şimdi konuya güvenmediğin insanla ne işin var yorumları gelmesin lütfen çünkü konu bu değil. konu, ben kıskandığım zaman vereceğim tepkilerde ayarı tutturmam. zira ben bunu kendim için istiyorum, sadece bu ilişkimde değil tüm ilişkilerimde cool tepkiler vermek isteyen biri olmalıyım. sizce ne yapmam gerekir?
Kıskanma duygusunu topyekün hayatınızdan çıkarmalısınız Wurstria, henüz ortada bir ilişki yok ama olsa dahi kıskançlık yapmak insanın öncelikle kendisini yiyip bitiren bir duygu.aslında bir şeyler daha net otursa belki ben de kıskanmam. ondan eminsem sorun etmem zira. ama şu an hala normal ilişki boyutuna geçmedi. aradaki bağ fazla derin değil henüz, fazla yaşanmışlık yok. dolayısı ile kıskanmama, aklını çelen başka biri olamaz çünkü kalbi bende düşücesine giremiyorum.
İşte o yüzden kıskansam bile belli etmeyeyim, merak edince sormak istersem sorarken cool olayım yok yere egosu okşanmasın iyice kendini bişey sanmasın istiyorum ondan açtım konuyu.aralarında bişey olacaksa zaten bu adamla görüşmenin anlamı yok. kaybetmek istemiyorsunuz sanırım ama böyle yaparak da sadece ego okşuyorsunuz malesef
İşte sizin kocanız sonuçta insan kocasına güvenir, evliliğine güvenir öyle bişey olmayacağını bilir. Ben özellikle ilişkinin başlarında kıskançlıkları çok yaşıyorum. Sadece buna özel bir durum değil yani yaşadığım her ilişkide aynı ve bu durumu törpülemek istiyorum.Ben kıskanç değilim, eşimi kıskanmıyorum. Daha doğrusu ne ben ne de eşim kıskançlığa sebep olacak davranışlarda bulunmuyoruz. O yüzden problem kalmıyor. Yani biri eşime asılmış olsa bile kıskanmam, eşimin duruşunu bilirim. Kocamdan hoşlananlar mı varmış diye cilvelenir sevişmeye yol yaparım hemen sjdjdjfjfk.
Şöyle kocam değil de öylesine takılıyorken de kıskanmıyordum sevgili olunca da kıskanmadım. Önceki ilişkilerimdeki adamları da, sevmediğimden hayır gayet sevdiklerim olmuştu. Bence kendini telkin edip komple bu durumu ortadan kaldırmaya çalışın.İşte sizin kocanız sonuçta insan kocasına güvenir, evliliğine güvenir öyle bişey olmayacağını bilir. Ben özellikle ilişkinin başlarında kıskançlıkları çok yaşıyorum. Sadece buna özel bir durum değil yani yaşadığım her ilişkide aynı ve bu durumu törpülemek istiyorum.
İlişki derinleşse ya da derinleşince diyeyim ben de yok hediye gelmiş yok bilmem ne olmuş kimmiş neden yollamış üzerinde durmam. Bana başlangıç aşamasında olanlar oluyor. Aramızdaki şey derinleşse bilirim çünkü ters bir durum olmadığını. Sanki şu an her şey müsaitmiş geliyor bana bazen. Ben de o adresini bilecek kadar samimisin lafını bir daha söylememek için bu durumu çözmeye çalışıyorum. Bayar zira biliyorum. O zaman bi anda çıktı yani belki biraz düşünsem öyle demezdim. Belki de ilk kıskançlık vakam oldu öncesinde böyle bişeyle karşılaşmadım bu ilişkimde. Dünkü olayı da abartmadan düzgünce sorduğumu düşünüyorum açıkçası. Güzelmiş kimden diye sordum. Anlattı. İnce düşünceli insanları severim dedim kapandı konu. Tekrarlamadım yani ona karşı.Kıskançlık huyum yoktur ya, hayatta da 'evine hediye gonderecek kadar samimisin herhalde' cümlesini birine kullanmam.
Bence bu içten gelen bir sey. Taktiklerle,içinden geleni soylemedigin cümlelerle kendini ne kadar saklayabilirsin ki?
Benim hayatımda biri varken başka birilerine mektup yazdığim çok olmuştur mesela. Postaneden Story attığım da çoktur (çünkü zarflarım efsanedir,emek harcarim). Tutup da sevgilim - hele hele sevgilim bile olmayan flortüm 'hayirdir ne mektubu' tarzı bir cümle kursa buz gibi soğurum . Ki kuran da olmadı bu güne kadar.
