Kıskançlık hastalıksa ben hastayım.

hawana

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
811
597
323
Edirne
Artık ciddi olarak psikolojik tedaviye başlamam gerek sanırım.
Buraya da içimi dökmek için yazıyorum,belki biraz rahatlarım.Sizin de fikirlerinizi duymak isterim açıkçası.

Güzel giden bir ilişkim var ama nedense genellikle ben sorun çıkarıyormuşum gibi hissediyorum.İlişkinin başlarında hiç kıskanç değildim,hatta umursamazdım bile diyebilirim ama son bir kaç ayda (tam bir senedir beraberiz) hiç bir hatasını görmediğim halde deli gibi kıskanmaya ve aklıma olur olmaz şeyler getirmeye başladım.
Örneğin Whatsapp kullanıyoruz ikimiz de(yeni nesil akıllı telefonlar için bir tür msn-sohbet programı)inanın gecenin bir yarısı kalkıp en son ne zaman online olmuş diye bakıyorum.Sürekli onun facebook profilinde geziniyorum(birbirimizde şifrelerimiz yok)Ki buralarda da ters bir durumla karşılaşmadım hiç,sonra yaptıklarımdan utanıyorum,kendime kızıyorum ama nafile.

Normalde şen şakrak çok pozitif bir insanım,güler eğlenir şebeklik yaparım ama nedense bu aralar kendime olan güvenimi tamamen kaybettim.Sürekli sevgilimi arayıp sormak istiyorum,hep benim yanımda olsun istiyorum.Bir yandan da bu düşüncelerimin çok saçma olduğunu biliyorum,kendimi engellemeye çalışıyorum ama ne hissediyorsam onu yaşamam daha mantıklı geliyor,kendimi kısıtlamak istemiyorum.

İkimiz de çok yoğun çalışıyoruz ama iletişim gibi bir problemimiz yok,nedense sürekli günün her saati onunla konuşmak istiyorum,ne yapıyor ne ediyor bilmek istiyorum.Güveniyor muyum?Hayatımda en fazla güvendiğim insan o,dedim ya hiç bir hatasını görmedim şu zaman kadar,inşallah da görmem.

Çok fazla arkadaşım var,çok fazla arkadaşım olduğu için yakın arkadaşım çok az,en yakın arkadaşım da evleniyor,o da kendi derdinde.Ailemle aram çok iyidir ama bu tür konuları onlarla konuşmam hiç,gördüğünüz üzere yalnızım aslında.Dolayısıyla her şeyi sevgilimle paylaşmak istiyorum.

Özellikle bu aralar onu çok sıkıp zorladığımın farkındayım,zaten reglim şu anda :) bu tür dönemlerde kıskançlığım iyice had safhalarda.Ona da söylüyorum seni çok zorladığımın farkındayım diye,gülüyor ben alıştım senin bu hallerine diye.
Bana rahat mı batıyor anlamıyorum.

Fark ettim de baya uzun yazmışım,şimdi benim neyim var inanın bilmiyorum.

Takıntı mı? Obsesyon mu?Adına ne denirse işte.
Bir an önce kendime olan güvenimin yerine gelmesi lazım ki ilişkim ve ben daha sağlıklı olabilelim.
Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Okuyanlara ve yorum yapanlara teşekkürler.

Son düzenleme:
aslında normal bi süreç yaşıyosun şu an.. zaten insan hemen ilişkinin başında deli gibi kıskanmaya başlamaz ki.. önce iki taraf da cool olur, serbest davranır. sonrasında yaşanılan şeylerin artması ve bağlanma sonucunda kıskançlıklar ve paylaşamamalar başlar. bunlar çok normal. ama... seninki bana biraz abartı gibi geldi. böyle devam edersen kısa zamanda erkek arkadaşının kalbini kırarsın. hem de bi yanlışını görmedim diyosun. kendini engellemeye çalış.

gerçi böyle diyorum ama kısa zaman öncesine kadar ben de bu türlü bi şeyin içindeydim. ama bizimki karşılıklıydı. o da bana aynı kıskançlığı yapıyodu. sürekli birbirimizi takip halindeydik. facede falan bişeye yorum yapamaz olmuştuk. hemen birbirimize trip atıyoduk. saçmalama seviyesine gelmiştik ve bunalttık birbirimizi. ve sonunda bu guvensizlik bitirdi ilişkimizi.

yani demek istediğim seviyesini iyi tutturmak lazım. paranoyaklık seviyesine gelmeden önce kendini engellemen gerek...

