kıskanmak değil ama nasıl oluyor ?

Açık parfüm alırsa, çakma Iphone kullanırsa, 5-10 TL'lik tişörtleri marka gibi göstermeye çalışırsa elbetteki olur.
Herkes için söylemiyorum ama bazıları böyle yaparak havalı gözükmeye çalışıyor.

cnm gıyım kusam evet maddıyatlada alakalıdır ama

daha cok tarz meselesıdır .gıyınmeyı bılen zevklı bir ı alısverıs yapmayı

bılen her turlu dıkkat cekıcı bı sıklıga sahıp olur .

illa markalı pahalı urunlere sahıp olmana gerek yoktur .

markaların yarı fıyatına satıldıgı çok güzel pasajlar var

zevklı bırıysen zaten o parcaları ucuza getırıp kombınlemesınıde bılırsın .

benım mesela kalıp ve dıkıs bılgım oldugundan cok fazla elbıse etege para

vermem .lookbook gibi moda bloglarında begendıgım ürünlerın

kumaslarını parcacıdan 3-5 tlye alır kendım dıkerım :)

yanı anlatmak ıstedıgım ,sık olmak ıcın cok paran olmasına gerek yok .dıkıs dıkmeyı

bılmezsın ama ,markaların satıldıgı cok guzel pasajlar var .

kısmen katılıyor kısmen katılmıyorum soyledıklerınıze .

elbette şık olacam dıye aç yasamayı ben de sızın gıbı dogru bulmuyorum .

burada sıze katılıyorum,fakat kırmızı renkle belırttıgım cumleye kesınlıkle katılmıyorum .

kalıtelı parcalar demek ıllakı marka demek degıldır .marka alıp tek parcaya cok para bayacagıma

kucumsedıgınız pasajlardan alıp cesıt cesıt gıymeyı tercıh ederım .

ayrıca hıc de oyle sızın dedıgınız gıbı oyle yerlerde kalıtesız parcalar yoktur .

ben de o pasajlardan cok sık alısverıs yaparım hıc de oyle kalıtesız degıllerdır .

zaten burada onemlı olan ,alısverıs yapmayı bılmektır .gıyım kusam bilgin varsa zaten

hangı urunun işine yarayacagını hangı urunun kalıtesız bı parca oldugunu anlarsın .

durumu olmadığı halde marka takıntısı olan cok insan var. memuru, yoneticisi fark etmiyor. işsizinde bile olabilir.
fakat dikkat etmelisiniz. belkide pazardan alıyordur. oldukça ucuzdur ancak duruşu olsun, kombini olsun fiyatını belli etmiyordur.
makyaj malzemeleri oldukça yaygın. 10 tl rimel 20 tl fondoten var. bunları fiyatı yüksek profesyonel ürünlerle kıyası olamaz ama ihyiyacı yoksa kişinin ( Kirpirkleri uzun cildi pürüzsüz ) insanlar üzerindeki etkisi aynı olur.
teknolojik aletlere gelince, taksite bağlar para biriktirir ama çok fonksiyonlu o ürünü muhakkak alır. ilgi alanıdır vs.
cok olumsuz bakmayın.. kimi mütevazi olmayı seçer kimi gözterişli olmayı..
zaten ayranı yok içmeye.... modunda olan insanlar kendilerini belli eder. bence sizin çevrenizdekiler belli etmiyor ki sorguluyorsunuz:)
memur nasıl böyle olabilir? olabilir canım. anneannesi yardım eder olur, para biriktirir olur, burs gelir bir yerden olur.
mühim olan avam durmamasıdır. kendimizle ilgilensek hayat daha çekilir olur.

Memurların çoğu geçim anlamında iyiydir. düzenliyatan maaşları dolayısıyla taksitlendirerek bir çok şeyi alma imkanları vardır. çevremdeki nomal hani üst düzey görevlerde çalışmayan memur kimselerin hepsi evini arabasını alabilmiş kimselerdir. yani ödemelerini planlı olarak yaptığı müddetçe dışardan bu tarz gözükebilirler.

amaonun dışında özel sektörde normal maaşla çalışan her yere borcu olan bankada hesap dahi açamayan (bütün bankalarda kara listededir çünkü) 2 ay sakinse 3.ay muhakkak bir ödeme emrinin geldiği bir hayatı olan öğlen 5 lira yemek parası olmadığı için akşama kadar bir şey yemeyen kişide tanıyorum. kirasını genelde ay sonu öder bir şekilde kaç ay önden giden maaşından avans çekerek. Fakat evinde çocuk odasında televizyon digitürk çocuk paketi, dvdsi, play stationu vardır. her odasında ayrıca tv. salonunda lcd bulunur ve altında arabası. yeşil kartçıkartmak istemiştir (sürekli avanslı çalıştığından ssksını iptal ettiriyor)fakat eve birileri geliyormuş yeşil karta gerçekten ihtiyacı varmı diye bunu duyunca vazgeçmiştir çünkü kendi de bilmektedir dışradan yeterince varlıklı gözükmektedir.

