Kişilik çatışması

Karmaprenses

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2017
603
722
18
Selam kk üyeleri yine derdim var yine konu eşim...

Şimdi benim derdim yaşamak istediğim hayatı yaşamıyorum. Aynaya baktığımda bu ben değilim diyorum. Psikolojik karmaşa içerisindeyim. Eşimle çok kısa sürede tam tanımadan evlendik ve küçük bir yaşta evlendim. Şu anda 22 yaşındayım kişiliğimin oturduğunu düşünüyorum. Ama eşimle çok farklı olduğumuzu farkettim zamanla.

Mesela en basiti ben anyaya gitsem o konya ya gider o kadar zıt. Ben evde olduğum halde kendimi geliştiriyorum. Bilmediğim şeyleri hemen internetten araştırıp bakarım. Yani konuştuğum zaman boş konuşmam mutlaka bi bildiğim vardır.

Fakat işim tam tersi bazen kullandığım kelimelerin anlamlarını bilmez. Tv izlediği zaman tek izlediği kemal sunal kendisini bende severim. Allah rahmet eylesin ama bi filmi 3 senede 30 kere izlenir mi yahu ? En basit tartışmamız bu çok banel şeyler yapıyor.

Beni kasıyo konuşurken. Birşey anlatması bile beni o kadar yoruyor ki. Ben böyle benden daha bilgili bir eşim olsun hayran olayım istiyorum. Ama kendini geliştirmekten bi haber. Bi olay olur karı gibi in ince detayına kadar anlatır. Bana göre sebeb - sonuç bitti. Her konu da zıt düşünüyoruz. Bu yüzden sürekli tartışma içerisindeyiz. Ben kendimi 50 yaşında gibi hissediyorum. Hayattan zevk almıyorum.

Ben cıvıl cıvıl biriydim. 3 senede hayat enerjim söndü.

Lütfen yardım edin bana ne yapabilirim ??

Ne yapabilirim bilmiyorum bi fikir verir misiniz ?

Tv izlediği zaman tek izlediği kemal sunal kendisini bende severim. Allah rahmet eylesin ama bi filmi 3 senede 30 kere izlenir mi yahu

Burayı okurken güldüm ne yalan söyleyeyim :)
Evlilik garip birsey...
Kac senelik evli olursan ol farklı karakterler oldugunuzu hissettiginiz anlar oluyor malesef...
Esinize hediye alır mısınız kitap mesela ;)
Yada ona sorular sorun....
Siyasi,gündem vs...
Cevap veremedigi zaman eksik hissedecektir ve arastirma geregi hissedecektir...
Birlikte bulmaca çözün mesela...
Eglence haline getirdiginiz seyler okumak arastirmakla ilgili olsun.
Kelime oyunlari oynayin
Kendi aranizda yarismalar duzunleyin vs..
Kolay gelsin

Evet, kendini geliştirmiş bir kadına, ''karı gibi' 'sözü çok sırıtmış. Ayrıca eşinizi küçümsüyormuşsunuz gibi bir durum hissettim inceden. Kendinizi geliştirmek için ayırdığınız vakti ve çabayı eşinizle birlikte aynı amaç için değerlendirirseniz evliliğiniz için de daha olumlu olur.. Bir taşla iki kuş..

"Bi olay olur karı gibi in ince detayına kadar anlatır'dan sonrasını okumadım
Bu mu kendinizi geliştirdiğiniz haliniz ?
Varlığımızı çirkin bi benzetmede kullanmak mi??
Bu kadar sert olmanıza ne gerek var diğer konularımı okursanız eltime neler yaptığını ve o tabirin gayet iyi yakıştığını anlarsınız

Evet, kendini geliştirmiş bir kadına, ''karı gibi' 'sözü çok sırıtmış. Ayrıca eşinizi küçümsüyormuşsunuz gibi bir durum hissettim inceden. Kendinizi geliştirmek için ayırdığınız vakti ve çabayı eşinizle birlikte aynı amaç için değerlendirirseniz evliliğiniz için de daha olumlu olur.. Bir taşla iki kuş..
Denemedim mi sanıyorsunuz. Geliştirdim yerken filozof oldum demedim en azından haber dinlerim kitap okurum vs. Eşimle 3 senedir sinemaya gitmek için çırpınıyorum. Ama fayda etmiyor. Adam tv pijama takılıyor.

