kıskanmak değil ama nasıl oluyor ?

Maddi durumu olmayıp iphone alnıyor çünkü bunun yurdışından ucuza alanı var ,ikinci eli var piyasayı biliyorlar.
Her kıyafetin çakması yapıyorlar çoğu da belli olmuyor 10-20 tl çok şık kıyafetler alınabilir mesele yakıştırmak tabii.
Bir arkadaşımda çok şık giyinoydu ,çok para harcadığını düşünüyordum ama hep en fazla 50 tl şeyler.
15 tl de 5 tl fön çeken yerler var .
Sizde bunları takip edebilirisniz

okumadan cevap vermeyin lütfen bana ne mi oluyor gelip benim etrafımda hava atıp sonra borç para istemesin benden o zaman.evet hakkı değil eğer gücü yetmiyorsa giymesin sonrada aç kalmasın.

bahsetmek istediğim aynen u tipler.yani orda abartılığı anlatmak için onu kullandım yoksa ezik hissetmiyorum tabi ki canım.

Ya özenebilirler tabi ki genç bunlar çevrelerine imreniyorlardır ama demek ki memur çocuğu olduklarını da saklamıyorlar hem memur dediğiniz az para almıyor hani ayrıca annesi de çalışıyorsa iyi para gelir. Ayrıca taksit denilen birşey var almıştır. Güzel giyinmeyi herkes ister aileleri de veriyor ki alıyorlar. Eğer sizden borç alıp hem de güzel giyinmelerini istemiyorsanız borç para vermeyin onun haricinde kimin nasıl geçindiği, onları nasıl aldığı sadece o insanın kendisini ve ailesini ilgilendirir. Size neden dert oldu ki yani. Benim de arkadaşlarım vardı ayno kulda devlet okulunda okurduk semtimiz orta halli bir semtti ayrıca ama kızlar fönlü saçlarla marka ayakkabılarla çantalarla gelirlerdi bende bunlar bunları nasıl alıyor da giyiyor demedim hiç ilgilendirmez beni çünkü hem aşağılamıyorum diyorsunuz ama ben ne olduklarını biliyorum yok ayranı yok içmeye falan gibi cümleler zaten ne düşündüğünüzü ortaya koyuyor o kişiler kendilerini başka göstermek isteseler memur çocuğu olduklarını söylemezlerdi zaten. Bence siz adını Feriha koydum dizisini çok izlemişsiniz. Kapıcı kızı bir sezon boyunca sakladı ya kapıcı kızı olduğunu güzel kıyafetleri giydi ya. Öyle bir dünya da yok kapıcılar senden benden iyi kazanıyorlar.:))

okumadan cevap vermeyin lütfen bana ne mi oluyor gelip benim etrafımda hava atıp sonra borç para istemesin benden o zaman.evet hakkı değil eğer gücü yetmiyorsa giymesin sonrada aç kalmasın.

Pardon ! siz mi evlerine ekmek götürüyorsunuz? İster aç kalırlar, ister susuz size ne bundan bırakın herkes istedigi gibi yasasın. Ne kadar ayıp, ne kadar asagılayıcı böyle seyler. Gücleri yetmeseydi giymezlerdi zaten. Yetiyormus demek ki; simdi bu dert olsun size!

Son düzenleme:
Ayrıcaa burslu okuyorlar diye onların parası yokta burslu okuyor ama telefon kıyafet en pahalısını alıyor demeyin hiç. Durumu iyi olupta burslu okuyan çok kişi var. Bunun inanın pek maddi durumla alakası yok. Bizim müdür yardımcımızın kızı ki babası da hoca profesör, ama kızı burslu oluyor %50 yanii. Benim tek takıldığım nokta sizin neden bunu bu kadar sorun haline getirdiğiniz. Ya nasıl geçiniyorsa geçinsin, nasıl alıyorsa alsın ama dünyada bu kadar dert varken bunu mu takıyorsunuz demek ki hiç kafaya takacak birşeyiniz yok. Borç vermeyin oldu bitti.

verme para... silah zoruyla mı alıyorlar? bende de yok demek bu kadar zor mu?

