• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıskanmayan erkek

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Kıskançlık bir kişinin veya bir ilişkinin yitirilmesinden korkulan, karmaşık bir ruhsal yaşantı ve olumsuz tutumdur. Bunun dışında başkasının sahip olduğuna kendisinin de sahip olma gerekliliğini hissettiren bir duygudur. Türk Dil Kurumu, kıskançlık kelimesini şöyle açıklamıştır[1]:
"Bir kimse bir üstünlük gösterdiğinde veya sevilen birisinin, başkası ile ilgilendiği kanısına varıldığında takınılan olumsuz tutum"
Kıskançlık doğuştan değil, sonradan öğrenilen ve birçok insanı etkileyen, rahatsız eden bir duygudur.[2]. Dozunda bırakıldığı sürece kıskançlık bir hastalık değil davranış bozukluğudur. Kişi bu konuda kendini kontrol edemezse bu davranış bozukluğu ileride depresyona sebebiyet verebilir. Kıskançlık öz güven eksikliği ve yetersizlik duygusundan dolayı ortaya çıkmaktadır[3]. Kıskançlık yaşayan birisi zaman ile değersizlik, çaresizlik, öfke, mutsuzluk ve yalnızlık gibi duyguları da yaşar[4].
Bu davranış bozukluğu hayvanlarda da görülmektedir. Örneğin bir evde uzun süre bulunan bir kedi tüm ilgiyi kendi üzerine çektiğini hisseder. O eve ikinci bir kedi geldiğinde diğeri asabi tavırlar göstererek kıskanç olmaya başlar ve sahibini de protesto eder[5].
SİZİN İÇİN EN BASİT YAZIYI KOYDUM BURAYA biraz zahmet edip kendinizde araştırabilirsiniz..
BU ARADA KISKANÇLIK DENİLİNCE NEDEN KAFA GÖZ OLARAK ALGILIYORSUNUZ Kİ KISKANÇLIK HER BÜNYEDE BİR MİKTAR BULUNUR..KISKANÇLIK ZİHNİNİZDE FARKLI KELİME ANLAMLARI TAŞIYOR SANIRIM .

Burada domuzun kıskanmayan tek hayvan olduğu nerede yazıyor?

Her kıskançlık konusunda söylediğim bu işte. Özgüven eksikliği.
peki ben neyi tartışıyorum sephoracığım bir anda böyle şlank diye gelindi...konuyu okumadım bile başlıktan gittim ama sonuna kadar tartışırım gerçi orası ayrı:KK70:

merak etme kanıtlayamadığım durumu paylaşmam burda elhamdülillah zekama fazlasıyla güvenirim ben.Rabbim bana fazla fazla vermiş..benim kızdığım tek şey kıskançlığı yanlış tanımlamanız..dozunda kıskançlık davranıştır dozunda olmayan psikomatik rtahatsızlık sınıfına girer..kafa göz dalanlar bağıranlar küfredenler ikinci gruptadır..sadece evcil değil yabani hayvanlarda da bu davranış mevcuttur..sandığımız gibi beyinsiz değiller zira.UMARIM SON NOKTAYI KOYMUŞUMDUR..

Ben hayvanlarda kıskançlık yoktur demedim. Fazla fazla olan zekanız cümlemi algılamanıza engel oldu sanırım.
Belirttiğiniz gibi domuzun kıskanmayan tek hayvan olduğunun bilimsel araştırmasını sormuştum : )

Burada domuzun kıskanmayan tek hayvan olduğu nerede yazıyor?
ha sen onu soruyorsun bekle geliyorum mesaideyim ya yapıştırcam onuda az sonra...bide domuz kıskanmayan tek hayvandır değil o kıskanmayan tek VARLIKTIR o kadar sığ bi cümle yazmadım en genelini yazdım..

