Kıskançlık / Ne yapmalıyım ?

pelincikcik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2020
1.412
1.264
63
34
Merhaba, kızlar geçen bayram corona yasağı sebebiyle nişanlımın ailesi akrabaları ve kendi akrabalarımdan kimseyle bayramlaşmadık ,bu bayram yazlık yerde yaşadığımız için burası biraz daha köy hayatının sürdürüldüğü insanların kapı önlerinde oturduğu ve herkesin evinin bahçeli olduğu için bu bayramda yalnızca sokakta ,bahçede maskeli, kimi zaman ayaküstü mesafeli ikramları geri çevirerek büyükleri 5-10 dk süreyle ziyaret ettik hemde tanıştım, kimsenin yargılamaması için bu konuda ki hassasiyetimizi bilmenizi istedim, daha önce hiç bir ortamda karşılaşmadığım insanlarla ilk kez tanışmanın heycanı olduğu için ve geçirdiğimiz ilk bayram olcağı için giyimime özen gösterdim ama anlayamadığım biri var ,eltim her zaman olduğu gibi gözü üstümdeydi elbiseni kim aldı diye sordu kendim aldım dedim inanmadı , bu bayram bildiğiniz çocuğumuz gibi peşimizdeydi biz nişanlımla dediğim gibi kimsenin evine girmeden bahçeden pencereden seslenerek bayramlaşmayı tercih ettik insanları ziyaret ediyoruz arabayı park ediyoruz daha kimsenin kapısını çalmadan peşimizde bitiyorlar insanlar bana hal hatır soruyor sürekli araya kendini ve çocuklarını katıyor ,biz ziyaretler sonrasında nişanlımla kayınvalidenin evinden 2 börek 2 meyvesuyu alıp yeşillik alana çıktık kafa dinlemeye evden çıkarken de sordukları için piknik yapcaz diye dalga geçtik baktık yine geldiler biz işimiz var diye başka yere gittik onlar eve döndü, bizimde niyetimiz herkesin kendi evlerine dağılmasıydı nişanlımı kayınvalidem aradı yemeğe bekliyoruz diye bizde kırmadık gittik sağolsun yemekler yapmış bahçedeyiz sofrayı eltim kurduğu için bana tavır yaptı '2 çocukla uğraşıyorum artık küçük gelin gelsede o yapsa' diye laf söyledi,bende 'işten gocunmam haberim olsaydı yardıma gelirdim zaten' dedim her yere gelmek istiyor her yerde bulunmak istiyor hep onunla ilgilenilsin onun eşi onun çocukları böyle bir hayat istiyor eşini de kendine benzetmiş, bütün alışverişlerime gelmek istiyor insanlar bana güzelim canım diye hitap etse surat asıyor ve bunu belli ettiği için herkes anlıyor herşeyimiz aynı alınsın istiyor ya başta anlam veremeyip saçma buluyordum artık dayanamıyorum ,kendi aralarında eşiyle tartışma yaşıyorlar herkesin içinde surat asıp oturup kimseyle konuşmuyorlar bende aileye yabancı olduğum için kendimi kötü hissediyorum bizim yüzümüzden mi diye ,çünkü nişanlım bana 2 kelime güzel bişey dese biz şakalaşsak abisi hemen 'hopp aile var sonra bizden de bekliyolar yapma şöyle' falan diyo ,eltimle mesafeli olmayı denedim ailelerin yanında sıcak davranıp bakın ben iyi yaklaşıyorum izlenimi verdi,tabi ben bunu anlamadığım için kendime kızıp haksızlık yaptım diye yakın davrandım yalnızken taktik değiştirip birileri varken iyi oldu yani bu kadar ikiyüzlülüğe benim aklım ermiyor , 2 çocuğu var eşi var ev işi aile hayatı pelin sen bilmezsin maddi manevi geçim derdi sen şuan rahatsın dedim yanlış anlıyosun dedim alınganlık yapıyosun dedim eşinin ailesini kendi ailesi gibi benimsemiş yeni biri gelince alışık olmadığı şeyler değişcek diye yapıyo olabilir dedim iş öyle değilmiş bu zamana kadar ben aileye katıldıktan sonra eşinin ailesiyle vakit geçirmeye iyi görünmeye başlamış bunu da öğrendim ,ama ilk kez bu kadar uzun vakit geçirince ve puzzle gibi parçaları birleştirince anladım ,nişanlımda herşeyin farkında olduğunu söyledi , beni sevmek zorunda değil bende onu ama kimse kimseye de kötü şeyler beslemek zorunda değil ki ne yapcağımı şaşırdım başkalarının yanında iyi davranıp iyi gözükmeye çalışması tam bir oyuncu nişanlımın abisiyle birbirine bağlılığı aile bağları güçlü olduğu için sürekli birarada olucaz yarın öbür gün benimde çocuklarım olucak nasıl davranmalıyım hiç bilmiyorum

Abartacak bi şey görmedim peşinizden geldiyse lafa atladıysa insanlar onu ayıplar zaten sizlik bi şey yok. Konudaki tek hatanız akşam vakti piknik diye evden çıkmanız, sofrayı da siz gezerken hazırlayandan lafı yersiniz bu şekilde.

