- 16 Şubat 2013
- 8.646
- 3.015
- 178
Öncelikle kadın neden gecenin bir vakti o "dükkan dairesin de" elin adamıyla yanlız?abuk subuk bi dükkanda elin adamıyla yanlız gece vakti bırakılan bi kadın tehlike anında kendini savunamaz..savunsada o korku hayat boyu peşini bırakmaz. eğer bi erkek sevdiğini bi dükkan dairesinde tanımadığı bir müşteriyele tek başına bırakma rahatlığını gösteriyorsa bana sevgiden bahsetmeyin. güvenlikten bahsediyorum ben giyim kuşamdan değil nolur yanlış anlamayın. hanginizin eşi kocası ıssız bi yolda sen git kendin eve der.. hanginiz böyle konuşan bir erkeğe tepki vermezsiniz..
ikisinide aynı kişi yapıyor.. valla amacım yargı değil sadece bu durumda insanlarda sevgi nasıl oluşuyor anlamaya çalışıyorum..Belki de bu kişi ıssız bir yolda eşini yalnız bırakmakla, müşterisiyle eşini dükkanında yalnız bırakmayı eşit durumlar olarak görmüyordur?
(...)
kız mesela akşam dışarıdayız çok rahat başka erkek arkadaşlarıyla dans ediyor falan adamda tık yok.. ben mesela başka kızların eşime olan tensel temaslarından rahatsız olurken bana garip garip bakıyor ..
dükkan iş yeri .. adam dövme yaptırmaya geliyor.. tabiki ekmek parası ama tehlikeli olduğu aşina..o tehlikede sen erkek olarak ben dışarıda gezeyim nasıl dersin? fabrika ortamı çok farklı annem 12 sene çalıştı gitti geldi kadın 3 vardia..Öncelikle kadın neden gecenin bir vakti o "dükkan dairesin de" elin adamıyla yanlız?
Örnek verirken biraz mantıklı örnekler verin lütfen.
Sırf haklı çıkmak adına en uççç örnekleri sunmayın.
Eğer kadın gece vardiyasına kaldıysa işi gereği bir erkek çalışma arkadaşıyla bunda ne var?
Kadın da erkekte gecenin bir yarısı o "dükkan dairesinde" ise aşna fişna değil ekmek parası derdindendir.
hiç kıskanmayan tek varlığın domuz olduğunu biliyor muydunuz(bilimsel olarak bile kanıtlanmış)merhaba arkadaşlar , sizce hiç kıskanmayan erkek sevmeyen erkek midir.. yada karşısındakine ve kendine çok güvenen erkek midir..
not: Paranoyakça kıskançlıklardan bahsetmiyorum..
Gece dövme dükkanına dövme yaptırmaya gelen insanları potansiyel sapık yada katil olarak mı görüyorsunuz?dükkan iş yeri .. adam dövme yaptırmaya geliyor.. tabiki ekmek parası ama tehlikeli olduğu aşina..o tehlikede sen erkek olarak ben dışarıda gezeyim nasıl dersin? fabrika ortamı çok farklı annem 12 sene çalıştı gitti geldi kadın 3 vardia..
hiç kıskanmayan tek varlığın domuz olduğunu biliyor muydunuz(bilimsel olarak bile kanıtlanmış)
hiç kıskanmayan tek varlığın domuz olduğunu biliyor muydunuz(bilimsel olarak bile kanıtlanmış)
Az önce yazdığım şeyi beğenmiştin, orda yazdıklarım burda da geçerli. Sınırlar, sınırlar, sınırlar... Onların sınırları öyle seninki böyle. Anlamaya çalışma kabullen.dükkan iş yeri .. adam dövme yaptırmaya geliyor.. tabiki ekmek parası ama tehlikeli olduğu aşina..o tehlikede sen erkek olarak ben dışarıda gezeyim nasıl dersin? fabrika ortamı çok farklı annem 12 sene çalıştı gitti geldi kadın 3 vardia..
dedim ya her kesimden türlü türlü insanlar var ama! doğululara baktığımızda özellikle kıyafet konusundaki tutuculuğu tartışılmaz...Sana oturduğum binadan örnek vereyim. 8 doğulu daire var, yaşlı bir teyze hariç tamamı açık. 11 iç anadolulunun tamamı kapalı, 6 egelinin 2si kapalı. Bir karadenizli o da kapalı. Gerisini tanımıyorum. Kendi çevremize göre yorum yaparsak bende de tam terai çıkıyor. Demekki neymiş, kendi algılarımızı toplumun tamamına yönlendirmemeliymişiz.
Bu arada kendimi hangi kategoriye sokacağımı bilemedim. Köken olarak Suudiyim ve açığım, mini şort falan giyiniyorum. belki doğulu sayılabilirim. Bilemedim.
Hadislerde varmış cicim. Aç iki hadis oku öğrenirsin. Araştırma falan gelmez bize. Peygamber söylemiş daha ne araştırması.Merakımdan soruyorum, bilimsel araştırmaların kaynağını verebilir misiniz? İngilizce de olur.
Veya araştırmalarla ilgili hangi anahtar kelimeleri kullanarak aramalıyım? Okumak isterim hayvanlarda kıskançlık araştırmalarını ve sonuçlarını.
senin kıskançlıktan kastın gözüne patlatılması mı eyvallah o zamanDemek ki benim eşim domuz ve hayvan.