alakası yok.. tehlikeli bir ortam kapına gelen müşterimi bilemezsin teksen eğer kime bağırcanda yardım isticem.. bunu bi erkek düşünmeli .. türkiyede yaşıyoruz.. aç 3 sayfa haberlerini neler var bakın..
Sizin gibi düşünmüyorum ve düşünmeyeceğim.
Bir erkeğin korumasına ihtiyacım olmadı bu zamana kadar.
31 yaşım da evlendim,31 yaşıma kadar eşim yoktu ve gayet iyi idare ettim.
Bu yaştan sonra eşim beni korusun kollasın diye düşünmek bana ters.
Ayrıca üslubunuzu beğenmedim,merak etmeyin hergün gazete okuyan insanım.

peki ben neyi tartışıyorum sephoracığım bir anda böyle şlank diye gelindi...konuyu okumadım bile başlıktan gittim ama sonuna kadar tartışırım gerçi orası ayrı:KK70:
Neyi tartışıyorsun canımcım? Kimin yazdığına bakmadan yapıştırıyorum cevabı ben valla şu ara, evden çıkıcam çıkamadım bi türlü.

Domuz olayında katılamam sana ama, domuzun eşini kıskanmamasına örnek olarak kedinin sahibini kıskanması verilemez. Bu bir çocuğun yeni doğan kardeşini kıskanmasıyla kadının kocasını kıskanmasını kıyaslamak gibi olur.

Hala tartışılmaz diyorsunuz, tartışıyorum işte, tartışıyoruz yarım saatir. Yazık. Neyse bu kez gerçekten susuyorum çünkü önyargıyı kırmak çok zor.
bakın..gerçekten bu son mesajım
ama burda okuduklarım,gerçek hayatta yaşadıklarım,mesela üzerim dantelden tayt var diye karşı komşuya giderken üzerimi değiştirme zzorunda oluşum ki bu en basit örnek...kimse çıkıp da mini şortu giy git otur doğullu bir ailenin evinde rahat rahat demesin
ki bu türkiyde hala ne yazıkki doğulu olmayan insanlar bile hala hoş karşılamıyor...kaldı ki kültürüne giyim kuşama bu denli tutucu olan doğulu insanlar bunu normal karşılayacak...

Sizin gibi düşünmüyorum ve düşünmeyeceğim.
Bir erkeğin korumasına ihtiyacım olmadı bu zamana kadar.
31 yaşım da evlendim,31 yaşıma kadar eşim yoktu ve gayet iyi idare ettim.
Bu yaştan sonra eşim beni korusun kollasın diye düşünmek bana ters.
Ayrıca üslubunuzu beğenmedim,merak etmeyin hergün gazete okuyan insanım.
üslüp klavyeden kaynaklanıyor yanlış anlaşılmasın sanal ortam işte.. bende aynen katılıyorum kişi önce kendini korumalı ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. ama eşlerin veya erkek arkadaşlarında bağzı noktada koruması gerekir endişelenmesi gerekir diyorum..
kimseyi bi düşünceye ikna etmeye çalışmıyorum sadece başka düşünceleri duyup bakış açımı genişletmeye çalışıyorum..:KK66:

Bazı erkek güven eksikliğinden kıskanıyor olabilir,ama eşi,sevgilisi güzel ,dikkat çekici olan erkek kendi de yakışıklı olsa da kıskanabiliyor. Çeşit çeşit bunlar. :P

Ben hayvanlarda kıskançlık yoktur demedim. Fazla fazla olan zekanız cümlemi algılamanıza engel oldu sanırım.
Belirttiğiniz gibi domuzun kıskanmayan tek hayvan olduğunun bilimsel araştırmasını sormuştum : )

fazla fazla olunca algıda seçiciliğide fazla fazla yapıyor kimse 4x4 lük değil kusuruma bakma o kadarcık kusurumda olsun ne dersin:KK39:

http://evrimagaci.org/makale/399bu zararları ..uzak durman için bir de yaşam şekillerinin verdiği yetkilere dayanarak kıskanmadığı ileri sürülüyor..bana göre kanıtlanmış oluyor orası ayrı..bana dersen ki nerden biliyosun domuzlarla yatıp kalkmıyorum ama benim rehber kabul ettiğim kitapla bilimsel veriler birleşince kesin sonuç çıkıyor..
KURAN'I REHBER OLARAK KABUL EDİYORSAN ŞAYET BU YAZDIKLARIM SENİN İÇİN YETERLİ OLACAKTIR..DAHASI DERSEN aç Kur-anı oku artık benden bekleme derim:KK70:

