Kıskançlık duygusu nasıl törpülenir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

marmelad01

Mother of two angels🕊️🕊️
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2023
8.448
8.130
128
24
Aşırı kıskanç ve şüpheci biriyim. Sevdiklerimi kıskanıyorum özellikle eşimi. Saçma sapan şeylerden kıskançlık krizine giriyorum. Bugün yine saçma bir konudan kavga ettik (yine benim kıskançlığım yüzünden) ilişkimize zarar veriyorsun dedi. Gerçektende zarar veriyorum. Bu kıskançlık nasıl bastırılır ya da törpülenir? Tavsiyeye ihtiyacım var.

Terapiye gidin, ozguven konusunda calismalisiniz.

Terapiye gidin, ozguven konusunda calismalisiniz.
Onu da daha önce denemiştim ama bana içinde çözmek gerek demişti sonra bıraktım gitmedim. Aslında özgüvenli olduğumu düşünüyorum ama bu duygu içimde hastalık gibi

Onu da daha önce denemiştim ama bana içinde çözmek gerek demişti sonra bıraktım gitmedim. Aslında özgüvenli olduğumu düşünüyorum ama bu duygu içimde hastalık gibi
Sizde zaten varsa eşiniz de davranışlarıyla törpülüyor mu?

Sizde zaten varsa eşiniz de davranışlarıyla törpülüyor mu?
Ya adam bir şey yapmıyor zaten ben sakinleşince anlıyorum bunu. Mesela bu sabahki olay şöyle oldu. İşe gitti eşim arabada da iki tane kayınbiraderim ve bir arkadaşı vardı Bir şey için beni aradı sonra kapatırken kız sesi gibi bir ses duyuldu ben başladım yok işte kız var falan. O da kendini anlatmaya çalışıyor çocuklar var araba da falan ben direttikçe direttim sonra da işte kavga ettik. Bizim evden bindiler zaten arabaya

Daha önce yakaladınız mı bir şeylerini?

Özgüven bir bütün değildir. Her konuda kendimize güvenemeyiz. Bazı konularda özgüvenli bazı konularda özgüvensiz olabiliriz. Siz insan ilişkilerinde özgüvensizsiniz.

Psikologlar büyücü, terapi sihirli değnek değildir. Düzenli gitmezseniz sonuç alamazsınız. Ve evet haklı, kendi içinizde çözmeniz gereken bir durum. Psikolog çözmenize yardım edebilir ancak, sizin yerinize çözemez.

Eşiniz de bu tavırlara bir süre katlanır, bir süre daha kendini açıklar. Sonra kavgalar başlar. Sonra bu kadın bu kadar kıskandığına göre ben daha iyisine layığım der arayışa başlar. Bir bakmışsınız kuş uçmuş, siz arkasından el sallıyorsunuz. O yüzden en kısa sürede çözüm bulmaya bakın.

Çok haklısınız kavgaların başladığı evreye geçiyoruz yavaş yavaş. Teşekkür ederim yorumunuz için

Aynı durumu bende yaşıyorum kıskanmıyorum ama aşırı şüpheciyim. Yıllar önce fal baktırmıstım kadın bana eşin seni aldatacak cocugunla beraber babanın evine döneceksin demişti hep aklımda dönüp duruyor asla engel olamıyorum

Ben de size mutlaka terapi öneriyorum. Benim en rahatsız olduğum insanlardandır kıskanç insanlar. Eşinizi kıskanarak sadece eşinizi değil başka kadınları da rahatsız ediyorsunuz. Eşini kıskanan kadınların davranışlarını patolojik buluyorum. Bir gün bir komşum demişti ki “kasiyer kız kocama yicek gibi bakıyor.” O gün bu gündür midem bulanır o komşumdan ve dışarıdan gördüğüm kadarıyla bu konuyla çok sınandı. Son derece uzak dururum böyle kadınlardan.

Ortada bir şey var mı, yani daha önce böyle bir şeyini yakaladınız mı, yoksa sebepsiz mi?
Özgüven konusunda çalışmayı deneyin. Sadece terapiyle değil, gerekirse okumalar yapın (bana iyi geldi)
Yakın geçmişte biriyle görüşüyordum, sürekli imalar, arkadaş ortamında erkek varsa gitmeme izin vermemeler, dışarıda çok kaldığımda “hangi erkek bu kadar dışarıda olan bir kızı kabul eder” demeler (ki eve girdiğimde saat akşam yedi), o neden seni takip ediyor demeler, sınıftaki bir erkek arkadaşımın yaşını biliyorum diye bana imalar, en sonunda yeter dedim. Çok yalvardı ama çok geç. Çok güzel gidebilecek bir ilişki boş kıskançlıktan bitti.

Böylede yaşanmıyor ki insanın içini kemiren bir duygu

Çok haklısın iğrenç bir duygu hem içerden hem dışardan bunun farkındayım. Bu yüzden çözüm arıyorum zaten terapiyi düşünecem

Eşiniz yapacaksa sizin kiskanmaniz ya da kiskanmamanizin hiç bir anlamı olmaksızın yapacaktir. Eğer güven zedeleyen birşey yapmadiysa eşiniz onu kendi vicdanına bırakın. Ondan habersiz yine bakınin ara ara ama ortada birşey yoksa da şöyle mi oldu böyle mi oldu demeyin. Adana duygularınızı hissettirmemeye çalışın. Kendinize nasıl guvenebilirsiniz diye okumalar dinlemeler yapın. Yoğun bir hayat yaşamaya çalışın.

Ya ortada bir şey yok aslında kısa süreli duygu patlaması yaşıyorum ve hemen ardına pişman oluyorum sürekli. Mesela iş yerinden biri arıyor hoparlorde konuşuyor ben duyayım diye seni niye aradı diye darlıyorum bunu gibi işte. Benim bu duygu patlamalarım olmadığında çok mutluyuz ama işte ben bozuyorum bazen. Çeki düzen vermem lazım kendime

Doğru yapacak olan hertürlü yapar. Duygularımı içimde yaşamayı öğrenmem gerek galiba

Mesela iş yerinden biri arıyor hoparlorde konuşuyor ben duyayım diye seni niye aradı diye darlıyorum bunu gibi işte.
Gerçekten kendinize okuma ya da podcast yoluyla yardım etmeniz lazım. Bu durum insanı yalana yönlendirir. Bir zaman sonra eşiniz hiçbir şeyi size anlatmamaya başlar maalesef

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…