Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

Hepsini bu akşam yazarsam yarına ne kalacak peki??Yok valla bu günlük benden bu kadar..Bi yapmayında görüyüm sizi,tek tek soracam..Hadi kolay gelsin hepinize..Pazarları boşa geçirmeyin,bitmek üzere olan gıdalardan alın,dondurucuya atın..
Sonra yok ben görmedim,ben duymadım diyen olursa,yaptıklarımı pc den camı açar,gözünün içine baka baka yerim,inanın yaparım..
Hepinizden önerilerinizi bekliyorum..
Sevgiler...

Baklavayı ilk kez duydum Berşulecim kesin deneyeceğim annem süper yapar artık bayram olsunda baklava yiyelim diye beklemeye son yaşasıııınnn :dance::dance:

Gülüm şu gittiğimde iki tepsi yaptırdım görümcelerime..Hani bülbül yuvası falan deniyor ya ondan işte..Yağlandı,kızardı ve soğudu..Aldım,beşerli,onlu poşetledim,dondurucuya attım..

Köşemde de dedim ya,pc nin başına oturmadan,bir poşet çıkardım,şerbetini yaptım..İki kişiyiz ve sadece 8 adet çıkardım..Şerbeti soğutup,üzerine döktüm..Şu saatlerde şerbetini çekmiştir bile..
Eşim dayanamadı baktı tadına..''Hımmmmmmm hatun ellerine sağlık''dedi..Ahh cancazım,ablalarıyın ellerine sağlık,onlar yaptı ben yiyorum..Akıllı gelinim vesselam..

berrak ben de sordum kayınvalideme..O da donuncaya kadar,meyve şekeri içine iyi çekiyor,tadlandırıyor dedi..Denedim valla hiç fena olmadı..Eskiler çok iyi biliyor kardeşim..

koyu şerbet meyvaların havayla temasını kesiyor böylece renginde bozulma olmuyor bende vişne ve kızılcığı öylece koyuyorum hiçbirşey olmuyor

Mısır ve fasülyeyi sakın çiğden koymayın dondurucuya..Hem dediğin gibi kokuyor hemde düdüklüde bile olsa iki saate zor pişiyor..Onun için de kolay bir yol var arkadaşım..yerimseniben

şulem nasıl görmemişim burasını ben yaaaa:)

illaki derin dondurucu olacak diye bir kaide yoksa, vişneleri kışa saklamanın başka bir yöntemini sizlerle paylaşmak istedim, bizzat tarafımdan denenmiştir,

vişneleri saplarından ayırıp, 1 veya 2 litrelik kola şişelerine doldurun,üzerine üç yemek kaşığı şeker atın ve kapağı sıkıca kapatın. kaç ay sonra açarsanız açın vişneler taptaze çıkıyor şişeden.. ben komposto ve pasta süslemelerinde çok kullanıyorum vişneyi ve şuan evimde 8 şişe vişne var.bana güvenebilirsiniz.

Dokturmussunuz hanimlar marifetlerinizi..Benim buzluk kulturum yoktur hiç yapmadim bu seneye kadar...Bu yil artik basladim...Ama buralarda oyle cok ucuz olmuyor hiçbirsey,yinede ogrenmek amaciylada olsa az az birseyler koymaya karar verdim bende...Bu sayfadanda yararlanicam emin olun...Misir falan nasil koyuluyorsa kolayini yaz Bersule'cim..Bu arada bende borek yapip yaglayip pisirmeden donduruyorum...Istedigimde cikartip biraz cozuldukten sonra firinda pisiriyorum..

