Kıskançlık / Ne yapmalıyım ?

İşte en basit bir soruda bile sizi dibe çeken bir cevap verebiliyor, çünkü karakteri bu. O değişmeyecek ama siz böyle insanları idare etmeyi öğreneceksiniz zamanla. Bu arada benim eltim benden sonra evlendi herşeyi benden daha iyi, eşyaları son moda, ona ev alındı ben kiradayim. Ona takılan altının yarisi takılmıştı bana vs. Ama ona rağmen yine sorun çıkartan kendisi :)) sizinki şimdi ilk gelin olduğu için kendinde sizi ezme hakkını görüyordur ya benimki? :))))))
Evet dediğiniz doğru kendisi ilk gelin olduğu için evin kızı olup beni gelin olarak görüyo kendini evin kızı olarak benimsemesi iyi güzel ama insanlara bir kere evlatlık yapmamış ben gelince sahiplenme duygusu kabardı , sizin eltinize anlam veremedim doğrusu onun derdi ne acaba

Kaynım yeni evlendiğinde eltimle birlikte kv ye geldiler. Biz de onlardaydık. Anneleri de vardı yanlarında. Ben de kv yi çok severim. Onlar gelmeden ilk kez geliyor diye gidip hediye aldım eltiye. Kv adına da aldım. Kv mahcup olmasın diye temizlik yaptım. Yemek yaptım. Eltiyi de çok sevmiştim zaten iyi bir kız. Yaş farkımız da var.
Geldiler. Ben iyi niyetle ağzımı açıp ne desem annesi ya beni bozmaya çalıştı ya da bir garip davrandı. Ama böyle çaktırmadan çok bariz şekilde değil. İnsan hisseder ya. Tabi hiç bir şey demedim. Kaynım da sürekli konuşurken benim konuştuklarım üzerinden eşini övmeye çalışıyor. Arada bir şey yokken eltim de ben de olumlu iken sanki bir yarış ortamı oluştu sanki. Ben önceleri kendimi suçluyordum hiç gidip gelmiyoruz ben büyüğüm yakınlık göstereyim diye düşünüyordum. Ama artık böyle olunca davranış şeklimin doğru olduğunu gördüm. Ablalık yapayım derken niye huzursuz olayım veya huzursuz edeyim. Çünkü onlar böyle yapınca ben de olumsuz görmeye başladım her şeyi. Mesafe en güzeliymiş.
Ablalık yapmaya kalktım ağzımın payını aldım. Bir daha tövbe :))) herkes kendi başının çaresine baksın banane milletten modundaydim

Kaynım yeni evlendiğinde eltimle birlikte kv ye geldiler. Biz de onlardaydık. Anneleri de vardı yanlarında. Ben de kv yi çok severim. Onlar gelmeden ilk kez geliyor diye gidip hediye aldım eltiye. Kv adına da aldım. Kv mahcup olmasın diye temizlik yaptım. Yemek yaptım. Eltiyi de çok sevmiştim zaten iyi bir kız. Yaş farkımız da var.
Geldiler. Ben iyi niyetle ağzımı açıp ne desem annesi ya beni bozmaya çalıştı ya da bir garip davrandı. Ama böyle çaktırmadan çok bariz şekilde değil. İnsan hisseder ya. Tabi hiç bir şey demedim. Kaynım da sürekli konuşurken benim konuştuklarım üzerinden eşini övmeye çalışıyor. Arada bir şey yokken eltim de ben de olumlu iken sanki bir yarış ortamı oluştu sanki. Ben önceleri kendimi suçluyordum hiç gidip gelmiyoruz ben büyüğüm yakınlık göstereyim diye düşünüyordum. Ama artık böyle olunca davranış şeklimin doğru olduğunu gördüm. Ablalık yapayım derken niye huzursuz olayım veya huzursuz edeyim. Çünkü onlar böyle yapınca ben de olumsuz görmeye başladım her şeyi. Mesafe en güzeliymiş.
Ne güzel yaklaşmışsınız bana böyle biri gelse ben ona 10 adım gelirdim, bizler ne kadar iyi yaklaşsak da karşıda pürüz çıkınca insan mesafe koymadan edemiyor

