Kıskançlık / Ne yapmalıyım ?

Evet oluyorum Allahtan alışveriş tantanası bitti daha da birşeyime çağırmam ,kv teklif etse bile artık dicem siz çıkarken ben sorun yapmıyorum o yapıyosa yapmasın sırf o istiyo diye hareket etmicem artık ben çünkü başlarda çok yakın samimi davrandım kendi öz ablamı nasıl bildiysem öyle yaklaştım çünkü ondan da o yakınlığı gördüm ama benim görüştüğüm 1-2 saat kalabalık içinde vakit geçirdiğimmiş sonradan öğrendim zamanında aileye yaşattıklarını onda da banane bana nasıl davrandığına bakarım dedim meğer yüzüme gülüp arkamdan konuşuyormuş işte bana bilezik alırken bile ben neden yoktum diyip kayınvalideyi ağlatan biri zamanla yaşattıklarıyla itici geldi şimdi bakıyorum kayınvalide gayet iyi birbirlerini bulmuşlar yüzüne tükürse yarabbi şükür diyor önceden üzülüyordum insan eşinin annesine niye böyle yapar kendi de bir anne diye ama kayınvalidenin ona davranışları görünce müstehak diyorum, ben tehditle falan bişey yaptıramam ya bu alışverişte sondu benim için benimle ilgili olmayan hiç bişeyede karışmam zaten direkt soğurum ben soğudum da ama artık içime atmamaya söylemeye karar verdim kıskanıyomuş pozisyonuna girmeden
Hakkini savun gerektiğinde lafını çekme eltiniz sizin kumaniz değil yoksa dert sahibi sen olursun

Aynen öyle çocuk olsa yarın öbür gün çocukları da kıyaslıcak hastalık ya bu ruh hali , ve bana da yansıtması onun gibi olmaktan korkuyorum açıkcası, söyledim gelmesini istemediğimi nişanlım da dedi annesine pelin rahat olamıyo dedi napayım şimdi herşeyde vardı buna da çağırmasan ayıp olur dedi ve benden de onay bekledi kayınvalide, bende hiç sesimi çıkarmadan olayları kendi akışımda çevirdim işim var dedim alışverişe çıkmadım onun gelemiceği zaman çıkardım ve kendi gelemedi diye eltim bütün gün kayınvalideyi aradı ,kayınvalide bile şaşırdı (10 senedir hiç aramadığın kadar aradın beni dedi gülerek) eltim eşi işten çıkınca koştur koştur yanımıza geldi ne aldık diye bakmaya ,kayınvalidemde ondan sonra sırf gelemedi diye ertesi gün onun gönlünü yapmak için alışverişe çıkardı ne aldığı ne yaptığı zerre umrumda değil ama bunun gayet normal bişey olduğunu kabul etmemeleri tuhaf onlar çıktı şimdi ben alındım mı alınmadım saçma buldum çocuk eyler gibi hareketleri normal zamanda ya da ihtiyaç için çıksalar da alınmam ki zaten çıkıyorlar ben çalışıyorum davet de beklemiyorum beni çağırmadılar izin günüme denk getirmediler de demiyorum yoksa düşünmeye kalkınsa bende düşünürdüm yani
Sadece dikkatli olun. Bu eltiye hiç malzeme vermeyin ve her zaman mesafeli davranın. Bizde ben eltimden 7 yıl önce evlendiğim halde sıkıntı çıkaran hep eltim oldu. O evlendiğinde biz çoktan bir aile olmuştuk ama bunu bir türlü kavrayamadı ve ben de aileye katılayım demek yerine aileyi bana düşman etmeye çalıştı. Mesafe koydum bu sefer de ortalıkta beni beğenmiyor, beni küçümsüyor diye ağlamaya başladı. En son patlayıp görüşmeme kararı aldım. Onun için önleminizi baştan alın diyorum. Sizin eltinin de benim elti gibi olma potansiyeli yüksek.

Sadece dikkatli olun. Bu eltiye hiç malzeme vermeyin ve her zaman mesafeli davranın. Bizde ben eltimden 7 yıl önce evlendiğim halde sıkıntı çıkaran hep eltim oldu. O evlendiğinde biz çoktan bir aile olmuştuk ama bunu bir türlü kavrayamadı ve ben de aileye katılayım demek yerine aileyi bana düşman etmeye çalıştı. Mesafe koydum bu sefer de ortalıkta beni beğenmiyor, beni küçümsüyor diye ağlamaya başladı. En son patlayıp görüşmeme kararı aldım. Onun için önleminizi baştan alın diyorum. Sizin eltinin de benim elti gibi olma potansiyeli yüksek.
Gerçekten de öyle , ben de aileye katılayım diye sıcakkanlı davrandım ve yapım bu maalesef soğuk ve mesafeli olamıyorum sevdiğim insanlarla ya da hakkında hiç bi duygu düşünce beslemediğim insanla yakın olunca arkamdan nişanlımın ergenliğe yeni girmiş kuzenleriyle bir olup beni dışladılar sigara içtikleri için vs. arkamdan da kayınvalideye teyzeye yaranmaya çalışıyo iş yapıyo dediler , dedikleri işde yediğimiz içtiğimiz şeyleri makinaya yerleştirmek ve hatta yüzüme bile dedi biri ben olsam asla yapmam sözlümün evinde iş banane onlar yapsın dedi, bende sen öyle yaparsın ama senin gibi misafire iş yaptırıp kendi oturursa mecbur yine sen yaparsın dedim ,onların hakkından geliyorum kendimden küçüğe de lafla kendimi ezdircek değilim kötü konuşma laf sokma bunları akrabalara yapmayı kendi sülalemde görmediğim yaşamadığım için garipsesemde yaptım baktım susuyo devam pelin dedim, ama eltim hep güleryüzle iyi niyetle geliyorum adı altında bakış ima laf olunca bunları yakalayıp bişey diyemiyorum çünkü bireysel bana sataşmışlığı yok sorunları ben yokken çıkarıp ben varken hanımefendi kişiliğini takınıyo ben bişey desem peline ne yaptım ben diyip masum rolüne bürüncek kendimi o pozisyona da sokmak istemiyorum bilmiyorum ya zor sürekli aşık atmaya çalışıyor

Hakkini savun gerektiğinde lafını çekme eltiniz sizin kumaniz değil yoksa dert sahibi sen olursun
Daha evlenmeden dert sahibi oldum , bazen diyorum abartma takma hayatına bak tam öyle yönelmişken gözüme bata bata bişeyler yapıyo , ya da kayınvalide bişey çıkarıyo görüşmek zorunda kalıyorum, sonra ordaki olan muhabbetlerden dolayı tekrar sar başa yaşıyorum herşeyi

Back
X