- 8 Kasım 2006
- 449
- 1
- 641
- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
canım ben taze bakla saklıyorum.yıka doğra içine dereotuda doğruyorum sonra dondurucuya koy.çok güzel oluyor.iç baklada saklıyorum çok ama çok seviyorum.hihoyyyta.s.Arkadaşlar lütfen yardım edin taze bakla saklayan yok mu?
bol limonun suyunu sıkıp içine birazda kabuğundan rendeleyip buz kalıbında dondurun bardağa bir adet donmuş limon toz şeker ve soğuk su ekleyip kolay limonata yapabilirsiniz sevgiler
canım ben barbunya koydum buzluğa bu ay..Kızlar bu ay neler atıyoruz dondurucuya. Ben bugünümü bu işe ayırıcam. Neler alayım sizce ?
Çileği kaçırdım ama bir ümit yine bakacağım bu hafta reçel için..
Bu ay vişne ve bezelye ayı..10 kg bezelye aldım şoklayıp dipfrize attım..
3 kg vişneden reçel yaptım,1.5 kg kadar vişneyi de porsiyonluk bölüp ,kek pasta için poşetleyip dipfrize attım..Sırada kayısı reçeli,şeftali ve mor erik marmelatı var..
Çarliston ,sivribiber ve kırmızıbiberi karıştırıp kavurdum ve poşetleyip dipfrize attım.Üstüne sarımsaklı domates sosla,sarımsaklı yoğurtla nefis..Ben biberleri kızartmam,az yağla kavururum,daha sağlıklı oluyor..
1 kg patlıcanı közleyip dipfrize attım,haftaya yine alıp atacağım..
Ayrıca bu sene ilk defa patlıcan dizdim ipe balkona astım,bakalım,eğer istediğim gibi kurursa ondan yapacağım bolca..Kuru patlıcan dolmasını çok severiz..
Sırada çiğden konulacak sivri ve çarlistonlar var.Bulgur pilavı ve kuru fasülye için kolaylık oluyor..
Ayrıca kırmızı biber közleyeceğim inşaallah..
1 - 1.5 ay kadar sonra da barbunya, taze fasülye,dolmabiber ve domates daha da ucuzlar,onları halledeceğim inşaallah.Bu sene domatesleri kavanozlara yapıp buzlukta daha fazla yer bırakmak istiyorum diğer sebzeler için..Ayrıca mısır haşlayıp taneleyeceğim,salatalar için..
Anlatırken bile yoruldum,yaparken ne hale geleceğim bakalım..kaydirigubbakcemile3
Allah hepimize güle güle yedirmek nasip etsin inşaallah..
bende reçel için çileği kaçırdım diye üzülürken bu hafta salı pazarında buldum 3 tl idi 2 kilo aldım reçel yaptım
çilek burada kalmadı artık vişnede daha çıkmamış.Bezelyede 2buçuk milyonun altına düşmedi 2 kilo almıştım ama ayıklayınca az bişe çıkmıştı. Sizin orda nekadar bezelye fiyatı.Biberleri kavurma fikri güzelmiş, çıkarınca direk ısıtıp yenebiliyomu kızartma olan gibi? Kuru patlıcanı yuvarlakmı yoksa uzun olanlarlamı yapıyosunuz, ipe dizmeden önce bi işlemden geçiyomu kesme filan? Ben birazdaha yorayım sizi :)
Hakkaten yorucu ve zaman alıcı işler ama zevkli. Sonuçta güzel bişeyler çıkar ortaya umarım.
bende reçel için çileği kaçırdım diye üzülürken bu hafta salı pazarında buldum 3 tl idi 2 kilo aldım reçel yaptım
aa arkadaşlar bu arada yaptıklarımızı anlatırken fiyatlarıda söyleyelim bilgi olsun türkiyenin değişik yerlerinde fiyatlar hakkında.
ben ayşekadın fasulyeyi 1.5 milyona buldum köylü pazarında. aslında çoğu yerde 3 tl idi.
patlıcan, biber 500 bin lira . Domatez 750- 1 tl arası. bezelye 2,5- 3 arası, mısır 3 tane 1 lira.
Bu arada normalde hiç fiyatlara dikkat etmezdim ama çok alıcam diye baya bi araştırdım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?