kendimi düşünüyorum bir mesleğim var kendime ait işyerim evim istesem şu an araba alacak kadar param. Ama evimde tüplü tv var. hiç lcd im olsun diye özenmedimçünkü akşamdan akşama bir dizi izlemek için açtığım birşey e işte görüyor ne gerek va masrafa benim önceliğim tv değil çünkü :)

önceliklerimiz farklı anam

Öncelikleriniz farklı arkadaşım. Sen evine, mobilyana, mutfağına, dekorasyonuna masraf yaparsın başka biri kendine, zevklerine yatırım yapar.

Kendi adıma konuşmam gerekirse evde fazla eşya sevmiyorum. Minimalist bir evim var, az eşya var, mümkün mertebe gereksiz detaylardan arındırılmış. Benim eve yönelik temiz, nizamlı ve rahat olması dışında ekstra bir yaklaşımım yok. Fakat benimle taban tabana zıt fikirlerde olan arkadaşlarım var. Eve fazla masraf yapmıyorum kısacası. Aynı şekilde eve yaptığım masraflar hep minimal ölçüde oluyor. Ee ne oluyor eve masraf yapmayınca önceliklerini rahat rahat karşılayabiliyorsun.

Hemen hemen her beğendiğim şeyi alırım, kuaföre sık giderim, kozmetiğe hatrı sayılır miktarda para dökerim vs.

Bunda tuhaf karşılanacak ne var anlamadım?

arkadaşlar memur lafına ne kadar çok takılmışsınız ben onu örnek olarak verdim yani her kademeden memur var evet ama mesela düşük kademede bir memur çocugu yada atıyorum asgari ücretle çalışan bir babanın çocuğu ama yalanla dolanla borçla geçiniyo ama havasındada geçilmiyo bazı arkadaşlar doğru anlamış benzer örnekleri vermiş mesela eline geçen en ufak parayı kıyafete yatrııp borçlarını ödememek vs vs bunlardan bahsediyorum yoksa banane ama kafasına göre harcayıp sonra aç kalıp para istemeleri ve özenti yaşam sürmeleri ne kadar acı bir şey tamamen tüketim toplumu olduk tüketime özendiriyoruz insanları.anneannemn zamanında insanlar yeni birşey aldığında utanırmış sahip olduklarını anlatmazmış gösteriş peşinde olmazmış ama şimdi tam tersi ne kadar acı bizi tv ler ve kredi kartları bu duruma getirdi.

bence biraz kıskançlık yapmışsınız bende memur çocuğuydum ama çok şükür babam hiçbirşeyi gözümüzde bırakmadı 3 kardeşiz hepimizide okuttu ablam kardeşim üniversitede hem çok bakımlılar hemde tutumluydular herşeylerini indirime denk getirip öğrernimleriyle filan alırlar taksitle alırlar abartılı olmasalarda daima bakımlıdırlar ama bakımlı olmak sadece pahalı şeyler giyinip kokoş gezmek değildir çok temiz ve düzenlisinizdir ucuzda giyinseniz şık olursunuz bence memur çocuğu gibi küçümsemelere girmeyin lütfen

genelde burslular canım

ben herkesin tiki diye nitelendirildiği bir okulda, Bilkent'te okudum ama böyle ayranı yok içmeye misali yaşayan kimse olmazdı yani kim burslu kim paralı bilmezdik bile ama bursluların bazıları devletten&okuldan&özel derneklerden(rotary gibi) hep burs alırlardı ve benden daha çok gezip tozarlardı bu burslar sayesinde. sen boşver herkes kendi bacağından asılır, fakir edebiyatı yapıp böyle geziyolarsa arkadaş olmazsın olur biter. yok kimse bişey yapmıyoken sen bunlara kafayı taktıysan dertsiz başını yorma bunlara boşver derslerine bak

küçümsemediğimi söyledm zaten ayrıca anlamamışsınız sanırım bahsettiğim şey bu değil az bi gelirle çok şeye sahip olmaya çalışmak aç gezip yinede bunlara sahip olmak istemek gibi uç şeyler yani.temiz ve bakımlıya kimse laf söylemiyo.sonraki cevapları okumadınız heralde.ayrıca memura herkes takılmış örneğin demiştim ben orda örneğin asgari ücret vs vs.