Yaptiklarinizi,onerilerinizi merakla bekliyorum...

taze bamyayı limonlu suda 2 dakika haşlayıp, haşlanan bamyaları kaynayan sudan çıkarıp soğuk suya atın ki şoklansın,( bu bütün sebzeleri dondurucuya koyarken besin değerlerini yitirmemesi açısından çok önemli) ve delikli bir kevgire aldığınız bamyaları soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyun veee durunn daha bitmedi, poşetin havasını almak için ben poşetin ağız kısmını balon şişirir gibi ağzıma alıp, nefesimi içime çekerek alıyorum(hijyene dikkat etmek sureti ile tabii) tamamen vakumlanıyor bu işlemle... ewt şimdi dondurucuya atabilirsiniz arkadaşlar... :)

Tatlım bu başlık yoktu zaten..Akşam üstü dondurucudan baklava çıkardım yapmak için..Aklıma geldi acaba başlığı varmıdır diye..Baktım yok,kıslara sordum,iyi fikir dediler..
Anlayacağın akşam üstü açıldı bu başlık..
Verdiğin bilgileri değerlendireceğim bilesin..

Benimde seftalilerim vardi, kompostosunu cok seviyorum. Kisin komposto yapmak icin buzluga nasil atabilirim diye dusunuyordum deneyecegim Barcman tesekkurler..

Bersule paylasimlar cok guzel, vesile oldugun icin sana da tesekkurler..a.s.

Beşinci ayda konuyu vermiştim diyosun yani :Roflol:

Kızlardan öğrendiğime göre canım, canlı insan ve hayvan dışındaki herşeyi deepfreze atmak mümkün:))

Ben rondoda çektiğim soğanları ve minik doğranmış domatesleri 1 er pişirimlik olarak poşetlere bölüp dondurucuya atıyorum. Malum çalışan kadınız, yemeği akşamdan yapmamışsam işten gelirgelmez yapıyorum. Malzemler hazır olduğu için işim kolaylaşıyor.

Bunun dışında közlenmiş patlıcan-biber, şoklanmış sebzeler, haşlanmış et-tavuk, aklıma ne gelirse atıyorum deepfreze :1rolleyes:

Annem domatesleri salça haline getirip buzdolabı poşetlerinde atar dondurucuya birde bezelyeleri ayıklayıp çiğden atar çıkardığında hiçbir şey olmaz.

bende yapıyom kızlar bunu çok güzel oluyo tavsiye ederim.Ama fasulyeyi nedense pek beğenmiyorum sanki kokuyo yoksa benmi yanlış yapıyorum.

kuru kafaa ben neler atmıyorum ki,
fasulyeyi,bir taşım kaynatıyorum sonra hemen soğuk suya alıp,şoklama yapıyorum,soğuyunca poşetleyip atıyorum,hiç kokmuyor ve hemen pişiyor,
taze barbunya atıyorum,en vazgeçilmezim bu benim

ayrıca fasulye çorbası için,fasulyeleri minik minik doğrayıp atıyorum,
mantar atım bir kere tadını beğenmedim bir daha atmadım
brokoli ve bürüksel lahanası nı hiç bir uygulamadan geçirmeden atıyorum,
pırasayı,doğrayıp hafif ateşte karıştırıp,soğutuyorum sonra atıyorum
çalıştığım içinde eve gidince pişirmesi kolay olsun die de,önceden kuru fasulye ve nohutu haşlayıp atıyorum,ayrıca nohut çorbalarda da süper oluyo
çorbalar için de,havuç,soğan rendeliyorum,eve gelince uğraşmiyim die,
efenim kıymayıd a hep köfte haline getirip atıyorum,davetsiz misafirler için birebir

