- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
Ağabeyiniz, deepfreezde saklanan hiç bir şeyi sevmiyor,yemiyor da
Ben az,bir iki şey koyuyorum.. Haşlanmış nohut,(çorbalar için elimin altında bulunsun diye)...Milföy hamuru gibi çok beklemeyecek malzemeler..
bol limonun suyunu sıkıp içine birazda kabuğundan rendeleyip buz kalıbında dondurun bardağa bir adet donmuş limon toz şeker ve soğuk su ekleyip kolay limonata yapabilirsiniz sevgiler
benim anlamadığım bir şey var;meyvelere neden şeker serpip donduruyorsunuz:uhm:şeftali yapmadım ama vişneyi sade donduruyorum ben..
alternatif bir yöntem de ben denedim;asma yapraklarını çiğ olarak demetleyip poşetledima.sa.sama biraz kaynar suda bekletmek daha mantıklı çünkü çiğ konan bazı sebzelerde -mesela fasulye ve mısırda-tuhaf bir koku oluyor pişince:1closedeyes:Bi yöntem daha sizlere..
Pazardan üzüm yaprağını aldım..Kaynayan suda rengi değişene kadar beklettim..Ama çok bekletirseniz,daha sonra saramazsınız,çünkü yaprak dağılıyor.
Daha sonra bunları süzdüm ve soğuttum..Diyelim ki,dört parmak kalınlığında olacak şekilde üst üste alıp,buzdolabı poşetlerine indirdim..
Kışın,dondurucudan alıp,dolap içerisinde(dışarda değil,kesinlikle dolap içerisinde) çözülmesini bekleyiniz ve sonra sarınız..Tıpkı salamura şeklinde ki gibi hatta ondan daha iyi oluyor..Sarması daha kolay ve yırtılma,sararken elde dağılma olmuyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?