- 29 Mayıs 2021
- 15.620
- 102.098
- 548
- 37
- Konu Sahibi marmelad01
-
Siz duyun diye hoparlöre alması bile çok saçma aslında bir de üzerine niye aradı diye darlıyorsunuz. Cidden çekilir bir durum değil.Ya ortada bir şey yok aslında kısa süreli duygu patlaması yaşıyorum ve hemen ardına pişman oluyorum sürekli. Mesela iş yerinden biri arıyor hoparlorde konuşuyor ben duyayım diye seni niye aradı diye darlıyorum bunu gibi işte. Benim bu duygu patlamalarım olmadığında çok mutluyuz ama işte ben bozuyorum bazen. Çeki düzen vermem lazım kendime
Doğru yere parmak bastınız beni meşgul edecek başka bir şey yok. Çalışmıyorum evdeyim arkadaşlarım falan var arada dışarı çıkıyoruz kafam dağılıyor ama eve gelince yine aynı. Sonradan düşünüyorum da çekilir durum değil gerçektenSiz duyun diye hoparlöre alması bile çok saçma aslında bir de üzerine niye aradı diye darlıyorsunuz. Cidden çekilir bir durum değil.
Sizin eşiniz dışında kafanızı meşgul edecek bir şeyler var mı hayatınızda? Bazen zihinsel, fiziksel boşluk da insanı anlamsız şeylere yakılmasına sebep oluyor.
Terapi kısmında tabiki siz çözeceksiniz ama psikolog bu çözme sürecinde size yardımcı olur.
Kendinizi meşgul edecek, sadece sizi ilgilendirecek şeyler bulun muhakkak.Doğru yere parmak bastınız beni meşgul edecek başka bir şey yok. Çalışmıyorum evdeyim arkadaşlarım falan var arada dışarı çıkıyoruz kafam dağılıyor ama eve gelince yine aynı. Sonradan düşünüyorum da çekilir durum değil gerçekten
Tamam yorumunuz için teşekkür ederim tavsiyelerinize dikkat edicemKendinizi meşgul edecek, sadece sizi ilgilendirecek şeyler bulun muhakkak.
Biraz eşinizden soyutlanmanız lazım. Hayatınızda onun varlığından başka elle tutulur bir şey yoksa, dönüp dolaşıp kendisiyle ilgili şeylere takılırsınız.
Resmen içimi okudunuz bravo. Evet küçükken çok fazla kıyaslanmaya maruz kaldım annem tarafından bak falancanın kızı nasıl başarılı gibi gibi. Küçükken pek cevap veremiyordum ama büyüyünce susturmayı başardım içimde kaldı o duygu. Eşim özel günleri unutmaz küçükte olsa hediyeler falan alır ama çok çalışıyor kayınpederim yok 17,15,9 yaşlarında üç tane kardeşi var iki tane daha görümcem var ama onlar evlendi. Çok şükür durumumuz iyi ama dediğim gibi bunu çok çalışmasına borçluyuz. Gündüzleri bakanlıkta çalışıyor akşamları da oyun salonu var orayla ilgileniyor yani demek istediğim hep işiyle meşgul, geçim derdi var. Bana her zaman vakit ayıramıyorKıskançlığın temelinde özgüvenden ziyade bence değersizlik duygusu var diye düşünüyorum. Çevrenizdekilerden duymanız da değersizliğin sembolleşip varlıklaşmış hali.Terapi alırsanız birçok şemalar çözümlenir diye düşünüyorum, küçükken çok fazla kıyaslanmış çok fazla değersizleştirilmiş olabilirsiniz. Sadece bir sesle bile tetikleniyorsunuz, olmayan kadın sesi. Yazık size de çevrenizdekilere de. İçinizde hırç hırç eden bir iç gıcıklayıcı bir şey hissi gibi bu. Başka bir şeye de odaklanamamanız normal.
Zorbalayabilirsin en azından kendime gelirimBu şekilde ortada bir şey yokken ufak tefek sebep bile sayılmayacak şeylerden eşini kıskanıp kavga çıkaran insanları zorbalamayı çok severim. Bu da benim bir hobim
Şuan birebir tanıdığım biri olmadığın için tadı çıkmaz. Ama böyle insanlar bana çok sığ geliyor. Ha bir senin kocan var millet de atlayacak sanki üzerine diyesim geliyor. Hem şöyle bir şey de var. Güvenmiyorsan ayrıl yani güven zorla ve sonradan inşa edilen bir şey değil. İlişkilerde de karşı tarafı sürekli denetlemek normal değil.Zorbalayabilirsin en azından kendime gelirim
İşte sorun orada bir problem yokken yapıyorum bunu ve sorunumu çözmeye çalışıyorum farkındayım ama bazen engel olamıyorum kendime. Yorumunuz için çok teşekkür ederimEğer önceden sıkıntılı bir dönemden geçtiyseniz veya bişeyini yakaladıysan ozaman güvenmemekte hak veririm zor bir durum. Ama hiç şimdiye kadar yanlışı olmadıysa kendine iyi giden evliliği zehir etme bence.
