Kısmet aramak ve kısmetleri tepmek...

Leithia

Frühling in Paris
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
983
2.105
113
Foruma bakıyorum da, bir sürü insan "kısmetim yok benim" deyip üzülüyor. Benim okul arkadaşım da mühendis, artık kızlara duyduğu güvenin bittiğini söyledi bana. Hep kalbi kırılan kızlar yaklaşıyormuş buna, "bilmem kim çok serseri ve aşağılık biriymiş meğer, yeni anladım" deyip bunun omzunda ağlıyorlarmış. Ama ne zaman biriyle yakınlaşsa "Ama ben seni arkadaş olarak görüyordum" deyip reddediyorlarmış. Tabii bunu dedikleri zamana kadar çocuğu her ihtiyaçlarına koşturuyorlarmış o kızlar. Arkadaşımın bana anlattığı bu şekilde. Efendi biri, ilişkide sorun yaratabilecek biri olacağını hayal edemiyorum açıkçası. Şunu soruyor hep, "Neden efendi değil de, serseri erkeklere gönüllerini kaptırıyor bu kızlar?"

Amacım çöpçatanlık değil, yanlış olmasın. Bu arkadaşla muhabbetim sosyal platformlardan ileri gitmiyor. Ama bu şekilde sızlanan ilk erkek de değil kendisi. Sözlüklerde, sosyal paylaşım sitelerinde bir sürü böyle insan var. Acaba "Kısmet arıyorum :((" diye üzülen hemcinslerimden kaçı, bu erkekleri arkadaş olarak görüp hiç şans vermedi, merak ediyorum.

Üniversitede bir kız arkadaşım vardı. "Hayatımın aşkı ne zaman çıkacak karşıma?" diye dert yanardı bana. "Ee ama bilmemkim var, onun koluna girip geziyorsun, sürekli takılıyorsunuz? Bir şey hissetmiyor musun ona karşı?" dediğimde yanıtı şu olmuştu: "Haa o mu, iyi çocuk ya. Ama arkadaşım yani."

Ben diğer çocuğun "sadece arkadaş" olarak düşünmediğine emindim.

Kısmeti aramaya gerek yoktur. Geleceği varsa gelir.

arkada$in, kizlarin serseri erkeklerden ho$landigini dü$ünüyor, ben ise erkeklerin serseri uçuk kizlardan ho$landigini dü$ünüyorum, garip...

bence "iyi,efendi,düzgün" bi erkek kadınlarda heyecan yaratmıyo, çünkü net.serseri erkek tipini daha tutkulu buluyolar ve daha sürprizlerle dolu.
örneğin efendi bi erkek bi kız ayrılalım dediğinde "peki, madem böyle istiyosun sen bilirsin" der ve gider.

serseri erkek tipi "beni bırakamazsın benimsin" der.

çoğumuz sırf nabız yoklamak için bitti demişizdir sevgililerimize..ben ilk yazdığım cvbı alsam beni sevmediğini düşünürdüm mesela.

Güzel bir konu olmuş, üstüne düşünülmesi lazım. Yalnız şimdi kendi hayatımı düşününce ben erkekleri bana zarar verecek kadar yanıma yaklaştırmayan biriyimdir. Ne zaman bir erkeğe artık sadece arkadaş gözüyle bakıyorsam, onun en ufak bir çekiciliği yoksa gözümde o zaman iletişim kurabiliyorum rahatça ancak erkekler de duygusal bir bağ kurma eğilimi var (tüm insanlarda ki gibi). Ben öyle onları da çok yakınıma sokmam ama yine de mesafeli diyaloglarım sonucunda bile farklı duygulara kapılıyorlar. Erkeklerle kızların sadece arkadaş olabileceğine pek ihtimal vermiyorum, en azından bir taraf asla arkadaş olarak kalamıyor. Burada anahtar nokta kızların bir erkekten çok dayanılacak omuz ve arkadaş olarak gördükleri erkeklerle dertleşmesi ve erkeğin farklı duygulara kapılması (yazık onlara da). Neden serseri tipleri sevdiklerini ben de anlamadım :) Belki daha erkeksi vs geliyordur bir de kadınlarda hep fark yaratma arzusu vardır ya"o şöyle şöyle serseriydi ta ki benle tanışana kadar, aşkımdan muma döndü" hikayesi bunu mantıklı bir şekilde açıklıyor zannımca.