Evet dediğiniz doğru kendisi ilk gelin olduğu için evin kızı olup beni gelin olarak görüyo kendini evin kızı olarak benimsemesi iyi güzel ama insanlara bir kere evlatlık yapmamış ben gelince sahiplenme duygusu kabardı , sizin eltinize anlam veremedim doğrusu onun derdi ne acaba
Kıskanacak bişey buluyor illaki :) en basitinden birlikte misafirliğe gittiğimizde hiç eltimle ilgilenmemisim diğer kişilerle konuşup gruplasmisim bu bile sorun oldu :) eltimin yanına oturup onunla konuşup ilgilenecekmisim sanki ben ev sahibiyim ben de senin gibi misafirim orda yahu:) gülüp geçiyorum artık bu saçmalıklara :)

Kıskanacak bişey buluyor illaki :) en basitinden birlikte misafirliğe gittiğimizde hiç eltimle ilgilenmemisim diğer kişilerle konuşup gruplasmisim bu bile sorun oldu :) eltimin yanına oturup onunla konuşup ilgilenecekmisim sanki ben ev sahibiyim ben de senin gibi misafirim orda yahu:) gülüp geçiyorum artık bu saçmalıklara :)
Benimki de öyle hep o olsun onunla ilgilenilsin ,en başta nişanlımın kuzenlerinin dedikodusunu bana yapıp ben daha onları tanımadan soğutmaya kalktı,onlardan da kendi tarafına çektikleri oldu yani bikaç kişi beni gördüğünde selam bile zoraki veriyolar artık ne diyip doldurdu bende takmıyorum onun anlaşamayıp bana kötüledikleriyle iyi oluyorum şimdi o da onlarla iyi olmaya çalışıyo

Benimki de öyle hep o olsun onunla ilgilenilsin ,en başta nişanlımın kuzenlerinin dedikodusunu bana yapıp ben daha onları tanımadan soğutmaya kalktı,onlardan da kendi tarafına çektikleri oldu yani bikaç kişi beni gördüğünde selam bile zoraki veriyolar artık ne diyip doldurdu bende takmıyorum onun anlaşamayıp bana kötüledikleriyle iyi oluyorum şimdi o da onlarla iyi olmaya çalışıyo
İşte kendine göre taktik gelistirirsin zamanla daha iyi tanıyıp nasıl davranmak gerektigini çözersin şanslısın daha yolun başında anladın nasi oldugunu

Evlenince sürekli görüşecekmisiniz.Yeme içme hep birlikte kv olacak.Öyleyse yandın.Çoçuklari kaç yaşındalar senin çoçuğun oluncada ilgi azalacağı için kendi çoçuklarına yine krize girer bu kadın.Çoçuğunu bile kıskanır.Evleriniz yakin mi olacak.Heran bu kadını görecekmisin.

2 elti sahibi biri olarak bu elti kiskancligi nasil birseydir hic anlamiyorum .
Benim nisanimda stüdyoda resim cekilirken eltim ağlamış bende böyle yapılmadı diye. Bende eşime sormuştum neden ona yapılmadı diye bak kadın uzuluyor agluuir hakli olarak insan en özel anlarinin resmi olsun ister demistim . Esimde ozamanlar bu tür şeyler yaygın değildi galiba ondan yapılmadı dedi. Bende eltime gel yenge şimdi acisini çıkar bol bol resim cekinelim deyip morel vermeye calismistim.
Şimdi eltim beni kiskanmis mi oldu yoksa benim nisanimda yapılmadı diye hayiflanmis mi oldu ben hala cozemedim?
Bir insan stüdyoda resmim yok diye niye ağlar Allah ım. İnsan hayatında onca eksik varken neden stüdyo resmi yani.

