Kısa dönem askerlik kalkıyor mu ? =(

iyi oldu bnmkine :mymeka:
geçen yıl sınıfta kalmayıp mezun olsaydı şimdi kısa dönem yapıp gelmişti :mymeka:
varya hiiç bnm sözümü dinlemiyo
uzattıkça uzattı aöf de ki son yıl hakkına kdr
iyi oldu ama çok iyi oldu :mymeka:

öyle cnm ama 1 gecede bile çıkabilir karar
belkide ağustos dönemini uzun almak için acele ediyolar

kısa dönem askerlik 12 ay diğeride aynı 15 ay olarak kalcakmış ama sadece rapor öle hazırlanmış daha askeriyeye sunulmamış haberlerde izledim yani kesinleşen bişi yok

evet canım kesinleşen birşey yok henüz..
herkesi strese soktular ..
hakkımızda hayırlısı olsun ama inşallah kabul edilmez =(

hayır inşallah kabul edilir 6 ay düzenine çok karşıyım herkes 6 ay yapsın ozman ne ala

12 de sabitlensin inşlah:)

Arkadaslar bu haber benimde morelimi bozdu.
agustosta bizimki askere gidecekti, subat gibi gelecek, is ayarlayacak yazada dügün yapacaktik.
Üstelik biz farkli ülkelerdeyiz 1.5 senedir ayri gayriyiz, artik dayanacak gücümüz kalmadi.
Allah saglik versin tabi, yapacak birsey yok napalim.
Hayirlisi olsun.

off ne olucaksa olsun artık strese girdim iyice ya

ya kızlar bana kabul edilemeyecekmiş gibi geliyor edilse bile sanki 1yılı filan bulur gibi kabul edilmesi yürürlüğe girmesi

canım benim eşimde öyle söylüyor,biraz zaman alır diyor,inşallah biraz uzar,dua edelim canım ya :Saruboceq:
düşünüyorumda daha milletvekilinin çocukları var ,kendi çocuklarını düşünüyorlardır heral yerimseniben
bence kanallar zemin hazırlıyor çıkmasına,yok günler kalmış felan,abartarak haber yapıyorlar.sinir oldum zaten,pat diye olmaz heralde.hazırladıkları tasarıda sürede yokmuş zaten.yasa çıktıktan sonra,süre kararnameyle belli olacak

öyel deme canım , benki evli ve eşi askerde olan bir bayanım sözlerimi kulak arkası etme derim.
Eşim hayatımda tanıdığım en aklı başında , en mantıklı insan ama göl gör ki askere gittikten sonra
o ortamın psikolojisiyle bütün dengeleri alt üst oluyor.
Sırf onun gönlü rahat olsun diye evimde kalmıyorum. Bir kaç gün annemlerde bir kaç gün kayınvalidemlerde
arada pinpon topu gibi gidip geliyorum.
eşimden ayrı düştüğüm gibi evimden , düzenimden de ayrıyım.
İnanırmısın insan tabağını , çanağını bile özlüyor.
O küçücük mutfağımda yemek yapmayı , misafir ağırlamayı özledim.
Her ne kadar bir zamanlar ailenin evinde yaşamış olsanda kendi evini kurduktan sonra orada eski rahatın olmuyor.
Allah hepsinden razı olsun ne eşimin ailesi , ne kendi ailem asla beni üzücü davranmıyorlar .
Ellerinden ne geliyorsa benim mutlu olmam için sarf ediyorlar ama ben mutlu oluyor muyum ? hayır..
Evli olunca çok başka oluyor bizede dediler bekleyin önce askerliğini yapsın diye ama
önmüzde 3 yıl gibi uzun bir süre vardı. Çünki eşimin beni tanımadan önce vermiş olduğu sözler ve
ona güvenerek birşeylere baş koymuş insanlar vardı. Söz verdiği süreden önce tecilini bozdurup gitmiş olsaydı
bir çok kişinin gönlünü kırık bırakıcaktı o yüzden 3 yıl nişanlı bekleyemiyeceğimize göre evlenme kararı aldık.
Pişman mısın diye soracak olursanız , hayır kesinlikle pişman değilim .
Bİn kez daha aynı yolda olsam, bininde de tereddütsüz evlenirim.
Ama evlilikte ayrı kalmak çok zor. Zaten eşinden ayrısın , yatağından da ayrı kalıyorsun
bir başına yatıyorsun , sohbetini hatta tartışmaları bile özlüyor insan.
Evinizin sorumluluğu yalnızca senin üzerinde kalıyor.
Çok şükür ben o yönden birazda olsa rahatım allah bereket versin rahatlıkla kiramı ödeyip evimi geçindirebiliyorum.
ama bunun manevi zorluğu var tabi. İyi düşüp öyle karar verin. sanıldığı kadar kolay değil.

