• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KISASA KISAS

Sanırsın ki prenses.. okadar prensessen eğer seçimin prenses gibi yaşatacak adam olmalıydı. Arabası yok adamın ama prenses onu seçmiş. Anne evinde yapsada yapmadım sanıyor işi. Ya onlarda eşinin annesi babası senin annen baban yaşında sana hiZmetmi etsinler? Senin annen geline hizmet etse "bizim gelin şöyle iş yapmaz,böyle bilmemne diye yeni konu açarsın!! İğneyi kendinize batırın önce. Bunlar zorunuza gidebilir ama malesef gerçek"konu sahibesi"
Sanırsın ki prenses.. okadar prensessen eğer seçimin prenses gibi yaşatacak adam olmalıydı. Arabası yok adamın ama prenses onu seçmiş. Anne evinde yapsada yapmadım sanıyor işi. Ya onlarda eşinin annesi babası senin annen baban yaşında sana hiZmetmi etsinler? Senin annen geline hizmet etse "bizim gelin şöyle iş yapmaz,böyle bilmemne diye yeni konu açarsın!! İğneyi kendinize batırın önce. Bunlar zorunuza gidebilir ama malesef gerçek"konu sahibesi"

lütfen daha alakalı şeyler yazın. prenses olsam sizin mantığınızla düşünüp arabası olan brisiyle evlenirdim. demek ki makul bi insanım ki arabasının olmaması beni çokta bağlamamış. ama oğluna bize niye gelmiyosunuz diyebiliyosa e bi zahmet gittiğimizde kıymet versinler. anne evinde iş yapmamak insanı prenses yapıyosa 24 yıl prensesler gibi yaşadım o evde. iş yapmak prenses yapmıyosa iş yapanların vay haline. benim abim yeri geliyo eşimi olduğu yerden alıyo sizce eşim prens mi oluyo bu durumda? annem kv min bana yaptıklarının onda birini gelinine yapsa hepimiz tepkimizi koyarız. annem ne kadar iyi olursa gelini o kadar iyi olur. en basiti ablamın düğününden bir gün önce abimin sevgilisine alışverişe çıktık bak bu kız bizim gelinimiz değildi ama yaptık. iğneyi kendime batıralı çok oldu

Kayınvalide değil,gelinim. Gidişata bakarsakta kayınvalide olmayacağım bi kızım var henüz 11 aylık o kadar yeni gelinim yani :)
Herkesin aynı özveride olmasını bekleyemezsin. Senin ailen öyle davranıyor diye onlarda öyle olmak zorunda mı? Erkekler kim nekadar iyi davranıyora bakmazlar,kendi aileleri en kötü bile olsa en kıymetli onlardır.
Arabanızın olmaması onların değil sizin probleminiz. Kimse size şöförlük yapmak zorunda değil. Bukadar zorunuza gidiyorsaalırsınız bi araba,bu konuda kimseden beklentiye girmezsiniz.

bakın sorun araba değil. sorun bi türlü değer verilmemesi. diğer açtığım konuya bakarsanız neden bu konuda böyle düşündüğümü az çok anlarsınız

lütfen daha alakalı şeyler yazın. prenses olsam sizin mantığınızla düşünüp arabası olan brisiyle evlenirdim. demek ki makul bi insanım ki arabasının olmaması beni çokta bağlamamış. ama oğluna bize niye gelmiyosunuz diyebiliyosa e bi zahmet gittiğimizde kıymet versinler. anne evinde iş yapmamak insanı prenses yapıyosa 24 yıl prensesler gibi yaşadım o evde. iş yapmak prenses yapmıyosa iş yapanların vay haline. benim abim yeri geliyo eşimi olduğu yerden alıyo sizce eşim prens mi oluyo bu durumda? annem kv min bana yaptıklarının onda birini gelinine yapsa hepimiz tepkimizi koyarız. annem ne kadar iyi olursa gelini o kadar iyi olur. en basiti ablamın düğününden bir gün önce abimin sevgilisine alışverişe çıktık bak bu kız bizim gelinimiz değildi ama yaptık. iğneyi kendime batıralı çok oldu
Tarzınız belli,o yüzden benim mantığımla düşünebilme kısmı sizi aşar. Arabaları var diye şöförlük yapmak zorunda değiller. Abiniz,anneniz vs hepsi çok iyi olabilirler,sizi eve bırakabilirler,eşinizi şehrin bir ucundan alıp diğer ucuna götürebilirler. Aileniz böyle diye karşıdanda aynı olmasını bekleyemezsiniz. Bilmem anlatabildim mi ?