Çok deniyorum,şu anda bir arkadaşıyla dışarıdalar,yine baktım whatsapp tan, yazışmadığımız bir saatte kullanmış en son programı,bende başladım şimdi kurmaya,kiminle yazıştı acaba diye.
Baya bir süredir halim böyle yani.
Benimle ilgilenmediği zaman acayip moralim bozuluyor.Oysa ki her saniye benimle ilgilenmek zorunda mı?Hayır değil.
Ama ben onunla her an her saniye ilgilenebilirim :)

Her gün kendime söz veriyorum yapma havana etme havana diye,bakalım ne olacak.

Son düzenleme:

arkadaşlarıyla haberleşmek için falan yazışmıştır deyip kendine teselli ver

ya o kadar iyi anlıyorum ki seni :) çok da bişey diyemiyorum. bu türlü manyaklıkları ben de yaptım. ama sonu iyi olmuyo bak karşında canlı örnek var :)

Haklısın canım,benim bundan önce dört senelik bir ilişkim vardı,onda daha kötüydüm diyebilirim,ve en sonunda aldatıldım,takip ederek öğrendim.Çok başının etini yerdim sen şöylesin böylesin beni sevmiyorsun ilgilenmiyorsun vs. diye,sonrasında boynuzlandım.

Şimdi biraz daha akıllıyım,en azından karşı tarafa çok fazla belli etmiyorum,çoğunu içimde yaşıyorum.
Bu seferde içime attığım için işin içinden çıkamıyorum.

Arada bendede oluyor bu durum 2 senedir beraberiz bi yanlışınıda yakalamadım aslında ama kıskançlık güvensizlik arasında huzursuzluk giriyor içime bazen.
Çok belli etmemeye kendimi frenlemeye çalışıyorum ama kendi içimdede zor oluyor bilmiyorum nedeni çok sevmemmi ama karşı tarafı sıkar bu.
Kıskanmak güzel bişey tabi fazlasıda zarar bunu iyi ayarlamak lazım...

ay canım beni tarif ettin aynı yaa. buraya kıskanclık hikayelerimi yazsam roman olur herhaldee.. allah bana kıskanclık dozunu fazla vermiş biraz. sürekli sevgilimin msn ine girerim pusuda beklerim :) bütün şifrelerimiz birbirimizde var. sürekli face'ine maillerine girerim. bir kız arkadası yazdıgı zaman onun adına konuştugum zamanlar bile olur allahtan rahatsız olmuyor sevgilim. telefonunu kurcalarım görüştügümüzde. hemen hemen hergün evine giderim bilgisayarını kurcalarım, internet geçmişine bakarım nerelere girmiş ne yapmış diyee.. dosyalarını kurcalarımm. iş dosyalarına bakarım ıncığını cıncığını araştırırım yanii. ama beni yanıltacak şeyler bulamadım şimdiye kadar. hatta dalga geçiyorum "uff çok sıkıcısın, bir insanın hiç mi açığı olmaz" derim. o da güler bana kendisinin de benden bi farkı yokk o da hep face'me falan girerr devamlı takipteyiz ama sorun yaşamadık.

bir de komik bi anımızı anlatayım. bir gün onun evindeydik, arkadaşı ve arkadaşının sevgilisi geldi kahvaltı yapıcaktık. gazete almıştım ben giderken. magazin sayfasına bi baktım tam sayfa bikinili bir manken resmi. allaah deliye döndüm sevgilim bunu görmemeli dedim. düşün o kadar kıskancım. sadece o mankenin oldugu sayfayı aldım gittim koltugun altına sakladım. akşamına tesadüfen öğrenmiş. aldı gazeteyi arkasında saklayarak getirdi salona. arkadaşlarımıza "bakın size ne göstercem şirine koltugun altına ne saklamış" dedi ve çıkardı mankenli sayfayı. gülmekten yerlere yattılar resmen :90: :90:

nazar değmesin arkadaşım :) konu sahibi bence hiçte hastalık falan değil.Ben seven insan kıskanır kafasındayım.Acayip derecede kıskancım hergün face profilini incelerim nette olduğum her anda ararım sorarım napıyor diye.Hatta takıldığı arkadaşlarının profilleride incelerim benim sevgilimin fotosu falan varmı onlarda diye o rahatsız ama bu durumdan :S

birileri kıskançlık mı dedi :))))