Malum, maymun taklitçi bir hayvandır; domuz ise, hayvanlar içinde eşini kıskanmayan tek hayvan...
Bu açıdan bakıldığında dinsiz eğitimin tesiriyle bu mübarek vatanda maymun tabiatında nice batı taklitçileri, domuz tabiatında nice namus mefhumunu yitiren insanlar görülecektir. Kıblemiz güneyde Ka'bedir. Ama taklitçi ortamda yetişenlerin bir kısmının kıblesi Kuzeyde Moskova, bir kısmının Batı'da Paris veya Washington'dur.

Kızıl bir rüzgâr

Evet, böyle bir rüzgâr 70 yıl boyunca kuzeyden dünyanın her tarafına esti. Avrupa'nın yarısını, ülkemiz halkının epey bir kısmını, koca Çini ve daha pek çok ülkeyi etkisi altına aldı.

2-Hasf, çöküntü demektir. Bu özellikleri gösteren bir toplulukta elbette bir çökme olacaktır. Ülkemizde de yaşanan maddi- manevi çöküntülere bir zaviyeden bakılabilir. Toplumun pek çok kesiminde aile mefhumu çökmüştür, Ahlaki değerler çökmüştür, namus mefhumu çökmüştür, millet için fedakarlık çökmüştür....

3-Mesh, insanın hayvana çevrilmesidir. Kur'an'ı Kerim'de bazı toplulukların maymun ve domuz haline çevrildiği anlatılır. Bu çevrilme, maddeten olması mümkün olduğu gibi, ma'nen olması da mümkündür.

Ma'lum maymun taklitçi bir hayvandır. Domuz ise, hayvanlar içinde eşini kıskanmayan tek hayvan... Bu açıdan bakıldığında dinsiz eğitimin te'siriyle bu mübarek vatanda maymun tabiatında nice batı taklitçileri, domuz tabiatında nice namus mefhumunu yitiren insanlar görülecektir. Kıblemiz güneyde Ka'bedir. Ama taklitçi ortamda yetişenlerin bir kısmının kıblesi Kuzeyde Moskova, bir kısmının Batı'da Paris veya Washington'dur.

Kanuni Sultan Süleyman, zamanın Fransa kralına yazdığı bir mektubla Fransa'da dansı yasaklatırken, şimdi bazı liselerimizin yılsonu eğlencelerine kadar bu İslam dışı âdetin girmesi cidden üzücü ve ehl-i hamiyeti düşündürücüdür.

ama dahasınıda istiyosan bi zahmet kuranı oku her şeyi devletten bekleme kur-an-ı kerim senin için bir rehberse şayet ...

bakın..gerçekten bu son mesajım
ama burda okuduklarım,gerçek hayatta yaşadıklarım,mesela üzerim dantelden tayt var diye karşı komşuya giderken üzerimi değiştirme zzorunda oluşum ki bu en basit örnek...kimse çıkıp da mini şortu giy git otur doğullu bir ailenin evinde rahat rahat demesin
ki bu türkiyde hala ne yazıkki doğulu olmayan insanlar bile hala hoş karşılamıyor...kaldı ki kültürüne giyim kuşama bu denli tutucu olan doğulu insanlar bunu normal karşılayacak...
image.webp

fazla fazla olunca algıda seçiciliğide fazla fazla yapıyor kimse 4x4 lük değil kusuruma bakma o kadarcık kusurumda olsun ne dersin:KK39:

