Kıskançlık Krizlerim

Niye kendine güvenmiyosun hiç? Sadece soru!
 

Ben esimle tanismadan once cok kiskanc oldugumu saniyordum. Esimle tanistiktan sonra anladim ki sorun bende degilmis, kiskancligin bir guven sorunu oldugunu o zaman anladim. Kiskanclik sevgi degildir. Ya kendinize guvenmiyorsunuzdur ya da karsinizdakine guvenmiyorsunuzdur. buradaki arkadaslari suclamak yerine kendinizi sorgulayin derim.
 
Bir insan sevgilisini, sevgilisi olan bir insandan neden kıskanır?

1-sevgilisine güvenmiyordur, uçana kaçana yürüyecek diye düşünüyordur. Konu sahibi bu ihtimali elemiş.

2-kendine güvenmiyordur, sevgilisi ondan daha iyi kadınlara gidecek sanıyordur.

3-kendi içinde sevgilisini arkadaşıyla aldatma potansiyeli vardır.
 

Soruma cevap vermemişsiniz yine. Neden istemezdiniz onu soruyorum. Ne rahatsız ederdi sizi? Madem iki tarafa da güveniliyor, aralarında bir şeyler olur korkusu yok o zaman rahatsız olmak için ortada mantıklı bir sebep yok, bu yüzden cevap veremiyorsunuz sanırım. Tamam sizin tepkiniz öyle olmazmış bizim tepkimiz böyle oluyor. Dünya üzerinde tek bir tip insan olmadığı için farklı düşüncelerimizin, tepkilerimizin olması doğal. Forum sitesinde konu sahibini eleştirmek, yorum yazmak en doğal hakkımız. Siz neden konu sahibini bu kadar sırtladınız onu zaten hiç anlamadım.

Benim eşim de gayet kız arkadaşlarına satılabilir öyle bir haddi yok kimsenin ama hadi diyelim biri rahatsız oldu demek ki sen erkek arkadaşlarınla farklı düşünüyorsun ki aklına bu geliyor, bir kadın erkeğin sarılmasına anlam yüklüyorsun derim. Bundan da doğal bir şey olamaz

“Her insanın sebepsiz bazı kıskançlıkları olabilir.” Yazmışsınız ya öyle bir şey olamaz. Kıskançlık zaten benim gözümde normal bir duygu değilken hele ki sebepsiz kıskançlık kabul edilir bir şey değil. Benim gözümde direkt paranoya demek.
 
Ben de kir papatyasina katiliyorum sizin tarzlariniz farkli olabilir. ayni durumda olsaniz sevgiliniz nasil davranirdi mesela? Problem degil kalsin mi derdi. Bence bazi seyler prensiple alakali, illa olayi sexe baglamaya gerek yok. Ben mesela is harici geyik icin bi erkekle yemege gitmem, ya da oturup dertlesmem, emotional support islerine bulasmam. Esim evde degilse erkek misafir almam, hatta esimin arkadaslari eve erken gelirse esimin gelmesini bekler ben soylemesem bile. Bu karsidakine guvensizlikle alakali degil kurallarinizla alakali. Herkes boyle yapacak diye bir sey yok. O yuzden tarzinizi gozden gecirin, evlendikten sonra o siz olmadan kadin kankalaritla vakit gecirmek isterse siz nasil daveanacaksiniz mesela?

tabi bu olayda sevgilinizin baska alternatifi kalmamis olabilir, arkadasina sevgiliniz eve gelemez diyemea kI, yurtdisinda ne yapabilirler?. Onu da hesaba katin bence
 
Sebebi ne peki açıklayın biz de öğrenelim. Yatmasından korkmuyor, aşk yaşamasından korkmuyor, dini olarak da sıkıntılı bulmuyor cümlelerinizden çıkardığım kadarıyla. Eee? Bir insan sevgilisinin, ev arkadaşının sevgilisiyle geçici olarak aynı evi paylaşmasından neden rahatsız olur? Ciddi soruyorum benim aklıma başka sebepler gelmiyor çünkü.
 

Ben iki kere sordum cevap vermiyor. Her insanın sebepsiz bazı kıskançlıkları olabilir dediğine göre sebebi yok bu durumun
 
Güven sorununuz varsa zaten evlenmeyin..
Kendinize güvenin
Boyle davranarak ben degerli degilim mesaji veriyorsunuz farkina varın. erkekleri bu kadar üstün görmeyin.
 
