Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

arkadaşlar derin donrucuya bende kışlık elimin altında olacak sebzeleri atıyorum.
kış için kırmızı mercimek haşlayıp buzdolabı poşetlerine koyarım istediğim zaman çıkarıp sosunu sıcak suyunu ekleyip blenderdan geçirip hazırlıyorum 10-15 dakikada hazır oluyor. vallahi bugünlerde o kadar çabuk oluyor ki paylaşayım istedim herkese tavsiye ederim

Kızlar benim dondurucuda yer kalmadı bugün kırmızı biber aldım közledim konserve gibi yapsam olur mu acaba, biberi doğrayıp, sarmısak zeytinyağı koysam kavanozda serin yerde saklasam, böyle yapan var mı? anneme sordum açınca hemen bitirmen lazım dedi
İnternetten baktım sirkeyle yapılışı var o turşu gibi oluyor ben sirkesiz olsun istiyorum ama olur mu

bak yazıyor senin sorduğun tarif

Bayanlar patlıcanları fırında közleyip dolaba koymak istiyorum... Kaç derecede ne kadar közlemem gerek ? Fırında közleyenler varsa yardımcı olabilir mi? Bir kere közlemeye çalışmıştım patlıcanların içleri boşalmıştı kurumuşlardı patlıcanlar ? Ya da tost ızgarasında mı közlesem daha mı kolay olur?

benimde yaz başından beri yavaş mı yavaş hazırlıklarım artık hızlansın istyrummm.

bezelye attım 6-7 kilo ayıkladım
çilek attım
vişne attımm
taze fasülye domatesle kavurup az poşetledim 6-7 poşet
dünde menemenlik yaptım 7-8 kavanoz öle işte kızlar
yapmaya devam yaptıkça yazicam
çalıştığım için zor oluyo birazzzz

canım eğer patlıcaların çok inceyse vede fazla pişirdiysen kurumuş ve içleri boşalmıştır tost ızgarasında veya ocağın üstünde veya elektrikli ocaktada olabilir ama közlemeye uygun patlıcanları seçmen şart

bi de ocakta yaparken çevirerek pişirmen lazımki pişen kısımları anıp kavrulmasın

bi de ocakta yaparken çevirerek pişirmen lazımki pişen kısımları yanıp kavrulmasın

bende temmuz sonunda başladım atmayaa dondurucuya

bezelye

vişne
mısır

barbunya
taze yaprak

taze fasulye son olarak domatesi konserve yapıma tcamm bide haftaya turşu kurcamm

Dondurucuya herşeyi koyuyorum sorum olmuyor ama yemeklik küp doğranmış patlıcan kızartıp koyuyorum yapmak için çözdürünce koku oluyor, patlıcanı başka türlü nasıl yapabilirim

doldu artık dondurucum kurbanlık ete yer kalmadı cidden en son kaynanamın yolladığı yufkaları tek tek poşetledim attım katmeride öle tek poşetledim yufkalarla dönderme yapıyorum bilhassa kahvaltıya çok güzel oluyo tavsiye ederim kızlar kısaca tarif edim
1 yufka-1 yumurta-tereyağ -peynir-varsa kahvaltılık ezme
yufkayı seriyorum tezgaha karşılıklı katlıyorum ortaya alttan üstten içine yağ sürüyorum sonra ezmeden sürüyorum peynir serpiştiriyorum siz ne isterseniz koyabilirsiniz tercihe bağlı çırpılmış yumurta sürüyorum yanlardanda katlayıp sürüyorum yumurtadan kare şeklini alıyo zaten katlayıp giderken kalan yumurtaya buluyorum az yağlı tavada alt üst kızartıyorum çok güzel ve doyurucu oluyo börek gibi :)böle hazırlayıp bazen dondurucuya atıyorum akşamdan çıkarıp sabaha pişiriyorum

ben buzlu buzlu fazla çözdürmeden yapıyorum çok güzel oluyor istersen dondur bekletmeden dene damak tadınıza uyuyorsa yap afiyet olsun

bi de ocakta yaparken çevirerek pişirmen lazımki pişen kısımları yanıp kavrulmasın

hilalcim nasilsin neler yaptin bakalim arkadasim ben senin sostan firsat buldukca yapiyorum senin tarifi yiyen herkese verdim onlarada yaptik.
canim zeytin tarifleri verecektin bana bu hafta yapsam diyorum eger zamanin olursa özelden yazabilirmisin malum eskisi kadar aktiv internete giremiyorum.
kendine iyi bak sekerim görüsmek uzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…