Kimin neye hakkı olup olmadığına siz karar veremezsiniz..
Borç isterlerse vermezsiniz, hoşlanmıyorsanız görüşmezsiniz, bu kadar basit..
Sizin "gücün yetmiyorsa giyme, sonrada aç kalma" felsefenizi benimsemeye mecbur değil hiç kimse...

Arkadaşın açtığı konuya kesinlikle katılıyorum Benim çevrem hep bu tip insanlarla dolu.

1- 2 örnek vericem.

Bir arkadaşım sürekli parasızlıkta şikayet eder ama: 3 tane günü var, kızlarını dershaneye yazdırır nasıl ödeyeceğim parasız kaldık bu ay der. Ağlar sızlar ama nedense o borçlar ödenir.

Diğer arkadaşım açlıktan ağzı kokar evinde yiyecek birşeyi yok işe taksiyle gelir.

Şimdi bendemi bunları kıskanıyorum. ?? Gerçekçi olalım arkadaşlar bu kıskanmak değil bu

AÇ GEZERİM DİK GEZERİM DİR...

konuyu açan arkadaşı anlamaya çalışıyorum ama konunun ana fikrini anlamadım hala.hepimizin çevresinde bu tip insanlar vardır ya da olmuştur.kendisini olduğundan daha farklı konuma sokamak isteyen kişiler vardır elbette.ama eğer öyle insanlardan hoşlanmıyorsanız görüşmezsiniz olur biter.eğer görüşmek zorundaysanız da ilişkinizi en az seviyeye indirirsiniz..siz sağ o selamet,kafaya takacak birşey de olmaz.

insanların yaşayış tarzları bizi bu kadar ilgilendirmemeli bence..

Son düzenleme:
Borç onların borcu, açlık onların açlığı,
sattıkları caka onların cakası,
buz dolapları boşsa oraya gıda alıp koymak yerine elbiseye, telefona , parfüme harcıyorsa yine kendine..
Hayatım da hiç böyle şeyleri merak etmedim etmem de.
Eğer ki böyle insanlardan varsa bir rahatsızlığınız uzaktan bir Merhaba dersiniz o kadar işte.
Bu dert edecek ya da merak edecek bir durum olmamalı.
Çünkü insanoğlu kanaatkar değil tamahkardır.

Son düzenleme:
Bilinçsizce harcamak her durumda kötüdür, maddi durumu iyi olsun kötü olsun..

Demek ki arkadaş çevren o kadar basit düzeyde ki giyim, gösterişten başka konunuz, yaşamınız yok. e haliyle bahsettiğin insanların senin gibi insanın yanında öyle yaşaması da normal.

Senin de bu kadar basit bir şeyi sorgulamana şaşırmadım.

bende sana alinti yaparak cevap vereyim...adamin nne mali var nede satacak arsasi...nede ek bir geliri...oturum iznini bile birkac sene oldu...ne yapmis ne etmis beni zerre kadar ilgilendirmez...sonucta herkesin yasadigi standart belli etrafimda banada cok para harciyorsun diyen oluyor...cok sukur esimin geliri iyi ama ben hersene turkiyeye tatile gelsem 1000 euroluk evde otursam cocuklarimi en iyi pahali yerlerden giydirsem tenezzul edip kimseyi beyenmemezlik etsem eminim kendimi zorlamis olurum...her ne kadar esimin kazanci iyi olsada..ikincisi bu adam almanyada uyusturucu satan daha sonrada yakalanan bir sure cezaevinde kalan sifiri tuketmis bir halde fransaya gelen biri...daha sonra calinti telefon satan biri...bu is sahibi olan biri degil is alip yapsa tamam anlarim...bunun geliri bukadarken ust sinira cikipta yapmasi tuhaf...acaba bizmi birsey bilmiyoruzda bize abarti geliyor....ona bakarsan ben asla cocuklarimdan kismam evimden harcamalarimdan kismam asla parasiz kalmam...ama her istedigimdede 3 5 ay turkiyede tatil yapamam...gelirim yettigi halde....basta dedigim gibi asla beni ilgilendirmez....sorunumda degil...sadece kolay para kazaniliyorda bizmi bilmiyoruz...yasadigim ulkenin insanlarini bilmesem okeylicem...esi davamli calisipta yada geliri iyi bir iste calisirsa yine anlarim...bu sadece bana anormal geldi....asla onemsemiyorum sadece bana tuhaf geliyor okadar....