Burdayım kızlar, ben artık kıskançlıktan ölcem çok az kaldı :)

telefonumda face var ama hiç bi zaman kendi facemi açmadım hep onunki açık o çkadar takipteyim yani :))

kıskançlık hikayelerimi anlatsam varyaaaaa dalga geçersiniz benimle :)

bunun 6 sene önce falan bunun eski sevgilisinin adı yeter :)

kesinlikle ağzından yeter kelimesi çıkamaz, yeter diyemez hep dur tamam demekzorunda :)

bi kere bunu aradım normalde hep ödemeli atardım aradımbaktım çalarken dinlet var şarkı da gökhan türkmen bir öykü arıyorum şarkı aynen söyleeee

yeteeerr demek yetmez ki bazen :) telefonu açar açmaz bitti canın cehenneme kadr yolun var demiştim :)

sonra tabi barıştık ama herkese diyodu ki istanbula benden niye ayrıldı biliyomusunuz çalarken dinletim yüzünden :)
iyi rezil olmuştum

rahatsızlık olursa karşı taraf hastalıklı olarak bakıyor bu duruma malesef. bence durumu karşılıklı hale getirmek gerekli canım. onun da kıskanmasını sağla aşkın tadını veren kıskanclıktır bence

ayy canım çok güldüm yaaa bunun için ayrılınır mı hiç alemsin valla

canım ben zaten erkeklerle konuşamam mesela.Facebook kullanamam.Sonra dekolteli dar kıyafetler giysem olay olur.Arkadaşlarıma karışır.Konuşmalarıma karışır.Girdiğim ortamlara karışır.Hatta ve hatta gezmeye gitmek isterim yanımda arkadaşlarımın erkek arkadaşları gelcek oturucaz desem yollamaz.Alışverişe göndermez zar zor bir sürü bahane uydurur.Ama kendisine böyle karışmak istiyim face kapamaz.Arkadaşlarıyla gezer tozar.Ay hatırlamak bile istemiyorum sinirleniyorum erkek yapar kız yapamaz kafasında o

bence de fazlası zarar ama ben kendim de dengesizim,bazen hiç sallamıyorum bazen şalterim atıyor en çok yoran da bu dengesizlik zaten

vallahi biz o kadar değiliz,şifrelerimiz falan yok birbirimizde,kendi adıma ne kadar çok şey bilirsem o kadar huzursuz olurum diye düşünüyorum :) baksana sadece whatsapp da benim dışımda biriyle konuşuyor diye aklımdan neler neler geçiyor :)

bu sefer de işin içinden hiç çıkılmaz sanki :26:

ayy canım çok güldüm yaaa bunun için ayrılınır mı hiç alemsin valla

Kıskançlık konusunda patlamaya hazır bir bomba gibiyim :)

Dükkanında Bayram icin 2 günlük bayan elaman almış gecen hafta gittim kızı kovdum :)

Kıskançlık konusunda patlamaya hazır bir bomba gibiyim :)

Dükkanında Bayram icin 2 günlük bayan elaman almış gecen hafta gittim kızı kovdum :)

ciddenmi yaaaa yazık beeee kız ekmek parası için gelmiş ama kız gzlseee,oynak bişeyseee ii yapmışınn

ben tipik akrep kadınıyım...bana ait herşeyi kıskanabilirim..
bazen büyü artık diyorum kendi kendimeee ama yok olmuyor kiiii...

ciddenmi yaaaa yazık beeee kız ekmek parası için gelmiş ama kız gzlseee,oynak bişeyseee ii yapmışınn

İster oynak olsun ister uslu :)
Bizim tanışmamız da böyle oldu ben dükkanına bayramlik eleman olarak gitmiştim 2 sene önce 16 yasında basını önünden kaldırmayan bı kızdım :)))))

Oyle yani benim yüzümden dükkana bayan eleman lazım alamıyor :)

Utanmasam annesinden kiskancam :)

ilahiii istanbulll...
ay biz kızlar bazen çok fenayız heeee

allah bozmasın canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…