- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
Baklavayı ilk kez duydum Berşulecim kesin deneyeceğim annem süper yapar artık bayram olsunda baklava yiyelim diye beklemeye son yaşasıııınnn :dance::dance:
berrak ben de sordum kayınvalideme..O da donuncaya kadar,meyve şekeri içine iyi çekiyor,tadlandırıyor dedi..Denedim valla hiç fena olmadı..Eskiler çok iyi biliyor kardeşim..
alternatif bir yöntem de ben denedim;asma yapraklarını çiğ olarak demetleyip poşetledima.sa.sama biraz kaynar suda bekletmek daha mantıklı çünkü çiğ konan bazı sebzelerde -mesela fasulye ve mısırda-tuhaf bir koku oluyor pişince:1closedeyes:
şunu da ekleyeyim,dondurulan sebzeler çözdürülmeden pişirilmeye başlanmalı deniyor,bu yüzden yapraklar direkt sıcak suya ayılıp yumuşatılmalıa.s
şulem nasıl görmemişim burasını ben yaaaa:)
illaki derin dondurucu olacak diye bir kaide yoksa, vişneleri kışa saklamanın başka bir yöntemini sizlerle paylaşmak istedim, bizzat tarafımdan denenmiştir,
vişneleri saplarından ayırıp, 1 veya 2 litrelik kola şişelerine doldurun,üzerine üç yemek kaşığı şeker atın ve kapağı sıkıca kapatın. kaç ay sonra açarsanız açın vişneler taptaze çıkıyor şişeden.. ben komposto ve pasta süslemelerinde çok kullanıyorum vişneyi ve şuan evimde 8 şişe vişne var.bana güvenebilirsiniz.
burası güzel bir köşe olmuş ben deepfrezede hem bazı sebze ve meyvaları saklıyorum hemde bazı yiyecekleri ilk olarak şeftali için bir önerim var çok sert şeftalileri soyun ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın yarım bardak suyla yarım bardak şekerden bir iki damla limon sıkıp koyu bir şerbet hazırlayın şerbet soğuyunca şeftalileri şerbete batırıp göbek bölümleri üste gelicek şekilde dizin tolbalayıp dondurun
NOT şeftalilerin her yerine şerbet gelmesine dikkat edin sevgiler
Arkadaşlar çoğumuz yazlık ürünleri bir kaç işlemden geçirip kışa hazırlık olsun deepfreze atıyor.
Ben bamya, taze fasülye, patlıcan, mantar, bezelye atıldığını biliyorum. Ama bunları ne şekilde yapıyorsunuz?
Bide başka şeylerde konuyor mu?
kızlar bezelye ve barbunya fasulyesini iç ettikten sonra hiç haşlamanıza gerek yok çiğ olarak atın çıkardığınızda hiçbişey olmuyo.enginarıda limonlu suda hafif haşlayıp buzluğa atın ama kırmızı biberi buzluğa atmayın başka bir yöntemi var biberleri fırında közleyin kabuklarını soyun bir kavanoza koyun arasına bol bol soyulmuş sarımsak koyun miktarına göre limon ve sirkede koyun birazda sıvıyağ ekleyin aynı turşu gibi biraz bekletin sonra deneyin nefis oluyo inanın tazesini yapsanız bu lezzeti vermiyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?