Kıskançlık / Ne yapmalıyım ?

Olumlu ilişkiler geliştirmeye bakın.
Belki imreniyor yeni olduğunuz için
Belki yabancılıyor. Laf sokar sizde karşılık verirseniz hep çekişmeli gider sürekli onu göreceğiniz zaman huzursuz olursunuz.
Takmayın araya belli bir mesafe koyun
Görmezden gelin bir süre sonra tavırları keser zaten.

Olumlu ilişkiler geliştirmeye bakın.
Belki imreniyor yeni olduğunuz için
Belki yabancılıyor. Laf sokar sizde karşılık verirseniz hep çekişmeli gider sürekli onu göreceğiniz zaman huzursuz olursunuz.
Takmayın araya belli bir mesafe koyun
Görmezden gelin bir süre sonra tavırları keser zaten.
En başından öyle yaklaştım yenge demedim aramızda çok yaş farkı yok diye hep abla dedim bende şunu anlatmaya çalışıyorum inanın yeni olan tek şey mobilya ve gelinlik onun dışında bana imrenicek hiç bişey olmadı ki imrenmek ayrı kötü hisler ayrı ve ben bunları görüyorum hissediyorum ,ben görmezden geldikçe ya insanın düğünü nasip olursa 1 kez olcağını düşünür ona göre heycanlıdır dimi gelip bunu baltalamaktan zevk alıyo, keşke gidip bankadan kredi çekseydik nişanlımla hiç bişey alırken kimseyi çağırma çağırmama gibi bi derdimiz olmazdı nişanlımla ikimiz gider seçer bütçemize göre de alırdık en azından kimsenin de kasa bizde mecbur götürceksiniz demesine gerek kalmazdı böylece mesafeyi baştan koyardım ,zamanında iyi niyetimi çok suistimal ettiği için hiç istemediğim başkalarında görüp ilerde bende bir aileye katıldığımda böyle olmıcağım dedim ama olmadı tek taraflı iyi niyet bir yere kadar