Tarzınız belli,o yüzden benim mantığımla düşünebilme kısmı sizi aşar. Arabaları var diye şöförlük yapmak zorunda değiller. Abiniz,anneniz vs hepsi çok iyi olabilirler,sizi eve bırakabilirler,eşinizi şehrin bir ucundan alıp diğer ucuna götürebilirler. Aileniz böyle diye karşıdanda aynı olmasını bekleyemezsiniz. Bilmem anlatabildim mi ?

tarzım mı belli sizin kadar (kendinizce) zeki düşünemiyorumdur. ama siz de şu yaşadıklarımı yaşamadan asla benim neden bunları sorun ettiğimi anlayamazsınız. siz bi prenses olamayabilirsiniz ama görünüşe bakılırsa ben bi prensesmişim

bakın sorun araba değil. sorun bi türlü değer verilmemesi. diğer açtığım konuya bakarsanız neden bu konuda böyle düşündüğümü az çok anlarsınız
Burdaki konuda beni tırmalayan nokta buydu ve söyledim. Değer görmüyorsanız oturun konuşun eşinizle. Şu şu sebeplerden değer görmediğimi düşünüyorum o yüzden bende gittiğimizde hizmet vs yapmak istemiyorum dersiniz.eşiniz onaylarsa ne ala.. onaylamazsa asıl değer vermeyen kim onu düşünürüz.

tarzım mı belli sizin kadar (kendinizce) zeki düşünemiyorumdur. ama siz de şu yaşadıklarımı yaşamadan asla benim neden bunları sorun ettiğimi anlayamazsınız. siz bi prenses olamayabilirsiniz ama görünüşe bakılırsa ben bi prensesmişim
Allah herkesi benim kadar prenseslikten yoksun etsin :)

konu sahibi ben annemde mutluyum seni anlıyorum ancak bayramdan bayrama ziyarete git.kocanda gelmezse gelmesin annene boşver.evinde kocanla mutlu isen onun sülalesi sürekli tepene çökmüyorsa gerisi önemli değil.sevgi yoksa saygı payı yeter onlara.

Ne annemde bisey yapiyorum ne k.validemde. bana gelende bende bi is yapmasin odeselim bu sekilde. Kimse kimseye hastalik harici hizmet etmek zorunda degil, gelinine guvenerekmi misafir agirliyor k.validen, ya da annen evli kizina guvenerekmi bisey yapiyor. Yapmasinlar o zaman efendim, bende kimseye guvenip misafir cagirmiyorum gucum varsa cagiriyorum. Esinize gelince gelmesin keyfi bilir, siz gidin annenize rahatca ohhh. Annenizede tembihleyin ne para versin ne araba. Beyfendi gitsin kendi ailesinden istesin zorlandiginda

konu sahibi ben annemde mutluyum seni anlıyorum ancak bayramdan bayrama ziyarete git.kocanda gelmezse gelmesin annene boşver.evinde kocanla mutlu isen onun sülalesi sürekli tepene çökmüyorsa gerisi önemli değil.sevgi yoksa saygı payı yeter onlara.

gerçekten sadece yaşayanlar halden anlar. yok bak gönülleri olsun diye gidiyorum ama konu eşimin kısasa kısas yapması. benim ailem kötü olsaydı ki nişanlılık döneminde ailemin birçok şeyi beni rahatsız ettiği için onlarla kavga ediyodum. sorun eşimin bunu yapmaması. kavga etsin demiyorum ama iki aileyi de görüyosun neden hala sen gelmezsen bende gelmem kafasındasın demi ama?

Ne annemde bisey yapiyorum ne k.validemde. bana gelende bende bi is yapmasin odeselim bu sekilde. Kimse kimseye hastalik harici hizmet etmek zorunda degil, gelinine guvenerekmi misafir agirliyor k.validen, ya da annen evli kizina guvenerekmi bisey yapiyor. Yapmasinlar o zaman efendim, bende kimseye guvenip misafir cagirmiyorum gucum varsa cagiriyorum. Esinize gelince gelmesin keyfi bilir, siz gidin annenize rahatca ohhh. Annenizede tembihleyin ne para versin ne araba. Beyfendi gitsin kendi ailesinden istesin zorlandiginda

o zaman biz prensesiz :))) bende dedim anneme yapma diye. hala kızım evine şunu alayım ben şunu aldım ama al senin olsun der bırak dedim yapma bakalım nasıl olsa kıymet bilmiyo adam

gerçekten sadece yaşayanlar halden anlar. yok bak gönülleri olsun diye gidiyorum ama konu eşimin kısasa kısas yapması. benim ailem kötü olsaydı ki nişanlılık döneminde ailemin birçok şeyi beni rahatsız ettiği için onlarla kavga ediyodum. sorun eşimin bunu yapmaması. kavga etsin demiyorum ama iki aileyi de görüyosun neden hala sen gelmezsen bende gelmem kafasındasın demi ama?
amaan boşver benim kocamda gelmiyor."annecim napıyorsun iyimisin iyi "o kadar muhabbetleri.benim kpeder.parama göz koyduğundan beri gitmiyorum.kvaldemle büyük bir sorunum yok ama sonuçta onun karısı yani onla aynı şekilde düşünmeyen kadının onla ne işi var o da altan altan fiştiklemekte gibi bir şey. onlardan uzak durmak en iyisi benim için.

amaan boşver benim kocamda gelmiyor."annecim napıyorsun iyimisin iyi "o kadar muhabbetleri.benim kpeder.parama göz koyduğundan beri gitmiyorum.kvaldemle büyük bir sorunum yok ama sonuçta onun karısı yani onla aynı şekilde düşünmeyen kadının onla ne işi var o da altan altan fiştiklemekte gibi bir şey. onlardan uzak durmak en iyisi benim için.