Kendinizi çok kıskanılan küçük gelin moduna sokmadan normal davranmaya mesafeli olmaya devam edin. Hakkınızı yedirecek birine benzemiyorsunuz zaten inanın dert etmeye değmez.

2 elti sahibi biri olarak bu elti kiskancligi nasil birseydir hic anlamiyorum .
Benim nisanimda stüdyoda resim cekilirken eltim ağlamış bende böyle yapılmadı diye. Bende eşime sormuştum neden ona yapılmadı diye bak kadın uzuluyor agluuir hakli olarak insan en özel anlarinin resmi olsun ister demistim . Esimde ozamanlar bu tür şeyler yaygın değildi galiba ondan yapılmadı dedi. Bende eltime gel yenge şimdi acisini çıkar bol bol resim cekinelim deyip morel vermeye calismistim.
Şimdi eltim beni kiskanmis mi oldu yoksa benim nisanimda yapılmadı diye hayiflanmis mi oldu ben hala cozemedim?

Abartacak bi şey görmedim peşinizden geldiyse lafa atladıysa insanlar onu ayıplar zaten sizlik bi şey yok. Konudaki tek hatanız akşam vakti piknik diye evden çıkmanız, sofrayı da siz gezerken hazırlayandan lafı yersiniz bu şekilde.

Kendinizi çok kıskanılan küçük gelin moduna sokmadan normal davranmaya mesafeli olmaya devam edin. Hakkınızı yedirecek birine benzemiyorsunuz zaten inanın dert etmeye değmez.
Akşam saatinde çıkmadık, ve ben kendi evime dönücektim nişanlımın ailesi yemeğe çağırınca kırmamak için gittik ,o sofra bir tek bana kurulmuyor ki kendi akşam yemekleri için yapıyorlar sofraya konan 1 tabak fazla geldiyse ve bunu misafire söylemek ben henüz o haneye girmedim aynı soyadını taşımıyorum ve ilk kez akşam yemeklerine oturdum daha önce böyle bi fırsatımız olmamıştı ayıbın kimin yaptığı gayet açık ,kendimi kıskanılan küçük gelin moduna hiç bir zaman sokmadım benim hep 2. planda olmamı istiyor ama size şöyle söyliyim bana bişey alıncağı zaman ne gerek var bana da almamıştınız diye söylemek bana yapmamıştınız şimdi bende istiyorum diyen biri bu zamanla 10 yıl öncesi aynı olmadığı gibi şimdiki zamanla 5 yıl -10 yıl sonrası aynı olmıcak ki her sene yeni birşey çıkıyor ve heves edip alıp yapmak ayrı ona yapcaksanız bana da yapın demek ayrı bir tek istemediği gelinlik kaldı onu da elbisesini gelinlik gibi kabarık bir elbiseyle tamamladı artık dert ediyorum çünkü gözümün içine baka baka bilerek yapıyor

2 elti sahibi biri olarak bu elti kiskancligi nasil birseydir hic anlamiyorum .
Benim nisanimda stüdyoda resim cekilirken eltim ağlamış bende böyle yapılmadı diye. Bende eşime sormuştum neden ona yapılmadı diye bak kadın uzuluyor agluuir hakli olarak insan en özel anlarinin resmi olsun ister demistim . Esimde ozamanlar bu tür şeyler yaygın değildi galiba ondan yapılmadı dedi. Bende eltime gel yenge şimdi acisini çıkar bol bol resim cekinelim deyip morel vermeye calismistim.
Şimdi eltim beni kiskanmis mi oldu yoksa benim nisanimda yapılmadı diye hayiflanmis mi oldu ben hala cozemedim?
İnan bende başlarda böyleydim düşündüm yakın davrandım yeri geldi onu savundum üzüntüsüne üzüldüm yanında oldum ama bi baktım oklar bana döndü mü benim yaşadığım olumsuzluklardan zevk alan biriymiş yarışa girmiş kendince ,kayınvalideyle hiç yalnız çarşıya alışverişe çıkmadım ve bunu da söyledim 1 gün de olsa tek başımıza halletsek diye ,onu kırmak istemem şimdi o böyle şeyleri sorun yapar abinle evde kavga eder dedi sırf onlar kavga etmesin diye ben kendime alışverişe değil de başka birine alışveriş yapıyomuş gibi hissettim ,ama onlar beni hiç bi zaman çağırmadı ben bunu sorun yapmadım ama şimdi düşünüyorum ne yapmalı nasıl davranmalı onun gibi kavgacı sorun çıkaran bi yapım yok kendimi geri çekmekle kalıyorum