Aynı şekilde hayatimda çok ciddi ve tatlı biri varken iş ciksii,iş yerinin yakınındaki bir konsere gitmiştik arkadaşlarla,biri etiketlemis bizi -face zamanları-elimizde biralarla. O zamanki sevgilim son zamanlarda moralimin çok bozuk olduğunu söylemişti ve umarım sana iyi gelmistir,demişti.
İşte böyle böyle şeyler bence bir ilişkide insanları bağlayan..
Sık sık beraber olup tekrar ayrıldığımız ama sonra tekrar beraber olduğumuz saçma bir ilişkim var uzun yıllardır. Nedense kopamiyoruz, ama aramızda çok fazla engel var,beraber de olmuyoruz. Yine de seviyorum keratayi. Daha dün bana bir havuz partisinden video atmış. Ortada bikinili kızlar (şu an bulunduğu yerde hava 30 derece) var, gençler falan. Bana neden gönderdiğini anlayamadım. Sonradan tekrar açınca arkada çalan şarkı bu sene onunla otostop yaparken güle güle söylediğimiz bir salak şarkiymis. Açıkçası hissettiğim duygu "Şu an kimlerle nerede havuz partisinde, alkolün dibini bulup birini bulur mu acaba" değil de "yaaa kıyamam, şarkıyı duyunca beni hatırlamış,video çekmiş" şeklindeydi.
Yani içimden gelen şey buydu.
Boyle konularda -mış gibi, yapmak çok zordur. Ve bence yersizdir de.
Kaç sene daha kendinizi -mis gibi saklayacaksiniz ki?
Siz de böyle bir insansiniz. Begeniyorsa ne ala, ama beğenmiyorsa başlamadan bitsin,daha iyi.
Sahsen ben hiç istemezdim flört döneminde,ilişkinin başında rahat olan sevgilimin zamanla/ilişkimizde olan bağı gördükçe gerçek yüzünü gösterip kıskançlıklar yapmaya başlamasını. En başından olduğu gibi görünsün, devam edersem de bilip devam edeyim
Ben dün tam da o izlenimi verdimKıskanmiyorummesela biri hediye alsa meraktan kim diye sorarım asla kıskanmam
yani dün tam olarak onu yaptım aslında. sadece sordum ve güzelce sordum. asla bir ima yok, itham yok. hatta övdüm bile çok güzelmiş falan dedim. hiç sormamak da komple ilgilenmemek gibi geliyor. ben öyle bi paylaşım yapsam hayatımdaki kişi sormada umurunda değil miyim acaba insan bi sorar diye düşünürüm.Bu kıskanmak da karakterle ilgili sanırım. Kaynağı nedir ben de çözemedim ama şu ana kadar eşim de dahil hayatıma giren kimseyi kıskanmadım. Anlattığınız gibi bi durum olsa kim olduğunu neden hediye gönderdiğini ben de mutlaka sorardım. Zira beni aptal yerine koymasını istemem. Güven duygusu oluşuna kadar böyle şeyleri sorun, bunun için cool olmaya gerek yok bence
kendime güvenim yok değil. benim gibisini çok zor bulur zaten birçok kadından daha farklıyım, iyi taraflarımı ben bilirim yani. ama kıskanmak karşıdakinin bi tarafını komple kaldırıyor, net! kısıtlama işlerine asla girmedim bugüne kadar. ilişkilerimde eski sevgililerin o arkadaşınla görüşme, bununla arana mesafe koy tarzı yaklaştığını öğrendim bir şekilde. ben kesinlikle öyle değilimdir. ne buna ne de başka bir ilişkime yani. hiç. ben bu yaşadığım 2 vaka için şöyle düşündüm, altında bir b.kluk olsa etiket yapıp açıkça paylaşmaz ve sorduğum zaman uzun uzun anlatıp açıklama yapmaz. en azından ben bir halt yiyor olsam neden uluorta paylaşayım? ama paylaşıyorsam kimseden çekincem olmadığı içindir.Aşırı kıskançtım, bu karşı tarafın kendisini hint kumaşı sanması harici bir şeye yaramıyor. Kısıtlamak zaten saçma ötesi. Güvenmediğim insanla beraber olmam. Güveniyosam da kıskanmamaya başlıyorum zaten. Şu an cidden kıskanmıyorum, bu tarz bi insan olacaksın deseler asla inanmazdım. Kıskanmamak kadar cool bir şey yok. Niye kıskanıyosun ki, seni üzecek bi şey yaparsa seni kaybedeceğini bilsin zaten yapmaz. Sen de ufak şeyleri büyütme kıskanmamaya bak zaten karşı tarafın gözünde yerin bi anda değişiyor. İnsanlar algılayamıyor, kıskanmakla sevmenin HİÇBİR ALAKASI YOK. Belli bir yaşa ve olgunluğa gelince, kendine güvenince bunu anlıyorsun.