Evlenince sürekli görüşecekmisiniz.Yeme içme hep birlikte kv olacak.Öyleyse yandın.Çoçuklari kaç yaşındalar senin çoçuğun oluncada ilgi azalacağı için kendi çoçuklarına yine krize girer bu kadın.Çoçuğunu bile kıskanır.Evleriniz yakin mi olacak.Heran bu kadını görecekmisin.
Evlerimiz yakın değil şöyle söyliyim, bazen (bu pandemiden önce yani )iş çıkışı nişanlımla kayınvalideme çay içmeye uğruyoruz ya da kapıdan bi görelim diye uğruyoruz nişanlımda ailesinden 1 saat uzakta başka yerde yaşıyor ,sırf biz gidiyoruz diye eltim kendi annesinden kalkıp gelip bizle oturup gidiyo ondan ayrı gizli birşey konuşulmasın diye yoksa kendiside 1,5 saatlik uzak bi yerde oturuyo ne zaman biz gitsek o da ordaysa gelir maksat beni görmek falan değil kendini göstermek her seferinde de tesadüf olamaz değil mi kayınvalidem bile sen nerden çıktın az önce gitmiştin diye şaşırıyo , hiç yalnız kalıp ne düğün hakkında ne normal hayat hakkında sohbet edemiyoruz sürekli gözü üstümüzde, çocukları biri 2 biri de 6 yaşında kendine bunu yaptıran çocuklarda da abartır ,umarım ilerde çocuğum olursa onunda alışverişine gelmeye kalkmaz ,oynaması zoruma gidiyor ben onların yanında olmak istiyorum diyerek kendini iyi göstermeye çalışıyo ama nedense her şeye gelen kadın gezmeye tozmaya alışverişe gelen kadın ,evin temizliği yerleşmesi olunca gelmedi bana akıl vererek temizlikçi tutarsın dedi ,yardımcı abla istemiyorum hem şu pandemi döneminde kimi bulup çağırcam biz hallederiz dedim 1 kere bile aramadı naptın diye arayıp kayınvalideme sormuş ne renk ne model aldılar diye yahu 2 genç kadınız bana sorsa ben zaten anlatırım neyden gocuncam ,eşyalar geldi baktım benden önce gitmiş,böyle şeyler ya iyi niyetli biri olsa her anımda yanımda olur kötü günlerimde oldu 1 kez bile aramadı

Yaklaşık 2 senelik gelinlik tecrübeme dayanarak şunu söyleyeyim, yine de çok kafaya takmamaya çalış. Resmî olmak her zaman beklentiyi düşürür. Yaptıklarına karşılık vermemeniz davranışını bir süre sonra söndürür. Anlıyorum kafaya ister istemez takıyor insan, ama valla boşverin. Değmez. Elti iyi bile olsa çok sevilmiyor.
Ben güleryüzlü bi insanım ama asla yalaka değil, bunu bile söylemişler arkamdan ,kendini sevdirmek için herkesle iyi ol
Mesafe en güzeliymiş gerçekten

Ben anlamadım ziyaretlerinizde sizi mi takip ettiler de peşinizden gelip lafa karıştılar onlarda ziyaret edeceklerse beraber gitseydiniz zaten ayrıca bayram zamanı hiç zaman kalmamış gibi kaynananızı falan bırakıp evden birşeyler alıp pikniğe gidiyoruz demek biraz itici yani. Kadın orada 2 çocuğuyla yemek yapıp sofra kurmakla uğraşırken siz nişanlınızda keyif yapıyorsanız laf söylemekte haklı yani sofra kurulacağını heralde tahmin edersiniz etmesenizde evde insanlar bırakılıp gidilmez bayram zamanı o gelin sende gelinsin sırf o hizmet etmek zorunda değil. Tüm alışverilerde yanınızda nasıl oluyor hep haber mi veriyorsunuz nişan alışverişine elti de gelebilir zaten fazlaca büyütüyorsunuz daha nişanlıyken böyleyse evlenince neleri konu edeceksiniz.

Ya ben mi cok safim acaba.

Bazi insanlarin tarzi boyledir, hani laf sokar gibi gorunur ama aslinda muhabbet etmeye, kendini sevdirmeye, zararsiz oldugunu gostermeye calisiyordur ama yanlis ifade ediyordur, olabilir.
Masa kurma meselesinde kucuk gelin gelse de rahatlasam demesi bana laf sokma gibi gelmezdi, aksine beni daha nisanliyken kucuk gelin gibi goruyor diye dusunurdum.

Evet, kiskaniyor da olabilir.
Hani su an siz daha cok toz pembe bi hayatin icindesiniz, eltinizle hayatiniz su anda ayni yorungede ilerlemiyor, icinde kalanlar olabilir, esinden o da sizin gibi ilgi gormek istiyor olabilir, bu elti sifatiyla degil, arkadas olsaydiniz arkadas sifatiyla da esinden boyle bir ilgi bekliyor olabilirdi.

Ayrica kayinaileye bazi seylerde sitem edebilir, benim de nikahima gelmemis ama kayniminkilere gitmislerdi, ben de kismet dedim gectim ama bir icerlemistim yani, olabilir, bu eltiyi kiskanmak degil ki, sevildigini hissetmeyi istemek.