Sadık olması, dürüst olması, baş tacı edip yalan konuşmamasının anlamı yok.
Demek ki kıskanıp gözüme bi tane patlatacak ki domuz olmaktan çıksın.
Hımm evet
Neden anlamaya çalışıyorsunuz ki ben orasını anlayamadımikisinide aynı kişi yapıyor.. valla amacım yargı değil sadece bu durumda insanlarda sevgi nasıl oluşuyor anlamaya çalışıyorum..
Hala tartışılmaz diyorsunuz, tartışıyorum işte, tartışıyoruz yarım saatir. Yazık. Neyse bu kez gerçekten susuyorum çünkü önyargıyı kırmak çok zor.dedim ya her kesimden türlü türlü insanlar var ama! doğululara baktığımızda özellikle kıyafet konusundaki tutuculuğu tartışılmaz...
örneği de o yüzden verdim...anlayan anlamıştır zaten beni,orda amacın ağşalama olmadığını
Sadece hadis dese eyvallah, sonuçta din dogmatiktir falan filan da, bilimsel olarak kanıtlandı diyorsa bunu bir yerde okumuş olması lazım illa ki. Ben de merak ettim bu konuda yapılan araştırmaları. Google akademikte şöyle bir aradım da bulamadım, tek bulduğum İslami siteler oldu. Okumak isterim şahsen hayvanlarda kıskançlık araştırmalarını.Hadislerde varmış cicim. Aç iki hadis oku öğrenirsin. Araştırma falan gelmez bize. Peygamber söylemiş daha ne araştırması.
Vikipedi, özgür ansiklopediMerakımdan soruyorum, bilimsel araştırmaların kaynağını verebilir misiniz? İngilizce de olur.
Veya araştırmalarla ilgili hangi anahtar kelimeleri kullanarak aramalıyım? Okumak isterim hayvanlarda kıskançlık araştırmalarını ve sonuçlarını.
alakası yok.. tehlikeli bir ortam kapına gelen müşterimi bilemezsin teksen eğer kime bağırcanda yardım isticem.. bunu bi erkek düşünmeli .. türkiyede yaşıyoruz.. aç 3 sayfa haberlerini neler var bakın..Gece dövme dükkanına dövme yaptırmaya gelen insanları potansiyel sapık yada katil olarak mı görüyorsunuz?
merak etme kanıtlayamadığım durumu paylaşmam burda elhamdülillah zekama fazlasıyla güvenirim ben.Rabbim bana fazla fazla vermiş..benim kızdığım tek şey kıskançlığı yanlış tanımlamanız..dozunda kıskançlık davranıştır dozunda olmayan psikomatik rtahatsızlık sınıfına girer..kafa göz dalanlar bağıranlar küfredenler ikinci gruptadır..sadece evcil değil yabani hayvanlarda da bu davranış mevcuttur..sandığımız gibi beyinsiz değiller zira.UMARIM SON NOKTAYI KOYMUŞUMDUR..Sadece hadis dese eyvallah, sonuçta din dogmatiktir falan filan da, bilimsel olarak kanıtlandı diyorsa bunu bir yerde okumuş olması lazım illa ki. Ben de merak ettim bu konuda yapılan araştırmaları. Google akademikte şöyle bir aradım da bulamadım, tek bulduğum İslami siteler oldu. Okumak isterim şahsen hayvanlarda kıskançlık araştırmalarını.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Kıskançlık bir kişinin veya bir ilişkinin yitirilmesinden korkulan, karmaşık bir ruhsal yaşantı ve olumsuz tutumdur. Bunun dışında başkasının sahip olduğuna kendisinin de sahip olma gerekliliğini hissettiren bir duygudur. Türk Dil Kurumu, kıskançlık kelimesini şöyle açıklamıştır[1]:
"Bir kimse bir üstünlük gösterdiğinde veya sevilen birisinin, başkası ile ilgilendiği kanısına varıldığında takınılan olumsuz tutum"
Kıskançlık doğuştan değil, sonradan öğrenilen ve birçok insanı etkileyen, rahatsız eden bir duygudur.[2]. Dozunda bırakıldığı sürece kıskançlık bir hastalık değil davranış bozukluğudur. Kişi bu konuda kendini kontrol edemezse bu davranış bozukluğu ileride depresyona sebebiyet verebilir. Kıskançlık öz güven eksikliği ve yetersizlik duygusundan dolayı ortaya çıkmaktadır[3]. Kıskançlık yaşayan birisi zaman ile değersizlik, çaresizlik, öfke, mutsuzluk ve yalnızlık gibi duyguları da yaşar[4].
Bu davranış bozukluğu hayvanlarda da görülmektedir. Örneğin bir evde uzun süre bulunan bir kedi tüm ilgiyi kendi üzerine çektiğini hisseder. O eve ikinci bir kedi geldiğinde diğeri asabi tavırlar göstererek kıskanç olmaya başlar ve sahibini de protesto eder[5].
SİZİN İÇİN EN BASİT YAZIYI KOYDUM BURAYA biraz zahmet edip kendinizde araştırabilirsiniz..
BU ARADA KISKANÇLIK DENİLİNCE NEDEN KAFA GÖZ OLARAK ALGILIYORSUNUZ Kİ KISKANÇLIK HER BÜNYEDE BİR MİKTAR BULUNUR..KISKANÇLIK ZİHNİNİZDE FARKLI KELİME ANLAMLARI TAŞIYOR SANIRIM .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?