aslında bunu ben de bilmiyorum. bi anda içimde yükselen bir sinir olma durumu oluyor. nerden çıktı şimdi, bu ne ya moduna giriveriyorum.niye kıskanıyorsun ?
yani biri hediye göndermiş adam hikayesinde paylaşıp teşekkür etmiş ve gördün ne oluyor içinde ne hissediyorsunda kıskanıyorsun?
o hediye gönderenlede seninle olduğu gibi flört ettiğini mi düşünüyorsun?
ne yani kıskanmaya iten sebep tam olarak?
haklısınız ama ben bir öncekinde verdiğim tepkiden dolayı kendimi kötü hissettiğim için açtım konuyu. yani hemen cart diye etiket yapıştırmak istemiyorum. makul biçimde sorup cevabımı almak istiyorum. şu anki aklım olsa asla adresine hediye yollayacak kadar samimisiniz sanırım demezdim. tamam sorulur da öyle mi sorulur, bana öyle sorulsa rahatsız olurdum. ondan yani konu açma nedenim.Senin yaşadığın olaydan bağımsız olarak söylüyorum. Genel konuşucam. şu erkeklerin kadınları ottan boktan kezban diye nitelendirmesi yüzünden kadınlar cool olucam diye olmadığı kişiler gibi davranıp kendini kasıyorlar. Adam başkasıyla flörtleşse bile kıskandığını belli edemeyenler mi dersiniz, aylardır ilişkinin ne olduğu belli olmayıp coolluğu bozulmasın diye biz şimdi neyiz diyemeyenler mi dersiniz…
Kıskançlık insani bir duygu yersiz ve karşıdakini rahatsız edici seviyede olmadığı sürece gayet doğal. Ben belli ederim kıskançlığımı. O da belli eder. Cool olma gibi bir derdim yok. Beni seven de böyle seviyor. Seni bu kadar kasacak, olmadığın biri gibi davranmana sebep olacak insanlardan bence uzak dur.
bana da öyle bir düşünce lazım işteSadakat sozu diye bir sey yoktur ki. Yapacak olan kirk yillik karisini aldatiyor. Sizin durumunuzu biraz anladim ben. Psikoloji calisin semalar falan. Hatta destek alin. Elbettte size gore destek alinacak bir sey gibi gorunmuyor olabilir ama ben de yasadim aynilarini oradan biliyorum. Cidden destek almak cok isime yaradi. Simdi de ozguven patlamasi yasiyorum, emaaan kim gelmis kime gitmis kim kiminle umrumda olmuyor, guzelim zekiyim benden iyisini mi bulacaklar diye dolaniyorumortam yok sanirim.
Siz de sorunun ne olduğunu biliyorsunuz. Partnerine güvenen insanlar kıskanmazlar. Aleni bir biçimde bir kadın sevgilime aşkını itiraf etmediği, flört etmeye çalışmadığı sürece kıskanmam. Güvenim tam. Sizin de hala bu beyle ilişkinizin adınızı koyamamanız sıkıntılı bir durum.şimdi konuya güvenmediğin insanla ne işin var yorumları gelmesin lütfen çünkü konu bu değil. konu, ben kıskandığım zaman vereceğim tepkilerde ayarı tutturmam. zira ben bunu kendim için istiyorum, sadece bu ilişkimde değil tüm ilişkilerimde cool tepkiler vermek isteyen biri olmalıyım. sizce ne yapmam gerekir?