canım sana kesinlikle hak veriyorum hem maddi hemde manevi olarak zorluğu var,bende aileme çok düşkünüm,eşim askere gidecek,ben annemlerde kalacağım.ama yinede askere gitmeden önce ağlamaya başladım,şimdiden onu özlüyorum desem yalan olmaz.yazdıkça gözlerim doluyor,evlendikten sonra asker yolu beklemek çok zor canım,eşimde daha önce gidemedi ne yazıkki,çalıştığı yer tecil etti.

yasa mecliste görüşülüyor sanırım kabul edilecek gibi haberler öyle diyor ama hala kesin bi açıklama yok

biraz da basının abartması var bence işin içinde..
bukadar çabuk kabul edilemez gibme geliyor ya edilmemeli =(

Son düzenleme:
biraz da basının abartması var bence işin içinde..
bukadar çabuk kabul edilemez gibme geliyor ya edilmemeli =(
canım içini ferah tut.canım biz mecliste biriyle görüştük,daha öyle bir çalışma yokmuş,basın biraz abartıyor.yakın zamanda bence çıkmaz dua edelim :Saruboceq:
canım bak bir haber buldum haber mayıs ayının ilk haftası yayınlanmış
Vecdi Gönül, böyle bir yasanın çıkması için öncelikle, kanun tasarısı olarak bakanlar kuruluna sunulması gerektiğine de değinerek, şu anda ortada henüz belli bir şeyin olmadığına değindi. Bu konunun sonuçlanması ardından bir açıklama yapacaklarını belirten Vecdi Gönül basında çıkan kısa dönem askerlik kalkıyor, kısa dönem askerlik kalktı tarzında yazılar için şunları söyledi:

“Basında çıkan haberler bizim dışımızdadır. Kendilerine göre haberler yazıyorlar. Şöyle demek lazım, arkadaşlarımız vazifelerini yapmaya çalışıyorlar ama mühim olan, hangi kanunun çıkacağıdır. Buna TBMM karar verir. Dolayısıyla, çalışma yapılıyor, hükümetimiz neyi TBMM’ye teklif edecek, milletvekillerimiz neyi uygun görecekler, bunu zaman içerisinde göreceğiz. Şimdilik çalışmalar teknik seviyededir.”
Diyerek basında çıkan haberlerin gerçeği tam olarak yansıtmadığını ancak, askerlik sisteminin ilerleyen zamanlarda değişeceğine değindi

canım biraz olsun içim rahatladı yemin ederim..
her saat başı gözümhaberlerde bigelişme varmı acaba onaylandı mı diye içim içimi yiyor..
inşallah dualarımız kabul olur canımya..
bende kime sorsam okadar kolay değil millet ayakalnır filan diyolar ..
galiba basının abartması olduğu doğru :Saruboceq:

aynı şeyi eşimde söylüyor inşallah çıkmaz.köklü bir değişiklik olduğu için, hemen değişmez gibi geliyor.daha süre bile belirtilmemiş.sonra belli olacakmış,kısa dönem kalkacak ama ne zaman işte.meclis bi yaz tatiline girseydi
canım siz ne zaman düşünüyorsunuz,ne zaman gidecek

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…