Ben oyle kanli bicakli olunacak bir sey de goremedim.
Aman ben hep iyi oldum aman abisiyle arasi bozulmasin diye diyebileceginiz kadar buyuk bir sey yasamamissiniz ki.
Bosuna kendinizi doldurmayin.
Ben yokken sogukmus da ben gelince iyi olmus diye de dusunmeyin.
Sonucta 10 yil diyorsunuz illa kirginliklar birikmislikler olmus olabilir, sizin gibi henuz yeni bir iliski baslamiyor ki sizin ne olacaginiz da belli degil.

He, elektriginiz uyusmadiysa da fazla muhabbet etmezsiniz, laflarina cevap verirsiniz, takmazsiniz olur biter.
Elti cunku cok da gorusulmeyince olunecek bir konumda degil.

Ben anlamadım ziyaretlerinizde sizi mi takip ettiler de peşinizden gelip lafa karıştılar onlarda ziyaret edeceklerse beraber gitseydiniz zaten ayrıca bayram zamanı hiç zaman kalmamış gibi kaynananızı falan bırakıp evden birşeyler alıp pikniğe gidiyoruz demek biraz itici yani. Kadın orada 2 çocuğuyla yemek yapıp sofra kurmakla uğraşırken siz nişanlınızda keyif yapıyorsanız laf söylemekte haklı yani sofra kurulacağını heralde tahmin edersiniz etmesenizde evde insanlar bırakılıp gidilmez bayram zamanı o gelin sende gelinsin sırf o hizmet etmek zorunda değil. Tüm alışverilerde yanınızda nasıl oluyor hep haber mi veriyorsunuz nişan alışverişine elti de gelebilir zaten fazlaca büyütüyorsunuz daha nişanlıyken böyleyse evlenince neleri konu edeceksiniz.

Evet bu da guzel bir bakis acisi.
Bayramsa ailece gezilir zaten, onden onden ya da ayri ayri gitmenin bir manasi yok ki.
Nisanliyken bayramda nisanliyla piknige gitmek bana da cok hos gelmedi.
Ayrica rica ediyorum su yeni evliler, yeni nisanlilar aile icinde yok basini omza koymali, durup dururken sapir supur opmeli romantikliklerinizi aile icinde yapmayin.
Belki eltinin esinin hop hop aile var diye uyarmasi da bu yuzden olabilir.
Rahatsiz olunabiliyor cunku.

2 elti sahibi biri olarak bu elti kiskancligi nasil birseydir hic anlamiyorum .
Benim nisanimda stüdyoda resim cekilirken eltim ağlamış bende böyle yapılmadı diye. Bende eşime sormuştum neden ona yapılmadı diye bak kadın uzuluyor agluuir hakli olarak insan en özel anlarinin resmi olsun ister demistim . Esimde ozamanlar bu tür şeyler yaygın değildi galiba ondan yapılmadı dedi. Bende eltime gel yenge şimdi acisini çıkar bol bol resim cekinelim deyip morel vermeye calismistim.
Şimdi eltim beni kiskanmis mi oldu yoksa benim nisanimda yapılmadı diye hayiflanmis mi oldu ben hala cozemedim?

Yaaa cok hos, takdir ettim sizi.

Bu bizim ilk bayramımız ve herkes bireysel bizim gitmek istediğimiz yer ayrı onların ayrı ama nedense 10 yıldır hiç gitmedikleri yere biz gidince gelmek istediler 1 yere 2 yere beraber gidilir de her yere de olmaz biz zaten insanların evine girmedik coronadan dolayı ben herkesle tanışma vesilesiyle gittiğimde sürekli konuşan hiç bişeye fırsat vermeyen biri peşinizde ne hissedersiniz ,kaldığım zaman kısıtlı nişanlımı 1 aydır görmedim ve tabiki başbaşa oturup bişeyler konuşmak sohbet etmek istedim piknik diye alay ettik zaten ayrıca yazdığım gibi ben akşam yemeklerine kalmıcaktım çağırıp davet edince gittim yemekleri kayınvalidem yapmış kimsenin bana hizmet ettiği yok ,tüm alışverişlerde kayınvalidem çağrıyo çünkü öncesinde kavga çıkarmış ben başlarda sorun etmedim ama bana ne alınırsa aynısı alındığı için tuhafıma gitmeye başladı sonuçta ona da alındı evlenirken 1 şey 2 şey anlarım da herşey de istenir mi ,en sonunda da sinir oldum ,hayır elti gelebilir diye mantık yok yani çok iyi anlaşırlar gelin ister davet eder gelir ama ben bakışlarından imalarından rahatsız oluyorum siz hiç duydunuz mu çamaşırcı da çamaşır alırken bunu nerde giyceksin diye soran birini ben bu tarz patavatsızlık ve kötü bakışlara maruz kalıyorum tabiki de cevabımı veriyorum ama benim hiç bişeyim değil ki ben ona bu alışveriş sürecinde katlanayım sırf bana ne alındığını merak ettiği için geldiğini söylemiş bu nasıl bi düşünce çula çaputa o kadar önem veriyor ki bana elbiseler alındıktan sonra kendisine ayırdığı yerden baktı ve bana da haber verin gelirim dememe rağmen çağırmadı kayınvalideye aldırdı ona bu kadar aldın ben bu kadara beğendim alırsın heralde diye kıyas yapan biri ,ben kimseyi kötülemek için buraya yazmadım evlatlarına eşine iyi biri olabilir ama ben onun kıskanması gereken yarış yapması gereken biri değilim herkes herşeyi aynı yapmak zorunda değil yüzüme gülüp iyi görünerek bunları yapması beni kendinden itti yoksa herkes ona kızıp arkasından konuşurken ben savunmuştum

