- 15 Aralık 2009
- 8.771
- 20.418
- 873
- Konu Sahibi sirinler12
-
Benim çevremde de bu tip insanlar, yani benim yarım kadar maaş alıyor ama bir giydiğini bir daha giymiyor =)
Sonradan keşfettim ki, aç yaşıyorlar. Evlerine, çocuklarına harcamayıp, bir dünya borç içinde yüzüyorlar ama giyim kuşam, aksesuar , kuaför yerinde. Kendilerince uyanıklık da yapıyorlar, yani aynı fönü 3-4 gün kullanmak gibi =)
Herkesin yaşamaktan anladığı ayrı, benim evde buzdolabım,erzak dolabım dolu değilse, deterjanım, malzemem yoksa rahatsız olurum. Evin ve ailemin bir eksiği olmamalı ben aynı kotu farklı varyasyonlarla 1-2 yıl giyebilirim. Ama onlar öyle değil, haftada iki akşam mutlaka Beyoğlu na çıkılır, 5-10 TL ye ne kadar kalitesiz imalat varsa alınır, böylece giyimde çeşit oluyor. Telefon,laptop, vs.. bilmem ne en pahalısından alınır, aylarca kredi kartı şişer, sonra kredi kullanılır bir sürü faiz ödenir, ev kiralarını ödeyemezler, faturalar elektrik,su kesilecek raddeye gelene kadar ödenmez ama bir bakarsın üç kuruş bulunca hepsi Asmalı Mescid te =) Böyle yaşıyorlar, konunun özü bu =)
Konu sahibini kıskanmakla suçlamışsınız ama değil, bu insanları ilk farkettiğimde bende çok şaşırmıştım, sonradan çözdüm nasıl yaptıklarını
özel okuldayım demiştin, bahsettiğin arkadaşların burslu mu?
genelde burslular canım
bence biraz kıskançlık yapmışsınız bende memur çocuğuydum ama çok şükür babam hiçbirşeyi gözümüzde bırakmadı 3 kardeşiz hepimizide okuttu ablam kardeşim üniversitede hem çok bakımlılar hemde tutumluydular herşeylerini indirime denk getirip öğrernimleriyle filan alırlar taksitle alırlar abartılı olmasalarda daima bakımlıdırlar ama bakımlı olmak sadece pahalı şeyler giyinip kokoş gezmek değildir çok temiz ve düzenlisinizdir ucuzda giyinseniz şık olursunuz bence memur çocuğu gibi küçümsemelere girmeyin lütfen
ben herkesin tiki diye nitelendirildiği bir okulda, Bilkent'te okudum ama böyle ayranı yok içmeye misali yaşayan kimse olmazdı yani kim burslu kim paralı bilmezdik bile ama bursluların bazıları devletten&okuldan&özel derneklerden(rotary gibi) hep burs alırlardı ve benden daha çok gezip tozarlardı bu burslar sayesinde. sen boşver herkes kendi bacağından asılır, fakir edebiyatı yapıp böyle geziyolarsa arkadaş olmazsın olur biter. yok kimse bişey yapmıyoken sen bunlara kafayı taktıysan dertsiz başını yorma bunlara boşver derslerine bak
kesinlikle zaten arkadaşlığımı kestim artık herkesten havalı takılır mekana gider parası yoktur sen versnee kanka ya cüzdanımı unutmuşum vs vs.madem öyle geri kal bişeylerden yani değil mi.
ayni soruyu ben de soruyorum
bir arkadasim var, durumlari kotu guya, ama kiz haftada iki kez giyim alisverisine cikar
benim mashaya ihtiyacim var, aylardir erteliyorum, ne bileyim biz oyle gorduk, oyle her istegimizi her gordugumuzu alalim demedik biz
ama bu kiz bi ayakkabi goruyo hemen aliyo
mashanin da en guzelini almis
bilmiyorum nasil yapiyor..
insanların iyi niyetini suistimal edenleri kınıyorum...ne demek cüzdanımı unuttum, yemezler. paran yoksa gezmeyeceksin, gezmenden kısıp elbise alıyorsan evinde otur giy o aldığını. cebinde parası olmayıp erkeklere/kankalarına(!) ödeten herkese ifrit oluyorum. resmen faydalanıyorlar
evet işte bu bilinçsizce harcamak yani ne gerek var değil mi durumumuz kötü şöyle der böyle der tipe bakarsın o biçim hiç bişeyden geri kalmaz her gördüğünü alır vs vs nası oluyor yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?