- 31 Ekim 2010
- 2.284
- 12
- 358
- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
- #1.281
Bende kış için hazırlık yaptım.
fasülyeleri içine domates doğrayıp rengi değişesiye kadar ocakta kavurdum. soğuduktan sonra 1er yemeeklik poşetleyip dolaba attım.
Aynısını bamya içinde yaptım.
sonra kırmızı biberi mahalle fırınında közlettim. soyup temizledikten sonra 5 kg bibere 1 çay bardağı zeytin yağı 1 çay bardağı sirke şeklinde ayarlayıp ocakta kaynattım. önce yağı ve sirkeyi kattım kaynayınca doğranmış biberleri ekledim. tekrar kaynamaya başlayınca içine 1 bütün sarımsağı soyup yarısını dövülmüş yarısını doğranmış şekilde karıştırdım tuzunuda attım sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çevirdim. kışın çok güzel oluyor tadı. kahvaltıda yada 5 çayında.
annem kurutmalıklarımı ve turşumu hazırladı sağolsun.
ayrıca melemen yaptım kavanozladım.
şimdilik bu kadar bakalım
ha birde patlıcanları közledim biberle karıştırırarak sos yapmayı deneyceğim yukarda bir arkadaş tarif etmiş merak ettim.
Kızlar benim dondurucuda yer kalmadı bugün kırmızı biber aldım közledim konserve gibi yapsam olur mu acaba, biberi doğrayıp, sarmısak zeytinyağı koysam kavanozda serin yerde saklasam, böyle yapan var mı? anneme sordum açınca hemen bitirmen lazım dedi
İnternetten baktım sirkeyle yapılışı var o turşu gibi oluyor ben sirkesiz olsun istiyorum ama olur mu
nehirasi ,sosu derken neyi kastediyorsunuz canım
Bayanlar patlıcanları fırında közleyip dolaba koymak istiyorum... Kaç derecede ne kadar közlemem gerek ? Fırında közleyenler varsa yardımcı olabilir mi? Bir kere közlemeye çalışmıştım patlıcanların içleri boşalmıştı kurumuşlardı patlıcanlar ? Ya da tost ızgarasında mı közlesem daha mı kolay olur?
Bayanlar patlıcanları fırında közleyip dolaba koymak istiyorum... Kaç derecede ne kadar közlemem gerek ? Fırında közleyenler varsa yardımcı olabilir mi? Bir kere közlemeye çalışmıştım patlıcanların içleri boşalmıştı kurumuşlardı patlıcanlar ? Ya da tost ızgarasında mı közlesem daha mı kolay olur?
Dondurucuya herşeyi koyuyorum sorum olmuyor ama yemeklik küp doğranmış patlıcan kızartıp koyuyorum yapmak için çözdürünce koku oluyor, patlıcanı başka türlü nasıl yapabilirim
patlıcanı domatesle biraz çevirip soğutup öyle buzlığa koyuyorum istersen dene
bi de ocakta yaparken çevirerek pişirmen lazımki pişen kısımları yanıp kavrulmasın
herkes nereye kayboldu ya :) olmuyo ama böle yanlız hissediyorum kendimi kızlar dönün çabuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?