Bizim orda derler ki kuma gemisi yürür, elti gemisi yürümez.
Öyleymiş , hep abla diyerek yaklaştım sırf nişanlımın ilerde abisiyle arası açılmasın diye görüşmeleri oturmaları mümkün olduğunca kalabalık tutucam yoksa çekilir gibi değil, nişanlımın temkinleriyle dikkat etmeye çalışıyorum şöyle söyliyim kayınvalidem çayı bittiğinde çay doldurmama şaşırıyor evde bişey bitmiş onu alıp yerine yenisini koymama şaşırıyor biz alışkın değiliz diyor ,şimdi eltimde daha ilgili davranıyor bende farkında olmadan iyi bişeye vesile olduğum için seviniyorum keşke 10 yılda birini yapmış olsaydı kendini bu pozisyona sokmasaydı

Öyleymiş , hep abla diyerek yaklaştım sırf nişanlımın ilerde abisiyle arası açılmasın diye görüşmeleri oturmaları mümkün olduğunca kalabalık tutucam yoksa çekilir gibi değil, nişanlımın temkinleriyle dikkat etmeye çalışıyorum şöyle söyliyim kayınvalidem çayı bittiğinde çay doldurmama şaşırıyor evde bişey bitmiş onu alıp yerine yenisini koymama şaşırıyor biz alışkın değiliz diyor ,şimdi eltimde daha ilgili davranıyor bende farkında olmadan iyi bişeye vesile olduğum için seviniyorum keşke 10 yılda birini yapmış olsaydı kendini bu pozisyona sokmasaydı
Yaklaşık 2 senelik gelinlik tecrübeme dayanarak şunu söyleyeyim, yine de çok kafaya takmamaya çalış. Resmî olmak her zaman beklentiyi düşürür. Yaptıklarına karşılık vermemeniz davranışını bir süre sonra söndürür. Anlıyorum kafaya ister istemez takıyor insan, ama valla boşverin. Değmez. Elti iyi bile olsa çok sevilmiyor.

Aslında buraya yazmam iç dökmek ve tecrübeli kişilerden tavsiye almak ,kimseyi küçük görüp kendimi yüceltmek ben kıskanılan kişiyim demek değil kıskanılcak bi mevkiim ,güzelliğim vs. yok kendimle barışık biriyim (zaman zaman depresyona girsem de) yani ondan kat kat genç de değilim 5 yaş farkımız var sadece , 2 kişinin belli seviyede ilişki kurması taraftarıyım olmaması garibime gidiyo neyi paylaşamıyoruz diye

Sanırsın ki akşam öğünüm ondan maaşım ondan ,kuma olsa en azından bi adamı paylaşırsın bütün aileyi hem sevmediğini söyleyip hem paylaşamaması
Muhtemelen kıskanç bi insan ilgi odağı olmak istiyor. Sizin düğün olunca, sizde eskisi gibi ilgi odağı olmadığınızda o da bir nebze durulur

Akşam saatinde çıkmadık, ve ben kendi evime dönücektim nişanlımın ailesi yemeğe çağırınca kırmamak için gittik ,o sofra bir tek bana kurulmuyor ki kendi akşam yemekleri için yapıyorlar sofraya konan 1 tabak fazla geldiyse ve bunu misafire söylemek ben henüz o haneye girmedim aynı soyadını taşımıyorum ve ilk kez akşam yemeklerine oturdum daha önce böyle bi fırsatımız olmamıştı ayıbın kimin yaptığı gayet açık ,kendimi kıskanılan küçük gelin moduna hiç bir zaman sokmadım benim hep 2. planda olmamı istiyor ama size şöyle söyliyim bana bişey alıncağı zaman ne gerek var bana da almamıştınız diye söylemek bana yapmamıştınız şimdi bende istiyorum diyen biri bu zamanla 10 yıl öncesi aynı olmadığı gibi şimdiki zamanla 5 yıl -10 yıl sonrası aynı olmıcak ki her sene yeni birşey çıkıyor ve heves edip alıp yapmak ayrı ona yapcaksanız bana da yapın demek ayrı bir tek istemediği gelinlik kaldı onu da elbisesini gelinlik gibi kabarık bir elbiseyle tamamladı artık dert ediyorum çünkü gözümün içine baka baka bilerek yapıyor
İlk kez de olsa benim yapabileceğim bi şey değil mesela tabi eltinizin yaptığı çok daha ayıp o ayrı. Ama böyle büyütüp dert edinecek bi şey yok inanın. Siz hiç sallamadan devam edin hayatınıza. Dediğim gibi onu ayıplarlar sizi değil.

Muhtemelen kıskanç bi insan ilgi odağı olmak istiyor. Sizin düğün olunca, sizde eskisi gibi ilgi odağı olmadığınızda o da bir nebze durulur
İnşallah ben zaten ilgi odağı olarak görmüyorum çünkü birşey yapmıyoruz öyle bi hevesimde yok, tek istediğim nişanlımla bize bişeyler yapılırken tek olmasıydı ,çamaşırımıza kadar aynı şeyler alındı

Back
X