ya aylardır bunu tartışıyoruz en son dün tartıştık saatlerce.sen bana güvenmiyosun diyo.güvenle alakası yok gitmeni istemiyorum diyorum sadece...
kıskançlık benim anlamadığım ve anlayamayacağım bir durum...Biraz huy birazda kültür meselesi(mesela aile ve arkadaş çevresi, iş ortamı..falan) gibi geliyor bana.Kendine çok güvenen güzel ya da yakışıklı insanlarda aşırı kıskanç olabiliyor...Az biraz herkesin içinde vardır ama abartısı benceçok çirkin.Herkes belli bir yaşta kendi seçimlerini yapabilir.İstediği arkadaşıyla istediği zaman istediği yere gidebilir.Tabi bi eşler sevgililer birbirine danışır, fikir alırlar ama çocuk gibi izin almaya çalışmak, izin vermemek bana çok komik geliyor.Bilemiyorum ben güvenmediğim her daim şüphe duyduğum bir insanı hayatımdan çıkarırım.Ne kendim üzülürüm ne de başkasını üzerim.Kızlar bu kıskançlık yüzünden insanlar sevdiklerini üzüyor, kendilerinden uzaklaştırıyorlar.Çevremde kaç kişi bu nedenle ayrıldı ya da boşandı.Hatta öldürülenler bile oluyor gazetelerde okuyoruz.Bence ne kendinizi ne de sevdiceğinizi daha fazla yıpratmadan bunu çözmeye çalışın arkadaşlar...Belki karşınızdakini daha fazla dinlemeye onu anlamaya çalışmanız ya da onun arkadaş çevresini daha iyi tanımaya çalışmanız ya da olmadı bir uzman yardımcı olabilir.
kıskançlık benim anlamadığım ve anlayamayacağım bir durum...Biraz huy birazda kültür meselesi(mesela aile ve arkadaş çevresi, iş ortamı..falan) gibi geliyor bana.Kendine çok güvenen güzel ya da yakışıklı insanlarda aşırı kıskanç olabiliyor...Az biraz herkesin içinde vardır ama abartısı benceçok çirkin.Herkes belli bir yaşta kendi seçimlerini yapabilir.İstediği arkadaşıyla istediği zaman istediği yere gidebilir.Tabi bi eşler sevgililer birbirine danışır, fikir alırlar ama çocuk gibi izin almaya çalışmak, izin vermemek bana çok komik geliyor.Bilemiyorum ben güvenmediğim her daim şüphe duyduğum bir insanı hayatımdan çıkarırım.Ne kendim üzülürüm ne de başkasını üzerim.Kızlar bu kıskançlık yüzünden insanlar sevdiklerini üzüyor, kendilerinden uzaklaştırıyorlar.Çevremde kaç kişi bu nedenle ayrıldı ya da boşandı.Hatta öldürülenler bile oluyor gazetelerde okuyoruz.Bence ne kendinizi ne de sevdiceğinizi daha fazla yıpratmadan bunu çözmeye çalışın arkadaşlar...Belki karşınızdakini daha fazla dinlemeye onu anlamaya çalışmanız ya da onun arkadaş çevresini daha iyi tanımaya çalışmanız ya da olmadı bir uzman yardımcı olabilir.
Kıskançlığın,karşındakine yada kendine güvenle bir alakası olmadığının hala farkına varamamış olmak bana çok tuhaf geliyor açıkçası..
Bu tarifi olmayan bir duygu.Aşırısı zarar evet ama insanın sevdiğini kıskanması kadar doğal bir şey yoktur herhalde..
Sen onun yanında değilken,başkalarının onun yanında oluşunu içerlemek bir nevi.. Ve bu durumu bazen tepkili bir şekilde ortaya koymak.Ya da paylaşamamak başkalarıyla..
Ben kıskanmayan insanın sevgisinden şüphe duyarım kardeşim..
Ve bu duyguyuda gerçekten aşık olmayana insana anlatamam.
Ama kanınız şahsım adına çok yanlış.
Senin dediğin gibi olmuyor malesef canım bu işler.Birini gerçekten seviyorsan eğer yanında olamadığın her an işkencedir senin için.Sen yanında olamazken onun yanında olanları kıskanmak kadar doğal bir şeyde yoktur herhalde.Sevgilini bir kutuya koy demiyoruz elbette.Ama kıskanan insanlarada hasta gözüyle bakmak çok yanlış bana göre..
ah be canımm olsa ben kurtulurdum( çok zor bi durum gerçekten istem dışı bişey bende şartlandırıyorum kendimi ama olmuyor işte..aslında boşvermek lazım bırakalım onlar bizi kıskansın onlar 1 kişiye bakar bize 10 kişi birazda onlar böyle düşünüp kendi kendilerini yesinler
Canım sanki yazıyı ben yazmısım gibi hissettim gerçekten aynı düşünceler aynı şeyler bende var.. ne yapsam engel olamıyorum.. Birde ona yansıtıyorum seni niye aldatayım başkasını ne yapayım desene yinede aklımdan çıkaramıyorum Sanki en küçük birşeyde avucumun içinden kayıp gidecekmiş gibi hissediyorum ve çok korkuyorum böyle düşünmekte istemiyorum...Oda aynı benim gibi zaten birbirimizİ yıpratıyoruzz:mymeka:
Hayatın tadını çıkarmayı bilmiyorum valla AMAN BIRAK BEN NE DÜŞÜNCÜCEM O DÜŞÜNSÜN DİYEMİYORUM DESEMDE AYNI ŞEYLERİ TEKRARLIYORUM ÇOK ZOR CANIM GERÇEKTEN ALLAH SABIR VERSİN BİZLERE.. ÇÜNKÜ İNSAN BAZEN KAFAYI YİYECEKMİŞ GİBİ KISKANIYOR..
AYNI ŞEYLERİ YAŞAYAN BİRİ OLARAK SENİ ÇOK ÇOK İYİ ANLIYORUM
Canım dikkatli okursan bende kendine güvenen insanların da kıskanç olduğunu yazdım.Ayrıca bu tarz kıskançlıklar çok sağlıksız .Hem seni hemde karşındakini yok yere üzer".Sen onun yanında değilken,başkalarının onun yanında oluşunu içerlemek " açıkçası tuhaf geliyor bana.Ve ben de kıskanan insanın sevgisinden şüphe duyarım diyemem ama sevmenin delicesine sahiplenmekten fazlası olduğunu bazen onun mutluluğu için onu serbest bırakabilmek olduğunu iyi bilirim.Onu delicesine sahiplenmek birlikte vakit geçirdiği insanlardan,arkadaşlarından hatta kendi öz ailesinden kıskanmak bencillikten öte bir şey değil benim gözümde.Benim şahsım adına da senin kanın çok yanlış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?