Merhaba, kızlar geçen bayram corona yasağı sebebiyle nişanlımın ailesi akrabaları ve kendi akrabalarımdan kimseyle bayramlaşmadık ,bu bayram yazlık yerde yaşadığımız için burası biraz daha köy hayatının sürdürüldüğü insanların kapı önlerinde oturduğu ve herkesin evinin bahçeli olduğu için bu bayramda yalnızca sokakta ,bahçede maskeli, kimi zaman ayaküstü mesafeli ikramları geri çevirerek büyükleri 5-10 dk süreyle ziyaret ettik hemde tanıştım, kimsenin yargılamaması için bu konuda ki hassasiyetimizi bilmenizi istedim, daha önce hiç bir ortamda karşılaşmadığım insanlarla ilk kez tanışmanın heycanı olduğu için ve geçirdiğimiz ilk bayram olcağı için giyimime özen gösterdim ama anlayamadığım biri var ,eltim her zaman olduğu gibi gözü üstümdeydi elbiseni kim aldı diye sordu kendim aldım dedim inanmadı , bu bayram bildiğiniz çocuğumuz gibi peşimizdeydi biz nişanlımla dediğim gibi kimsenin evine girmeden bahçeden pencereden seslenerek bayramlaşmayı tercih ettik insanları ziyaret ediyoruz arabayı park ediyoruz daha kimsenin kapısını çalmadan peşimizde bitiyorlar insanlar bana hal hatır soruyor sürekli araya kendini ve çocuklarını katıyor ,biz ziyaretler sonrasında nişanlımla kayınvalidenin evinden 2 börek 2 meyvesuyu alıp yeşillik alana çıktık kafa dinlemeye evden çıkarken de sordukları için piknik yapcaz diye dalga geçtik baktık yine geldiler biz işimiz var diye başka yere gittik onlar eve döndü, bizimde niyetimiz herkesin kendi evlerine dağılmasıydı nişanlımı kayınvalidem aradı yemeğe bekliyoruz diye bizde kırmadık gittik sağolsun yemekler yapmış bahçedeyiz sofrayı eltim kurduğu için bana tavır yaptı '2 çocukla uğraşıyorum artık küçük gelin gelsede o yapsa' diye laf söyledi,bende 'işten gocunmam haberim olsaydı yardıma gelirdim zaten' dedim her yere gelmek istiyor her yerde bulunmak istiyor hep onunla ilgilenilsin onun eşi onun çocukları böyle bir hayat istiyor eşini de kendine benzetmiş, bütün alışverişlerime gelmek istiyor insanlar bana güzelim canım diye hitap etse surat asıyor ve bunu belli ettiği için herkes anlıyor herşeyimiz aynı alınsın istiyor ya başta anlam veremeyip saçma buluyordum artık dayanamıyorum ,kendi aralarında eşiyle tartışma yaşıyorlar herkesin içinde surat asıp oturup kimseyle konuşmuyorlar bende aileye yabancı olduğum için kendimi kötü hissediyorum bizim yüzümüzden mi diye ,çünkü nişanlım bana 2 kelime güzel bişey dese biz şakalaşsak abisi hemen 'hopp aile var sonra bizden de bekliyolar yapma şöyle' falan diyo ,eltimle mesafeli olmayı denedim ailelerin yanında sıcak davranıp bakın ben iyi yaklaşıyorum izlenimi verdi,tabi ben bunu anlamadığım için kendime kızıp haksızlık yaptım diye yakın davrandım yalnızken taktik değiştirip birileri varken iyi oldu yani bu kadar ikiyüzlülüğe benim aklım ermiyor , 2 çocuğu var eşi var ev işi aile hayatı pelin sen bilmezsin maddi manevi geçim derdi sen şuan rahatsın dedim yanlış anlıyosun dedim alınganlık yapıyosun dedim eşinin ailesini kendi ailesi gibi benimsemiş yeni biri gelince alışık olmadığı şeyler değişcek diye yapıyo olabilir dedim iş öyle değilmiş bu zamana kadar ben aileye katıldıktan sonra eşinin ailesiyle vakit geçirmeye iyi görünmeye başlamış bunu da öğrendim ,ama ilk kez bu kadar uzun vakit geçirince ve puzzle gibi parçaları birleştirince anladım ,nişanlımda herşeyin farkında olduğunu söyledi , beni sevmek zorunda değil bende onu ama kimse kimseye de kötü şeyler beslemek zorunda değil ki ne yapcağımı şaşırdım başkalarının yanında iyi davranıp iyi gözükmeye çalışması tam bir oyuncu nişanlımın abisiyle birbirine bağlılığı aile bağları güçlü olduğu için sürekli birarada olucaz yarın öbür gün benimde çocuklarım olucak nasıl davranmalıyım hiç bilmiyorum
Mutlu edilmemiş önemsememiş bir kadın kendisi belli..Uzak durun..Kimse için kendinizden ödün vermeyin..

valla biz evlenirken yapılanlar ile eşimin erkek kardeşine yani eltime yapılanlar da bir değil..aramızda 4 yıl var. o benden 4 yıl sonra evlendi. tek tepkim " helal olsun akıllı kızmış ben bu kadarını yaptıramadım" oldu... niye kıskanayım ki.. benim eşimin ailesinden bir beklentim yok. onların da bizden olmasın bu yeter...
ha çok iç rahatlatayım diye düşünen varsa bu da bir kozdur. bi sorun olduğunda dersiniz ki diğer gelinden isteyin. her türlü ihtimamı ona gösterdiniz şimdi sıra onda deyip topu atarsınız. ama değer mi? bence değmez. atla deve sorunlar yoksa eşinizi arada bırakmak da doğru değil. sanırım daha çok duruma ve ortama göre karar verilmeli. çok da üzerinde durulmamalı.