Ya ben mi cok safim acaba.

Bazi insanlarin tarzi boyledir, hani laf sokar gibi gorunur ama aslinda muhabbet etmeye, kendini sevdirmeye, zararsiz oldugunu gostermeye calisiyordur ama yanlis ifade ediyordur, olabilir.
Masa kurma meselesinde kucuk gelin gelse de rahatlasam demesi bana laf sokma gibi gelmezdi, aksine beni daha nisanliyken kucuk gelin gibi goruyor diye dusunurdum.

Evet, kiskaniyor da olabilir.
Hani su an siz daha cok toz pembe bi hayatin icindesiniz, eltinizle hayatiniz su anda ayni yorungede ilerlemiyor, icinde kalanlar olabilir, esinden o da sizin gibi ilgi gormek istiyor olabilir, bu elti sifatiyla degil, arkadas olsaydiniz arkadas sifatiyla da esinden boyle bir ilgi bekliyor olabilirdi.

Ayrica kayinaileye bazi seylerde sitem edebilir, benim de nikahima gelmemis ama kayniminkilere gitmislerdi, ben de kismet dedim gectim ama bir icerlemistim yani, olabilir, bu eltiyi kiskanmak degil ki, sevildigini hissetmeyi istemek.

Ben oyle kanli bicakli olunacak bir sey de goremedim.
Aman ben hep iyi oldum aman abisiyle arasi bozulmasin diye diyebileceginiz kadar buyuk bir sey yasamamissiniz ki.
Bosuna kendinizi doldurmayin.
Ben yokken sogukmus da ben gelince iyi olmus diye de dusunmeyin.
Sonucta 10 yil diyorsunuz illa kirginliklar birikmislikler olmus olabilir, sizin gibi henuz yeni bir iliski baslamiyor ki sizin ne olacaginiz da belli degil.