Bu kadar sert olmanıza ne gerek var diğer konularımı okursanız eltime neler yaptığını ve o tabirin gayet iyi yakıştığını anlarsınız
Eşinizin yaptıgı hicbirsey 'karı gibi'bizim cinsimizi aşağılayıcı bi ağızla benzetme yapılamaz elinize ne yaptıgı beni ilgilendirmiyor üslubunuz ve kendinizi yukarıda görüp savunmanızda sıkıntı var.

Burayı okurken güldüm ne yalan söyleyeyim :)
Evlilik garip birsey...
Kac senelik evli olursan ol farklı karakterler oldugunuzu hissettiginiz anlar oluyor malesef...
Esinize hediye alır mısınız kitap mesela :KK66:
Yada ona sorular sorun....
Siyasi,gündem vs...
Cevap veremedigi zaman eksik hissedecektir ve arastirma geregi hissedecektir...
Birlikte bulmaca çözün mesela...
Eglence haline getirdiginiz seyler okumak arastirmakla ilgili olsun.
Kelime oyunlari oynayin
Kendi aranizda yarismalar duzunleyin vs..
Kolay gelsin
Teşekkür ediyorum diğer arkadaşlar gibi acımasız eleştirmediğiniz için. Yani kitap aldım fakat okumaktan sıkılıyor. Yani oda benim yaptığım şeylerden zevk almıyor. Bi insanı değiştirmeye çalışmak mantıksız farkındayım fakat böylede çık boşlukta hissediyorum.

Eşinizin yaptıgı hicbirsey 'karı gibi'bizim cinsimizi aşağılayıcı bi ağızla benzetme yapılamaz elinize ne yaptıgı beni ilgilendirmiyor üslubunuz ve kendinizi yukarıda görüp savunmanızda sıkıntı var.
Yani hayatınız da hiç mi kullanmadınız. Benzetme yaptım sadece dır dır eder babında. Siz anlamak yerine direk taşlamaya geçtiniz teşekkür ederim yorum için. Evet kendimi yukarıda görüyorum. Ben karı gibi kelimesini benzetme yaptım. Cinsimizi aşağılamak için değil.

Çoğu kadın da eşinin düz düşüncesinden detaya girmemesinden rahatsızdır. o_O
Yorumları okuyunca bende mi sıkıntı var diye düşündüm ama yani anlatamıyorum bu farklı birşey çok gereksiz detaya iniyor desem olur sanırım. Geçen arkadaşlarla oturuyoruz. Evden açıldı konu eşim öyle bir anlatıyor ki herkes sıkıldı farkındayım. Konuyu değiştirmeye çalışıyorum. O o esnada evin kombi tesisatına kadar indi.

Google'da arama yaparak kendini gelistirmek...
Sizin geliştirmekten anladığınız ne bilmiyorum. Ama benim demek istediğim misal vizyona giren film, siyaset, kitap gibi şeyler bi ortamda açılacak bi konuda konuşabilecek kadar. Sizin geliştirmekten anladığınız doktora yapmaksa ben yanlış anlattım kusura bakma

Denemedim mi sanıyorsunuz. Geliştirdim yerken filozof oldum demedim en azından haber dinlerim kitap okurum vs. Eşimle 3 senedir sinemaya gitmek için çırpınıyorum. Ama fayda etmiyor. Adam tv pijama takılıyor.
İnanın benim eşim de neredeyse sizinkiyle aynı; zevklerimiz, fikirlerimiz o kadar farklı ki.. Biz 15 senedir evliyiz daha bir kere sinemaya gitmişliğimiz yok. Kitap değil okumak kapağına bile bakmaz.. Artık alıştım ben. Çok takılmayınca, çok da göze batmıyor. O bana uymuyorsa, ben ona uyuyorum eğer onun hobisi benim de hoşuma gidiyorsa. Sinemaya da ya bir arkadaşımla, ya kızımla gidiyorum. Gönül eşle gitmek istiyor ama zorlamayla da benim içime sinmiyor. Çünkü önemli olan benimle bir şey paylaşırken benimle aynı istekle paylaşması..

Back
X