Evet aynen!Benim babam da eşimin aksine kıskanç değildir. İki erkek prototipini de gördüm. Ve bu kaygisizlik bana çok yabancı geldi. Bir endişe, bir kaygı hissini görmek isterdim sanırım. Bunun adı kıskanmamak değil. Size karşı kaygısız bence. Sizi rahatsız eden de bu gevşeklik olmuş.
Gorusunuzu paylastiginiz icin tesekkurlerBu tarz şeylerin peşinde koşmamanızı öneririm.kıskançlık kadar insanın hayatına eden başka bir eylem daha yok.adamcağız da zaten durup dururken böyle bir açıklama yapmamıştır.nasıl sıkıştırmışsanız artık.kendiniz kaşınmışsınız resmen.hayalimdeki kocaya sahipsiniz.siz de dertsiz başınıza dert arıyorsunuz.bende de yok neredeyse ne var yani ?
Sinirlenince ne olacak ne değişecek diye de sormuştum. Nasıl sinirlenirsiniz, sinirinizi nasıl belli edersiniz? Sinirlenmek size ya da karşıdaki insana nasıl bir fayda sağlar böyle bir durumda.Sinirlenmek derken küfür etmeyi kastetmemistim. Hatta adamları arayıp kavga etmek vs hiç aklıma bile gelmedi açıkçası. Bu tarz bir durumu kız arkadaşım yaşayıp bana anlatsa sinirlenirim yaşadığı duruma ve endişelenirim. Ama bu ağız dolusu küfür edeceğim veya çıkıp o kişileri arayacağım anlamına gelmiyor.
Onemsendiginizi gördüğünüz başka detaylar var mı. Bu ihtiyacınızı giderdiginiz. Mesela babam bana ve anneme peçete bile tasitmaz. Annemin yorulup yorulmadigini, hasta olduğunda hastalığın seyrini falan çok yakından takip eder. Ve buna benzer bir sürü ayrıntı. Bu gibi onemsendiginizi hissettiren ayrıntılar var mı evliliginizde ?10 senelik evliyim belki bukdr detaya bogulmamam gerekiyor
Aaa bunu okuyuncaya kadar normal hatta iyi karşıladım ama bu başka bir şey. Yani bana kız olan bir arkadaşım söylese alarma geçerim kimdiler neciydiler sorarım. Bir endişelenmesi sinirlenmesi gerekir yani olay kıskançlık da değil aslındaAksam ustu yuruyuse ciktim genc bir grup erkek beni takip etmeye basladi ben de rahatsiz oldum eve dondum hemen.esim niye erken geldin deyince acikca basima geleni soyledm. Ha tamam dedi iyi yapmssn dedi. Ne biliyim biraz sakin serin bi tepkiydi ben yadirgadim burdan tartisma cikti.
Sinirlenmekten anladığımız farklı o halde. Mesela bu tarz bir olayı kız arkadaşım anlattığında rahatça yolda o saatte dolaşamıyor olmasından yakinmistik. İnsan değil bunlar vs gibisinden bir iki şey konuşup konuyu kapatmistik. Bu bana göre sinirlenmekti.Sinirlenince ne olacak ne değişecek diye de sormuştum. Nasıl sinirlenirsiniz, sinirinizi nasıl belli edersiniz? Sinirlenmek size ya da karşıdaki insana nasıl bir fayda sağlar böyle bir durumda.
Ben siniri burnunun ucunda insanlardan hoşlanmıyorum. Kocam buna sinirlense töbest noluyor delirdin mi derim mesela.
Aksam ustu yuruyuse ciktim genc bir grup erkek beni takip etmeye basladi ben de rahatsiz oldum eve dondum hemen.esim niye erken geldin deyince acikca basima geleni soyledm. Ha tamam dedi iyi yapmssn dedi. Ne biliyim biraz sakin serin bi tepkiydi ben yadirgadim burdan tartisma cikti.
Erkeğin sahiplenmesi iyidir. Gerekli olduğunu da düşünenlerdenim. Bence kadınlar bu şekilde kendini daha güvende ve daha çok sevildiğini hissediyor. Bu konuda size katılıyorum.Esim beni hic kiskanmaz. Bunu bu zamana kadar da acikxasi sorgulmadm.Ancak bir kavgamizda bende kiskanclik duygusu yok ne yapayim dedi ve bu lafina cok takildim. Asiri kiskanclik nekadr kotuyse bu kdari da enteresan degil mi?.
