Kısmetsizlik evlenememek

Hayatta üzülecek o kadar şey varken evlilik için üzülmek bi zamanda inanılasi değil gerçekten.yasiniz daha çok genç;evlilik zor ve meşakkatli bir süreç hele bir de çocuk olduğunda da hem güzel ama bir o kadar yıpratıcı allahtan hayırlısını isteyin üzülecek birşey değil zamanın kıymetini bilin

Hayatinda biri olsun istersin, iki aşk yasayayim, üç guzel soz duyayım dersin de direkt evlenememekten dert yanmak bana cok tuhaf geliyor. Biri böyle bir sey diyince, asil derdinin bir aşk/iliski yasamak degil de evli kadin olmak 'başarısına' erişmek oldugunu düşünürüm.
Bu son derece sağlıksız bir durum bence. Çünkü toplum, bu korkuyla yapilmis sagliksiz evliliklerle dolu.

Kısmetinize varsa ya onun ayağına gidersiniz yada o sizin ayağınıza gelir zaten.. bende iş yaşamına başlayınca 2 sene çalışır sonra evlenirim diyordum ammaaaa tam 1 sene sonra evlendim hiç beklemediğim bi anda oldu bitti yani çokta düşünmemek lazım..

Evli kadın olmayı istemek neden sağlıksız bir durum?

Bende kısa süre içerisinde evlenenleri anlamıyorum. Adamın daha huyuna, suyuna alışmadan aynı eve girmek riskli olarak geliyor. Aynı eve girmeden anlamamak olayı her iki durum için de var, doğru. Ama sosyal hayatta her yönden tanımak daha mantıklı geliyor. 1 senelik ilişki sonunda, 1 sene nişanlı olarak duracak biri olarak söylüyorum bunu.

23 yasinda nikahim oldu 24 yasinda evlendim. 6 ay sonra yani gecen ay bosanma davasi actim. Bence otur haline sukret. Hic evlenmemis olmayi bu sikintilari hic cekmemis olmayi mı istersin yoksa benim gibi 6 ay cicim ayi yasaman gerekirken avukat avukat mahkeme gezmeyi mi

ben de şöyle söyleyeyim size:)

ilk evliliğimi 26 yasında yaptım ,

aynı muhitte komşu olarak ailesini , yasantısını çevresini bildiğim birisi ile 3 sene sevgili,10 ay nişanlı kalarak evlendim.

sonuç ne oldu , benim gördüğümün tam aksi fiyasko bir insan ve ailesi çıktı karsıma

4 sene anca sabrettim ve arkama bakmadan kaçtım.

şimdiki eşimle de , allah ondan razı olsun dünya iyisi bir insan dediğim gibi hersey kısa sürede oldu.

eşim benim fotoğrafımı beğendi ortak arkadasımın face sayfasında o şekilde tanıstık ve farklı sehirlerden sürekli gidip gelerek ilişkimizi yürüttük.

o benim canım herşeyim , bu işler kader kısmet , şans işleri.

ikinci evliliğimi 34 yasında yaptım , iş güç sahibi insanlarız .

uzun da tanısan kısa süre de tanısan iki evlilik yapmıs biri olarak hala bu düşüncemin arkasındayım.

evlilik öncesi ve sonrası çok farklı şeyler.

5 seneye yakındır evliyim.

Sevgililik zevkli, o sorumluluklar olmadan birkaç sene geçirmek gerek bence o güzel zamanları.

Tek cinsellik icin neden evlenilecegini dusunuyorsunuz?
Insan yaninda destek icin aile kurmak icin cocuk sahibi olucak yasi gececegi icin de evlenebilir.
Cinselligi sadece evlenecegi kisiyle yasamak da isteyebilir saygi duymak lazim.

Gezip tozmayı yapıyorum. 33 yaşında bir ablamla konustum.Dedi ki simdi birini bulsam 2 sene flört 1 sene nisan sürse 36 yasında evlendim diyelim cocuk isi sıkıntılı yaşlı anne olurum enerjim yetmez diyor
Ben de bu enerjim yetmez olayını anlamıyorum. Bir bebeğe 25 yaşında bakmak ile 35 yaşında bakmak arasındaki dağlar kadar fark nedir? Ömür biçmek gibi olmasın da bu ablamızın 80 yıl yaşayacağını var sayarsak 35te pil bitiyorsa kalan 45 sene ne yapmayı düşünüyor? Ben çok abartılı buluyorum bu düşünceyi.

Şükür elin ayağın tutuyor, sağlığın yerinde, 20lik toy değilsin tecrübeli bir akla sahipsin neden 35 yaşında anne olamayasın? Geç anne olmanın tek handikapı biyoloji, onda da sağlığına dikkat edip kendine iyi baktığın sürece 40ından sonra da doğrurursun bir sürü örneği var.

Böyle karamsar düşüncelerden etkilenme canım, allah gönlüne göre versin inşallah.

Evlenmek isteyenleri ben evli olarak anlıyorum ve biçok insanın aksine diyorum ki ben de evlenemesem üzülürdüm,heralde yerinizde olsam bol bol dua ederdim,benim olması imkansız gibi görünen biçok isteğim hep dualarla oldu,konusahibi gönlünüze göre olur inşallah

Çünküler bahane mi sizce ?? Gerçekler...
Herkes sevgilisiyle rahat yaşamayı istemez.Bu da kendi karakteriyle ilgilidir.Din ve çevre baskısı değil.

Sadece din çevre değil, anne olmak da birincil ihtiyaç. Gelişim Psikolojisi dersinde görmüştüm. Onun haricinde haklısınız, çevre umrumda değil ama gayrimüslim olsam evlenmezdim.

Sadece din çevre değil, anne olmak da birincil ihtiyaç. Gelişim Psikolojisi dersinde görmüştüm. Onun haricinde haklısınız, çevre umrumda değil ama gayrimüslim olsam evlenmezdim.
Aile yaşamına önem vermiyorsunuz o zaman?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…