http://evrimagaci.org/makale/399bu zararları ..uzak durman için bir de yaşam şekillerinin verdiği yetkilere dayanarak kıskanmadığı ileri sürülüyor..bana göre kanıtlanmış oluyor orası ayrı..bana dersen ki nerden biliyosun domuzlarla yatıp kalkmıyorum ama benim rehber kabul ettiğim kitapla bilimsel veriler birleşince kesin sonuç çıkıyor..
KURAN'I REHBER OLARAK KABUL EDİYORSAN ŞAYET BU YAZDIKLARIM SENİN İÇİN YETERLİ OLACAKTIR..DAHASI DERSEN aç Kur-anı oku artık benden bekleme derim:KK70:

Malum, maymun taklitçi bir hayvandır; domuz ise, hayvanlar içinde eşini kıskanmayan tek hayvan...
Bu açıdan bakıldığında dinsiz eğitimin tesiriyle bu mübarek vatanda maymun tabiatında nice batı taklitçileri, domuz tabiatında nice namus mefhumunu yitiren insanlar görülecektir. Kıblemiz güneyde Ka'bedir. Ama taklitçi ortamda yetişenlerin bir kısmının kıblesi Kuzeyde Moskova, bir kısmının Batı'da Paris veya Washington'dur.

Kızıl bir rüzgâr

Evet, böyle bir rüzgâr 70 yıl boyunca kuzeyden dünyanın her tarafına esti. Avrupa'nın yarısını, ülkemiz halkının epey bir kısmını, koca Çini ve daha pek çok ülkeyi etkisi altına aldı.

2-Hasf, çöküntü demektir. Bu özellikleri gösteren bir toplulukta elbette bir çökme olacaktır. Ülkemizde de yaşanan maddi- manevi çöküntülere bir zaviyeden bakılabilir. Toplumun pek çok kesiminde aile mefhumu çökmüştür, Ahlaki değerler çökmüştür, namus mefhumu çökmüştür, millet için fedakarlık çökmüştür....

3-Mesh, insanın hayvana çevrilmesidir. Kur'an'ı Kerim'de bazı toplulukların maymun ve domuz haline çevrildiği anlatılır. Bu çevrilme, maddeten olması mümkün olduğu gibi, ma'nen olması da mümkündür.

Ma'lum maymun taklitçi bir hayvandır. Domuz ise, hayvanlar içinde eşini kıskanmayan tek hayvan... Bu açıdan bakıldığında dinsiz eğitimin te'siriyle bu mübarek vatanda maymun tabiatında nice batı taklitçileri, domuz tabiatında nice namus mefhumunu yitiren insanlar görülecektir. Kıblemiz güneyde Ka'bedir. Ama taklitçi ortamda yetişenlerin bir kısmının kıblesi Kuzeyde Moskova, bir kısmının Batı'da Paris veya Washington'dur.

Kanuni Sultan Süleyman, zamanın Fransa kralına yazdığı bir mektubla Fransa'da dansı yasaklatırken, şimdi bazı liselerimizin yılsonu eğlencelerine kadar bu İslam dışı âdetin girmesi cidden üzücü ve ehl-i hamiyeti düşündürücüdür.

ama dahasınıda istiyosan bi zahmet kuranı oku her şeyi devletten bekleme kur-an-ı kerim senin için bir rehberse şayet ...

Bilgi için teşekkür ederim.

Ancak "bilimsel"den anladığımız aynı şey değil sanıyorum.

Bilimsel dediğiniz şey bir bilimle (biyoloji, zooloji vb) araştırılmış, araştırma metodları ve bulguları ortada, referanslı şeydir. Bu ise dini bir sitede yayınlanan, kaynağı bile olmayan bir yazı.

Dini açıdan bakarsan evet yeterli bir kaynak olabilir. Ancak BİLİMSEL olarak kanıtlandı diyorsanız bu "bilimsel" değil üzgünüm.

