışın çok işime yaradi hem ekonomik hem lezzetli hemde organik

ben de daha yapmadım, iş yüzünden pazara bile uğramıyorum. Fiyatlar ne durumda acaba :/ menemen ve kırmızı biber için zaman geçmedi di mi kızlar?

Forumda bu konuyla ilgili bölümler var. Orada hepsi detaylı anlatılıyor.

Ben sadece domates ve az fasulye atıyorum buzluğa.

teşekkür ederim :)
ortalama kaç dakika kaynatıyoruz bide kavanozları da sıcak suya bastırıyorlar değil mi :)

Beni de heveslendirdiniz. :)
Bu sene denemek istedim (ama çöpe atmakta var)

teşekkür ederim :)
ortalama kaç dakika kaynatıyoruz bide kavanozları da sıcak suya bastırıyorlar değil mi :)
Ben bastirmiyorum zaten domatein kaynari vakumlamaya yeterli. Ayrica tenvere icine buraz zeytinyag biraz tuzda atiyorum ben. Kaynasin azicik rengi degissin domateslerin.

Patlıcan bıber kozledım dondurucuya koydum. Fasulye koydum. Karnıyarıklık patlıcan kızarttım koydum dondurucuya biber kuruttum yine tazesınden doldurup dondurucuya attım onu da sırada bamya var. Vişne kompostosu yaptım erik yaptım kayısı da yaptım çilek ve vişne reçeli yaptım. Makarna kestik tarhana yaptık salça yaptık menemenlık yaptım. Şimdi de sarma sarıp dondurucuya koyucam yaprakları baharda annem hazırlamıştı aslında yapraklar böyle de kalabilir ama doğumdan sonra vaktim olmaz diye şimdiden sarıp koyucam

Merhaba arkadaşlar kış için hazırlık yapmaya başlayan var mı neler yaptınız neler yapabiliriz ben daha yeni başlıcam konserve falan yaptınız mı

Kayısı marmelatı yaptım. Kıvamını yoğun yapıyorum, sulandırıp meyve suyu olarak da tüketiyoruz. Pestil de yaptım ama şimdiden yenildi bitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…