Erkekler yapacağı zaman yaparlar ,ne senin kıskançlığın ne senin krizin ne senin düşkünlüğün ne senin emeğin.. düşünmeden çat diye bi boşlukta yiyorlar o haltı. Sonrada oturup ağlıyolar yakalanınca.
Sorun eğer kendini beğenmemek yada farklı şeylere takılıyosan kendi üzerinde çalışmalısın.
Eğer sorun arkadaş çevresiyse ozaman eşinle rahatsız olduğun konuları konuşmalısın
( tartışma değil ) konuşmak!
Sana misal vereyim eşimin bi kaç bekar arkadaşı var ben rahatsız oluyordum çünkü adam bekar hergün gecelere akıyor normal yani kendi istediğini yapabilir.
Ben istemiyorum demiştim oda görüşmeyi azaltı ayda yılda bir kahve içerler okadar.
Birde evli arkadaşı vardı haydaa dedirtti buda karısını çocuğunu evde bırakıp iş sonrası tavernalarda takılıyor filan..
Yani demek istediğim buydu erkekler bi halt yiyince yapıyolar .. sen kendine zehir etme ama rahatsız olduğun şeyleri de güzel ifade et.
Bi duruşun olmalı ağlamalı bağırmalı olmamalısın.
Kriz geçirip ortalığı ayağa kaldıran olmamalısın.
Çirkef olma ennnn nefret ettikleri şey bu.
Ortada bişey yoksa bir çeker iki çeker üçüncüsüne gelemezler sıkıntıya sabun gibi sıkmak iyi değildir kayar gider..
Çok haklısınız ama ben hiçbir zaman kadınları suçlamadım hep kocamı suçladım. Yani demek istediğim şu kadınlar kocamın peşinden koşuyor değil de, kocam acaba kadınların peşinden koşuyor mudur? Hergün hergün çıkmıyor bu kavgalar nadir oluyor ama her seferinde bir şey yapmadığını kanıtladığı için özür dileyen ben oluyorum.Hiç anlamıyorum ben bu durumu ya kusura bakmayın. Sanki yeryüzündeki son erkek sizin kocanız yada en önemli şahsiyet o da tüm kadınlar peşinde gibi davranmak bu. Herkes sizin kocanızın peşinde değildir herhalde. Çok saçma geliyor bana.
Ortada bişey yokken yapman hiç iyi bişey değil üstelik farkındasın. Büyük bir güven problemi var sende güvenmediğin insanla yaşamak çok zor. Hem sana zor hem eşine,İşte sorun orada bir problem yokken yapıyorum bunu ve sorunumu çözmeye çalışıyorum farkındayım ama bazen engel olamıyorum kendime. Yorumunuz için çok teşekkür ederim
Kocanıza güvenmiyorsunuz aslında. E bu daha kötü. Evlilik güvene de dayanmaz mı?Çok haklısınız ama ben hiçbir zaman kadınları suçlamadım hep kocamı suçladım. Yani demek istediğim şu kadınlar kocamın peşinden koşuyor değil de, kocam acaba kadınların peşinden koşuyor mudur? Hergün hergün çıkmıyor bu kavgalar nadir oluyor ama her seferinde bir şey yapmadığını kanıtladığı için özür dileyen ben oluyorum.
bende terapiyi öneriyorum, bu olay gerçekten çok basit ve eşinizin ve kendinizin gün içerisinde boşa huzurunu kaçırıyorsunuz. eğer hepsi böyleyse adamı uzaklaştırabilirsiniz, dikkat edin.Ya adam bir şey yapmıyor zaten ben sakinleşince anlıyorum bunu. Mesela bu sabahki olay şöyle oldu. İşe gitti eşim arabada da iki tane kayınbiraderim ve bir arkadaşı vardı Bir şey için beni aradı sonra kapatırken kız sesi gibi bir ses duyuldu ben başladım yok işte kız var falan. O da kendini anlatmaya çalışıyor çocuklar var araba da falan ben direttikçe direttim sonra da işte kavga ettik. Bizim evden bindiler zaten arabaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?