Kıskançlığın boyutlarını aştım

Teşekkür ederim, ben de öyle çok iyi kalpli biri sayılmam ama aile konusu biraz hassas.
Düşünsene hepimiz bir gün göçüp gideceğiz. Eşim benim annemi sevmediğini söylese, belli etse, geldiğinde surat yapsa ve anneme bir şey olsa ölene kadar affetmem onu. Hep içimde kin beslerim ve onun yüzünden annemle yeterince vakit geçiremediğimi, ona karşı yapmak istediklerimi yapamadığımı düşünürüm. Şimdi eşim ailemi seviyor mu sevmiyor mu bilmiyorum ama 1 senede sadece bir kere benimle geldi. Hiç birinde de gel gidelim diye zorlamadım, kendim gittim (gerçi bizim yalnız bırakamayacağımız evcillerimiz var). Şimdi yazın memlekete gideceğimi söyledim "ben de geleyim ya ayıp oluyor böyle, kuşları da bırakırız bir yere" dedi. Böyle böyle bir düzen oturtacağız
 



hanımefendi ne rahatlamasından söz ediyorsunuz?
tekrarladıgınız üzere sizi istememesine istinaden ben de nasıl samimi olabildiginizi sordum zaten.
sizin kayınvalidenizi sevmediginizi iddia etmedim.
bir tecrubenizi paylasmıssınız ben de yararlanmak istedim, acaba cok mu katı düsünüyorum diye tereddut ettim.

ancak haklısınız hata bende, ne öyle kayınvalidelerden bir beklentim olmalı, ne de her seyi yutup gidecek kisinin yönlendirmesinin dogru olabilecegine dair inancım.

size de mutluluklar dilerim...
 


Bakın daha ilk yorumunuz o kadar olumsuz ki bana karşı neden böyle bir yorum yazdığınızı bile anlamadım .Kayınvalidemin hiç birşeyini yutmuş değilim bu kadar kötü kelimeler kullanmanızı da anlayabilmiş değilim tam olarak neyle suçlanıyorum acaba kayınvalidem kendine göre haklıydı ve beni kişisel olarak istememişliğide yok farklı dinlerden oluşumuz yüzünden evliliğimizi onaylamadı ama evlenmemize şiddetle engel olmayada kalkışmadı evlendikten sonrada benimle gayet güzel ilgilendi bana 1 adım gelene ben 100 adım giderim ve büyüklerime aşırı bir hakaret olmadığı sürece saygısızlık etmem benim ailem beni böyle yetiştirdi .Annemin çocukluğumuzdan beri söylediği bir şeydir bu büyüklerinize ne olursa olsun saygısızlık ederseniz sütümü helal etmem der ben dediğiniz gibi olsun hadi o yuttuğum şeyler sayesinde kayınvalidemi kazandım.Kendisini hem seviyorum hemde saygı duyuyorum illa kavgalımı olmak gerekir benim kayınvalidem şanlıyımki iyi bir insan tek diyebileceğim bu Allah sorun yaşayanlara sabırlar versin
 

istemediği gelinini daha çok görüyor şimdi çünkü ben iş çıkışı filan çat kapı uğruyorum kahveye geldim diye beni sevdiğini açık ve net hissedebiliyorum

o yurumu bu cümlenize istinaden yazdım, çünkü şaşırtıcı geldi, ilişkinizin iyilesmesi hangi olayla oldu veya nasıl bir konusma oldu, eşinizden mi kaynaklandı vs ögrenmek, tecrubenizden yararlanmak istemiştim.
aileden büyüklere birsey denmez aman saygıda kusur etmeyin, hep sevin diye ogrenıyoruz da haksızlıga ugradıgımızda sürekli alttan almanın dogru birsey oldugu konusunda hicbir sekilde ikna olamıyorum.
dolayısıyla sizin yaşadıklarınız da benim icin farklı geldiginden ötürü alıntıladım, benzer seyler yasayıp da bu kadar sıkı ilişki kurabilen bir üye oldugunuz icin. yoksa sizi tanımam etmem, ne garezim olabilir ki?
üstelik olumsuz anlamda elestirmedigimi de bu yuzden belirtmistim. olumsuz bir yorum yaptıgımı düşünmüssünüz, o da sizin takdiriniz.
 


Sanırım o cümleyi zamanında istemediği gelini olarak yazmalıymışım yani şöyleki espiriydi o kendimce kesinlikle kötü niyetle yazmadım kayınvalideye karşı .Şimdi şöyle bir durum var ki yabancılar bizden çok farklılar kayınvalidem Türk değil o yüzden klasik Türk adetleri ve davranışları yok arkadaş gibiyiz evine gidince hizmet etmek falan hani bizde olan tüm olanlar onlarda yok kayınvalidem kahvemi çayımı getirir yani içlerine girmeden anlamak zor .Kendisi jeofizik mühendisi ama hiç yapmmaış o mesleği fransızca öğretmenliği yaptı şimdi özel ders veriyor bu özel ders verdiği öğrencilerinden biride benim :) Bir çok dil biliyor ve bana öğretmeyede çok hevesli çünkü iki çocuğuda öğrenmek istememiş .Bense onun kültüründen bilgisinden çok etkileniyorum ve öğrenmek istiyorum ilerde kendi çocuklarıma( Allah nasip ederse ) öğretmek istiyorum .Sizin durumunuz tabiki benim ki gibi değildir ama ben de ilk başlarda beni sevmiyor hiç sevmiycek diye üzüldüm .Eşim çok destek oldu bana .Nikah hazırlıkları başlayınca annesi yardım amacıyla bana yaklaştı ve etti de sağolsun .Daha sonra konuyu o açtı ve üzgün olduğunu belirtti sıfırdan başlangıç yaptık.Ben şanslıydım belkide oğluna çok düşkün evet ama oğlu tam bir tembel teneke çok sever ama uzaktan :) Biz kafaca uyuştuk çok haftaiçinde onunla konuşmazsam eksik hissederim cidden .
 