Ben neymişim bee,kendimi çok hamarat gördüm ayol

ben her seyi atarim ekmek fazlaysa atarim cikarinca hic bayatlamaz poacalarimi atarim zebze atarim dolmanin artan icini atarim yani fazla gelen herseyi atarim cikarinca ayni tazeligini koruyor

oooo,
kizlar bunlar ne ki biz dun su boregi yaptik tepsiye dosedik biraz doduktan sonra tepsiden cikardik yuvarlak birer teker gibi posetledik canimiz ne zaman isterse iki yumurta biraz susam firina suruyoruz bitti bile ama biraz fazla yer kapliyo dikkatinize sunulur
bide ben sigara boregi yufka her turlu sebzeyide once biraz kavurup koyuorum kavurmamin nedeni kokulari biribirine gecmesin diye ayrica her turlu et ve peynir de rahatca saklanabilir haaa unutmadan eltim nohut ve fasulyeyi onceden islatip deepfrize atiyodu bide manti sulu kofte kizartmalik koftede cok kolay oluyo bi gununu ayirip yapiyosun bi kac ayy yiyosun harika demii

Şuana kadar yazılanları özetlersek

patlıcanları közleyip kabuklarını soyuyorum birazda limon ekleyip koyuyorum

salçalık kırmızı biberi közleyip kaldırıyorum çıkarınca sarımsak ve zeytinyağ sosu ile karıştırıyorum

patlıcanlı börek yapmak için patlıcanları küp küp doğrayıp sarımsak soğan yeşil biber az zeytinyağ ilavesi ile soteleyip koyuyorum

kabak salatası yapmak için kabakları rendeliyorum zeytinyağda soteliyorum
çıkarınca sarımsaklı yoğurt ve biraz cevizle karıştırıyorum

bamyalarıda
limon tuzunda kaynat sararana kadar sonradan deepfrize at

bezelye ve barbunya fasulyesini iç ettikten sonra hiç haşlamanıza gerek yok çiğ olarak atın

enginarıda limonlu suda hafif haşlayıp buzluğa atın

kırmızı biberi fırında közleyin kabuklarını soyun bir kavanoza koyun arasına bol bol soyulmuş sarımsak koyun miktarına göre limon ve sirkede koyun birazda sıvıyağ ekleyin

rondoda çektiğim soğanları ve minik doğranmış domatesleri 1 er pişirimlik olarak poşetlere bölüp dondurucuya atıyorum.

patlıcanları kaynıyarık için kızartıp içini doldurup atıyorum

fasulyeyi,bir taşım kaynatıyorum sonra hemen soğuk suya alıp,şoklama yapıyorum,soğuyunca poşetleyip atıyorum,hiç kokmuyor ve hemen pişiyor,

fasulye çorbası için,fasulyeleri minik minik doğrayıp atıyorum,

brokoli ve bürüksel lahanası nı hiç bir uygulamadan geçirmeden atıyorum,

pırasayı,doğrayıp hafif ateşte karıştırıp,soğutuyorum sonra atıyorum

kuru fasulye ve nohutu haşlayıp atıyorum,

çorbalar için de,havuç,soğan rendeliyorum

kıymayıda hep köfte haline getirip atıyorum,

su boregini tepsiye dosedik biraz bekledikten sonra tepsiden cikardik yuvarlak birer teker gibi posetledik canimiz ne zaman isterse iki yumurta biraz susam firina suruyoruz

bizde vişne ve kirazları çekirdeklerini çıkarıp buzdolabı poşetlerine koyuyoruz. sonra pasta falan süslemeye kullanıyoruz.bazende acil misafir gelirse onları kaynatıp komposto yapıyoruz. bir de maydonoz ve dere otununun saplarını temizleyip kavanozla koyuyoruz.salatalar için hiç doğramaya gerek kalmıyor. azıcık ufalayınca hemen kıyılmış gibi oluyor.

yaptığım kek ve kuru pastaları soğuduktan sonra poşetleyip difirize atıyorum.Hebersiz misafir geldiğinde çok iyi oluyo hemen çıkarıp soğuk bişekilde tepsiye dizip fırına sürüyom taze gibi oluyo ve sigara böreğini sarıp poşetleyip difirize atyom sonra çıkarıp buzlu buzlu kızartıyorum çıtır çıtır nefis oluyo tavsiye ederim(yalnız tencere kapaklı olsun)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…