valla biz evlenirken yapılanlar ile eşimin erkek kardeşine yani eltime yapılanlar da bir değil..aramızda 4 yıl var. o benden 4 yıl sonra evlendi. tek tepkim " helal olsun akıllı kızmış ben bu kadarını yaptıramadım" oldu... niye kıskanayım ki.. benim eşimin ailesinden bir beklentim yok. onların da bizden olmasın bu yeter...
ha çok iç rahatlatayım diye düşünen varsa bu da bir kozdur. bi sorun olduğunda dersiniz ki diğer gelinden isteyin. her türlü ihtimamı ona gösterdiniz şimdi sıra onda deyip topu atarsınız. ama değer mi? bence değmez. atla deve sorunlar yoksa eşinizi arada bırakmak da doğru değil. sanırım daha çok duruma ve ortama göre karar verilmeli. çok da üzerinde durulmamalı.
Orası öyle evet dedikleriniz atla deve değil benim anlamadığım sürekli bi yarış içinde çul ya benim düğünüm için aldığı kıyafetle bana hava atmaya çalışması ve kv nin de buna müsade etmesi zoruma gitti , siz sizden sonra gelen eltinize demişsiniz akıllı kızmış diye benden önce evlenen eltime dedim illa bir taraftan biri daha uyanık demek ki, ben masraf olmasın diye normal bi halli bişeyler aldırırken onun kv ye bütçe sorması ve ona göre alışveriş yapması tuhafıma gitti madem bütçe var o zaman bana da söylenseydi kendi düğünümde istediğim şeyi alamadığımla kaldım birde bana hava atmaya çalışmasıyla ,ailem dedi biz alalım yapalım boşver lafını bile etme diye ama bu seferde bana niye söylemedin diyip kınada onların aldığını giymesem ayrı mesele olucak ,işin özü parayla pulla hava atılması birilerinin de buna müsade etmesi eltimin hep kendinin ön planda olmak istemesi, örneğin bir düğüne gidicektik ben orada yaşamadığım için mekan bilmiyorum heralde o da orada yaşadığı için kv nin eltime ikimizin kuaför parasını verip eltiminde sanki kendi cebinden bana ödemiş gibi davranması vs. vs. bir sürü şey uzak durmaya çalışıyorum mümkün oldukça gerçek yüzünü gördüm artık

Beni de eltimin nişan bohçası alışverişine kayınvalidem yalvar yakar göndermişti. 🤦 Belki eltinizin gitmesini de kayınvalide istiyordur.

Beni de eltimin nişan bohçası alışverişine kayınvalidem yalvar yakar göndermişti. 🤦 Belki eltinizin gitmesini de kayınvalide istiyordur.
Yok ,kendisi demiş aileye yeni biri geliyo diye beni dışta bırakmayın demiş ki öyle bişey yapan yok kv de herşeyi eşit yapıcam diye ona da alıyo ona da yapıyo hani zamanında yapmasa tamam dicem eşitlik meşitlik yok yani , artık nasıl bi çekinceyse kendimi sanki ben 10 yıllık gelinim de o yeni gelinmiş gibi hissediyorum

Bu kadın sizi kayınvaliden daha çok yoracak belli tatlı dille lafını sok bırak yoksa tepeden inmez haberin olsun sivri ol yoksa sizi yerler.

Evlerimiz yakın değil şöyle söyliyim, bazen (bu pandemiden önce yani )iş çıkışı nişanlımla kayınvalideme çay içmeye uğruyoruz ya da kapıdan bi görelim diye uğruyoruz nişanlımda ailesinden 1 saat uzakta başka yerde yaşıyor ,sırf biz gidiyoruz diye eltim kendi annesinden kalkıp gelip bizle oturup gidiyo ondan ayrı gizli birşey konuşulmasın diye yoksa kendiside 1,5 saatlik uzak bi yerde oturuyo ne zaman biz gitsek o da ordaysa gelir maksat beni görmek falan değil kendini göstermek her seferinde de tesadüf olamaz değil mi kayınvalidem bile sen nerden çıktın az önce gitmiştin diye şaşırıyo , hiç yalnız kalıp ne düğün hakkında ne normal hayat hakkında sohbet edemiyoruz sürekli gözü üstümüzde, çocukları biri 2 biri de 6 yaşında kendine bunu yaptıran çocuklarda da abartır ,umarım ilerde çocuğum olursa onunda alışverişine gelmeye kalkmaz ,oynaması zoruma gidiyor ben onların yanında olmak istiyorum diyerek kendini iyi göstermeye çalışıyo ama nedense her şeye gelen kadın gezmeye tozmaya alışverişe gelen kadın ,evin temizliği yerleşmesi olunca gelmedi bana akıl vererek temizlikçi tutarsın dedi ,yardımcı abla istemiyorum hem şu pandemi döneminde kimi bulup çağırcam biz hallederiz dedim 1 kere bile aramadı naptın diye arayıp kayınvalideme sormuş ne renk ne model aldılar diye yahu 2 genç kadınız bana sorsa ben zaten anlatırım neyden gocuncam ,eşyalar geldi baktım benden önce gitmiş,böyle şeyler ya iyi niyetli biri olsa her anımda yanımda olur kötü günlerimde oldu 1 kez bile aramadı
Kayınvalide haberli gitme ozaman çat kapı git onun gelmesine fırsat bırakma uyanık ol