He, elektriginiz uyusmadiysa da fazla muhabbet etmezsiniz, laflarina cevap verirsiniz, takmazsiniz olur biter.
Elti cunku cok da gorusulmeyince olunecek bir konumda degil.
Dediğim gibi ben hep iyi yaklaştım çünkü başlarda iyiydi sonra ben ailenin içine girip insanlar beni sevmeye bahsetmeye başladı mı ve nişanlımda ailede cana yakın sevilen biri olduğu için birden tavır aldı biz eltimle yalnız kalmaya başladıkça sen bunları daha bilmezsin tanımazsın diye beni doldurmaya çalıştı nişanlım beni onunla hiç yalnız bırakmak istemezdi doldurcağını bildiği için ,bana sürekli ben bunları şunları yaşadım inşallah sen yaşamazsın ama yaşıcaksın bence ahmet ,abisinden daha sinirlidir diye nişanlımı bana kötüledi umursamadım çünkü ben onun her halini gördüm , örneğin evde çay dolduruluyo ben tabağa döktüm yalnışlıkla diyelim duyulsun diye 'aahh bu yeni gelin pek sakar çıktı' diye bağrıyo böyle denir mi ya böyle bi yaklaşım var mı ve masa kurma meselesi değil ki sadece kahve istiyolarmış öff yeni gelin gelsede o yapsa bende rahatıma baksam diyomuş o köle değilse bende köle olarak gitmiyorum sonuçta he ben kimseye de önüne bi tabak koymaktan bi çay koymaktan gocunmam lafını da yapmam , kayınvalidem de demiş pelin gelse ne değişcek biriniz oturup biriniz yapcak değil ya ikinizde bu evin kızısınız yaparsınız demiş kadın birlik sağlıyo kendisi de böyle bi düşünce yapısına sahip ,tabi ki de kanlı bıçaklı olmıcam ama herşeye ilk kendi atılması örneğin bi olay var benim düğün salonum başta istediğim değildi sonradan iptal oldu değişti bundan benim haberim yok ama istediğim düğün salonu oldu yani insanlar bunu sevinirim diye söylicek kayınvalidem kayınpederim, pat diye gelip senin istediğin salon olmadı haberin olsun demek nasıl bi yaklaşım , valla ben toz pembe bi hayatın içinde falan değilim ,beni kıskanması benim zerre umrumda değil ay çünkü karşımdaki çocuk değil kıskanıyo onu yapmayalım bunu yapmayalım diye ben hep kendimden kıstım bu zamana kadar ama kendi kınamda benden daha abartı şeyler seçince ,ben x aldırdım şu fiyata diyip değeri çulla parayla ölçünce anladım yarışını çabasını ,eşinden ilgi bekliyosa bu onların arasında ama o herkesten ilgi bekliyor ,nişanlımın kuzenlerine bile bakın beni dışta bırakırsanız şöyle böyle demek ne demek allah aşkına şimdi o insanlar bana başta iyiyken şimdi soğuk neden o öyle tembihledi diye herkesi avucunun içine alma gibi bi çabası var ,onlar beni sevse nolur sevmese nolur ben eşimle mutlu olayım ben aile kuruyorum zaten sevgi açlığım yok çok şükür, kayınvalidem beni onun yanında sevemiyo onlar gittikten sonra bana yakınlık gösteriyo kavgacı baskıcı olunca herkes ondan mı tırsıyo bende bunu görüyorum 35 yaşındaki bir insanın 5 yaşında gibi davranıp herkesi herşeyi ilgi üstünde olsun istemesi işte bende bu kadar iticilik yarattı

Evet bu da guzel bir bakis acisi.
Bayramsa ailece gezilir zaten, onden onden ya da ayri ayri gitmenin bir manasi yok ki.
Nisanliyken bayramda nisanliyla piknige gitmek bana da cok hos gelmedi.
Ayrica rica ediyorum su yeni evliler, yeni nisanlilar aile icinde yok basini omza koymali, durup dururken sapir supur opmeli romantikliklerinizi aile icinde yapmayin.
Belki eltinin esinin hop hop aile var diye uyarmasi da bu yuzden olabilir.
Rahatsiz olunabiliyor cunku.
Ayrica rica ediyorum su yeni evliler, yeni nisanlilar aile icinde yok basini omza koymali, durup dururken sapir supur opmeli romantikliklerinizi aile icinde yapmayin. Şu kısmı bana söylemediğinizi düşünüyorum çünkü ben böyle birşey yazmadım ne demek şapur şupur öpmeli biraz kullandığınız kelimelere dikkat ederseniz iyi olur !! romantiklikten kastı ailesinin yanında aşkım bebeğim kelimeleri de değil , sohbet ederken pelin çok merhametli ya şöyle şöyle oldu diyip , çok zevkli bak bunu almış diyip benim hakkımda iyi bişey söylemesi, pelin sana bu rengi yakıştırıyorum elbiseni böyle bakar mısın demesi abisinin bunu duyunca hoppp aile var oğlum sonra bizden de beklerler demesi bundan ibaret konuşmalar,ayrıca söyledim yine söylicem evden 2 parça börek 2 meyvesuyu alınıp biraz sakinlik istediğimiz yere 1 saatliğine gitmemiz piknik diye de dalga geçmemizden ibaret ,onlarda bayram ziyaretleri ailece gezilerek yapılmıyo kendileri ailenin büyükleri olduğu için önce bizi gönderdiler , dediğiniz gibi önden önden ayrı gitmenin manası burdan geliyor, biz kayınvalideme gittiğimizde zaten abisi ve yengesi bayram ziyareti yapıyordu,zaten insanların evlerine girmedik 10 dk bahçelerinde kapı önlerinde durup ayrıldık bunun içinde kimsenin bizde gelcez diye peşimizden gelmesine gerek yok hemde hiç gitmedikleri yerlere ,

Back
X