Biz konu sahibine yorum yapıyoruz siz bize….
Burada yazdığını gerçekte söyleyemeyecek bir insan var mıdırki, ben söylerim tabiki
Konu sahibinin söz hakkı olan bir durum yok ortada, aynı evi paylaşan iki adam var ortada birinin sevgilisi gitmiş yanına diğerinin ki gidememiş gidenden rahatsız, ne yapsın erkek arkadaş ev arkadaşına benim memleketteki sevgilim senin sevgilinden rahatsız alma onu eve mi desin, bu kadar sığ bakmayın hayata ya
Sevgilime güveniyorum eeee ozaman elin kızına güvenmiyorsun, sebep?yok sebep. Durum bu olunca gayette e sen o kızın yerinde olsan ne yapardın ki ondan ne bekliyorsun diyoruz
Konu sahibinin sevgilisinin ne suçu var anlamadım, ne yapsın adam evi mi terketsin konu sahibinin krizleri için
 
Ben iki kere sordum cevap vermiyor. Her insanın sebepsiz bazı kıskançlıkları olabilir dediğine göre sebebi yok bu durumun

Sebebi sevgi yaaa niye anlamiyorsunuz. Bana bir keresinde biri sey demisti sadece domuz mu yavrusunu kiskanmazmis ne tam cumleyi hatirlamiyorum. Sen esini kiskanmiyorsan sevmiyorsundur demisti niye ben manyak miyim durduk yere kiskanayim deyince seven insan kiskanir demisti sanirim bu da oyle bisi.
 

Ayy bunu bana da söylediler Hatta cümle şuydu “Eşini kıskanmayan tek canlı domuzdur, o yüzden domuz eti bile haram kılınmış” Şu seven kıskanırı ilk kim söylediyse Allah onu bildiği gibi yapsın, her meselede hop önümüze geliyor
 
Kediler köpekler hep tek eşli zaten, bir kedinin eşi ölürse başında bekliyor açlıktan ölene kadar. Asla başka kedilere yan gözle bakmıyor, başı önünde yürüyor evli kediler
 
Ben iki kere sordum cevap vermiyor. Her insanın sebepsiz bazı kıskançlıkları olabilir dediğine göre sebebi yok bu durumun
Ben hangi cümlemde kadından hoşlanma ihtimalinden rahatsız olmaz dedim onu anlayamadım. İnsanın sevdiği kişiyi kıskanması ban normal geliyor. benim söylemlerinizde rahatsız olduğum nokta konu sahibi olayı sexe bağlamış gibi konu sahibine sen yatar mıydın sorusu. Kızdığım nokta olaya bakış tarzındaki zorbalık. Eskiden insanlar nasıl sen bi erkekle nikahsız aynı evde mi kaldın seni basit kadın(kibar olarak yazdım) yaftası nasılsa şu an ki yapılan tersine yaklaşıma anlam veremiyorum.
Tersini söylüyorum ben sevgilimin erkek arkadaşıyla başbaşa kalmayı tercih etmem. Bu o arkadaşı sapık bana saldırır ya da benim aklım kayar belki diye düşünmek aklıma gelmezdi. Yetiştirilme tarzı belki rahat edemem. Bir insanının bunu istememsine verdiğiniz tepki bana çok sert geldi. Konu sahibini sırtlamadım insanların farklı görüş görünce verdikleri sert tepkiden rahatsız oldum. Görüş belirten sizleri de alıntılamamıştım siz cevap verince sizlere cevap verdim.
Yani hanımlar herkes sizin baktığınız açıdan bakmayabilir. Eşim kendi memleketine yalnız gider geceleri eve gitmez arkadaşlarıyla buluşur. Bir kadın bunu istemiyorsa ona sizin verdiğiniz tepkiyi vermezdim anlatmak istediğim bu
 

sebepsiz kıskançlık sağlıklı bir duygu değil ama.
kıskanılacak birşey bir durum vs olur onu anlarım ama bu konuda yok.
hani kız tek gelmemiş gelirken yanında bir kız arkadaşı da gelmiş olsa konu sahibesinin kıslançlığını anlamlandırmak daha kolay olurdu.
sevgilisinin arkadaşının sevgilisini kıskanmak çok zorlama bence
 
Açıkçası bende olsam kıskanırdım.
Valla ben o kadar özgüvenli olmayı ve ya o kadar özgüvenli bir eşe sahip olmayı istemem.
Benim bakış açım ve yaşam tarzıma çok uygun bir konu değil. Hamurum da yok olanlara ne mutlu :)
Ama burada bu sevgilinizin tercihi değil mecbur kaldığı bir konu.
Yani ben sizin yerinizde olsam sadece kıskandığımla kalır bunu karşı tarafa yansıtmazdım zira bu konuda onun bir alternatifi yok.
Yani durum kendi tercihi değil.

Ha deseydiniz ki ev sevgilimin arkadaşı onda kalıyor ve sevgilisini de getirmek istiyor gitsinler kendilerine ev bulsunlar ne münasebet derdim :)
 
İyi de ben yorum yazdım iki kişi beni alıntılayınca onlara cevap verdim özellikle birilerini alıntılayıp cevap vermedim ki..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…