Kayınvalide haberli gitme ozaman çat kapı git onun gelmesine fırsat bırakma uyanık ol
Öyle bi imkanımız yok ,nişanlım mutlaka arar gitmeden önce bende buna bişey diyemem tabiki ,kayınvalide de bi tuhaf sanki küçük çocuk kıskancak gibi eltim kıskanmasın diye hareketleri yani ben çat kapı gitsem eltimde aynı ilçede olsa arar pelinler geldi gel diye ,aramazsa eltimin bana niye haber vermedin diceğini bildiği için , eşi olmadığında kalmaz kv de de ,kv kp çalışıyorlar bir kere kalıp da bişey yapmışlığı yok ama ben geldiğimde eşi geldiğinde koştur koştur anne evinden geliyor değişik biri ya sürekli aşık atmaya çalışması yordu beni daha evlenmeden en sonunda dicem al senin olsun hiç kimsenin sevgisi ilgisi hediyesi süprizini istemem yeter ki beni rahat bırak

Bu kadın sizi kayınvaliden daha çok yoracak belli tatlı dille lafını sok bırak yoksa tepeden inmez haberin olsun sivri ol yoksa sizi yerler.
Ben umursamadıkça üstüme geliyo kendini göstermeye çalışıyo ,onun gibi olucam diye korkuyorum kıskançlık duygusu bende olmasın diye çabalıyorum gerçekten

Öyle bi imkanımız yok ,nişanlım mutlaka arar gitmeden önce bende buna bişey diyemem tabiki ,kayınvalide de bi tuhaf sanki küçük çocuk kıskancak gibi eltim kıskanmasın diye hareketleri yani ben çat kapı gitsem eltimde aynı ilçede olsa arar pelinler geldi gel diye ,aramazsa eltimin bana niye haber vermedin diceğini bildiği için , eşi olmadığında kalmaz kv de de ,kv kp çalışıyorlar bir kere kalıp da bişey yapmışlığı yok ama ben geldiğimde eşi geldiğinde koştur koştur anne evinden geliyor değişik biri ya sürekli aşık atmaya çalışması yordu beni daha evlenmeden en sonunda dicem al senin olsun hiç kimsenin sevgisi ilgisi hediyesi süprizini istemem yeter ki beni rahat bırak
Canım her şeyi nişanlına bırakma erkeği sen yöneteceksin organize olacaksın hadi canım annene çat kapi sürpriz yapalım diyeceksin yada alıp kadını dışarıya götüreceksin annecim sizinle başbaşa olalım yemek yiyelim eğlenelim diyeceksin kv eltindeni alalım derse oğlunuz siz ben yalnız olalım istiyorum diyeceksin buna hakkım var değilmi dersin.

Canım her şeyi nişanlına bırakma erkeği sen yöneteceksin organize olacaksın hadi canım annene çat kapi sürpriz yapalım diyeceksin yada alıp kadını dışarıya götüreceksin annecim sizinle başbaşa olalım yemek yiyelim eğlenelim diyeceksin kv eltindeni alalım derse oğlunuz siz ben yalnız olalım istiyorum diyeceksin buna hakkım var değilmi dersin.
Öyle habersiz süpriz falan belki ilerde yapabilirim, ve içimden de gelmiyo yalnız olalım demek bişey demek sohbette bile iyi ya da kötü onları konuşuyo ben bilmek istemiyorum ki onun kötülüğünü bana konuşan benim kötümü de ona anlatır , bana sevdiğini söyleyip eltim yokken sarılması sevmesi eltim varken yanıma yaklaşamıyo bu bana göre ikili oynamak gibi geliyo samimiyetsiz geliyo,1 kere pikniğe gittik kayınvalide ben kayınpeder nişanlım 4 ümüz tek yaptığımız etkinlik bu oldu bir sürü fotoğraf çekindik ve whatsapp gruplarında akrabalarla fotoğraf atarlar sürekli , bende bekledim bakalım atcaklar mı diye nişanlım da dedi paylaştınız mı diye hiç bişey demediler atmadılar, tabiki de umrumda değil ama komik geliyo o kıskanır o alınır diye dikkat edip bu kadar çekiniyolar ee ben insan değil miyim niye bana nispet yapar gibi atıyosunuz o zaman diye düşünüyorum içimden , nişanlım abisine özelden atmış abisi bizi de bekleseydiniz olmuş yani biz onlarsız hiç bişey yapamayız kafasındalar ben bu insanları tanımak istiyorum ve kalabalık çoluk çocuk mümkün olmuyo sürekli bi curcuna ben bu insanlarla başbaşa alışverişe çıkmak istiyorum görmek istiyorum sürekli bi koşturma halindeyiz çocuklar acıktı çocukların tuvaleti geldi vs. vs. kimseye bağlı kalmadan ayakbağı olmadan hareket edemiyoruz kayınvalideme kendine düğün elbisesi bakarken bana da haber ver gelirim yardımcı olurum diye ısrarla söylememe rağmen (ki bilerek ısrar ettim haber vericek mi diye) kayınvalide anneme beraber bakarız beni de bekle diye diye bekletip sonra kendisi eltimle çıkıp aldı böyle şeylere gıcık oluyorum ya ama söylicem biz samimiyete ağızdan çıkan lafa itibar edip saygı duyup bekledik sanki kendi dememiş gibi zaten benim corona dır düğün gerginliğim var bide böyle ergen gelgit hareketlerle karşılaşıyorum yüzüme ruh halime ve dolayısıyla nişanlıma da yansıyo sabır diliyorum kendime

