Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

merhaba bilgeler

herkese sendromsuz iyi haftalar

twiiterda gezeken güzel bi buldum paylaşmak istedim.bu arada sınavı olan arkadaşlarada başarılar.

[video]http://onedio.com/haber/kitap-okuma-aliskanligi-kazandiracak-9-kitap-203565[/video]

Sevgi Ahlakı...

Bu yazıma nasıl bir başlık vermem lazım bilemedim. Sonlara doğru yazdıklarıma bakarak birşeyler karalamayı düşünüyorum.

İç Anadolum soğumaya başladı, güneş her daim ısıtacak değil ya!

Ne yapalım? Güneşe bizi üşütüyor diye küsüp, ısıttığı onca zamanı görmezden mi gelelim? Olmaz elbette.

Çoğu zaman kendimi panik halinde buluyorum, üzerime düşen vazifeleri yaptığımda bu duygu durumum değişiyor biraz.

Aslına bakarsanız çok düzenli birisi sayılmam. Maraton koşmaktansa depar atmak daha uygun benim için; yığılmış işlerin son anda çözülmesi şeklinde bir çalışma prensibim varda ...

Neden böyle hissettiğimi çözemedim bir türlü. İçinden çıkamadığım işler endişelerimi arttırıyor elbette ama bir insan olarak her daim hayatımda böyle işlerle karşılaşacağımı bilip bunun rahatlığıyla adım adım ilerlemem gerekmez mi?

Buna olgunluk deniyor sanırım, herkesede erken olgunlaşma mükafatı verilmiyor hayatta gerçi 30' a 2 var ama neyse.

Bir insana herhangi birşeyi neden sevdiğini sorduğunuzda mütemadiyen birbiri ardına sıralanmış maddeler işitirsiniz. Arkadaşımı severim çünkü;

-...
-...
-...

Acaba hayatımızdaki herhangi birisi bize olan sevgisinin nedeniyle ilgili olarak yukarıdaki üç noktaları doldursa kendimizi daha mı iyi hissedeceğiz?

Bence hissetmemeliyiz.

Anneni neden seversin? sorusunun cevabı olarak bana baktı, yemedi yedirdi, giymedi giydirdi vs... tarzında cevaplarla karşılaşsakta ben bunların bu soruyu boş geçmemek adına sıralandığını düşünüyorum.

Annemizi severiz çünkü annemizdir. Onu sadece annemiz olduğu için severiz. Annelerimiz bizi severler çünkü biz onların evlatlarıyızdır, bizi sadece evlatları olduğumuz için severler.

Sevgininde ahlakı vardır elbette.

Ben bana olan sevgisinin nedenini maddeler halinde sıralayan sevdiklerim olmasından ziyade, annem gibi nedenini bilmeden sadece beni seven daha doğrusu sevmeyi seven insanlar olsun isterin etrafımda.

Güneşide seviyorum velhasıl, bu günlerde beni üşütüyor diye ondan soğuyacak değilim ya ...

Son düzenleme:
Hayırlı haftalar olsun bilgeler
Gerçekten yaşıyor musunda yarıda kaldım. 80. sayfadayım onda da. Birebir okunacak bir kitap değil. 2li okumaya karar verdim.
Yani aynı anda iki kitap...
Kendime haftasonu 3 kitap birden aldım
Bu arada 'en son yürekler ölür-Canan Tan'a başladım.
Sayfa 83. Yüreğim seni çok sevdi ile müthiş benzerlikler gösterse de şimdilik fena gitmiyor.

1930lu yıllar ile günümüzü harmanlayan bir kitap.. küçük oğlunu kaybeden bir annenin dramatik hikayesi
içinde aşk da var, çok güzel sıcacık bir kitap
sarah jionun tüm kitapları gibi

Meloşum haftasonu bu kitabı aldım senden etkilenerek.
Ayrıca, Senden önce ben ve Yüzyıllık Yalnızlık kitaplarını aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
idefixe ten 50 liraya 8 kitap aldım çoğu da okumadığım kült kitaplar

Yabancı-Albert Camus
Dönüşüm-Franz Kafka,
Satranç-Stefan Zweig,
Kürk Mantolu Madonna-Sabahattin Ali
Hayvan Çiftliği-George Orwell
Fareler ve İnsanlar-John Steinbeck
Tek Kanatlı Bir Kuş-Yaşar Kemal
Aile Çay Bahçesi-Yekta Kopan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…