Üniversite yıllarımda Azeri uyruklu arkadaşlarım vardı... Geçen sene başka bölümdeymiş de beğenmemişmiş bu sene başka bölüme geçmiş...Bizim üniversite sınavlarından çok daha basit bir sınavla girmiş hem de...Vay be demiştim burada insanlar tabiri cazise bir taraflarını yırtıyor,onlar kolayca istedikleri bölümlere girebiliyorlar,beğenmezlerse bölüm değiştirebiliyorlar..Her hafta geziler,4 sene boyunca tüm ulaşım araçları bedava,üstüne aylık harçlıklar..Daha bir çok şey...Ben tabi nerdeyse 20 sene öncesinden bahsediyorum..Şimdiki sınavlar hakkında hiç bir fikrim yok..
basit oluyor sınavları ben bakmışım sorulara bir kere.yüzeysel geliyor her konudan .ya bizim sistemdekiler hava basıcaklar ya şu kadar yabancı geldi okudu bizde diye .onun derdinde herkes .dediğim gibi gelenler ya kazak ya azeri ya boşnak yada arnavut .yani gelişmeyen ülke öğrencileri.kendimizi yetiştiremeyiz ama maşşalah herkes okusun diye sınavları basit yaparız amerkadada bir sistem var önüne gelen her türk gidip okuyabilir amaa para basması gerek önce .işte aramızdaki fark bu .