Yok ,kendisi demiş aileye yeni biri geliyo diye beni dışta bırakmayın demiş ki öyle bişey yapan yok kv de herşeyi eşit yapıcam diye ona da alıyo ona da yapıyo hani zamanında yapmasa tamam dicem eşitlik meşitlik yok yani , artık nasıl bi çekinceyse kendimi sanki ben 10 yıllık gelinim de o yeni gelinmiş gibi hissediyorum
Çekeceğiniz var o zaman. Evlenince sürekli kendisi ile sizi kıyaslar büyük ihtimalle. Nişanlınız ve kayınvalidenizle bu konuyu konuşun. Zamanında onun bu tatlı telaşları zaten yaşadığını, şimdi sizin de bunu yaşamak istediğinizi ama elti her şeyin içinde sizinle olduğu için hevesinizi alamadığınızı anlatın. Kendinizi yeni gelin gibi hissetmek istediğinizi ama bu şekilde onun üzerine gelmiş kuma gibi hissettiğinizi söyleyin. Şimdiden önlem almazsanız ileride daha çok sıkıntı çıkarır.

Öyle habersiz süpriz falan belki ilerde yapabilirim, ve içimden de gelmiyo yalnız olalım demek bişey demek sohbette bile iyi ya da kötü onları konuşuyo ben bilmek istemiyorum ki onun kötülüğünü bana konuşan benim kötümü de ona anlatır , bana sevdiğini söyleyip eltim yokken sarılması sevmesi eltim varken yanıma yaklaşamıyo bu bana göre ikili oynamak gibi geliyo samimiyetsiz geliyo,1 kere pikniğe gittik kayınvalide ben kayınpeder nişanlım 4 ümüz tek yaptığımız etkinlik bu oldu bir sürü fotoğraf çekindik ve whatsapp gruplarında akrabalarla fotoğraf atarlar sürekli , bende bekledim bakalım atcaklar mı diye nişanlım da dedi paylaştınız mı diye hiç bişey demediler atmadılar, tabiki de umrumda değil ama komik geliyo o kıskanır o alınır diye dikkat edip bu kadar çekiniyolar ee ben insan değil miyim niye bana nispet yapar gibi atıyosunuz o zaman diye düşünüyorum içimden , nişanlım abisine özelden atmış abisi bizi de bekleseydiniz olmuş yani biz onlarsız hiç bişey yapamayız kafasındalar ben bu insanları tanımak istiyorum ve kalabalık çoluk çocuk mümkün olmuyo sürekli bi curcuna ben bu insanlarla başbaşa alışverişe çıkmak istiyorum görmek istiyorum sürekli bi koşturma halindeyiz çocuklar acıktı çocukların tuvaleti geldi vs. vs. kimseye bağlı kalmadan ayakbağı olmadan hareket edemiyoruz kayınvalideme kendine düğün elbisesi bakarken bana da haber ver gelirim yardımcı olurum diye ısrarla söylememe rağmen (ki bilerek ısrar ettim haber vericek mi diye) kayınvalide anneme beraber bakarız beni de bekle diye diye bekletip sonra kendisi eltimle çıkıp aldı böyle şeylere gıcık oluyorum ya ama söylicem biz samimiyete ağızdan çıkan lafa itibar edip saygı duyup bekledik sanki kendi dememiş gibi zaten benim corona dır düğün gerginliğim var bide böyle ergen gelgit hareketlerle karşılaşıyorum yüzüme ruh halime ve dolayısıyla nişanlıma da yansıyo sabır diliyorum kendime
Eltiden ziyade kaynin kv kayınpedere daha baskın işte bu tehlikesi siz eşinizle hep yok sayilcaksiniz