Ben öyle bulmuyorum ama genel olarak serseri dedikleri erkekleri heyecanlı buluyorlar net erkekler sıradan geliyor çoğuna. serseri tipliden ayrılmaya kalksan vay efendim sen benimsin, kadınımsın, seni başkasına yar etmem cart curt. diğeri ise çok çabalamaz. Nettir. İstisnalar vardır ama geneli bu yönde. Ben olsam hangisini tercih ederdim; sıradan ama maço olanı :)

Erkeklerle bayanların arkadaşlığında hep bir taraf sahip çıkıyor, daha fazla anlam yüklüyor
Bu yüzden de önce sırdaş, dost, sonra sevgiye dönüşüyor
Tabii üzücü oluyor sonu

bahsettiğin konu biraz erkeklerin halt etmesi bence yani arkadaş olmayı becerememeleri.bu konuda dirayetli olsalar sorun kalmayacak. azıcık samimi olunsa sevgilimi oluncak illa..
kısmet konusuna gelirsek belli yaşa kadar dış güzelliğe bakılır hani erkek göze etkileyici gelmezse neyleyim onun efendiliğini bu yüzden suçlamamak lazım o yüzden serserilik vs.. konu değil bunlar fakat bazı kızlar çok seçici oluyor o bu sefer kimseyi bulamama tehlikesindeler 30 yaşına kadar herkese bir kulp bulup reddedince ardından kimse kalmaz elbet..yani şunu anlamıyorum tamam elbette içinin ısınması önemli ama belli yaştan sonra karşına kaç kişi çıkacak sanıyorsun.evlenemedim diyor ama kendisiyle ilgilenen kişiyi de istemiyor.olmaz böyle. eğer düzgün karakterli efendi birini bulduysan detaylara girmemek gerek evleneceğim diyorsan eğer.şu da var ki herkes evlenecek diye kural yok bence.

bende samimi olduğum bir kaç erkek arkadaşımdan aynı dediklerini duymuştum. bende arkadaş dediğim erkeklerden çok kez teklif aldım ve hepsinide reddetmek zorunda kaldım. Çünkü ben arkadaşlığı paylaşım dostluk samimiyet olarak tanımlarken erkekler bunu duygusal bir bağ olarak görüyor ve benimde boş olmadığımı düşünüp samimiyetime dayanarak ona karşı birşey hissettiğimi düşünüyorlar. aradaki bu dengeyi anlayamıyorlar ve şansını deniyorlar sonuç olarak arkadaşlığınıda devam ettiremiyorsun bir arkadaş daha kaybediyorsun. Bence burada erkeklerin yapması gereken arkadaş gibi davranmak yerine duygularını belli edip bunu bizimde anlamamızı sağlamısıdır ama genelde efendi tipler bunu yapmıyor.:):60::60::60:

bütün erkekler tabiki böyle değil 6 senedir samimi olduğum erkek arkadaşım var ondan bugüne karşı öyle bir eğilim görmedim hatta sen bana arkadaştan başka hiç birşey ifade etmediğimi defalarca söylemiştir. ki erkek arkadaşımın ağzından söylüyorum. Erkekler beğendiği kızlarla arkadaşlık kuramıyormuş (kendisi beni beğenmiyor:):))))) :30:30:30 Artık bende arkadaşça yaklaşanlara önce beni beğeniyormusun diye soracağım aklıma geldi bak :10::10::10:

Serseri tipler çekici geliyor bu gerçek ama bence ikisininde arası olmalı.. serserilerin genelde gözü dışarıda oluyor. yapacağını yapıyor sonra peşinden koşuyor efendi tiplerde tepkisiz düz basit oluyor. Yerine göre efendi yerine göre serseri olanı en makbulu benim için :90::90:

bence biz kızlar hafif yumuşamış maço erkeklerden hoşlanıyoruz. yani dediğim dedik astığım astığım astık kestiğim kestik değil de biraz anlayışlı bize karşı ama korumacı,kıskanç erkeklerden hoşlanıoruz. öyle düz,basit vur kafasına ekmeği al bi tip istemiyoruz.