kesinlikle zaten arkadaşlığımı kestim artık herkesten havalı takılır mekana gider parası yoktur sen versnee kanka ya cüzdanımı unutmuşum vs vs.madem öyle geri kal bişeylerden yani değil mi.

ayni soruyu ben de soruyorum
bir arkadasim var, durumlari kotu guya, ama kiz haftada iki kez giyim alisverisine cikar
benim mashaya ihtiyacim var, aylardir erteliyorum, ne bileyim biz oyle gorduk, oyle her istegimizi her gordugumuzu alalim demedik biz
ama bu kiz bi ayakkabi goruyo hemen aliyo
mashanin da en guzelini almis
bilmiyorum nasil yapiyor..

kesinlikle zaten arkadaşlığımı kestim artık herkesten havalı takılır mekana gider parası yoktur sen versnee kanka ya cüzdanımı unutmuşum vs vs.madem öyle geri kal bişeylerden yani değil mi.

anladım o konuda bişey diyemem, her yerde var o tiplerden..okulda bir arkadaşım vardı bir gün olsun sigara paketi taşımazdı üstelik paralı okuyanlardandı. evine her gün biri bırakırdı ki ben de çok bırakmıştım, sigaramın yarısından çoğunu o içerdi, vs..vs. en sonunda hoşlandığım çocuğa da ortak olunca görüşmeyi kesmiştim tamamen parazit diye nitelendirdiğimiz bir grup böylesi.

evet işte bu bilinçsizce harcamak yani ne gerek var değil mi durumumuz kötü şöyle der böyle der tipe bakarsın o biçim hiç bişeyden geri kalmaz her gördüğünü alır vs vs nası oluyor yani.

insanların iyi niyetini suistimal edenleri kınıyorum...ne demek cüzdanımı unuttum, yemezler. paran yoksa gezmeyeceksin, gezmenden kısıp elbise alıyorsan evinde otur giy o aldığını. cebinde parası olmayıp erkeklere/kankalarına(!) ödeten herkese ifrit oluyorum. resmen faydalanıyorlar

evet bi de bu var bunu unutmuşum kızlar dayıyolar sırtlarını erkek arkadaşlarına (!) öyle yaşıyorlar.

evet işte bu bilinçsizce harcamak yani ne gerek var değil mi durumumuz kötü şöyle der böyle der tipe bakarsın o biçim hiç bişeyden geri kalmaz her gördüğünü alır vs vs nası oluyor yani.

Ya size ne nasıl oluyorsa. Bu mu dert oldu yani kafanıza. Siz ne görüyorsunuz kendinizi üst kademe mi? onların almaya, güzel giyinmeye, son model telefon kullanmaya hakkı degil mi? ne çok dokunmus size ya, ne demek bunlar. Siz resmen kıskanıyoruz, burnunuz havada baska bisey degil. Hic bir farkınız yok hanımefendi siz ne kadar insansanız onlar da o kadar insan (insanlık demiyorum, o konuda asla aynı oldugunuzu sanmam zaten) herkes ALLAH'ın kulu kimse kimseden üstün degildir bunu aklınızın bir yerine yerleştirin onlara bakacagınıza kendinize bakın, derslerinize bakın.

Oncelikle parayla imanin kimde oldugu belli olmazmis diye baslamak istiyorum.

Ama bu bir kenara, gercekten geliri olmayip en luks sekilde yasiyormus gibi gorunmeye calisan insanlar var. Ben onlara aciyorum acikcasi, biraz ezik gorunuyorlar gozume. Soyle ki, bunlarin bircogu bir arkadasin da degigi gibi ac yasar. Evlerine gidersin telefonlari kesiktir mesela, isinmaya paralari yoktur, ev soguktur, dogru durust erzagi yoktur. Borc icinde yasar. Ana babalarina baskiyla aldirir alacagini kimisi. Kimi son model telefonu aylarca para biriktirip alir ama icinde bir alo diyecek 1 gram kontoru yoktur. Maksat cevreye hava atmak, telefonu kullanamasa da olur. :) Benim cevrede gorduklerim bu yonde. Ama Turkiye'de cok var bu tur insan. Herkesin elinde iphone'lar, bilsisayar gibi telefonlar goruyordum mesela, da sorsan surdan suraya gidecek parasi yoktur, sana telefon acacak kontoru yoktur, vb. Yani bu insanlar aslinda yasamiyorlar, sadece bazi seyleri kanitlama pesine, kendilerini bir sekilde ispat etme pesine dusmusler. Durumlari yok, bu sefer de maddi olarak batiyorlar, boyle borclarla yasiyorlar. Bence bu cok acinasi bir durum. Mantikli da degil.

Ha banane. Bunu dert etmem, herkesin kendi hayatidir. Sen kendini neden ezik hissediyorsun anlamadim. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…