Eltiden ziyade kaynin kv kayınpedere daha baskın işte bu tehlikesi siz eşinizle hep yok sayilcaksiniz
Korkuları hep şu yönde , eltimle eşi daha önce ayrılma aşamasına gelmişler ayrı evlerde kalmışlar çocuğu falan göstermemiş ,eltim evliliğinde kayınvalidenin kendi oğlunu öpüp sevmesinden tut herşeyi sorun yapmış kv yi hep kötülemiş şöyle böyle diye ,aman onların arası bozulmasın aman bidaha kavga gürültü yaşamasınlar diye sürekli tetikteler amenna tabikide Allah kimseye yaşatmasın bir yuva kolay kurulmuyor ve kimse ayrılmak için evlenmiyor ama sürekli küçük çocuk şımarıklığında şimdi küçük geline bişey yapsam kıskanır eve gider eşine sorun çıkarır annen ona bunu yaptı aldı güldü sevdi dicek diye beni hiç bişeyden haberim yok nasıl olsa x ablan da gelsin x ablana da sor yav sormıcam kardeşim sormıcam diye üstümü başımı yırtasım var , kayınbiraderimde de iş yok çağırırlarsa gidersin her yere bizde gelelim diye yüzsüzlük yapma diyemiyo, kayınvalidem kayınpederim de ağzını açıp kızım şuna şuna sende gel sonrasını da biraz kalabalık olmadan halledelim diyin , yoook eltim şey derdinde hem bana ne alınıyo kim ödüyo ne kadara alınıyo onu görcek hemde zamanında ona alınırken cümbür cemaat gidilip karışılmış şimdi kendi de aynı şeyleri bana yaşatmak istiyo, yapılanlara göz yummalarına gelemiyorum, nişanlıma söylüyorum napalım abim var işin ucunda yoksa yengemi herkes biliyo diyo ama işin gerçeği hiç de öyle görünmüyo afedersiniz kv nin ağzına s... zamanında ben bana yapılanı oğlum için unutsamda benim arkamdan iftira atan insana bu kadar tolerans gösteremem ister torunlarım olsun ister oğlum olsun bende diyorum demek ki annesi bundan anlıyo hoşuna gidiyo demek kötü konuşmalar bu kadar kıymetli olduğuna göre

Çekeceğiniz var o zaman. Evlenince sürekli kendisi ile sizi kıyaslar büyük ihtimalle. Nişanlınız ve kayınvalidenizle bu konuyu konuşun. Zamanında onun bu tatlı telaşları zaten yaşadığını, şimdi sizin de bunu yaşamak istediğinizi ama elti her şeyin içinde sizinle olduğu için hevesinizi alamadığınızı anlatın. Kendinizi yeni gelin gibi hissetmek istediğinizi ama bu şekilde onun üzerine gelmiş kuma gibi hissettiğinizi söyleyin. Şimdiden önlem almazsanız ileride daha çok sıkıntı çıkarır.
Aynen öyle çocuk olsa yarın öbür gün çocukları da kıyaslıcak hastalık ya bu ruh hali , ve bana da yansıtması onun gibi olmaktan korkuyorum açıkcası, söyledim gelmesini istemediğimi nişanlım da dedi annesine pelin rahat olamıyo dedi napayım şimdi herşeyde vardı buna da çağırmasan ayıp olur dedi ve benden de onay bekledi kayınvalide, bende hiç sesimi çıkarmadan olayları kendi akışımda çevirdim işim var dedim alışverişe çıkmadım onun gelemiceği zaman çıkardım ve kendi gelemedi diye eltim bütün gün kayınvalideyi aradı ,kayınvalide bile şaşırdı (10 senedir hiç aramadığın kadar aradın beni dedi gülerek) eltim eşi işten çıkınca koştur koştur yanımıza geldi ne aldık diye bakmaya ,kayınvalidemde ondan sonra sırf gelemedi diye ertesi gün onun gönlünü yapmak için alışverişe çıkardı ne aldığı ne yaptığı zerre umrumda değil ama bunun gayet normal bişey olduğunu kabul etmemeleri tuhaf onlar çıktı şimdi ben alındım mı alınmadım saçma buldum çocuk eyler gibi hareketleri normal zamanda ya da ihtiyaç için çıksalar da alınmam ki zaten çıkıyorlar ben çalışıyorum davet de beklemiyorum beni çağırmadılar izin günüme denk getirmediler de demiyorum yoksa düşünmeye kalkınsa bende düşünürdüm yani