Foruma bakıyorum da, bir sürü insan "kısmetim yok benim" deyip üzülüyor. Benim okul arkadaşım da mühendis, artık kızlara duyduğu güvenin bittiğini söyledi bana. Hep kalbi kırılan kızlar yaklaşıyormuş buna, "bilmem kim çok serseri ve aşağılık biriymiş meğer, yeni anladım" deyip bunun omzunda ağlıyorlarmış. Ama ne zaman biriyle yakınlaşsa "Ama ben seni arkadaş olarak görüyordum" deyip reddediyorlarmış. Tabii bunu dedikleri zamana kadar çocuğu her ihtiyaçlarına koşturuyorlarmış o kızlar. Arkadaşımın bana anlattığı bu şekilde. Efendi biri, ilişkide sorun yaratabilecek biri olacağını hayal edemiyorum açıkçası. Şunu soruyor hep, "Neden efendi değil de, serseri erkeklere gönüllerini kaptırıyor bu kızlar?"

Amacım çöpçatanlık değil, yanlış olmasın. Bu arkadaşla muhabbetim sosyal platformlardan ileri gitmiyor. Ama bu şekilde sızlanan ilk erkek de değil kendisi. Sözlüklerde, sosyal paylaşım sitelerinde bir sürü böyle insan var. Acaba "Kısmet arıyorum :((" diye üzülen hemcinslerimden kaçı, bu erkekleri arkadaş olarak görüp hiç şans vermedi, merak ediyorum.

Üniversitede bir kız arkadaşım vardı. "Hayatımın aşkı ne zaman çıkacak karşıma?" diye dert yanardı bana. "Ee ama bilmemkim var, onun koluna girip geziyorsun, sürekli takılıyorsunuz? Bir şey hissetmiyor musun ona karşı?" dediğimde yanıtı şu olmuştu: "Haa o mu, iyi çocuk ya. Ama arkadaşım yani."

Ben diğer çocuğun "sadece arkadaş" olarak düşünmediğine emindim.

çok bilindik bir tablo bu. kaçan kovalanır olayı sanırım... ne kadar takmazsan o kadar çok peşinde olanır, ne kadar kötü davranırsan o kadar üstüne düşer... bunları hep gördük.. aslında hani çevrelerinde çok iyi ilişki kurabileceği insanlar vardır senin dediğin gibi ama illa acı çekmek isterler...şöyle bir örnek vereyim..senin dediğin gibi mühendislikte okuyan bir arkadaşım vardı hem de mühedisliğin iyi branşlarından birinde... ilk okul başladığında tip olarak o kadar insanın arasından öylesine net kendini belli ediyordu ki elinin yüzünün güzelliği...yani çocuk yakışıklı vesselammm.. kılık kıyafet yerinde....dersleri iyi...henüz konuşma aşamasına gelmedik iyice gizem oluştuyordu... ikinci dönem bununla ortak bir sınıfa düştük...ilk kez bu kadar yakınız:)
dolayısıyla konuşmaya başladık bir şekilde... zaman ilerledi... gözümde antonio b. olan çocuk minnacık oldu... yani ikili ilişkide değil sadece omzunda ağlamak için iyi bir arkadaş olabileceğini anladım. veee bu insan 5 yıl boyunca kimseyle çıkamadı.. hep birileri olma aşmasında oldu ama devamı gelmedi..senin yukarıda bahsettiğin kişi de böyle biri olabilir. o yüzden insanın efendi olması onu diğer erkeklerden kişisel tercihe göre ayırıyor ama kesinlikle yeterli olmuyor.