Tabiki hyr. Yukarida benzer yanitlara cevap verdim okursaniz.Ne yapmalıydı sizce? Sokağa çıkıp sizi takip edenleri mi aramalıydı, bulunca dövmeli miydi? Bensiz sokağa çıkma mı demeliydi? Olması gereken tepki neydi?
Evet farklıymış sinirlenme anlayışlarımız. Bunlar benim için sinirlenme değil, olayın kritiğini yapma.Sinirlenmekten anladığımız farklı o halde. Mesela bu tarz bir olayı kız arkadaşım anlattığında rahatça yolda o saatte dolaşamıyor olmasından yakinmistik. İnsan değil bunlar vs gibisinden bir iki şey konuşup konuyu kapatmistik. Bu bana göre sinirlenmekti.
Sinirlenmekten kastım saatlerce olayın öfkesini yaşamak/yaşatmak değil.
Benzer bir durum başıma gelmişti. Geç bir saatte eve dönerken salagin teki yanıma geldi rahatsız etti, tepki verip oradan uzaklaştım ama hemen etkisini üstümden atamamıştım o an. Sevgilim aradığında moralimin bozulduğunu anlayıp ısrar etti. Ben de üstün körü olayı anlattım. O an biraz canı sıkıldı ve iyi misin diye sormustu kısa bir süre sonra normal sohbetimize devam etmiştik. Sinirlenmekten kastım yolda yürürken başkasını rahatsız eden mallara karşı insanın elinde olmadan insani verilen tepki ve karşısındaki kişinin yaşadığı o an için üzüntü hissetmek.
Yani karşıdaki takip eden kişilere bir iki laf etmek insan değil bunlar vs demeyi ben sinirlenme olarak adlandirdim.Evet farklıymış sinirlenme anlayışlarımız. Bunlar benim için sinirlenme değil, olayın kritiğini yapma.
Tabiki hyr. Yukarida benzer yanitlara cevap verdim okursaniz.
Endişelenmesini beklediniz sanırım, endişelenmek ve kıskanmak epey farklı şeyler.Suratinda endiseli bi ifade aradim olayi anlatinca.goremeyince de garipsedm sanirim sadece bu
İlgilenmedi ya da umursamadı dese tepkiler daha farklı olurdu bence. Ama kıskanmak ya da endişelenmek deyince niye endişelensin ki diye düşündük bir çoğumuz.Ben okurum o sorun değil de siz konunuzu düzenleyip düzgünce açıklayıcı bir şekilde ayrıntılarla yazsanız biz size soru sormak veya verdiğini yanıtları aramak zorunda kalmasak daha iyi olur.
Verdiğiniz örnekte kıskanılacak bir şey yok ki. Olmuş bitmiş sağ salim de eve gelmişsiniz. Eşim endişelenmedi demişsiniz mesele oysa eşim beni düşünmüyor, benim için endişelenmiyor şeklinde açsaydınız konuyu. Kıskanmakla endişelenmek farklı kavramlar birbirinden.
Evt ama snra konu oralara geldiEndişelenmesini beklediniz sanırım, endişelenmek ve kıskanmak epey farklı şeyler.
Brn anlatamadysam kusura bkmayinBen okurum o sorun değil de siz konunuzu düzenleyip düzgünce açıklayıcı bir şekilde ayrıntılarla yazsanız biz size soru sormak veya verdiğini yanıtları aramak zorunda kalmasak daha iyi olur.
Verdiğiniz örnekte kıskanılacak bir şey yok ki. Olmuş bitmiş sağ salim de eve gelmişsiniz. Eşim endişelenmedi demişsiniz mesele oysa eşim beni düşünmüyor, benim için endişelenmiyor şeklinde açsaydınız konuyu. Kıskanmakla endişelenmek farklı kavramlar birbirinden.
İlgilenmedi ya da umursamadı dese tepkiler daha farklı olurdu bence. Ama kıskanmak ya da endişelenmek deyince niye endişelensin ki diye düşündük bir çoğumuz.
Böyle milyon tane olay yaşamışımdır özellikle trafikte. Her seferinde eşim bir iki tavsiye verir, şöyle yap böyle yap diye, plakayı al der (her seferinde unuturum) konu kapanır. Geçen tırcı emmilerin arasında kaldım resmen aklım çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?