Korkuları hep şu yönde , eltimle eşi daha önce ayrılma aşamasına gelmişler ayrı evlerde kalmışlar çocuğu falan göstermemiş ,eltim evliliğinde kayınvalidenin kendi oğlunu öpüp sevmesinden tut herşeyi sorun yapmış kv yi hep kötülemiş şöyle böyle diye ,aman onların arası bozulmasın aman bidaha kavga gürültü yaşamasınlar diye sürekli tetikteler amenna tabikide Allah kimseye yaşatmasın bir yuva kolay kurulmuyor ve kimse ayrılmak için evlenmiyor ama sürekli küçük çocuk şımarıklığında şimdi küçük geline bişey yapsam kıskanır eve gider eşine sorun çıkarır annen ona bunu yaptı aldı güldü sevdi dicek diye beni hiç bişeyden haberim yok nasıl olsa x ablan da gelsin x ablana da sor yav sormıcam kardeşim sormıcam diye üstümü başımı yırtasım var , kayınbiraderimde de iş yok çağırırlarsa gidersin her yere bizde gelelim diye yüzsüzlük yapma diyemiyo, kayınvalidem kayınpederim de ağzını açıp kızım şuna şuna sende gel sonrasını da biraz kalabalık olmadan halledelim diyin , yoook eltim şey derdinde hem bana ne alınıyo kim ödüyo ne kadara alınıyo onu görcek hemde zamanında ona alınırken cümbür cemaat gidilip karışılmış şimdi kendi de aynı şeyleri bana yaşatmak istiyo, yapılanlara göz yummalarına gelemiyorum, nişanlıma söylüyorum napalım abim var işin ucunda yoksa yengemi herkes biliyo diyo ama işin gerçeği hiç de öyle görünmüyo afedersiniz kv nin ağzına s... zamanında ben bana yapılanı oğlum için unutsamda benim arkamdan iftira atan insana bu kadar tolerans gösteremem ister torunlarım olsun ister oğlum olsun bende diyorum demek ki annesi bundan anlıyo hoşuna gidiyo demek kötü konuşmalar bu kadar kıymetli olduğuna göre
Ama bu seferde ezilen sen oluyorsun ağırlığını koy sendemi öyle olacaksın yoksa tehditle ismi yaptircaksin

Ama bu seferde ezilen sen oluyorsun ağırlığını koy sendemi öyle olacaksın yoksa tehditle ismi yaptircaksin
Evet oluyorum Allahtan alışveriş tantanası bitti daha da birşeyime çağırmam ,kv teklif etse bile artık dicem siz çıkarken ben sorun yapmıyorum o yapıyosa yapmasın sırf o istiyo diye hareket etmicem artık ben çünkü başlarda çok yakın samimi davrandım kendi öz ablamı nasıl bildiysem öyle yaklaştım çünkü ondan da o yakınlığı gördüm ama benim görüştüğüm 1-2 saat kalabalık içinde vakit geçirdiğimmiş sonradan öğrendim zamanında aileye yaşattıklarını onda da banane bana nasıl davrandığına bakarım dedim meğer yüzüme gülüp arkamdan konuşuyormuş işte bana bilezik alırken bile ben neden yoktum diyip kayınvalideyi ağlatan biri zamanla yaşattıklarıyla itici geldi şimdi bakıyorum kayınvalide gayet iyi birbirlerini bulmuşlar yüzüne tükürse yarabbi şükür diyor önceden üzülüyordum insan eşinin annesine niye böyle yapar kendi de bir anne diye ama kayınvalidenin ona davranışları görünce müstehak diyorum, ben tehditle falan bişey yaptıramam ya bu alışverişte sondu benim için benimle ilgili olmayan hiç bişeyede karışmam zaten direkt soğurum ben soğudum da ama artık içime atmamaya söylemeye karar verdim kıskanıyomuş pozisyonuna girmeden

Back
X