gelin kayınvalide toprağından derler ,bence ikinizde birbirinize benziyorsunuz sanırım paylaşılamayan arada nişanlın. oysaki anne sevgisi ayrı eş sevgisi ayrı ikinizde bunun bilincinde olsanız hayat daha kolay olur..insan çok sevdiğini üzmez bırakın ağlarsa ağlasın ayılıp bayılsın oda zamanla sana sende ona alışıcaksın. ve daha normalleşiceksiniz fakat beynindeki kötü kıskançlıkları at yoksa olan nişanlınıza olur.. ayrıca ararsa arasın canım annesi sonuçta ne var bunda ne emeklerle büyütüyolar büyüyncede kıskanıyolar alışıcaktır muhakkak. benim kayınvalidem bile bazen bana nispet yapmaya çalışır ama bana tatlı geliyo napsın yazık bu zamana kadar ilgilen zahmetlerle büyüt elin kızı alsın götürsün küçücük kıskançlıkları görmezden geliyorum büyütmüyorum ,zaten çok özlediğinde öyle yapıyo ama ilk evlendiğimiz zaman okadar abatmıştıki sabahın köründe oğluum oğlum diye arıyodu bende kızıyodum aramasına değil konuştum dedimki özlüyosun biliyorum ama evlendik yine ara yine sor ama zamansız değil. siz can kansınız asla sizi ayırmam sana küssem bile eşime gitme demem ayırmam sizi dedim nasıl sarılıp ağladı kıyamam ya korkuyorum napim diye kendini düzellti ayda bir gel gitleri olıyo(kıskançlık) bende idare ediyorum.. ki telefonlar artık daha azaldı ondanda eşimdende ama asla ihmal etmiyoruz yoksa çok üzülüyo ve ben onu çok iyi anlıyorum çok tatlı kadınya seviyorum onu sizde aşarsınız sakın o tatlı canını üzme kendini iyi şekilde telkin et şeytana uyma.
 
Sana birsey diyim arkadasim bir adam ana kuzusuysa degistiremezsin
senin kiskancliginin nedeni kendi lafını geçirmek başka birşey değil
 

Noktasindan virgulune kadar ayni sorunu yasiyorum ayni sorun bende de var delircem artik psikiyatriye gitmeyi dusunuyorum ben cunku kendim cozemicem nisanlimla aram daha kotu olcak duzelemiyorum kiskancligim artik cok fazla annesinden acayip kiskaniyorum ve farkli konulardan kavga cikartiyorum bu sebepten
 
Ana kuzusu bi koca bende istemem.
Aralarında bu kadar sıkı bağ olsa durup düşünürüm yani evlenmeden önce.
Evliliğimde ciddi sorunlar yaşamamak adına..
Ve nişanlımdan vazgeçemiyorsam, bendede kıskançlık oluşur. Yani ben normal buldum aslında. Bilinçaltı.
 
Haftada 1 kereden fazla aramasını istemiyorum ne demek yaa bir evlat kolaymı büyütülüyor, ne emeklerle büyütmüştür o kadın oğlunu.bunları düşünün lütfen.annesine biraz olsun merhamet ve saygınız varsa bu huyunuzdan vazgeçin lütfen.sizin yeriniz ayrı, anasının yeri ayrıdır onun kalbinde.ilerde birgün oğlunuz olursa anlarsınız
 
Biraz sert olabilir ama bence haddini bilmen gerek. Ne olursa olsun o onun annesi. Annesini aramak en doğal hakkı olduğu gibi tartışılması bile saçma. Benim annem de düğüne kadar eşimi istememişti, şimdi anlata anlata bitiremiyor. O zaman eşim de annemle görüşmeme mi izin vermesin? Bence bu şekilde devam edersen aramayacağı kişi sen olursun.
 
Anne olunca, gelinin/damadın sana bunları yaşatmaz inşallah...
 
Kaynana seni istememis sende inatla nişanlina sarilmişsin sizinki inatlaşma biriniz o yanina digeriniz o yanina cekmeye calisiyor ama kaybeden sen olursun sana soyliyim.. ki anne kuzusuymus kendin diyorsun.. cok gereksiz hareketler bunlar allah nasip ederde evleniriseniz zaten ne senden ne ondan vazgececek ama boyle dewam ederseniz ewlenseniz bile bosanirsiniz...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…