- 20 Ağustos 2011
- 130
- 2
- 66
- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
- #1.321
hilal çok teşekkür ederim canımbu sene bu tarifle yapacağım inşallah zeytinimi. geçen sene şişelerin bir tanesini buna benzer bir tarifle yapmıştım. onda şeker yoktu. şekerin nasıl bir özelliği oluyor bu tarifte söyleyebilir misin canım.
biz de eskiden şekersiz yapardık son yıllarda uygulamaya başladık bu tarifi.şekerin etkisinedir çok fazla bilmiyorum belki başka bilen vardır ama tahminim, zeytinin hücre duvarını delip acı suyunun daha kolay akmasını sağlamak olabilir. ayrıca yerken çok hoş bir tat alıyorsun. ama ne bu tat ne şeker tadı ne sirke ne de yağ... hepsinden faklı hoş bir tat...(sirke kokusuda yok ayrıca) bu arada yapacağın zeytinin kilosuna göre sirke yağ ve şekeri çoğaltmayı unutma , 10 kilo ya birer çay bardağı 20 kiloya 2şer çaybardağı gibi yani. şimdiden kolay gelsin, eline sağlık, afiyet şifa olsun...
Acil fikrinize ihtiyacım var
arkadaşın annesi memleketten büssürü patlıcan yeşil biber vs göndermiş şimdi patlıcanı közlüyorum temizleyip dogurayıp soğuyunca poşetleyip buzluğa atcam umarım bişey olmaz peki ama yeşil biberleri ne yapcam 2 poşet ki çok biber tüketmiyoruz ne yapmamı önerirsiniz :26:
Acil fikrinize ihtiyacım var
arkadaşın annesi memleketten büssürü patlıcan yeşil biber vs göndermiş şimdi patlıcanı közlüyorum temizleyip dogurayıp soğuyunca poşetleyip buzluğa atcam umarım bişey olmaz peki ama yeşil biberleri ne yapcam 2 poşet ki çok biber tüketmiyoruz ne yapmamı önerirsiniz :26:
:18: ya kafam çok karıştı şimdi ben bu biberleri ne yapayım her yerde farklı farklı şeyler yazıyo ama sonucu hüsran olmasından korkuyorum kendisini sevmesemde yazık günah o kadar bibere
şimdi biz biberi
melemende
kızartmada
bulgur pilavında
birde pazar sabah kahvaltıda tüketiyoruz en fazla 3 5 tane yiyoruz toplamda kızartma haricinde kızartmada daha fazla
ben bu 2 poşet biberi nasıl yapıp muhafaza etmem gerek ki çöpe gitmesin buzdolabımızda çok iyi değil haftasına varmadan herşey bozuluyo
bi kısmını yeeklik doğrayıp kızartmadan kavurmadan direk poşetleyip koysam
bir kısmını kızarttıp poşetleyip koysam
bir kısmınıda doğramadan kızartmadan direk bütün bir şekilde poşetlesem buzluğa atsam nasıl olur
tabi önemli bi nokta daha var bazıları direk çözülmesini beklemeden tencereye tavaya atın hemen kullanın yazmış kimisi çözülmesini bekleyin demiş ben bunları böyle yaparsam ne şekilde kullanmam gerekecek
çok soru soruyorum farkındayım ama ilk defa yapıyorum hiç bir fikrimde yok burda ne okuyosam o kafam iyice karıştı
eğer kızartıp koyacaksan çözülmesini bekleyip, tavada biraz çevirip yoğurt ya da domates sosla kullanabilirsin. çiğden doğrayarak dondurduklarını çözmeden yemeğinin içine atabilirsin. çiğden attığını çözdürürsen hiç güzel olmaz, çürümüş gibi olur. bütün olarak atarsan daha sonra kullanabileceğini hiç sanmıyorum canım
sagol canım o zman ben çogunu kızartıp soğumasını bekledikten sonra poşetlere koyup buzluga atayım geri kalanınıda melemen ve pilav için ayırıp doğrayıp çiğden koyayım çıkartır direk çözdürmeden kullanırım ama 2 poşetete doğramadan 3 4 biber koyup deniyeyim aklım kalmasın teşkkür ederim
lorlu biber turşusunu ölçüleriyle yazarmısınız lütfen
bunun belli bir ölçüsü yok canım. önce biberleri halka halka doğra. çok ince olmasın. kavanoza bir sıra biber koy. bir sıra yaklaşık iki parmak genişliğinde lor koy onun üstüne bir iki kaşık zeytinyağ koy. daha sonra kavanoz doluncaya kadar aynı sırada devam et. lor tuzsuzsa kavanoza koymadan biraz tuzlayabilirsin. ben tarifi tam olarak unutmuş olabilirim. ama temeli bu. sen yine de google dan bir bak istersen
baktım orada turşu diye bir tarif var o da biberi hafif kavuruyorsunuz içine lor ilava edip tuz kırmızı biber z yağı ilave edip 2 dak kavurup söndürüyorsunuz taza olarak sevis yapılır turşu yok cevabınız için teşekkürler
o da çok güzel oluyor. denemeni tavsiye ederim. benim dediğim tarifin kırmızı biberle yapılanı kk da yemek tarifleri bölümünde zeytinyağlılar kısmında 'UzmaN' dan lor peynirli kırmızıbiber' başlığında var bakabilirsin canım.[/QUOTE
teşekkür ederim şimdi bakacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?