Hıç kıskanmayan erkek sevildiğini bilen ve kendine güvenen erkektir.
yani bir erkek (örnek tenzih ederim herkesi) sana eşnin sevgilinin nişanlının artık ne haltsa onun yanında kur yapacak belki hafif fiziki kurlar olacak bunlar yanındaki erkek buna ses etmeyecek çünkü sana güvenecek..belki sen çevre faktörlerinden ötürü utandığın için cevap veremeyeceksin..yanındaki erkek tepki vermedikçe karşındaki adam azıtacak..yanındaki erkek(hala neden erkek diyorum bilemiyorum)hiç bir şekilde karşılık vermeyecek ve nötr kalacak..çünkü size çok güveniyor çünkü o kıskanacak kadar yobaz değil.. adam size ne yaparsa yapsın..kıskançlık dediğim gibi kafa göz girmek değildir..bir kaş bir göz hareketi ile bile sizi koruyabilmeside bir nevi kıskançlıktır..

Bilgi için teşekkür ederim.

Ancak "bilimsel"den anladığımız aynı şey değil sanıyorum.

Bilimsel dediğiniz şey bir bilimle (biyoloji, zooloji vb) araştırılmış, araştırma metodları ve bulguları ortada, referanslı şeydir. Bu ise dini bir sitede yayınlanan, kaynağı bile olmayan bir yazı.

Dini açıdan bakarsan evet yeterli bir kaynak olabilir. Ancak BİLİMSEL olarak kanıtlandı diyorsanız bu "bilimsel" değil üzgünüm.
yazı dini site değil aşağıdakiler dini bir yerden alıntı dikkat bi açıp okumayı deneyin önce.

Kaynaklar ve İleri Okuma:
  • DeGiorgio, G., et al. (2005). Sero-prevalence of Taenia solium cysticercosis and Taenia solium taeniasis in California, USA. Acta Neurologica Scandinavica.
  • Singh, G., et al. (2002). Taenia Solium Cysticercosis. CABI Publishing.
  • Bailey, T., et al. (1988). Trichinosis Surveillance, United States, 1986.
  • Raloff, Janet. Food for Thought: Global Food Trends. Science News Online. May 31, 2003.
  • Thompson, Michael D., “‘Everything but the Squeal’: Pork as Culture in Eastern North Carolina,” North Carolina Historical Review, 82 (Oct. 2005), 464–98.
  • Livestock and Poultry: World Markets and Trade." Circular Series DL&P 2-06, Foreign Agricultural Service, United States Department of Agriculture, October 2006. Retrieved on 2007-08-15.
  • "Trichinellosis Fact Sheet". Centers for Disease Control, US Government. 2004.
Etiketler:

senin kıskançlıktan kastın gözüne patlatılması mı eyvallah o zaman

Hayır canım elbette değil ama sence kıskanmayan erkek domuz mudur hayvan mıdır ? Ben zıt örnekleme yaptım orada bir yerde ironi.

Hayır canım elbette değil ama sence kıskanmayan erkek domuz mudur hayvan mıdır ? Ben zıt örnekleme yaptım orada bir yerde ironi.
aslında tartışmamız yersiz hepimiz bi kısım hariç aynı şeyi söylüyoruz..KISKANMA BİR DAVRANIŞ BİÇİMİDİR..fazlası PSİKOLOJİK sorunlara tekabül eder..kıskanmayan erkek domuzdur bizim Türkçeleştirdiğimiz bir tabirdir..her erkeğin içinde eşini koruma kıskanma iç güdüsü olması normaldir medeniyet adı altında bu durumu egale etmek çok yanlıştır..:KK39:

Yani kıskanmak bence içgüdüden ileri geliyor, eşini kıskanmak demek kısıtlamak herşeyine karışmak demek değil ki.

Kıskanmak sadece benim eşim olsun, gözleri bir bana baksın, benim yanımda huzur dolsun demek.

Back
X