benim babamın 2. evliliğinde karısı çok kıskançtı. o kadar yerli yersiz şeylerdi ki inan Mune abla, çekilecek gibi değildi. sevmekle de alakası yok takıntılı yani. bir gün kafede otururlarken karşı masada mı ne köpekli bi kadın varmış. babam kadının köpeğine bakıp durmuş. karısı da kıyameti koparmış sen sürekli o kadına baktın diye. mesela devamlı annemi kıskanırdı. babam ve annem senelerdir görüşmez telefonda bile. babamla dışarıda buluşuruz. biz baba kız dışarıda zaman geçirirken sürekli babama, eski karın da geldi di mi yanınıza, sen kızımla görüşücem deyip eski karına gidiyorsun, neden dışarıda görüşüyorsunuz sen baba değil misin kızın eve gelsin evde görüşün, diye haddini aşacak kadardı. ben bile delirme noktasına gelmiştim artık. bi de sonradan öğrendim ağza alınmayacak laflar ediyormuş ve babamla bu yüzden devamlı kavga halindelermiş. annem için çok çirkin laflar ediyormuş. e babam da duyunca deliriyormuş. sonra vay efendim eski karına laf söyletmiyorsun neden???? moduna giriyormuş kadın. ay işin komik tarafı babamın önceleri hoşuna gidiyordu kıskançlık. tabii o zamanlar minik minik kıskanıyordu. sonra bıktı. boşandı yakasını zor kurtardı. kıskanmanın nasıl bir hastalık olduğuna dair böyle bir örnek vardı yani önümde. zaten konuyu da bu yüzden açtım. mesela o anlattığım olayda, adresine gönderecek kadar samimisiniz herhalde lafını söylediğim için pişmanım. çok rahatsız oldum hatta söylediğim anda rahatsız oldum ama söylemiş bulundum işte. üzüldüm yani. bana böyle dese çok bozulurdum. zaten aralarında bişey olduğunu ima ettiğimi düşündü ve laf etti yani. halbuki ben de çalışan bir insanım, insanların birbirine bazen incelik bazen de yalakalık amaçlı böyle şeyler aldığına, yolladığına ben de şahit oluyorum. haa ben kimseye durduk yere ne çiçek ne de hediye veririm. asla vermem yapmam yani tarzım değil. ama kimileri de sever. gözüne girmek ister. dikkat çekmek ister. bilmem neden yaptığını. ben ne yalakalıklar gördüm yani. sanki kendinden çok patronunu, şefini düşünüyor gibi davrananlar ohoo neler neler. bunlar için kıskançlık etmek, hesap sormak ya da itham etmek bana da garip ve çirkin geliyor. bir daha kesinlikle yapmayacağım zaten.Kıskanma duygusunu topyekün hayatınızdan çıkarmalısınız Wurstria, henüz ortada bir ilişki yok ama olsa dahi kıskançlık yapmak insanın öncelikle kendisini yiyip bitiren bir duygu.
Nasıl desem nasıl bir benzetme yapsam, kıskançlık duygusu doymayan bir mide gibi mi desem, kıskandıkça daha fazla kıskanacak şeyler buluyorsunuz, o duygunuz bir türlü doyuma ulaşmıyor.
Arkadaş çevresini bile sorgulayıp kıskanmaya başlıyorsunuz, onlarla sohbetini, geçirdiği zamanı.
Kıskanç biri değilim ama çevremde sevgililerine, eşlerine kıskançlık yapan çok arkadaşım oldu, eşinin/sevgilisinin arkadaşlarıyla aralarında geçen sohbeti dahi sorgulayanlar vardı.
Hediyelere bu kadar takılmayın bence, siz varken başka bir ilişki olacaksa hediyesizde olur, eşimin şirketi varken bazı işlerine ben de koştururdum, evrak işleri vs olurdu bazen evraklarla alakalı gittiğim kurumlarda bizim işleri takip eden kişiler gözden kaçırdığım bir noktayı gösterip sonradan sorun yaratacak bir hatadan kurtarırlar ellerinden geleni yardımı yaparlardı, teşekkür ziyaretine giderdim ya bir çiçek, bir çikolata veya başka bir hediye, duruma göre değişirdi hediyelerim, keza eşim de çalıştığı, iş bağlantısı olan kişi veya şirketlere hediyeler yollardı, çalışanlar gelen hediyeleri kendi arasında paylaşmıyorsa evine götürüyordur, eşleri kıskansa garipserdim doğrusu, çünkü eşime de hediyeler gelirdi, gönderenin cinsiyetini hiç önemsemedim iş veya arkadaşlık ilişkilerinde olağan şeyler bunlar çünkü.
bakıcaz zaten daha da konulmazsa o isim, ona yollar açık, yola çıksın gitsin, mendil sallarım arkasından, napayım.Siz de sorunun ne olduğunu biliyorsunuz. Partnerine güvenen insanlar kıskanmazlar. Aleni bir biçimde bir kadın sevgilime aşkını itiraf etmediği, flört etmeye çalışmadığı sürece kıskanmam. Güvenim tam. Sizin de hala bu beyle ilişkinizin adınızı koyamamanız sıkıntılı bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?