kadınlar kötü erkeklere aşık olup iyi erkeklerle dertleşirler diye bir söz vardı, sizin dediğinizde o hesap sanırım insanlar zoru seviyor :)

bence insanlar dengini bulamıyor.
erkekler kendilerinden üstün kızlara aşık oluyorlar kızlar da istemiyor. arkadaş olarak kullanıyor hayatında biri yokken egolarını tatmin etmek için.
kızlar kendilerinden üstün erkeklere aşık oluyorlar erkekler yan çiziyor, istemem yan cebime koy yapıyor ama ne ciddi bir ilişkiye ne de evliliğe razı oluyorlar.
denk biri denk gelirse de samanlık seyran oluyor zaten.
denklikten kastım da dış görünüş, kariyer, maddiyat, kültür, değer yargıları, kişilik vs hepsi içine giriyor. eğer bunların toplamı bir sayı elde ediyorsa o sayıya denk olanla ciddi ilişkiye girişiyorlar. atıyorum kız güzeldir maddiyatı kötüdür aşırı sosyaldir ama azıcık yalancı vs.dir çirkin zengin asosyal ve kişilikli bir adamla ciddi bir ilişki yaşayıp evlenebiliyor. ama çirkin kariyersiz asosyal ve kişiliksiz bi adama dönüp bakmaz. aynı şekilde o adam da. ideali ise dış görünüşlerinin maddiyatlarının kişiliklerinin hepsinin ayrı ayrı birbirine yakın olması o zaman ilişki daha sağlam oluyor bence.

bence insanlar dengini bulamıyor.
erkekler kendilerinden üstün kızlara aşık oluyorlar kızlar da istemiyor. arkadaş olarak kullanıyor hayatında biri yokken egolarını tatmin etmek için.
kızlar kendilerinden üstün erkeklere aşık oluyorlar erkekler yan çiziyor, istemem yan cebime koy yapıyor ama ne ciddi bir ilişkiye ne de evliliğe razı oluyorlar.
denk biri denk gelirse de samanlık seyran oluyor zaten.
denklikten kastım da dış görünüş, kariyer, maddiyat, kültür, değer yargıları, kişilik vs hepsi içine giriyor. eğer bunların toplamı bir sayı elde ediyorsa o sayıya denk olanla ciddi ilişkiye girişiyorlar. atıyorum kız güzeldir maddiyatı kötüdür aşırı sosyaldir ama azıcık yalancı vs.dir çirkin zengin asosyal ve kişilikli bir adamla ciddi bir ilişki yaşayıp evlenebiliyor. ama çirkin kariyersiz asosyal ve kişiliksiz bi adama dönüp bakmaz. aynı şekilde o adam da. ideali ise dış görünüşlerinin maddiyatlarının kişiliklerinin hepsinin ayrı ayrı birbirine yakın olması o zaman ilişki daha sağlam oluyor bence.

bazı cümlelerini bikaç kez okumak zorunda kaldım. ama doğru şeyler yazmışsın. her evlenen birbirine tam denk olamıyor. mutlaka ki eksiği gediği oluyor

Kızlar kötü erkeklerle ilişki yaşayıp iyilerle dertleşiyorlarsa, bu çocuk gününü birinde "eeh yeter" deyip aldatan, kadınların canını yakan, sert çıkan hatta şiddet uygulayan birine dönüşürse ve bir hemcinsimiz "Sevgilim çok ağlatıyor beni" diye bu bölümde başlık açarak dert yanarsa? Suçlu kim o zaman?

Ben açıkçası hayatım boyunca huzur aradım, fırtınalı aşk değil. Eşim efendi biridir, sessiz ve sakindir, serseri değildir. Asla "Off çok sıkıcı, gidip benim kalbimi kırıp atacak birine tutkulu bir aşkla sevdalanayım" demedim. Neden beni üzecek biri ile birlikte olmak isteyeyim?

Bir arkadaşım "Yeter, üzerime çok düşüyor" diyerek erkek arkadaşını terk etti. Çocuk çok ağladı, hiç kötülük etmemişti kıza. Her gün arardı, arada kızın evine çiçekler gönderirdi. Yani "Ah benimki de bu kadar romantik olsa" dediğiniz erkekti sevgilisi.
Kız sonra "Ya benimsin ya toprağın" diyen bir Polat Alemdar ile çıkmaya başladı, bu mafyavari arkadaş hiç ilgilenmiyordu kızla ve kız körkütük aşık oldu. Kaçan kovalanır mı yani?

Bir de her satıcının bir alıcısı olduğuna inanıyorum. Kızların tamamı serserilerden hoşlanmıyor ki. Daha kendi halinde erkeklerden hoşlanan "kendi halinde" kızlar da var. Bence abiniz aslında hedef kitlesini değiştirmeli.

Back
X