İyi olmak varken neden kötülüğü seçiyolar anlamıyorum

kayınvalide falanmısınız? yorum yapmadan önce anlayın ki aileler kıyaslanıyor!! kendi ailemin yaptıklarını onların yapmadığını söylüyorum! bu durumda benim ailemin yaklaşımı daha olumluyken eşimin bu tavrını anlamadığımı ifade ediyorum!!!! umarım yaptığım bu açıklama yeterli olacaktır. ha ben allah nasip ederse de kv olursam evimin önünde araba dururken yürütmem kimseyi

Cnm ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk ; )
Bende sen gibiydim hep bir karşılaştırma annem çocuğa bakar o bakmaz diğer toruna alır benimkine almaz vs vs

Yedim bitirdim kendimi
Boşver herkesi olduğu gibi kabul et bence
Laf soktuklarinda üstüne alınma görümce ye fln da yüz verme muhatap olma

sizin aileniz ne kadar iyilik gösterirse göstersin eşiniz açısından kendi ailesinin yerini tutmaz. Bence kimse kimsenin ailesini kendisininki kadar sevmez. Özünde eşlerin birbirinin ailesini ziyaret etmesi nazikçe kısasa kısastır zaten

kuş kadar akıllarıyla ancak onu yapabiliyorlar sen benım ailemi istemezsen bende senınkını istemem ,

lan benım ailem sana bana davranıldıgı gibimi davranıyor hayır , eee ozaman ,

sen ailene söz geçir onları biraz yola getir karını saydır bak ozaman işin boyutu nasıl değişiyor ,

kıt kafaları bu hiç anlamıyor ,

o yuzden gittiğin zaman benım gibi hiççççç konuşma hiç lafa girme sana bir laf sokarlarsa suratlarına bak ve kafanı çevir ,:kahve:

ordan çıktıktan sonra hiç kavga çıkarma bana bunu dediler şunu dediler deme , ama onlarla hiçte muhat olma ,

kocana aksıne yakın davran onların olmadı anlarda konuş muhabbet et on konuşurken dokun ama onlar gelince sus ,:KK12:

bak bu benım yıllardır uyguladıgım taktık , tecrubeyle sabıttır ,

uygula 6 ay sonra sonucu görürsün . :KK54:

kendi annemiz gibi davranmasını bekleyemeyiz, bizim annemiz hep bizi düşünür rahat ettirmek ister, onların derdi ise geline diş geçirmek. mantık farklı . sen onlara git sonuçta eşinin ailesi ama iş fln yapma misafir gibi otur gül eğlen laf sokma, onlar huzursuzluk çıkarmış olsun eşinle de bunlar yüzünden aranı bozma değmez..

hemen özet geçiyorum. ben son bi kez daha orda her ne kadar gurursuzmusun denilse de :KK43: evliliğim için kalktım yemeğe gittim. şimdi ben gittim ya eşim de ben anneme giderken gelecek. ama ben bi gitmeyeyim o da gelmez. ben bu adamı napıyım nasıl olacak bu iş hiç bilmiyorum. aslında kendimi de çok net ifade edemiyorum
eşiniz ne olursa olsun ailesini seviyor ve hatalarını görmek istemiyor
siz gitmezseniz sorun oluyor orda .. o yüzden siz oraya zoraki de olsa gidin diye kendi de sizinkilere gelmiyor
bırakım gelmesin siz kendiniz gidin.. zamanla alışır aileler de

haa bu arada paraya ihtiyaç olduğunda sakınnnnn annenizden istemeyin bundan sonra
araba vs. de.. madem öyle işte böyle

Seni anlıyorum, yani takıldığın konuyu anlıyorum.

Bu sene babam boya yapıyordu. Eşim kapıdan kolay gelsin dedi ve gitti. Babamın ne bir beklentisi oldu ne de buna gücendi. Umursamaz bile böyle şeyleri. Aynı şekilde kvalidem sürekli gelinlerinden iş bekler. Konu kadın olunca neden herşeyi yapmak zorunda gibi bir beklenti oluyor. O nasıl benim aileme yardım etmek zorunda değilse bende onun ailesine değilim.

Maalesef bizim kültürümüzde yani çoğu ailede var bu. Kız evine gidilince misafir gibi ağırlanır, erkek ailesini gidilince sürekli bir af sokma, bir beklenti vardır. Bana da yapıyorlar ama ben umursamıyorum üstüme de alınmıyorum.

Siz gitmeyince gelmiyorsa ben olsam gitmezdim. O da gelmesin umursamazdım. Keyfi bilir.

Back
X