Size ne ki insanların bütçelerinden harcamalarından. Demek ki o gençlerin aileleri gelirlerinin büyük kısmını çocukları için harcıyor. Taksitle alışveriş varken telefon ya da parfüm gibi ufak tefek şeylere sahip olmak kimse için zor değil. Siz aynı parayla tasarrufu tercih edersiniz onlar etmez 30 ay taksitle çocuğuna birkaç milyarlık telefon alır kendi bilecekleri iş sonuçta. Neden bu kadar aklınıza takıldı bu durum onu çözemedim.

Kiskanmak degil de, garipsemek...olabikir aslinda. Bazen ben de sasiyorum bu tarz insanlara, ayran bulamaz icmee hesabi. Ama dusunmeyeceksin bunlari, cok dusunursen cikamzsin icinden. Yablarinda acaip veya ezik ya da her neyse kotu hissetmiyceksin. Sen kendini bilen biri olacaksin yeter. Hem benim cevremde tam tersi yasayanlar da var, memur cocugu! Olmayip, ailesinin maddi duumu gayet iyi olup da kobu sahibinin bahsetigi sekilde yasamayanlar da var. Onemli olan insanin kendibi bilmesi ve kendiyle, hayatla barisik olmasi, kompleksli olmamasi...

Ayranları yok içmeye .... '' öyle mi ? :)
Parasıyla hava atanlar grubuyla, parasızlıktan başkasına laf atan gruplar içinde sizin ne farkınız kaldı bu şekilde konuşarak ?

Elindeki tlf.la mı havalı görünür insan ? Bakımlı olmak illa para gerektirmiyor.
Öyle pahalı tlf.lar v.s ise artık ulaşmak kolay. Tel. faturasıyla kampanyalar, 24 ay taksitler var.

Bakış açınızı değiştirmezseniz sizinde ayranınız olmaz içmeye..

Canım bende memur çocuğuydum. Tek çocuk olarak büyüdüm. Bir dediğim 2 edilmedi.Ama hiçbir zaman olduğumdan farklı görünmek istemedim. Ne telefon, ne marka merakım olmadı. Ailemin alım gücü olduğu halde hiç abartmadım. Gerçekten hem saygı duyuyor hemde şaşıyorum. Borçla, harçla ailemin verdiği harçlıkla farklı görünmeye çalışmadım. Şimdi zamanı geldi ve hereyi yapıyoruz zaten. O zaman yapsaydım emin ol anlamı olmazdı. Onlar özentiden başka birşey değil. Magazinsel kültür hakim gençlerde. Bakıyorum 16 yaşında küçücük kızların saçları boyalı, platform topuklar. Hepsi birbirine benziyor. Herşey yerinde zamanında güzel. Ve bu durumda da ne yazık ki aile kültürü diyor başka birşey yazmıyorum.

Pahalı kıyafetler, son model telefonlar seni sen yapmaz ki... Bunlar senin kim olduğunu belirlemez. Ezik hissetmen çok garip. Bizimde zamanımızda durumumuz yoktu. Arkadaşların kıyafetlerine çantalarına vs imrenirdim. Ama asla kendimi onlardan aşağı görmedim. Allah şükür şimdi durumum gayet iyi istediğimi alırım giyerim. O zaman neysem şimdi de oyum. Maddiyat düşünce yapına etki ediyorsa bence önce bunu düzelt yani bunlar bu paraları nerden buluyorda giyiniyorlardan çok buna kafa yor. İmrenmek başka şey kendini ezik hissetmek başka. Çok düşük rakamlara gayet güzel giyinebilirsinde takıldığın şeye bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…