- Konu Sahibi sirinler12
-
Ya size ne nasıl oluyorsa. Bu mu dert oldu yani kafanıza. Siz ne görüyorsunuz kendinizi üst kademe mi? onların almaya, güzel giyinmeye, son model telefon kullanmaya hakkı degil mi? ne çok dokunmus size ya, ne demek bunlar. Siz resmen kıskanıyoruz, burnunuz havada baska bisey degil. Hic bir farkınız yok hanımefendi siz ne kadar insansanız onlar da o kadar insan (insanlık demiyorum, o konuda asla aynı oldugunuzu sanmam zaten) herkes ALLAH'ın kulu kimse kimseden üstün degildir bunu aklınızın bir yerine yerleştirin onlara bakacagınıza kendinize bakın, derslerinize bakın.
Oncelikle parayla imanin kimde oldugu belli olmazmis diye baslamak istiyorum.
Ama bu bir kenara, gercekten geliri olmayip en luks sekilde yasiyormus gibi gorunmeye calisan insanlar var. Ben onlara aciyorum acikcasi, biraz ezik gorunuyorlar gozume. Soyle ki, bunlarin bircogu bir arkadasin da degigi gibi ac yasar. Evlerine gidersin telefonlari kesiktir mesela, isinmaya paralari yoktur, ev soguktur, dogru durust erzagi yoktur. Borc icinde yasar. Ana babalarina baskiyla aldirir alacagini kimisi. Kimi son model telefonu aylarca para biriktirip alir ama icinde bir alo diyecek 1 gram kontoru yoktur. Maksat cevreye hava atmak, telefonu kullanamasa da olur. :) Benim cevrede gorduklerim bu yonde. Ama Turkiye'de cok var bu tur insan. Herkesin elinde iphone'lar, bilsisayar gibi telefonlar goruyordum mesela, da sorsan surdan suraya gidecek parasi yoktur, sana telefon acacak kontoru yoktur, vb. Yani bu insanlar aslinda yasamiyorlar, sadece bazi seyleri kanitlama pesine, kendilerini bir sekilde ispat etme pesine dusmusler. Durumlari yok, bu sefer de maddi olarak batiyorlar, boyle borclarla yasiyorlar. Bence bu cok acinasi bir durum. Mantikli da degil.
Ha banane. Bunu dert etmem, herkesin kendi hayatidir. Sen kendini neden ezik hissediyorsun anlamadim. :)
okumadan cevap vermeyin lütfen bana ne mi oluyor gelip benim etrafımda hava atıp sonra borç para istemesin benden o zaman.evet hakkı değil eğer gücü yetmiyorsa giymesin sonrada aç kalmasın.
okumadan cevap vermeyin lütfen bana ne mi oluyor gelip benim etrafımda hava atıp sonra borç para istemesin benden o zaman.evet hakkı değil eğer gücü yetmiyorsa giymesin sonrada aç kalmasın.
kimse kimseye mali durumu hakkında bilgi vermek zorunda değil, belki adamların bi yerde arsaları vs var sattılar onun faizini yiyolar adamda nasıl olsa para var mantığıyla bi çalışıyo bi çalışmıyo, toplum olarak bence fazla meraklıyız keşke ilim irfan merakı olsa ama ne yazık ki kim kiminle nerede ne yapmış konularını merak ediyoruz genelde, yanlış anlama senden alıntı yaptım ama bu sözüm sana değil
kızlar sizinde illa ki çevrenizde böyle insanlar vardır.bazı gençler var örneğin babası memur (kesinlikle küçümsemiyorum çok güzel bişey) ama harcamalarına bakıyorsun sanırsın fabrikatör çocuğu.giyimler makyajlar parfümler o biçim.bu iş nasıl oluyor ? geliri çok daha yüksek insanlardan daha havalı ve zengin gözüküyorlar nasıl becerdiklerini çok merak ediyorum.insan yanlarında resmen eziliyor.kıskanmıyorum sonuçta ben gerçekleri biliyorum ama nası beceriyorlar bu şekilde giyinmeyi pahalı telefonlar almayı vs. gercekten merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?